Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (2) Senaste inläggen

Alternativmedicin, hälsa m.m. Andar/Spöken Andlighet Barn i Andevärlden Barn/Ungdomar Bok- och filmtips Dagens Ros / Dagens Kram Dikter, visdomsord Drömmar/Drömtolkningar Foton Frågor ang. sajten, funktioner m.m. Healing iFokus-information Info från admin Kurser Länktips Medialitet Meditation Medium Musik Mytologi/Naturväsen Mässor, storseans, arrangemang, träffar Ny medlem/presentationer OT Bildgalleri OT från tråd Off Topic Oförklarade Fenomen Redskap: tarot, pendel, kristaller m.m. Reinkarnation/Tidigare liv Seans - upplevelser & frågor Sorg Tips & Råd TV/Tidningar/Radio m.m. Tävlingar och lekar på sajten och iFokus Undersökningar UFO Upplevelser Videoklipp Övningar Övrigt
Andlighet

Andlighet & Missbruk

2007-03-20 23:23 #0 av: Elisabeth-J

Jag har varit i kontakt med människor som har missbrukat både droger och alkohol på grund av att dem inte har förstått hur dem ska hantera sina mediala förmågor. Många har aldrig vågat prata om det med någon och har burit det inom sig i många år.

För att förebygga missbruk bland unga människor så är det viktigt att vi tar hand om våra ungdomar och får dem att prata om sitt inre och får dem att förstå att dem inte är annorlunda eller konstiga. Majoriteten är män. När man som ung kille är väldigt känslig och öppen medialt så upplever dem det jobbigt för att det passar inte för en kille att vara så känslig, dem vill vara tuffa och coola, de vill vara starka män helt enkelt. Dem känner vanligtvis att dem inte har någon att prata med om det som sker för att dem är rädda att andra ska tro att dem är tokiga. Det här gör att dem hamnar i en identitetskis och hamnar då lätt i missbruk för att försöka släppa den sidan av sig själv som är jobbig och svår att ta tag i.

Tjejer har lättare att prata om det men vågar många gånger inte för dem är mer rädda att mista vännerna och försöker skydda sig genom att sätta upp en tuffare yta för att dölja sitt inre. alla är rädda att bli misstrodda och anklagade för att vara knäppa. Om ni pratar med exempelvis en drogmissbrukare så upptäcker ni kanske deras djuphet och intelligens och man undrar många gånger varför dem har hamnat i missbruket.

Eftersom jag är en person som analyserar allt så kände jag att jag behövde ta reda mer på det här med missbrukare. Jag hade pratat med ett par stycken innan men med åren nu så har jag därför samlat mer information och det är skrämmande hur många som hamnat där på grund av att dem har känt sig annorlunda för att dem har sett och upplevt mer än andra. Det fanns ungdomar som inte har orkat som har valt att ta sitt liv på grund av att dem har känt sig ensamma om sina upplevelser. 
Det är så tragiskt så nu måste vi arbeta mer med våra ungdomar!

Min vän Elinor Hedlund har startat upp cirklar för ungdomar i Eskilstuna, hennes hemsida finns länkad här intill. Själv startar jag en cirkel i höst. Men vi behövs flera som finns där och hjälper dessa ungdomar på rätt sätt.

Relaterade länkar

Av: Elisabeth.J

Datum för publicering

  • 2007-03-20
Anmäl
2007-03-21 00:03 #1 av: Miaa

Intressant!! Mitt hjärta nästan stannade när jag läste rubriken och ja, jag höll andan när jag läste ovanstående. Jag tillhör själv en av dem som inte har förstått min mediala förmåga och hamnar i diverse missbruk (bla) på grund av det. jag har alltid vetat att jag är annorlunda (eller ja, medial) och men för ca ett år sen började jag fundera mer medvetet på det efter att ha pratat med en kunnig vän. sedan var jag på en seans med dig här i etuna och då började min övertygelse om att jag inte bara inbillade mig saker ta grund. Tack för att du skriver här på nätet om såna här saker!! har du något tips för hur jag själv kan försöka att "stänga av" när jag vill vara ifred?

tack ännu en gång. jag blev så glad när jag hittade hit!

/Mia

Anmäl
2007-03-21 00:23 #2 av: Elisabeth-J

#1  Det kanske fanns en mening med att du hittade hit nu när jag skrev om det precis också?! I kategorin kurser finns det en länk som heter Ta ontakt med din guide. Där kan du läsa om hur man öppnar och stänger. Jag rekommenderar också Ellinors cirklar i Eskilstuna som finns för både ungdomar och vuxna. Där kan du träffa flera likasinnade och träna mer om du vill.

Kram / Elisabeth

Anmäl
2007-03-21 00:27 #3 av: Miaa

#2  tack, jag såg den kategorin precis efter att jag publicerat. jag ska ta kontakt med ellinor och utveckla det här som jag känner (om jag vågar). det känns inte som att det går att stoppa liksom.

/Mia

Anmäl
2007-03-21 00:34 #4 av: Elisabeth-J

#3 Det är nog meningen att du ska ta tag i det nu. Du vågar!!! Ring Ellinor så ska du se att du blir trygg med hennes energier, hon är supergo´ och framförallt är hon ett seriöst medium som arbetar för att hjälpa andra vidare i livet och i sin medialitet. 

Anmäl
2007-03-21 02:07 #5 av: helenaK

Miaa...jag har träffat elinor ett antal gånger och hon har även hjälpt min 15 åriga dotter en bit på vägen..Hon är underbar,varm och en mycket godhjärtad kvinna..då har du hamnat rätt kan jag lova

Anmäl
2007-03-21 08:27 #6 av: galder

Kim var svårt astmasjuk som baby/barn.Alltid när han fick sina anfall visade sig en skugga i hallen.då visste vi att vi måste vara extra observanta för det gick fort när han blev dålig och vi måste till sjukhus.Otaliga gånger i tonåren bad han mig om stenar som kunde skydda honom.När vi var på visning i vårt förra hus,sa Kim till tanten:Spökar det här????det var det första han sa om huset.Då var han 10 år.Sista åren hade han svårt att vara ensam ,blev rastlös och orolig speciellt nattetid.Han ringde ofta på natten och grät ,han såg och hörde röster och döda människor i sin lägenhet.Skuggan visade sig på dagtid för honom när han var iväg och arbetade med sin pappa.han såg honom i ögonvrån hela tiden,samt att den satt i bilen.Kim trodde det var pappa så han hajade ju till så klart-det var ca 1 månad innan Kim dog.Kim var medial, han lyckade aldrig få hjälp utan tog till annat för att döva sin ångest. Han kunde inte stänga ordentligt utan sa att dom är så envisa.....När han gick var han drogfri sen 1 månad tillbaks....

Anmäl
2007-03-21 08:34 #7 av: galder

PS Det spökade som sjutton i det huset,samt i alla andra hem vi haft.-jag tror dock det är våra nära och kära som varnat och hjälpt till.Nu är det kolugnt däremot..DS

Anmäl
2007-03-21 08:37 #8 av: galder

Tack Elisabeth för att du tog upp detta/Kram Ewa/Galder

Anmäl
2007-03-21 08:48 #9 av: jessicav

Tack för en bra artikel, Elisabet. Min son som har drogproblem är väldigt känslig som person (men tuff utåt), sen en vecka tillbaka är han på behandling enl 12-steg modellen, där pratar man även lite "andligt" och har mediationen dagligen så det kanske passar honom väldigt bra. Att vara förälder till ett missbrukande barn är en otrolig tuff resa, jag har hämtat styrkan från FMN - föräldrar mot narkotika, det är en förening där man träffar andra föräldrar i samma sitts. Vi träffas en gång i veckan i självhjälpsgrupp, Jag lever på hoppet och försöker ta en dag i taget.

//Jessicav

Anmäl
2007-03-21 09:04 #10 av: Elisabeth-J

#9 Den bahandlingsformen är bra. Jag har varit med och pratat med personal på ett behandlingshem som har 12-stegs-programmet och jag såg väldigt bra resultat, de flesta klarar av behandlingen där men det som inte pratas om är just det här med medialitet och andevärlden, det skulle behövas föredrag om det på behandlingshemmen. FMN är en bra förening där man får styrka och hjälp när det känns tungt. Hoppas att det går bra för din son, jag håller tummarna!  

Kram / Elisabeth 

Anmäl
2007-03-21 09:26 #11 av: galder

Vår stad Alingsås svämmar över av droger.Vi var på en föreläsning där en man som själv missbrukat i många år leder ett missbrukscenter här i stan.Han berättade att den yngste dom behandlar nu är 12 år....

#10 Jag önskar verkligen av hela mitt hjärta att din son kommer ur drogerna.Samt sänder dig en stor kram för att du orkar.Bakom varje brottsling,bakom varje missbrukare finns oftast en mamma som tvår sina händer.(Ibland också en pappa.)/Ewa

Anmäl
2007-03-21 09:28 #12 av: MariaJ

Jättebra att detta lyfts fram. Har själv barn med mediala gåvor, och man försöker att förklara på ett bra och förståligt sätt för dem, men ibland är det skönt med stöd och hjälp från någon duktig utomstående.

Barn och tonåringar som har ett öppet sinnet där dom kanske både hör och ser saker, kan bli kluvna och påverkade av sin medialitet. Då de kommer in i förpuberteten vid 10-12 år och sen in i den riktiga puberteten vid 13-16 år, det händer då väldigt mycket i deras kroppar, men även i deras tankesätt om sig själv. Det är då viktigt att man på rätt sätt bemöter och stöttar dessa ungdomar för att de inte ska få en fel bild av sig själv, utan vara glada och stolta över vilka dom är. 

Jag möter ibland oroliga föräldrar som inte vet hur de ska hantera barnen. I de flesta fall så räcker det att man pratar med föräldrarna för att ge dem en förståelse för hur deras barn fungerar. Nu menaar jag mindre barn. Det finns barn som man är så fachinerad av ibland att man bli mållös, och då kan det vara bra att ha någon mer att prata och utbyta tankar med. Elisabeth har hjälpt mig i ett sånt fall, där jag inte visste hur jag skulle bemöta familjen...så visst är det viktigt att ha stöd från varandra ! Det är ju barnen vi ska vara rädda om, så det är otroligt viktigt hur vi bemöter och förstår dem !

Vänligen MariaJ :-)

Carpe Diem

Maria Johnsson

Reikimaster/lärare, kursledare och mässarrangör

Anmäl
2007-03-21 09:28 #13 av: Elisabeth-J

#11 Ja tyvärr så går det längre och längre ner i åldrarna. För ett tag sedan var jag på en skola och i en klass med 14-åringar så hade halva klassen provat droger och många var redan aktiva missbrukare. Det är skrämmande!

Anmäl
2007-03-21 09:40 #14 av: galder

#13

Det värsta är att den mannen som leder behandlingen berättade att ungdomar idag använder droger för att stänga av världen ett tag.Inte i partysyfte.(Det förekommer väl också så klart)Utan man sitter ensam och tänder på.Kopplar bort sig från alla bekymmer en stund.

Jag känner mig gråtfärdig när man hör det.Är det verkligen så jäkligt att man måste göra så?????

Anmäl
2007-03-21 09:59 #15 av: Elisabeth-J

#14 Ja dem använder sig av drogerna för att försöka fly ifrån det som är jobbigt i sitt inre för att dem känner att det inte finns någon som dem kan prata med eftersom ingen kan förstå dem. Många tror ju att dem är ensamma om detta och har fått höra att dem bara inbillar sig osv när dem har berättat om sina upplevelser. Det gör ju att dem blir kluvna och en del tror ju till slut själva att dem är konstiga och när dem har fått höra saker som att dem inbillar sig, inte har sett det dem berättat m.m. Om vuxna inte tror på sina barn så kan dem heller inte lita på oss vuxna så gör att dem sluter sig sedan och håller det inom sig. Många hamnar också på psyket och får diagnosen schitzofren.

 

Anmäl
2007-03-21 10:09 #16 av: helenaK

Min dotter har berättat mycket och det är väldigt poppis med att sniffa lim..Jag har talat med henne mycket om det här.Min syster och hennes man missbrukade heroin i många år nu är hon fri och hennes man ochså,pga alla dessa droger som dom tagit i så många å så har hon mycket sjukdommar istället och fick en hjärnblödning när hon fyllde 50 år.jag minns när jag var liten och mamma och pappa åkte runt och letade efter henne i olika kvartar en gång åkte dom till köpenhamn.Jag har växt upp nära min syster och jag var mycket barnvakt åt hennes pojkar (som det går bra för idag)Många av deras vänner har ju gått över till andra sidan.Men dom hade tur och klarade sig.Det jag oroar mig för är alla dessa nya droger som dyker upp..och visst är det sant..min dotter säger att hennes kompisar tycker att det är en skön känsla? och det handlar helt enkelt om att ungdommar i dag är så stressade och har så många krav på sig,Min dotter går i nian och nu är hon hemma pga att hon vart så stressad av allt så hon fick magsår..En 15 åring som har magsår det är fruktansvärt..

Anmäl
2007-03-21 10:46 #17 av: Elisabeth-J

#16 Ja det är otroligt mycket krav som ställs på våra ungdomar idag och dem har ingenstans att ta vägen på fritiden där det finns vuxna. Förut fanns det ungdomsgårdar men dem har tyvärr försvunnit mer och mer. Därför känner många sig ensamma trots att dem har föräldrar och vänner, dem behöver andra vuxna omkring sig. Jag har träffat många ungdomar som har fått problem med magkatarr och magsår. Det ska dem inte behöva drabbas av i så ung ålder eller hamna i missbruk.

Anmäl
2007-03-21 10:48 #18 av: helenaK

nej det är fruktansvärt..och all mobbing som finns..driver ungdommar till allt möjligt..försikommer otroligt mycket på nätet vill jag säga..

Anmäl
2007-03-21 14:53 #19 av: Miaa

Låt oss inte glömma att det finns andra missbruk än drogmissbruk. Tex så är det väldigt vanligt bland tonåringar idag att skära sig eller skada sig fysiskt på andra sätt. Frågar man dem varför de gör det svarar många att de vill känna sig verkliga. Tolkningsbart eller hur?

Anmäl
2007-03-21 14:55 #20 av: Miaa

#4 Jag ska ta kontakt med Ellinor! Tack för att du hejjar på Glad

Anmäl
2007-03-22 01:04 #21 av: Elisabeth-J

#19,20. Ja det förekommer många olika missbruk, att skada sig själv som du beskriver är ett lika jobbigt missbruk som allt annat. Du ska veta att vi alla här tror på dig och hejar på!!!

Anmäl
2007-03-22 01:13 #22 av: Miaa

# 21  Tack Elisabeth. Även fast jag nu klarar av ett någorlunda normalt liv känner jag starkt för såna här viktiga saker. jag anser att man ständigt står under personlig utveckling och jag själv har kommit otroligt långt (mkt tack vare en otroligt stark drivkraft, massor med analyserande och en medfödd känslighet). även fast jag har kommit långt så är min resa inte slut på långa vägar. varje dag är en ny dag med nya utmaningar och möjlighet till utveckling och mer att lära känna om sig själv. förut hatade jag livet och mig själv, nu är jag så otroligt tacksam för att jag trots allt lever. det finns en mening med ALLT och jag vågar säga att jag finns här på jorden och har gått genom otroliga utmaningar av ett skäl, jag liksom många många andra. jag hoppas att jag i mitt yrke som beteendevetare kan bidra med i alla fall något gott i den här världen. vem vet, om några år kanske jag kan titulera mig som spirituell beteendevetare/terapeut *drömtänkande*

tack alla Cool

Anmäl
2007-03-22 09:55 #23 av: MariaJ

Jag kan ärligt och riktigt berätta här att jag i tidiga tonår led av flera missbruk, och detta är säkert orsakat av både upplevelser, trauma sen barndomen..men även pga min medialitet. Medialiteten blev aldrig bekräftad i mitt hem, så jag var väl bara konstig då jag alltid dagdrömmde och upplevde sånt som andra inte gjorde. Jag vet att jag försökte att berätta för min mamma, men hon tyckte bara det var fantasier..trots då att hon själv haft flertalet upplevelser från andevärlden. Men det kom inte fram förren jag blev äldre.

Jag tog mig ur det genom min starka vilja och min då nyfödda pojken gav mig kraft. Jag var då nästan 23 år. Min medialitet började då sätta fart igen, efter att ha varit avstannad en tid. Jag började inse livets mening och jag förstod vad som betydde något för mig. Inte var det mitt missbruk..det var kärleken till min son och till livet.

Jag tror att många fler mediala personer har många prövningar med sig i bakfickan, men jag tror ochså att väldigt många har missbrukat under en period i sitt liv. Jag tror inte att jag är ensam om mina upplevelser, då jag nu öppet berättar för alla om mitt dåvarande missbruk.

Jag är helt fri från det, och ser på livet med helt andra ögon. Jag slutade med allt då min pojke föddes för snart 19 år sen..och min medialitet har utvecklats mycket genom dessa åren. Jag började jobba mer med den och acceptera den,,och började att förstå mer och mer att det är en del av mig..jag ska hjälpa andra människor och jag ska ha kontakt med andra sidan.. Det är JAG !

Nu är jag under utbildning till medium och heling  o regressionsterapet..samt att jag tror på andra behandlingar inom den alternativa metoden..Så jag är ett levande bevis på att dåliga mönster kan brytas med vilja och styrka.

Så alla ni som känner eller misstänker att det finns problemen med detta i er vänkrets, så var inte rädda för att lägga er i ..på ett bra sätt ! Ni startar kanske en process i personen som kan vara avgörande för deras framtid och mående.

Vänligen MariaJ :-)

Carpe Diem

Maria Johnsson

Reikimaster/lärare, kursledare och mässarrangör

Anmäl
2007-03-22 10:31 #24 av: helenaK

Vad härligt MariaJ..lycka till med utbildningen..och framtiden..kram

Anmäl
2007-03-22 10:48 #25 av: Elisabeth-J

Själv har jag aldrig hamnat i missbruk men jag har i alla år varit omgiven av människor som har varit det, både inom familjen, vänner och förhållanden. Jag hade en morbror som var narkoman så jag fick ju se vad om hände med honom under hela min uppväxt. Det skrämde mig rejält och det gjorde att jag redan som litet barn ville hjälpa honom och andra. Jag har faktiskt tackat honom en gång för att jag har fått uppleva hans liv så nära, för om jag inte hade gjort det tror jag att möjligheterna för mig hade varit att jag då annars skulle ha provat någon form av drog, många i umgängeskretsen gjorde ju det. Men jag var sååå skrämd av hans liv så jag har aldrig ens provat, men jag vet hur lätt det är och är glad och stolt att jag stod emot! 

Anmäl
2007-03-22 10:51 #26 av: helenaK

#25 samma här med min syster och bror.

Anmäl
2007-03-23 22:21 #27 av: galder

Aha.Kan det vara så....

Jag har också hela mitt liv varit omgiven av missbruk,faktiskt funderat mycket om det kan vara min inriktning att på nåt konstigt vis finnas till för andra som har det svårt med det.Inte bara sprit och droger utan också anorexia,bulemi,socker etc.Jag har inte problem själv alltså-jo det har man ju .Men inga såna problem.

Anmäl
2007-03-23 22:30 #28 av: Carina.S

Instämmer med galder och Elisabeth  här...Själv så fegade jag ur i ungdomen då både sniffning av lim och droger erbjöds..Jag tog alltid hand om mina kompisar som blev för påverkade av vad de druckit, plus att jag tycker också i hela mitt liv så har jag varit "jourhavande medmänniska" för mina kamrater, oavsett tid på dygnet..Men det har bara kännt så rätt!!! Har inte ifrågasatt mitt handlande, utan det har bara kännts rätt att fått funnits där för dem... 

Anmäl
2007-03-23 22:39 #29 av: galder

#28 nej nu Carina börjar vi bli otäckt lika va.Min mamma heter Marita vad heter din?(Skämt hörru.)

Anmäl
2007-03-23 22:41 #30 av: Carina.S

JAA DU- är du min "tvillingsjäl" här i detta jordelivet eller...Min mamma hette Greta...

Anmäl
2007-03-23 22:45 #31 av: galder

#30 förlåt mig-klumpigt.Din mamma finns inte hos oss????Men milda makter vad skönt att höra att det finns fler som har samma uppgift!!!!!

Anmäl
2007-03-23 22:48 #32 av: Carina.S

He-he...Ingen fara på taket...Fot i munnnen

Anmäl
2007-10-30 21:36 #33 av: Celia

En kanonartikel som tar upp ett mycket viktigt ämne!

Anmäl
2007-10-30 21:45 #34 av: uskan

Miste själv min älskade lillebror det var sviterna efter hårt missbruk,arbetat inom psykatriska vården och vill börja igen funderar även på att börja  att arbeta inom missbruksvård,när man varit så nära detta elände så känner man att man vill kuna hjälpa andra eller försöka iallafall,det är hårt att vara anhörig till missbrukare denna hemska oro hela tiden,men jag känner att jag har min bror runtomkring mig,och han finns inom mig men saknaden och tomheten  är enorm och kommer aldrig att försvinna.

Anmäl
2007-10-31 00:00 #35 av: tarotlasse

Tack Elisabeth för din artikel du kunde beskrivit mig själ i min ungdom.

Jag rös i hela kroppen när jag läste detta.

Jag började dricka alkohol  när jag var 12 år när jag var 19år blev jag inlagd för blödande magsår.

Mina levervärde var en katastrof och läkaran sa att om jag inte slutade dricka skulle jag inte få uppleva min 25 års dag.

I 20 års åldern så började jag med droger och levde väldigt destruktivt ett par år.

Räddningen för mig blev att jag blev tagen av Polisen och att jag fick svåra abstinens besvär i häktet.

Som tur var hade jag en helt underbar fångvaktare som verkligen brydde och hjälpte mig och som faktiskt fick mig på fötter och inse hur jäkla dum jag var.

Plus min flickvän som verkligen drog mig ur mitt unmgänge och där jag bröt upp totalt flyttade till en annan del av Sverige och började om mitt liv igen.

Under min tid som jag utvecklade mig till medium och på alla kurser så har jag stött på många liknande exempel och vet att ett flertal medium har haft problem med missbruk i unga år.

Så Ellinors projekt är jätte bra och jag tror detta kan hjälpa många vi pratde om detta i sommras också när vi träffades.

Vi har också haft funderingar på att starta upp en ungdoms grupp här i Helsingborg.

För vi har haft en del ungdommar som visat sitt intresse för att gå våra cirklar men vi har haft en 18 års gräns på både cirklar och kurser vilket många har.

Inte heller alltid så lätt att sätta en 16 åring som inte har samma livserfarenhet och mogen het som en på 60 år.

Så vi har funderat på en ren ungdoms grupp vi också.

Ser också hur lätt det är i dag för våra ungdommar att skaffa både alkohol och droger.

Har en son som är 13 och redan i denna ålder sprids droger på skolorna så inga problem alls att få tag i säger sonen.

Lasse

Anmäl
2007-10-31 00:07 #36 av: Elisabeth-J

#35 Lasse, jag blev oerhört berörd när jag läste om vilken fantastisk hjälp du fick! Det fanns en mening med att du skulle träffa just dom som lyssnade och förstod dig då :)

Det är viktigt att vi kan jobba mer med ungdomar för det är en sån tuff tid där ute just nu och många behöver känna en trygghet. Tillsammans kan vi alla hjälpas åt på olika sätt :)

Anmäl
2007-10-31 12:36 #37 av: TantAlma

Artikeln är mycket bra, tack för den.

Jag har funderat på det här emellan åt. Jag dock alltid varit rädd för knark, men alkohol drack jag rätt mycket av i unga år. Dock vände det när jag gifte mig. Jag lessnade på att bli så sjuk efteråt och det blev nog min räddning. Min farfar och far var missbrukare. Dock börjar jag fundera på om inte mycket av min övervikt är en del av just rädsla för det okända. Det här året har gett mig många insikter och jag tror att jag är på rätt väg. När jag har rett ut mig själv skulle gärna själv vilja göra en insatts för ungdommar. Men vet inte var jag ska börja.  

Anmäl
2008-10-03 11:30 #38 av: Elisabeth-J

Jag lyfter fram även den här gamla artikeln eftersom det börjar diskuteras mer kring det här nu :)

Anmäl
2008-10-03 13:59 #39 av: tommytoe

De farligaste missbruken är kanske droger. All användning av tyngre droger (utom rökning och alkohol) får klassas som missbruk. Tror jag. Men missbruk av rökning och alkohol kan också leda till stora problem och till en för tidig död. Dock är det accepterat och själv tar jag ett glas ibland. Men alla som brukar något kan ju trilla dit.

Sedan finns det annat som också kan leda till stora problem. Missbruk av mat (eller äta för lite), sex, spel &dobbel, köpmani mm. Det finns många fler. Det finns ju nöje också i sånt här utan att går överstyr. Alla gillar ju något men det gäller att veta gränsen.  Likadant i rökning och alkohol. Men rökning ser jag mer problem med eftersom den påverkar passivt också. Har ofta undrat hur andevärlden ställer sig till detta, men tror dom har mer överseende med det. Vill inte jämföra det med religion och vad en del sekter säger.  

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.