Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (2) Senaste inläggen

Alternativmedicin, hälsa m.m. Andar/Spöken Andlighet Barn i Andevärlden Barn/Ungdomar Bok- och filmtips Dagens Ros / Dagens Kram Dikter, visdomsord Drömmar/Drömtolkningar Foton Frågor ang. sajten, funktioner m.m. Healing iFokus-information Info från admin Kurser Länktips Medialitet Meditation Medium Musik Mytologi/Naturväsen Mässor, storseans, arrangemang, träffar Ny medlem/presentationer OT Bildgalleri OT från tråd Off Topic Oförklarade Fenomen Redskap: tarot, pendel, kristaller m.m. Reinkarnation/Tidigare liv Seans - upplevelser & frågor Sorg Tips & Råd TV/Tidningar/Radio m.m. Tävlingar och lekar på sajten och iFokus Undersökningar UFO Upplevelser Videoklipp Övningar Övrigt
Övrigt

Fullmåne

2007-01-13 22:04 #0 av: Elisabeth-J

Månens och dess olika fasers effekter på människor har fascinerat genom alla tider. Hur månens olika faser påverkar har också studerats av många forskare runt om i världen.

Vissa forskningsstudier har kunnat visa på positiva effekter, andra på mer negativa. Till de positiva hör att under vissa månfaser minskar såväl brottstatistiken som trafikolyckor och andra olyckstillbud. Vidare har flera studier visat att antalet födslar ökar vid fullmåne. Det är också klarlagt att fler kvinnor har menstruation vid fullmåne än under andra månfaser.

Det har uppmärksammats att vi drömmer och minns drömmarna mer vid fullmåne, drömmarna kan då vara klarare och starkare eller mardrömmar. Många upplever att de sover sover sämre när det är fullmåne. Trots sömnsvårigheter har man mer energi än annars, jag upplever det så oftast vid fullmåne men det finns också tider vid fullmåne då jag sover bättre än någonsin! Det tror jag beror på andra aspekter som handlar om astrologi. 

Det brukar vara ca en vecka kring fullmåne som man upplever olika saker. Påverkas ni på något sätt vid fullmåne? Skriv och berätta!

 

 

Relaterade länkar

Datum för publicering

  • 2007-01-13
Anmäl
2007-02-10 20:43 #1 av: ikna

Man brukar säga att det som sker vid fullmåne, stannar så att vara och det som sker vid nymåne sätter fart. Därför brukar jag klippa håret vid fullmåne, eftersom jag inte vill att det ska växa så fort och om man vill att det ska växa fort, ska man alltså klippa sig vid nymåne. Det är vanligt att folk sätter igång med nya projekt vid nymåne. Man tar lättare tag i saker då!

Anmäl
2007-02-17 23:03 #2 av: Elisabeth-J

Ja när man ska starta något bör man göra det vid nymåne och när man ska avsluta något bör man göra det strax innan fullmåne. Det finns massor med råd om månfaserna. Kul det där med håret! har inte hört det förut så det var nåt nytt för mig att börja tänka på.

Anmäl
2007-06-27 17:28 #3 av: soulwings

         

        Skrock eller inte,men att bli opererad under fullmåne är ej bra ,blödningsrisken är mycket större!

Anmäl
2007-11-22 19:01 #4 av: Pia-F

Eftersom det närmar sig fullmåne tänkte jag lyfta fram den här artikeln.

Anmäl
2007-11-22 19:09 #5 av: Elisabeth-J

#4 Vad bra Pia! Den kanske ska fram varje gång vid fullmåne Glad

Anmäl
2007-11-22 19:18 #6 av: Pia-F

#5 Ingen dum ide.....jag har aldrig tänkt på om jag själv blir påverkad vid fullmåne, men många blir ju det. Kunde vara kul att kolla hur det är här på ÖN...och jag får väl kolla upp mig själv nu också Skrattande

Anmäl
2007-11-22 19:29 #7 av: Hoppfull

Ojojoj, vi är en fullmåne-familj fullt ut! Skrattande Hela familjen påverkas ordentligt av fullmånen, mest sömnmässigt men även i humör och tålamod (sämre). Mina barn har alla tre endera drömt mardrömmar, pratat eller gått i sömnen vid fullmåne sedan de var mycket små. Det tog ett tag innan jag kunde konstatera att det inföll vid varje fullmåne men sen blev jag mera förberedd på det. Jag själv samlar vätska och får knas med magen dagarna innan fullmåne... sedan släpper kroppen ifrån sig det den har hållit när månen väl blivit full :-) 

Man säger även att om man mår psykiskt dåligt kan besvären förvärras i samband med fullmåne och precis som man noterat fler startade förlossningar i samband med månens dragningskraft sägs det även att intagen på psykakuten ökar vid den tiden...

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.