Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (2) Senaste inläggen

Alternativmedicin, hälsa m.m. Andar/Spöken Andlighet Barn i Andevärlden Barn/Ungdomar Bok- och filmtips Dagens Ros / Dagens Kram Dikter, visdomsord Drömmar/Drömtolkningar Foton Frågor ang. sajten, funktioner m.m. Healing iFokus-information Info från admin Kurser Länktips Medialitet Meditation Medium Musik Mytologi/Naturväsen Mässor, storseans, arrangemang, träffar Ny medlem/presentationer OT Bildgalleri OT från tråd Off Topic Oförklarade Fenomen Redskap: tarot, pendel, kristaller m.m. Reinkarnation/Tidigare liv Seans - upplevelser & frågor Sorg Tips & Råd TV/Tidningar/Radio m.m. Tävlingar och lekar på sajten och iFokus Undersökningar UFO Upplevelser Videoklipp Övningar Övrigt
Övrigt

Vi har alla något att ge

2007-01-08 12:47 #0 av: Elisabeth-J

Indianernas kunskap och lära har alltid intresserat och faschinerat mig. Den här texten är citerad från en bok som heter Vinden är min mor av Bear Heart och Molly Larkin, boken handlar om en Schamans lära och liv.

Ser du den där fjärilen? Snart kommer den att flyga iväg, men den flyger inte bara för att den har vingar. Den har ett mål. Gräshoppan där borta kommer att sitta stilla en stund och sedan kommer den att hoppa iväg. Det finns ett skäl till det. Allting har ett syfte och ett skäl, kom alltid ihåg det. När du går genom livet ska du ha ett syfte och inte bara vandra omkring som en marklöpare.

Vi har många marklöpare i New Mexico som går dit vinden blåser. Om man ska hålla sig till sitt syfte innebär det ibland att man måste gå mot vinden för att nå sitt mål.

I filmen Dansar med vargar anmäler sig en ung man från östkusten som frivillig att resa västerut. Han vill se gränslandet i väster och få nya erfarenheter. Sökande, sökande, sökande. Han finner en maka men ännu viktigare är att han finner sig själv. Nyckeln till hela historien ligger i slutet - han är inte längre den person han var, nu är han Dansar med vargar, helt accepterad av lakotastammen och sig själv.

Att finna sig själv, att vända blicken inåt, är det viktigaste i livet. "Detta är var jag står. Detta är vem jag är". När du vet det kan du tackla alla händelser som dyker upp. Du gläds över att du är du, oavsett vad andra människor kanske säger. Kanske dina egna föräldrar avrådde dig från din barndoms drömmar och ambitioner eller några vänner sa: "Jag tycker inte du ska göra detta". Vad vet de? De lever inte ditt liv. Det är du som måste leva med dig själv. Det goda du finner inom dig själv är det som är viktigast. Om du är i harmoni med dig själv, med ditt sinne, din kropp och din själ behövs inget annat. Det finns ingenting som inte kan övervinnas.

Någon sa en gång till mig: "Jag önska jag hade samma kraft som du har". Jag vände mig till honom och sa: "Vi fick alla samma kraft. Varken mer eller mindre än någon annan. Skillnader mellan individer tillåter Anden att få mer av dig. "Det är där skillnaden ligger, att ge mer. Även om du tycks ha gett kanske du fortfarande håller tillbaka på olika sätt.

Vare sig det sker genom en själsresa eller genom introspektion och kontemplation är öppnandet av dig själv för att få ledning från en högre intelligens känt som det inre sökandet - ett sökande inom dig för att försöka få fram ditt verkliga jag, inklusive dina känslor och tankar. Det finns en väg för var och en av oss - det är det livet handlar om. Många människor säger till mig: "Jag skulle vilja lära mig dina sätt". Det är okej för min del, men jag skulle hellre se att människor lärde sig sina egna sätt och lika viktigt är hur de använder det de lärt sig.

 

Av: Elisabeth.J

Datum för publicering

  • 2007-01-08
Anmäl
2007-01-08 13:02 #1 av: Elisabeth-J

Jag brukar säga till andra att för att öppna sina medial förmågor måste man gå igenom en personlig utveckling, hitta sig själv och gå sin egen väg. Det har jag lärt mig av indianernas lära och kunskap, det var en väldigt stor del i min mediala "skola". 

Anmäl
2007-01-09 16:10 #2 av: Moonie

Vinden är min mor  är en bok som man bara måste läsa...Helt kanon och den ger så himla mycket..ett tips är att läsa den flera gånger och ni kommer att upptäcka att den säjer er mer och mer för varje gång. skumt! Jag vet men så är det..*ler*...

Kram Moonie =)

Anmäl
2007-01-11 11:34 #3 av: EwaKristina

Det sistnämnda i publicationen ovan  är i stort ordagrant det jag sa till min cirkelelever i Tisdags!Har aldrig läst den boken,men det är min fasta övertygelse.Jag kommer att köpa den boken.Tack för tipset!Jag tror ju oxå att det viktigaste för människan är alltid att våga lyssna på sig själv,att våga gå sin egen väg.Att alltid göra det som känns rätt och riktigt för den Individuella människan.Se gärna,Lyssna gärna,ta inspiration av andra,men våga alltid stå för den du är!Ta det som känns bra för just dej,spola resten!För det som är rätt för dig behöver inte vara rätt för någon annan!Och att den personliga utvecklingen,att just hitta sig själv,veta vem man är,varför saker och ting hänt i ens liv,att lära sig lyssna på sitt högre jag och att lita på det som kommer.Att ha TILLIT till sitt högre jag.Och som sagt,det finns en väg för var och en av oss!,det är det livet handlar om.Du finner din väg om du lyssnar inåt....Kram Ewa

Anmäl
2007-01-11 17:27 #4 av: Lisbeth

Vinden är min mor är en av mina absoluta favortitböcker. Jag har varit fascinerad av just indianer ända sedan jag var liten. Jag grät floder som barn när de blev dödade i filmer och jag stod alltid på deras sida.

# 1 Jag tror också att det är som du säger att man måste gå igenom en personlig utveckling för att öppna sina mediala gåvor. Det är därför jag är så intresserad av allt som har med personlig utveckling att göra. Allt hör ihop, personlig och andlig utveckling går hand i hand anser jag. Sedan så tror jag att det är viktigt att gå sin egen väg och "plocka ihop" lite här och där längs vägen. Att ta till sig det man vill och skippa resten. Det är bara sunt att vara skeptisk.

Anmäl
2007-01-19 13:41 #5 av: bubbelbubbel

jag köpte faktiskt den boken för nån vecka sen, den ligger jämte mig här. har bara läst litegrann i den, men den är fantastisk :)

Anmäl
2007-02-25 17:40 #6 av: Carina.S

Vinden är min mor har jag läst alldeles nyligen. Den slog alla rekord att gå RAKT in i hjärtat medans jag läste den!!!Jag fick många aha-upplevelser, och det va rmånga poletter som trillade ner när jag läste den.

HELT FANTASTISK BOK!!! Den borde alla läsa som är andligt intresserade :)

Och jag instämmer helt och fullt att man bör nog gå igenom en personlig utveckling för sig själv, innan man kan få till sig andevärlden "på riktigt", plus att man vågar lita på sig själv att just "mitt" sätt ochså är ett sätt, precis som alla andras "sätt" att ta emot andevärlden.

Anmäl
2007-02-25 17:43 #7 av: Carina.S

Kom på en till bok som också är helt suverän att läsa, och den heter: "Bortom Universum" skriven av Gary R Renard!!

Mycket tänkvärd bok också:)

Anmäl
2007-02-25 21:53 #8 av: kath

Den boken måste jag läsa.som du skrev Lisbeth så har jag också alltid varit så fascinerad av indianer sen jag var liten,stod också på deras sida i alla filmer jag såg,har alltid "ömmat" för dom. Har alltid känt och tänkt att jag levt som indian i ett tidigare liv...vem vet..?

Fundersam

Anmäl
2007-02-25 22:39 #9 av: Carina.S

Instämmer med föregående talare! Vet med säkerhet att jag också levat som indian i tidigare liv oppe i NordAmerika när de vita kom och trängde sig på. Så därav att jag kännde mig så hemma i boken "Vinden är min mor"....

Anmäl
2007-10-19 18:10 #10 av: Elisabeth-J

Jag lyfter fram artikeln om denna läsvärda bok :)

Anmäl
2007-10-19 18:15 #11 av: Skogskraft

Bra artikel, asbra bok, fascinerande snubbe. Bör stå i hyllan hos alla som säger sig vara "andligt intresserade".

Anmäl
2007-10-19 18:20 #12 av: rosmarin90

Den står i min bokhylla o jag har läst den , men kanske dax att göra det igen. Jag har alltid gillat indianernas sätt att se på världen o livet. Deras kärlek till moder jord och allt levande. Dödat djur för att få mat till sig o stammen. Inte som de vita som skövlar och förstör....

Kloka ord elisabeth  Tack/ Rose

Anmäl
2007-10-19 18:23 #13 av: lightseeker

EN ny bok om indianerna, som säkert kan intressera flera, där dom själva får uttala sig: Den vita buffelkvinnans folk av Annika Banfield, den rekommenderar jag till alla indian-intresserade

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.