Annons:
Etikettövrigt
Läst 7848 ggr
Elisabeth-J
2007-03-31 15:08

31 mars, en dag att fira!

Bild 1. Klicka för att öppna i full storlek.

Idag den 31 mars fyller spiritualismen 159 år!!! En dag som gör att man funderar en del på utvecklingen inom spiritualismen under alla dessa år. Tänd ett ljus för systrana Fox idag den 31 mars!

Spiritualismen föddes hos tonårssystrarna Fox i en liten by i staten New York. Mot slutet av 1847 flyttade familjen Fox med döttrarna Margaretta, Leah och Kate till Hydesvill i New York. Familjen hölls vakna på nättern av en massa ljud i huset som var hemsökt. Den 31 mars 1848 började systrarna kommunicera med en ande genom knackningar på ett bord. De ställde en fråga och en serie knackningarna stod för ja eller nej. Systrarna Fox var en sensation och under många år anordnade de seanser med många kända dignitärer och forskare som trodde att de var autentiska.

 

Systrarna Fox startade en trend och olika typer av medium utvecklades. Italienskan Eusapia Palladino gick snart i systrarnas fotspår och utgav sig för att vara ett fysiskt medium med förmågan att återge tredimensionella väsen genom ektoplasma och utöva psykokinesi, dvs. att flytta föremål med tankekraft.

Systrarna Fox och andra medium började med att hålla offentliga seanser och tilldrog en hel del uppmärksamhet i tidnigar. På mindre än 3 år hade spiritismen brett ut sig över den större delen av USA och kom till Europa med kringresande medier.

Relaterade länkar

Av: Elisabeth.J

  • [Personlig sida](javascript:void top.ShowProfile('Elisabeth.J'))
  • [Kontakta](javascript:void top.ShowProfile('Elisabeth.J', 'Contact.aspx'))

Datum för publicering

  • 2007-03-31

 

Elisabeth 
Medarbetare på Övernaturligt iFokus, Sajtvärd på Gravid iFokus

Annons:
EwaKristina
2007-03-31 17:26
#1

 Coffee Drinker Ja då vart det lite födelsedagsfika igen!!!!

Elisabeth-J
2007-03-31 20:03
#2

 Happy Birthday 

 

Elisabeth 
Medarbetare på Övernaturligt iFokus, Sajtvärd på Gravid iFokus

Upp till toppen
Annons: