Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (2) Senaste inläggen

Alternativmedicin, hälsa m.m. Andar/Spöken Andlighet Barn i Andevärlden Barn/Ungdomar Bok- och filmtips Dagens Ros / Dagens Kram Dikter, visdomsord Drömmar/Drömtolkningar Foton Frågor ang. sajten, funktioner m.m. Healing iFokus-information Info från admin Kurser Länktips Medialitet Meditation Medium Musik Mytologi/Naturväsen Mässor, storseans, arrangemang, träffar Ny medlem/presentationer OT Bildgalleri OT från tråd Off Topic Oförklarade Fenomen Redskap: tarot, pendel, kristaller m.m. Reinkarnation/Tidigare liv Seans - upplevelser & frågor Sorg Tips & Råd TV/Tidningar/Radio m.m. Tävlingar och lekar på sajten och iFokus Undersökningar UFO Upplevelser Videoklipp Övningar Övrigt
Övernaturligt

Övernaturliga berättelser

2007-04-08 15:44 #0 av: Elisabeth-J

Det finns ju många gamla berättelser om övernaturligt och det har i alla tider faschinerat och berört oss människor. Jag vill här berätta om två olika gamla berättelser. Den första handlar om en hjälpande ande och den andra handlar om en kvinnas viljekraft.

Flickan som hämtade doktorn, en månad efter sin död.

Doktor S. Weir Mitchell, en framstående nervspecialist i Philadelphia, Pennsylvania, på 1800-talet somnade en vinterkväll i sin stol efter en ovanligt hård arbetsdag på mottagningen.
Han väcktes av att dörrklockan ringde. Utanför stod en mager, huttrande flicka och drog en sliten sjal tätare kring skuldrorna. Hon bönföll honom att komma till hennes mor, som var mycket sjuk, förklarade hon.
Läkaren följde henne genom de snötäckta gatorna till ett gammalt hyreshus, där flickan förde honom en trappa upp. Där fann läkaren en sjuk kvinna - som han kände igen, eftersom hon tidigare hade haft tjänst i hans hushåll. Han ställde diagnosen lunginflammation och sände efter den medicin hon behövde. Mitchell ordnade det sedan så bekvämt för henne som möjligt - och lyckönskade henne till att ha en så omtänksam dotter.
Vid de orden såg den gamla kvinnan förvånad upp och sade: "Min dotter dog för en månad sedan. Hennes skor och sjal ligger där inne i det lilla skåpet."
Doktorn tittade efter och fann samma sjal som den stackars huttrande flickan hade haft över axlarna. Den var hopvikt och torr och kunde omöjligt ha burits utomhus den kvällen. Flickan som hade visat honom vägen var totalt försvunnen.

 

Kvinnan med viljekraft

Den unga flicksoldaten i Röda arme´n hade tråkigt. Hon hade kämpat i främsta frontlinjen vid 14 års ålder, hade blivit sårad av splitter från en tysk granat just då andra världskriget närmade sig sitt slut, och tillfrisknandet gick långsamt.
"En dag var jag väldigt arg och upprörd", berättade Nina Kulagina senare. "Jag var på väg mot ett köksskåp då en tillbringare plötsligt rörde sig ut mot hyllkanten, föll i golvet och gick i småbitar."
Det hände andra liknande saker - lampor tändes och släcktes, dörrar öppnaes och stängdes, porslin flyttade sig på borden, allt utan någon synlig inblandning av människohand. Först tänkte Nina på poltergeistfenomenen - dessa okynniga andar som ibland plågar människor, särskilt tonårsflickor. Men hon kände att den kraft som flyttade föremålen kom inifrån henne själv.
Hon övade i att koncentrera sig och lärde sig hur hon skulle fokusera sin kraft. En av de första vetenskapsmän som intresserade sig för hennes fall var Edward Naumow. Han hällde ut en tändsticksask på en bänk och hon knäppte händerna över stickorna, darrande av ansträngning. Plötsligt flyttade alla tändstickor på en gång till ena änden av bänken och föll sedan en och en till golvet.
Många fler tester följde, och mer än 60 filmer togs av Nina i aktion. I det kanske mest anmärkningsvärda av dessa filmade test knäcktes ett rått ägg i en glasbägare fylld med saltlösning. Genom intensiv koncentration skilde hon vitan från gulan och flyttade dem isär - trots att hon stod mer än en meter från bägaren.
Mätinstrumentet som fäste på Nina visade att hon befann sig under avsevärd psykisk stress.
Dr Genadij Sergejev, som ledde experimentet, mätte också det elektriska fältet kring Nina. I samma ögonblick som hon började skilja gulan och vitan började fältet pulsera med en hastighet av fyra cykler i sekunden.
Dr Sergejev ansåg att dessa vibrationer fungerade som magnetiska vågor. " I det det ögonblick då dessa magnetiska vibrationer, eller vågor uppstår får de det föremål som hon koncentrerar sig på att - även om det är icke-magnetiskt - fungera som om det vore magnetiserat" säger han. "Föremålet dras till henne eller stöts bort från henne."

Skriv gärna och berätta om era egna eller andras upplevelser om övernaturliga fenomen!

 

 

©elisabeth johansson

Relaterade länkar

Datum för publicering

  • 2007-04-08
Anmäl
2007-04-08 23:26 #1 av: EwaKristina

1981 var det år min farmor gick över.Hon skulle kremeras och senare urnsättas.Min faster frågade mej om jag inte kunde läsa några rader från Bibeln vid detta tillfälle.Och jag såg det som en ära och en hyllning till min lilla farmor.Men jag ville absolut inte läsa ur Bibeln,det kändes inte rätt,så jag valde några verser ur psalmboken istället.Jag,min dåvarande man,faster,farbror och prästen samlas vid hennes urngrav.Och efter att prästen sagt sitt så var det då min tur.Hinner läsa 1,5 vers ungefär,då jag helt plötsligt känner mej lite dragen bakåt.Jag upphör mitt läsande,tittar lite snett bakom oss,  bakom häcken ca 5 meter ifrån oss får jag se min farmor,stå och studera oss.Jag slår ihop psalmboken,säger till de andra,titta där är ju farmor.Jag vinkar glatt till henne,hon vinkar tillbaka och försvinner.Vad de andra sa kan jag inte återge här,och framförallt prästen ,*L* hade stora funderingar och pratade med min man,hur det var med min hälsa.Men jag kan lova att jag var nog den enda som var riktigt,riktigt glad i flera dagar efteråt.Det var så underbart att få se henne så tydligt,att hon mådde bra och såg lycklig ut.Övernaturligt fenomen,njaa,men ändå en upplevelse.

Anmäl
2007-04-08 23:33 #2 av: Elisabeth-J

#1 En fantastisk upplevelse Glad

Anmäl
2007-05-31 05:13 #3 av: finnishpower
Okej nu kanske det inte är någon som tror mig , men jag har kan faktiskt se framtiden , hur vissa saker kommer att hända. Nu tror förstås vissa att jag kanske menar att jag haft någon Dejá Vu upplevelse men sådant är inte fallet. Jag kan se vad som kommer hända nästa dag ifall jag säger si eller så, från början trodde jag inte på det men med tiden har jag lärt mig att kunna använda denna "kraft" på rätt sätt.
Anmäl
2007-05-31 09:12 #4 av: Elisabeth-J

#3 Välkommen till ÖN!!! Jodå, jag tror dig =) När jag var 11-12 år skrämde jag många genom att berätta vad som skulle hända nästa dag osv. Men det var för det mesta postiva saker =)
Jag fick också se faror som jag varnade för, efter ett tag lärde dem sig att lyssna till det jag sa =)

Anmäl
2007-06-01 00:38 #5 av: finnishpower

Skönt att ha någon annan som också vet exakt vad jag pratar om , som till och med kan samma sak. Men har en fråga , Min mammas mormor var en "spå kvinna" som också kunde heala folk, jag undrar ifall jag kan ha fått ärva lite av hennes healing krafter? tror du att det skulle vara möjligt Elisabeth? Och isåfall , hur utvecklar man denna förmåga?

Sköt om dig!

Anmäl
2007-06-01 01:00 #6 av: Elisabeth-J

#5 Möjligheten finns och att utveckla förmågan gör man bäst genom att gå en kurs som tilltalar dig.

Anmäl
2007-06-01 02:05 #7 av: EwaKristina

#5 Ett tips..kika på Healing i Fokus,de kan säkert hjälpa dej vidare.

Anmäl
2007-06-01 02:23 #8 av: eggebanroth

Igår kände jag bensinsmak i munnen, medan körde min bil. Tanken var att besiktiga bilen imorgon, när jag idag kommer  till bilen för att kolla alla ljusen o blinkers inför besiktningen. Till min överraskning märker jag hur det droppade sakta ngt under bilen, trodde först det var vatten. Böjer mig ner o provar med handen nu börjar det spruta riktigt. Bensintanken hade läckage. Blev lite fundersam eftersom hade bensinsmak i munnen dagen innan, och det luktade inte.

Anmäl
2012-09-08 17:03 #9 av: Zebraflicka

Jag har för det mesta bara haft "övernaturliga" upplevelser när jag var liten och min pappa precis hade flyttat ihop med sin nya tjej i ett gammalt hus med ladugård på landet (vilket jag förövrigt fortfarande bor i)

 

En natt när jag var kanske 10-11 år och skulle sova så kände jag hur en katt kom upp och lade sig vid mina ben. Jag tände lampan för att se bättre, och till min förvåning fanns det bara ett,ja, avtryck där, som om det låg en katt, men man såg inte den.

Några sekunder efteråt såg jag något svart svischa förbi ut ur min sovrumsdörr, och avtrycket försvann. Inget mer med det, sen la jag mig för att sova igen :P

Däremot, några månader senare fick jag för mig att det fanns en svart skugga till vänster om dörren. Jag tyckte det var jätteobehagligt och frågade min pappa om jag kunde få byta rum, vilket jag då fick.

Min pappa, som är en väldigt jordnära person och inte tror på sånt "humbug" fick istället ta rummet med sin fru, och en natt när han skulle sova medan hon jobbade kunde han höra något som lät som en hund alldeles intill sängen, som om hunden var frustrerad. Pappa blev jätterädd och lade sig istället i vardagsrummet på soffan. När min styvmamma kom hem tidigt på morgonen blev hon väldigt konfunderad :P "Varför ligger du här nere för?". Det tog ett väldigt långt tag innan han kunde erkänna det som hänt för sig själv.

Anmäl
2015-09-12 23:26 #11 av: Bellacaplan

Jag har drömmer om händelser som kan hända imorgon men det kan också hända flera månader efter jag drömt, någon gång har det gått år. Då jag för det mesta kommer ihåg om det var något speciellt. Men vissa gånger känner jag av det i magen som gör att jag koppla ihop det med just "den" drömmen, men jag kan både känna i magen om det är något negativt som ska hända och drömma. Är det något som handlar om liv och död eller om något riktigt jävla dåligt inom familjen så är kan det ta upp till 6 månader tills det händer i IRL. Då känner jag av det från och till i 6 månaders tid med! Då det har hänt mig 2 gånger, med både farfar och mormor.
Men senaste tiden har jag börjat känna av energi till ljus, tex. Gatulampor.( Det är väldigt få omring mig som vet att jag är speciell.)
Men då de går inte ingnorera detta i vissa tillfällen så kan det hända att 3 gatulampor släks när jag går förbi och tänds när jag gått förbi slumpmässigt. Det är inte en gång utan det händer varnannan gång jag är ute och går på kvällen. Vissa gånger då jag går själv så 'tränar' jag ibland på att kontrollera ljuset, någon gång har jag faktiskt kan både kunnat tända o släcka med tillräckligt mycket kosentration. Men det är väldigt svårt då jag inte vet hur Jag ska göra!

Anmäl
2015-09-24 19:44 #12 av: Oceanen

Jag gick i gymnasiet med internat o bodde där, internatet hade vari ett hem för utvecklingsstörda, men de var väldigt länge sedan. Jag och mina kompisar gick i första ring o tänkte inte alls på att Anden i glaset kunde vara farligt som vi spelade väldigt ofta i mitt rum. De hände ofta otäcka saker då, men just den här saken hände inte under tiden vi lekte. Utan de var när jag sov. Jag hade duschat på kvällen och gått och lagt mig med bara underkläder. Men iaf på morgonen när jag vaknade var jag väldigt smutsig på mina fötter och händer. Mina böcker låg på golvet och även mina nycklar av någon anledning och jag hade inte hört någonting. Och jag är en person som kan vakna av att någon bara går förbi min dörr. Jag försökte tvätta av mig men de gick inte bort, de var liksom en rödbrun färg som inte försvann, föröskte med acceton med de gick inte heller. Jag vet ännu inte vad som hände den kvällen...

Anmäl
2015-09-24 22:36 #13 av: MissClue

Jag vaknade en gång av att ngn smekte och masserade mig löst. trodde det var ngn i familjen och bad irriterat personen att sluta. då hör jag en främmande mansröst säga "tycker du inte om det <mitt namn> ?" jag har nog aldrig fått sådana kalla kårar. När jag vänder mig om för jag låg med ryggen mot så står det en lång mörk skugga, ser axlar och huvud. jag flyger upp i ett hörn av sängen och nästa gång jag ser dit är "han" borta...

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.