Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (2) Senaste inläggen

Alternativmedicin, hälsa m.m. Andar/Spöken Andlighet Barn i Andevärlden Barn/Ungdomar Bok- och filmtips Dagens Ros / Dagens Kram Dikter, visdomsord Drömmar/Drömtolkningar Foton Frågor ang. sajten, funktioner m.m. Healing iFokus-information Info från admin Kurser Länktips Medialitet Meditation Medium Musik Mytologi/Naturväsen Mässor, storseans, arrangemang, träffar Ny medlem/presentationer OT Bildgalleri OT från tråd Off Topic Oförklarade Fenomen Redskap: tarot, pendel, kristaller m.m. Reinkarnation/Tidigare liv Seans - upplevelser & frågor Sorg Tips & Råd TV/Tidningar/Radio m.m. Tävlingar och lekar på sajten och iFokus Undersökningar UFO Upplevelser Videoklipp Övningar Övrigt
Övningar

4. Psykometri - att "läsa" energier

2007-03-26 11:16 #0 av: Elisabeth-J

Psykometri betyder själsmätning, förmågan att fånga upp information genom fysiska objekt. Det betyder att man kan "läsa" av energier från ett föremål som innehåller ägarens aura och vibrationer. När man vill utveckla sin medalitet är psykometri det lättaste sättet att träna sin intuition på.

 

När vi håller i ett föremål så överförs informationen till oss via känslor, bilder och röster. Vi känner alltså i vår egen kropp, vad föremålet bär med sig för vibrationer. Man kan få uppleva det förgångna eller nuvarande händelser förknippade med föremålet och dess ägare. Man kan få fram saker om både dåtid och nutid. Har föremålet haft flera ägare så innehåller det flera personers vibrationer och det kan då bli förvirrande. Man arbetar inte med andevärlden när man gör psykometri. Det personliga föremålet bär på minnet av ägaren. Föremål som tas från en plats där en viktig händelse inträffat (både negativa och positiva händelser) bär på minnet av vad som har hänt där.

Därför är just personlig utveckling och självkännedom nödvändigt för de som vill utvecklas medialt. Om vi inte vet vad för känslor som tillhör oss själva hur ska vi då kunna känna in andra?

 

Be gärna någon att ta med sig föremål som tillhör personen, andra personer och från en avliden. Det kan också vara ett fotografi i ett kuvert.

  • Sitt och meditera gärna en stund innan och släpp alla tankar och känslor.
  • Håll i föremålet, blunda om det känns bäst för dig.
  • Fokusera på föremålet du håller i och lita på alla intryck du ser, hör och känner.
  • Berätta allt för personen som har kommit med föremålen eller skriv ner allt på ett papper efteråt.

Om man har ett föremål med starka energier som upplevs negativt kan man rena det genom att lägga ut det i månljuset ett dygn när det är fullmåne eller lägga det i en skål med havssalt, men om det är av metall är det inte säkert att havssalt är så bra.

 

 

Hus och platser innehåller också minnen från händeler som har hänt där och är man på en plats där det har varit något riktigt speciellt som har hänt så kan man känna av dessa vibrationer. Att rena ett hus från dessa minnen kan man göra genom att tända vit salvia och skicka positiva energier till platsen. 

 

 

 

 

©elisabeth johansson

Relaterade länkar

Datum för publicering

  • 2007-03-26
Anmäl
2007-03-26 15:13 #1 av: MariaJ

Jag tycker detta är väldigt intressant. Jag alltid fachinerats av hur energierna påverkar oss människor..och hur vi kan använda oss av det vi får till oss.

Jag har tränat lite på energier och psykometri men har fundert på en sak..

Om jag får till mig en klockren information från ett föremål eller om en plats, men personen ändå inte alls vill eller kan kännas vid det buskapet som man ger.. Kan det då vara så att man fångar upp ännu tidigare information från föremålet/ platsen sen innan den kom i personens ägo ? Då man jobbar på detta sätt så är det ju viktgt att man kan ge personen information om föremålet/platsen som dom känner till...Då menar jag tex, hur dom fick det i sin ägo el, vad som skett i ett rum i huset tidigare...men då även NU..för att bekräfta all den informationen man ger om tidigare händelser där. Det är väl viktigt att ge både då- nu info för att bekräfta ett budskap.

Tex, jag ser kanske gamla sängar i ett sovrum och ser exakt hur rummet såg ut i detalj i början av 1900-talet...och när man sen berättat färdigt om det ..så går man in på nuet om hur där ser ut och vad som finns i en byrålåda eller hur det ser ut i en gardrob..ect för att fastställa det budskap som var från början av 1900-talet.

Det är viktigt för mig att det bli rätt info när man jobbar på detta sättet, men hur vet jag till 100% att det är den informationen de ska ha ?

Funderar också på om detta sättet att arbeta är fyskisk kontakt eller endast är att man fångar upp energierna ? Jag tänker ju då på om man håller ett föremål som tex, smycke, bok, fotografi eller dyl..för då är det väl fysisk kontakt ?

Många frågor på en gång Elisabeth..Men jag hoppas du förstod hur jag menar.Skrattande

Vänligen MariaJ :-)

Carpe Diem

Maria Johnsson

Reikimaster/lärare, kursledare och mässarrangör

Anmäl
2007-03-26 15:45 #2 av: Elisabeth-J

Det händer att man ibland bara får information om föremålets tidigare ägare och inte om nuvarande. Psykometri handlar ju som sagt om att läsa av ett föremåls energier och den person som kommer till dig med föremålet bör också ha vetskap om historien så att du får det bekräftat. Ett föremål kan inte ge budskap för man har inte kontakt med andevärlden genom psykometri men det händer att det kommer en ande under tiden om man t.e.x håller i ett föremål från någon avliden. Om det kommer en ande då kan man be om budskap.

Anmäl
2007-03-26 16:00 #3 av: Carina.S

När jag försöker mig på detta med psykometri, så vill jag för mycket som vanligt,Skrikandes och så blir det inget mer..Blir så sur på mig själv...Men ibland kan det komma helt spontant om jag håller i någon grej eller brev eller vad det nu är, särskilt när jag INTE  planerat att hålla på med psykometri..Mycket märkligt, för jag VET ju att det fungerar, fast bara när jag är oförberedd...Så det är väl bara att träna på träna på.. he-he....

Anmäl
2007-03-26 16:05 #4 av: Elisabeth-J

#3 Du sätter kanske för stora krav på dig själv när du är förberedd? Träna på att inte tänka för mycket eller fokusera för starkt för det skapar en blockering för dig 

Lycka till! :-)

Anmäl
2007-03-26 16:10 #5 av: Carina.S

Jag ska försöka....Glad

Anmäl
2007-03-26 16:13 #6 av: Rocktjejen

Hej!

Vet inte om det har med psykometri att göra..men jag kan känna av hur en människa mår efter att ha suttit på den stol tex innan...

 

Eva

Anmäl
2007-03-26 16:21 #7 av: Elisabeth-J

#6 Då känner du av personens aura och energier :-)

Anmäl
2007-03-26 16:39 #8 av: Rocktjejen

Aha okej Tackar för det .=)

Anmäl
2007-03-27 21:32 #9 av: lightworker

För ett tag sedan gjorde jag psykometri på ett par glasögon, min vän ville det. Jag visste inte vems det var. Fick till mig en dam, beskrev henne, hennes dåvarande jobb, intressen, att hon fick 2 barn pojk och flicka, och mycket mera,  fick även till mig hennes man, plötsligt känner jag hur jag står i deras kök och beskriver i detalj hur det såg ut där inne, sedan hur det såg ut på tomten, sedan att det fanns småtomtar på ladugårn. Sedan fick jag budskap till min vän.   Min vän fick gå hem till sin mamma och fråga ut om vissa saker, och det stämde det jag sa. Sedan har några budskap slagit in för min vän. Förvånad   Det var spännande att göra detta. Få se om jag får fler tillfällen.

Anmäl
2007-03-27 22:41 #10 av: Elisabeth-J

#9 Häftigt! Det var ju otroliga detaljer du fick in!!!

Anmäl
2007-04-07 16:27 #11 av: tatty

Personlig utveckling och självkännedom.Självkännedom tror jag att jag har men vad menas med personlig utveckling egentligen?

dum fråga kanske....

Anmäl
2007-04-07 18:59 #12 av: Elisabeth-J

#11 Personlig utveckling innebär att man arbetar med sitt inre för att släppa olika saker som har skapat blockeringar och rädslor i livet bl.a. Man stärker självförtroendet osv. 

Anmäl
2007-04-10 23:44 #13 av: citronblomma

Var på en kurs i medialutveckling.För att lära känna varandra gjorde kurs ledaren ett litet expriment.

Var och en av deltagarna blev tilldelade en lapp där vi skulle skriva vårt namn.Sedan veks lapparna ihop och samlades in i en skål.Ur skålen skulle man ta en av lapparna och sluta ögonen för att kanalisera (heter det så ,är urdålig på alla termer..)på lappen.

 Uppdraget var att beskriva det vi såg eller kände,totemdjur mm tja allt som kom upp om personen på lappen.Sedan skulle den  bäraren av namnet göra sig känd när han /hon kände sig träffad av beskrivningen.

Det var en otrolig känsla att sitta där och få upp det ena efter det andra.Men det allra underligaste av allt var att min hand drogs åt personen i fråga som en magnet.Jag har aldrig varit med om något sådant tidigare det var såå skumt !

Därför förstod jag med en gång att det var hans namn på lappen.

Har någon annan varit med om en sådan "dragning"och varför händer det??

Anmäl
2007-04-16 14:10 #14 av: [Driva]

för ett par år sedan brukade jag "välja ut" människor på tunnelbanan och se vad jag fick fram. En tant fick jag fram hade en katt som tyckte om att leka under ett litet bord men en kristallvas på. ex,
tyvärr fick jag ju aldrig veta om de jag fick fram var sant, kan ju inte direkt gå fram till en främmande människa och säga "du har en katt som tycker om bordet emd kristallvasen på va?".

Jag vill inte göra sånt på människor jag känner eftersom jag då blir störd av det jag redan vet... skulel vara kul at försöka på en "ny" människa, men det är som sagt inte så lätt att bara säga till en främmaned att "hej, skulle jag kuna få se om jag kan säga saker om ditt liv?" 

Anmäl
2007-06-23 23:05 #15 av: YvonneW
Har just klarat detta test idag hos en medial väninna. Fick låna en ring som jag höll i och fick fram bilder. Allt jag sade stämde på pricken. Har nyligen fått ett mail med ett foto som bekräftar det jag sagt.
Duger det så är Elisabeth, eller skall du ha det på pm? Ville gärna att dom andra skulle kunna läsa det också.
Kram! 
Anmäl
2007-06-23 23:30 #16 av: miramis2

Åh va kul att läsa dina framsteg!!! GRATULERAR!!!

Anmäl
2007-06-24 00:00 #17 av: Glittervittra

Sånt här tycker jag e skoj *ler*
brukar bli lika impad varje gång folk kan plocka fram saker som stämmer via en sak

Kramis

Anmäl
2007-06-24 00:15 #18 av: Elisabeth-J

#15 Grattis! Vad kul att det gick så bra, du är duktig! Skrattande

Anmäl
2007-06-24 01:02 #19 av: YvonneW
Tack för er uppmuntran! Skall försöka fler gånger och hoppas få ännu mera information efter hand.
Anmäl
2007-06-24 01:04 #20 av: Elisabeth-J

#19 Gör det Yvonne, det är bra att öva mycket med olika personer och föremål!

Anmäl
2007-06-24 01:09 #21 av: miramis2

Go Girl!! :)

Anmäl
2008-07-12 02:14 #22 av: [Hellas]

Puffar upp denna tråd som ligger under Artikelarbeten/Övningar.

Det finns tips på bra övningar som man aldrig kan göra för ofta under just den kategorin.

Lycka till

Anmäl
2008-07-12 04:38 #23 av: Eija

Puttar....

Anmäl
2008-07-12 13:47 #24 av: [Hellas]

Puff

Anmäl
2010-08-28 00:20 #25 av: javlatjej

Jag har alltid varit en tjej som inte tror på övernaturliga förteelser... Tills jag träffade på en kompis som introducerade ett helt nytt sätt att se på världen. Jag fick bli healad, jag fick använda en pendel, ta reda på mitt element samt inse att jag har en förmåga för telepati. Känner att jag fortfarande inte riktigt har koll på allt nytt.

 

Min kompis bad mig vid ett tillfälle beskriva hans mamma, som jag aldrig träffat. Istället beskrev jag, otroligt detaljerat, en cancerpatient. Tydligen var det hans cancersjuka moster jag beskrev. Förstår inte alls hur detta gick till och hur jag ens kan behärska en förmåga som jag ALDRIG stött på eller använt mig av förut...

Anmäl
2010-08-28 00:20 #26 av: javlatjej

Jag har alltid varit en tjej som inte tror på övernaturliga förteelser... Tills jag träffade på en kompis som introducerade ett helt nytt sätt att se på världen. Jag fick bli healad, jag fick använda en pendel, ta reda på mitt element samt inse att jag har en förmåga för telepati. Känner att jag fortfarande inte riktigt har koll på allt nytt.

 

Min kompis bad mig vid ett tillfälle beskriva hans mamma, som jag aldrig träffat. Istället beskrev jag, otroligt detaljerat, en cancerpatient. Tydligen var det hans cancersjuka moster jag beskrev. Förstår inte alls hur detta gick till och hur jag ens kan behärska en förmåga som jag ALDRIG stött på eller använt mig av förut...

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.