Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (2) Senaste inläggen

Alternativmedicin, hälsa m.m. Andar/Spöken Andlighet Barn i Andevärlden Barn/Ungdomar Bok- och filmtips Dagens Ros / Dagens Kram Dikter, visdomsord Drömmar/Drömtolkningar Foton Frågor ang. sajten, funktioner m.m. Healing iFokus-information Info från admin Kurser Länktips Medialitet Meditation Medium Musik Mytologi/Naturväsen Mässor, storseans, arrangemang, träffar Ny medlem/presentationer OT Bildgalleri OT från tråd Off Topic Oförklarade Fenomen Redskap: tarot, pendel, kristaller m.m. Reinkarnation/Tidigare liv Seans - upplevelser & frågor Sorg Tips & Råd TV/Tidningar/Radio m.m. Tävlingar och lekar på sajten och iFokus Undersökningar UFO Upplevelser Videoklipp Övningar Övrigt
Medialitet

Vad jag börjar förstå om Astralkroppen

2007-04-12 01:26 #0 av: Elisabeth-J

Astralkroppen är den kropp som hyser vårt medvetande när vi har en "Utanför kroppen upplevelse", oftast kallad för UKU efter förkortningen för termen. På engelska brukar man säga: OBE, förkortning för "Outside Body Experiences" eller " Out of Body Experience". Vad har då denna kropp för "fysiska egenskaper"?

För det första så är inte egenskaperna fysiska i den meningen att det är materiella sådana, på det sätt som vår vardag är.

 

Visst har astralkroppen, armar och ben - om du inte har det vid en UKU är det inte helt säkert att det just är astralkroppen du befinner dig i, människan lär ha många andra kroppar med andra egenskaper. Själv har jag t.ex. varit "punktformig" under vissa utflykter, jag tolkade detta som om att det var någon annan av kropparna än den astrala som just då bar på mitt medvetande, möjligtvis var jag en orb just då.

 

Jag är lycklig nog till att ha haft möjligheten till att undersöka både min egen och andra individers astralkroppar. Min erfarenhet - och andras erfarenheter som är hämtade från litteratur - är som följer:

 

Den astrala kroppen är inte bunden till samma fysiska lagar som den som är gjord av kött och blod. Astralkroppen kan visserligen stå på golvet som en vanlig fysisk kropp, den kan också ligga i en säng också men den kan precis lika gärna sväva eller flyga, den kan också ta sig igenom väggar och tak.

 

Det där med att passera igenom en vägg kan ske spontant eller medvetet, enligt litteratur som jag läst kan tvekan hindra en astral individ att passera en vägg. Enligt Agneta Uppmans erfarenheter nämnda i boken "Ut ur kroppen" så kan det mycket väl krävas att man sätter upp händerna mot väggen och trycker med fingertopparna för att man ska komma igenom. Kroppen glider då igenom väggen precis som att dimma eller rök med lätthet kan glida igenom ett fiskenät. Jag har själv erfarit detta och kan konstatera att det krävs ett tryck på strax under 10 kg, då ger "materien" plötsligt vika.

 

Det känns både familjärt och nytt på en och samma gång att vara i astralkroppen, man känner sig som en person och man kan tänka. Oftast - om inget annat fångar ens uppmärksamhet - så är man på gott humör och uppspelt; jag har varit uppspelt nästintill sanslös tokighet - tänk att ni är ett barn med fribiljett till Tivoli, hur skulle det kännas?

Det går att slå kullerbyttor och göra vilda saltomortaler, man kan "rinna" av ett bord etc.

Allt detta kan vara vansinnigt kul.

 

När man väl börjat analysera sakläget så förstår man att sinnena fungera annorlunda än vad man är van vid.

 

Synen är ofta som vanligt dvs. si sådär en 220 grader vid, men den kan också bli hela 360 grader vid, dvs. du ser vad du har bakom dig. Själv har jag bara upplevt detta en gång. Man lär kunna - av lätt förstådda skäl - bli rejält desorienterad och vilsen, om man nu inte vet vilken riktning man ska fokusera i. Fokuserar du fel kan märkliga effekter uppstå, världen kan t.ex. bli spegelvänd.

 

Hörseln är "helt ute och reser". Oftast är det tyst eller så hör man märkliga ljud som inte har någon upprinnelse i den vanliga fysiska världen. Det kan vara skarpa smällar eller dova lågfrekventa ljud som från gigantiska arbetande maskiner. Jag har vid ett tillfälle tolkat de lågfrekventa ljuden som om jag var instäng i en atomubåt eller någon liknade farkost. Även sus och egna/andras tankar kan "höras". Själv har jag överfört telepatiska meddelande till bl.a. min guide när jag haft en UKU.

 

Munnen har smaksinne, genom att slicka på saker har jag erfarit en mindre tilltalande bitter smak.

 

Lukt vet jag inget om, jag har inte personligen upplevt lukter i astralttillståndet och inte heller läst något om det.

 

Känsel finns. Känseln verkar i princip fungera som vanligt, både enligt min erfarenhet och enligt inlästa böcker. Man kan känna om föremål är stäva, glatta eller fuktiga. Man kan känna tryck och motstånd, dock förefaller smärtupplevelsen vara annorlunda.

 

För att spinna vidare på känsel, så har jag testat att bita mig själv i handen. Jag stoppade de astrala fingerarna i den astrala munnen och bet med mina astrala tänder.

 

Resultat: det var som att bita i en gummislang, det gick att bita ihop rejält men omedelbart fjädrade fingrarna tillbaka mina käkar till öppet läge; det verkade inte som det fanns ett konventionellt skelett i händerna, smärtupplevelsen var som om man biter sig i en frusen eller lätt bedövad hand.

 

Denna märkliga elasticitet tycks vara generell, även när jag känt på andra astralvarelser känns de som om de var av gummi eller något liknade material med en inbyggd egendomlig elasticitet. Detta märks även vid flygning, då kan man råka ut för att dras hastigt tillbaks. Vid ett test som jag gjorde under en spontan UKU, gav jag kommandot "upp".

 

Det jag då upplevde av en regelrätt raketuppskjutning. Jag accelererade vansinnigt snabbt, bortom fysiskt förstånd. Utan förvarning var det tvärt slut; det var som om jag själv var ett utsträckt gummiband, ett ban som var utsträckt till bristningsgränsen, ögonblicket därefter var jag på väg hem med dubbel hastighet.

 

Enligt min egen erfarenhet och även av inläst, så är oftast astralkroppen grå eller blågrå och med en tendens till partiell genomskinlighet. Detta kan bero lite på hur ljust det är på den plats där man befinner sig, är det dunkelt förefaller astralkroppen bli mörkare och om det är ljust blir den ljust blågrå ungefär som vatten med en skvätt mjölk i. Dessutom så verkar astralkroppen ha ett eget svagt ljus inom sig och runt sig.

 

Både Uppman och jag själv sett ett mönster av vad som han var ådror eller liknade under "huden". Dessa mönster skiljer sig i färg från den övriga kroppen.

 

Även slemhinnor, t.ex. tungan har annan färg och något annorlunda utseende. Min egen tunga var i det närmsta svart och den var något längre och spetsigare än normalt.

 

Det är också troligt att astralkroppen helt saknar vanliga organ inne i kroppen, vad som finns där inne har jag ingen aning om.

 

En annan viktig sak är att man - enligt min erfarenhet - inte andas; om man inte andas behöver man inga lungor och har man inga lungor behöver man heller inte några stämband, man är med andra ord stum, man kan inte tala konventionellt verbalt.

 

Däremot går det att kommunicera med tankar. Jag upplever det inte som att alla tankar förmedlas över till andra astrala individer; det verkar snarast som om det bara är riktade tankar som delges, sådana som du vill ska komma fram det är de som kan tas emot av den andre.

 

En märklig företeelse som jag själv inte sett är den så kallade "Silvertråden", den lär gå emellan den fysiska kroppen och den astrala kroppen. Den är tjock när man är nära sin fysiska kropp och uttunnad när man är en bit bort. Denna kabel lär vara enligt vissa teorier en visualisering av förbindelsen mellan fysisk och ickefysisk kropp och behöver inte användas till någon "livsfunktion" i realiteten. Var någonstans som den är kopplad till kroppen beror på av individens egen föreställning, detta spelar ingen roll för förbindelsen eller existensen som sådan.

 

Slutligen kan jag nämna att män och kvinnor förfaller fortsätta vara detta i sitt astralttillstånd.

 

 

 

Relaterade länkar

Av: Farwuq, medlem i övernaturligt

Datum för publicering

Anmäl
2007-04-14 00:27 #1 av: citronblomma

En jätte intressant och lättfattlig artikel Farwuq !

Det är många som säkerligen undrar hur astralkroppen fungerer och hur man vet att man har en UKU.

Här får man reda på all möjlig fakta från ett UKU proffs det kan inte bli bättre!

Jag har en fråga:

Hur kan man veta att man har ett astralbesök?Kan jag på något sett se eller förnimma något sådant?

Menar du att en synlig orb alltså kan vara en UKU fast i en annan "form"än den astrala?Eller är det bara "du"som uppfattar dig som en orb. Hoppas att du förstår frågan..

Vänliga hälsningar citronblomma

Anmäl
2007-04-14 17:02 #2 av: Farwuq

Hur man kan veta att man har ett astralt besök?

Tja… det är med samma teknik som man detekterar ett konventionellt spöke, kan man förnimma spöken bör man kunna förnimma astrala besökare, jag misstänker att skillnaderna är små, på de jordbundna och de astrala resenärerna som bägge finns nära vår nivå. En annan sak är naturligtvis om du själv har en UKU just som besökaren eller spöket kommer. Då bör du kunna se dem som om de vore vanliga individer fast med vissa modifikationer, detta har jag själv gjort ett antal gånger. Och jag vet inte vilka det är som jag mött, om de var andra astrala resenärer, om det var jordbundna eller om det var ”andar” på besök, min erfarenhet och nuvarande kunskap räcker inte för att kunna särskilja dessa olika kategorier.

Människan lär ha flera ”andliga” kroppar, det är fullt möjligt att vissa kan har formen av energinystan. Jag uppfattade mig som punktformig och associerade därför till en orb, om jag verkligen såg ut som en orb för en yttre betraktare låter jag vara osagt, men jag kände mig som jag helt saknade extremiteter och som om jag upptog en minimal volym.

Så…

Det är inte omöjligt att orberna är medvetna entiteter av en eller annan art.

mvh
Farwuq 

Den vilda glädje jag kände när jag var sexton och hittade en oöppnad flaska brännvin i snön vid fotbollsplan, är tyvärr utom räckhåll idag.

V:  för Astrologi & Psykologi M:  för Astronomi, Beroenden, Existens, Filosofi & Finland


Anmäl
2007-04-15 16:29 #3 av: citronblomma

Tack för svar!

Glad

Anmäl
2007-12-14 21:01 #4 av: Celia

Skulle vara intressant om någon annan känner till större skillnader (mellan astralbesök och andebesök)?!

Har senaste tiden ofta sett skepnader i de färger som Farwuq nämner att man har vid astrala resor - och det är inga små bollar som svävar, utan i storlek människokroppar i väldig fart...
Fast kanske är de färger i artikeln bara något som personen som gör resan, upplever?

Kram, Cecilia

Anmäl
2007-12-14 21:07 #5 av: Elisabeth-J

Ibland kan det vara svårt att veta, det är övning där med. Jag känner bara och VET om det är andebesök eller astralbesök. Däremot ser jag dom inte som färger, jag ser dom i mänsklig form. När det handlar om astralresor så är energin mer levande, man ser personen tydligare också många gånger. Det är svårt att förklara men det är ungefär så som jag ser dom.

Anmäl
2010-09-17 21:08 #6 av: JustMe08

*Puttar* lite på den här artikeln också:)

Anmäl
2012-07-12 23:55 #7 av: älvses

Jätte bra läsning.. Hade min första UKU idag!:)

Anmäl
2012-07-12 23:56 #8 av: älvses

Jätte bra läsning.. Hade min första UKU idag!:)

Anmäl
2012-07-13 07:17 #9 av: Farwuq

#8

Grattis,

Glad

det var ett tag sedan jag upplevde något.

 

Den vilda glädje jag kände när jag var sexton och hittade en oöppnad flaska brännvin i snön vid fotbollsplan, är tyvärr utom räckhåll idag.

V:  för Astrologi & Psykologi M:  för Astronomi, Beroenden, Existens, Filosofi & Finland


Anmäl
2012-07-13 08:24 #10 av: yamher

intressant aspekt, men med könet skulle jag snarare skriva att vi är det könet på andra sidan, den vi verkligen är. Men att det då och då är tvärtom att vi är ett annat kön här än vad vi egentligen är på andra sidan.

Alis volat propriis Oskyldig

Anmäl
2012-07-13 10:14 #11 av: Farwuq

#10

Om det är rätt eller fel det vet jag inte. Själv är jag, och var man som astral. De jag mött har både varit män och kvinnor.
Om de har/haft samma kön i den fysiska kroppen det vet jag inte.

Flört

Sen är det nog också avhängigt på hur "avskalade" vi är, vilket plan den astrala kroppen förknippad med.

 

 

Den vilda glädje jag kände när jag var sexton och hittade en oöppnad flaska brännvin i snön vid fotbollsplan, är tyvärr utom räckhåll idag.

V:  för Astrologi & Psykologi M:  för Astronomi, Beroenden, Existens, Filosofi & Finland


Anmäl
2012-07-13 11:56 #12 av: yamher

vår själ är född som antingen kvinna eller man. Ganska enkelt. Att komma till jorden kan vi göra först efter vi föds/skapas. Oftast följer vi samma kön vi egentligen är men långt i från alltid. Det beror mycket på vad vi ska lära oss. Vi behöver förståelsen av att vara både kvinna och man. Ibland blir det "fel" det vill säga att själen blir mer tydlig en avsikligt och man kan uppleva en man väldigt kvinlig eller en ´kvinna manlig. Betyder inte att det alltid e så i de fallen heller. Betyder inte att kvinliga själar i manliga kroppar blir homosexuella osv.

Alis volat propriis Oskyldig

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.