Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (2) Senaste inläggen

Alternativmedicin, hälsa m.m. Andar/Spöken Andlighet Barn i Andevärlden Barn/Ungdomar Bok- och filmtips Dagens Ros / Dagens Kram Dikter, visdomsord Drömmar/Drömtolkningar Foton Frågor ang. sajten, funktioner m.m. Healing iFokus-information Info från admin Kurser Länktips Medialitet Meditation Medium Musik Mytologi/Naturväsen Mässor, storseans, arrangemang, träffar Ny medlem/presentationer OT Bildgalleri OT från tråd Off Topic Oförklarade Fenomen Redskap: tarot, pendel, kristaller m.m. Reinkarnation/Tidigare liv Seans - upplevelser & frågor Sorg Tips & Råd TV/Tidningar/Radio m.m. Tävlingar och lekar på sajten och iFokus Undersökningar UFO Upplevelser Videoklipp Övningar Övrigt
Tråden är låst och inga nya kommentarer kan skapas
Andlighet

Den klassiska Spiritualismens Historia

2007-04-08 01:36 #0 av: EwaKristina

Lite information om Pionjärerna bakom Spiritualismen.

Emanuel Swedenborg:Emanuel var en svensk vetenskapsman och en av sin tids Universal-genier.Han var också teosof,mystiker och bibeltolkare.Swedenborgs karriär som uppfinnare och vetenskapsman varade fram till 56 års ålder och de sista 28 åren ägnade han sin vetenskapliga förmåga att ge akt på och anteckan sina upplevelser av en annan värld,den andliga,där han först upplevde drömmar och sedan visioner,dör han talade med änglar,andar och även nära och kära på andra sidan.Därefter ägnade han all sin tid till att tolka bibeln.Han fördes in i den världen av Gud för att skingra okunnigheten och återupprätta tron på honom och hans ord.Swedenborgs religiösa skrifter tillsammans med bibeln ligger till grund för vår åskådning.Hans skrifter bekräftar många av de stora religiösa sanningarna men de uppenbara mycket mer-om Gud,om ordets inre nivåer,om förhållandet mellan de andliga och fysiska dimensionerna.Om himmel och helvete,om sinnets uppbyggnad,om förhållandet mellan man/kvinna,om pånyttfödelse och vad det innebär att uppriktigt älska och tjäna sin nästa.Emanuel Swedenborg, 1688-1772

Systrarna Fox:Den 31 mars 1848 blev systrarna Fox de första som slog igenom med och förstod att det fanns en intelligens bakom de konstiga ljud och skrapningar som hade stört familjen en längre tid.Det var deras förståelse för att det var någon som ville få kontakt och meddela sig från Andevärlden.Hydesville-knackningarna i USA ledde till utforskning av systrarna Fox mediumskap och det blev också fördelsen till dagens Spiritualism.Den första offentliga demonstrationen av Mediumskap hölls av Margareth Fox i Corinthian Hall i New York,1849

Övriga systrar:Kate och Leah.

 

Dr.Andrew Jackson Davis

Föddes den 21 augusti 1826 i Bloomingdale Greve,i staten New York.Den nya världens "Swedenborg" och den moderna Spiritualismens fader-som han blivit kallad.

En klärvoajant filosof/vetenskapsman och filantrop i sitt läkarutövande.Med vänner startade han en Spiritualistisk tidning-"Univercoelum"Andrew gick över 13 januari 1910

1852. Mrs Maria Hayden var det första Amerikanska Spiritualistiska Medium som åkte till England och demonstrerade sin gåvor.Efter det följde många fler och Spiritualismen fick sitt fotfäste ordentligt i England.

1866 Emma Harding Britten(1823-1899)kommer tillbaka till England från USA där hon snabbt blev erkänd som ett stort och mäktigt Medium.Hon är nog den som förespråkat och varit den förebild för den moderna spiritualistiska rörelsen.

1871 Mottar Emma Harding Britten "Spiritualismens 7 Principer" från Robert Owen (1771-1858) alltså efter att han gått över till Andevärlden.

Florence Cook (1856-1904).Ett fysiskt Medium med otroliga matrielisationen av anden Katie King,vilket undersöktes minutiöst av Sir William Crookes.Han lyckades bevisa att den anden var helt och fullt separerat från Mediumet.

1872 William Mooses (1839-1892)Han var en präst som genom automatskrift mottog många läror.(vilket han tog emot motvilligt i början då han trodde att de var av ondo)Sen blev han ett ledande ljus att promota "The London Spiritual Alliance" och blev dess första president och ansvarig utgivare av tidningen Light och hans läror blev publicerade som Spirit Teaching och Moore Spirit Teaching.

1875 Helena Petrovna Blavatsky(1831-1891)Som är känd som Madame Blavatsky,grundade den teosofiska rörelsen och skrev många artiklar och böcker i ämnet.

1901Bildades den Engelska Spiritualistiska Nationella Unionen ltd.

Systrarna Bangs:1911 hölls en senas för en stor publik i staten Indiana,USA av systrarna Elisabeth och May Bangs.Den var också noga undersökt för att eliminera fusk.Inget sådant kunde uppenbaras,utan deras väldigt ovanliga gåvor kunde bara bekräftas.Andlig konst där de i fullt ljus och endast sittandes på varsin sida am en kanvas,producerade de otroliga tavlor.Det lite extra med dessa tavlor var också att om någon liten detalj fattades eller någon person tex inte var med i ett familjeporträtt-så ändrades tavlorna.Idag finns ett fåtal tavlor kvar att ha möjlighet att se i England.Det olyckliga med dessa tavlor är,att när släktingar som tavlan hör till,går över till andra sidan så suddas målningarna ut.

1919 Estelle Roberts (1889-1970)Ett av världens största Medium genom tiderna.Refererad av Maurice Barbanell

Maurice Barbanell (1902-1981) TranceMedium som skrev flera böcker om Silver Birch läror.Han var också upphovsman till tidningen Psycic News.

1966 Arthur Findlay College öppnar sin skola.

Gordon Higginson(1918-1993)En mycket stor man för Spiritualismen och ett stort allsidigt Medium.

Harry Edwards Ett otroligt Healingmedium,som hade enorma demonstartioner,där han visade upp sin gåva med andevärlden.

Helen Duncan (1893-1967) Fysiskt Medium

Leslie Flint-Oberoende direktröst Medium

 

www.janesenergioas.com Skolan Lyztran

www.ramsbergsgarden.se

Relaterade länkar

Av: Bounty

Datum för publicering

  • 2007-04-07
Anmäl
2008-10-11 14:35 #1 av: Jane-Lyzell

Puttar lite för spiritualismenSkrattande

Sajtvärd på spiritualism.ifokus.  Min hemsida  www.lyztran.com   "Jag Är"

 

Anmäl
2008-10-11 20:24 #2 av: tommytoe

Roligt att läsa om föregångare. Tack för det!

Anmäl
2008-10-11 20:34 #3 av: Bybo

Först och främst Heeeeeej Ewa!!!! Och intressant text, tack :-)

Anmäl
2008-10-11 22:16 #4 av: Jane-Lyzell

Varsegod:-)

Sajtvärd på spiritualism.ifokus.  Min hemsida  www.lyztran.com   "Jag Är"

 

Anmäl
2008-10-11 23:38 #5 av: Erika-A

Jättebra att ni tar fram de gamla pioneerna som skapat Spiritualismen! Tack! Glad

Anmäl
2008-10-12 19:42 #6 av: HuMan

Intressant med historia i ämnet. Jag saknar dock Allan Kardec (1804-1869):

Wikipedia: Allan Kardec

First Spiritual Temple on Allan Kardec

Jag har inte lusläst allt om honom men han verkar vara viktig. Jag har läst en del i hans Andarnas Bok och speciellt förtexten verkar vettig. Någon som vet mer och kanske har bildat sig en uppfattning om denne figur ?

F.ö. har jag fortfarande inte blivit riktigt klok på skillnaden mellan spiritism och spiritualism för ungefär samma personer omnämns i bägge sammanhangen (Allan K hävdar att spiritismen handlar om fenomenen, och spiritualismen är den djupare filosofin bakom om jag minns rätt, men det finns säkert andra med annan åsikt).

Anmäl
2008-10-12 21:06 #7 av: Jane-Lyzell

#6 stämmer , det var något år sedan jag skrev detta och i vår nya text är han med och flera andra med! som ramlat bort här - gå gärna in på vår hemsida där står det mer under spiritualism!Glad

 

Allan Kardec  

1856 Allan Kardec (1804-1869) Fransk spiritist

Kardec grundade den 1 april 1858 den första spiritistiska föreningen med namnet "SOCIETÉ PARISIENNE DES ÉTUDES SPIRITES" och samma år gav han ut LA REVUE SPIRITE, det första spiritistiska språkröret i Europa. I januari 1861 lanserade han "MEDIERNAS BOK" och sedan efter hand, "EVANGELIUM ENLIGT SPIRITISMEN", "HIMMEL OCH HELVETE" och "GENESIS".

Med Allan Kardec kom spiritismen till Sverige runt 1870. Som föddes ur Systrarna fox.

Och vist stämmer din förklaring om Spiritism och spiritualism

Vänligen Jane

Sajtvärd på spiritualism.ifokus.  Min hemsida  www.lyztran.com   "Jag Är"

 

Anmäl
2008-10-12 21:07 #8 av: Jane-Lyzell

Oj vet inte hur texten blir så därSkämspinit!

Vänligen Jane

Sajtvärd på spiritualism.ifokus.  Min hemsida  www.lyztran.com   "Jag Är"

 

Anmäl