Annons:
Etiketterartiklarmedialitet
Läst 17450 ggr
Elisabeth-J
2007-07-10 01:46

5. Distans / Fjärrskådning

Fjärrskådning betyder att man kan se avlägsna platser, föremål och personer bl.a utan att fysiskt förflytta sig. I det här ämnet kommer nu några små övningar som ni kan prova på om ni vill.

Meditera gärna en stund innan. Släpp alla tankar och var så avslappnad som möjligt. Omge dig med det som känns bäst för dig, kanske tända ljus, rökelser, spela någon lugn musik t.e.x.

1. Be någon du känner att lägga ett föremål på ett bord i dennes bostad. Föreställ dig nu att du förflyttar dig till den platsen och att du ser bordet. Fokusera på bordet en stund och se om du ser vad som finns där. Om du vill kan du sedan titta dig omkring och se om du ser något mer som kanske inte är som det brukar vid platsen.
När du är klar så kollar du upp med personen om det stämde med det du såg.

2. Här bör ni vara två som gör övningen tillsammans. Om du inte känner någon som vill vara med så ta gärna kontakt med någon här på Övernaturligt som du kan träna med.
Sätt er vid samma tidpunkt på olika platser. Bestäm er för vem som ska börja, den ena ska skicka och den andra ska ta emot. Fokusera på personen och föreställ dig att du sänder över en bild på ett föremål, föreställ dig att bilden går från ditt tredje öga fram till personens tredje öga. Nästa gång kan du föreställa dig att du skickar ett ord och nästa gång en mening. Byt av varandra så att båda får vara givare och mottagare.

3. Den här övningen är bra att göra med någon som du aldrig har besökt eller be någon att tänka på en plats där du aldrig har varit. Det kan vara kompisens föräldrahem, eller en annan plats, men det måste vara ok för den som ev bor på platsen. Du ska få en karta eller ett namn på platsen. Föreställ dig nu att du färdas till platsen, när du är där så ser du dig omkring, lägg märke till allt du ser och upplever. Berätta under tiden det du ser eller skriv ner allt efteråt så att du kan återberätta det för personen.

4. Telepati. Tänk nu på en person som står dig nära, kanske en vän, flickvän/pojkvän eller kanske en syster/bror. Fokusera på personen och se honom/henne framför dig, sänd tanken att han/hon ska kontakta dig. Håll kvar och fokusera en stund. Kanske känner du av personen på något sätt. Skriv gärna ner om du har sett eller upplevt något som du kan berätta sen.

Om du inte ser eller upplever något dem första gångerna, ge inte upp! det är träning som gäller inom det mesta och det är lika med dem här övningarna. Träna som sagt gärna tillsammans med någon som du känner dig trygg tillsammans med. Om du inte har någon så ta gärna kontakt med medlemmar här på Övernaturligt. Det finns många som gärna tränar och det är roligt att träna med flera för vi har olika starka band med varandra. Även en person som står oss väldigt nära behöver inte vara den som man har starkare energiband med när det gäller telepati och fjärrskådning. Skriv gärna och berätta om era upplevelser med dem här övningarna. 

Lycka till!

©elisabeth johansson

Relaterade länkar

  • [

    Av: Elisabeth.J

    ](link1.html)
    * [Personlig sida](javascript:void top.ShowProfile('Elisabeth.J'))

    • [Kontakta](javascript:void top.ShowProfile('Elisabeth.J', 'Contact.aspx'))

Datum för publicering

  • 2007-07-09

 

Elisabeth 
Medarbetare på Övernaturligt iFokus, Sajtvärd på Gravid iFokus

Annons:
CarolineO
2007-07-10 09:36
#1

Nummer 2 gjorde vi på en kurs i våras. Den var riktigt skoj och gick oväntat bra =0)

MariaJ
2007-07-10 11:31
#2

Jag tycker det är väldigt skoj att fjärrskåda och träna mig i det. Jag har gjort det under många år innan, men nu har jag väl legat lite på latsidan. Skoj att du tog upp det här, kanske är det dags att börja träna lite igen.

OBS! Jag anser också att det är väldigt viktigt att man inte gå in i andras hem, utan att ha fått tillåtelse.

Vänligen MariaJ:-)

Carpe Diem

Maria Johnsson

Reikimaster/lärare, kursledare och mässarrangör

YvonneW
2007-07-10 16:24
#3

Telepatiövningarna fungerar inte för mig.

Har inte övat på fjärrskådning enligt ovan och är ganska mycket uppe i varv och i obalans just nu. Detta då jag letar som besatt efter en av mina katter som försvunnit. Han är ingen ungdom och hade nyss avslutat en antibiotikakur mot urinvägsinfektion. Tyvärr kollade jag inte upp hans hälsa innan han fick gå ut igen, och då försvann han igen. Första gången han försvann berodde troligen på att han fått urinvägsbesvär. Hittade honom då med hjälp av grannar. Han finns i det området nu också (2 km bort) men kommer nu inte fram när jag lockar. Har satt ut fälla, så jag åker fram och åter med två timmars mellanrum.

Provade att försöka få en bild av hur det såg ut där han befann sig sent igår kväll. Det regnade och jag var bekymrad. Fick göra om avslappningsövningen flera gånger då det var svårt att få huvudet fritt från tankar. Till slut, när jag nästan somnat av utmattning, fick jag en bild. Såg en stig (vet vilken eftersom jag är hemmastadd i området). Tyckte det var konstigt att det var så igenvuxet där eftersom jag vet att ägaren röjt där. En ganska stor gran på höger sida. Märkligt, har han lämnat en stor gran kvar när han röjde? Under den satt Titus i skydd för regnet. Har  idag kollat upp stigen och det stämmer. Det är mera igenvuxet än sist jag gick där (för några år sedan). Och granen fanns. Dock ingen katt idag. Provade också med att fråga varför han inte gick hem, men fick inget svar.

Fråga 1. Kan det jag gjorde kallas "fjärrskådning" eller går det under "möt din andlige guide"?

Fråga 2. Någon annan som kan hjälpa till att leta. Kattens färger är blå-vit, men många kallar färgen för mörkt stålgrå (inga ränder eller prickar) och vit. Grå på ryggen och på huvudet. Det vita går snett upp över höger öga.  

Kramar och hopp om hjälp!

Yvonne

YvonneW
2007-07-10 17:43
Bild 1. Klicka för att öppna i full storlek.
#4

Lägger in ett foto.

CarolineO
2007-07-11 15:12
#5

Finns det en återvinningsstation i närheten?
Det första jag fick till mig var att han fanns i en papperslåda, sen såg jag en hög med nersågade träd. Såna högar som brukar finnas i skogen längs med vägarna.
Därför tänkte jag att han kunde vara på en soptipp eller återvinningsstation där det finns både trä och kartonger… Men det kanske kan vara ett förråd?           Kanske det är som han rör på sig, så han har varit i en kartong och nu är vid träden…

Bara ett litet förslag från mig… Hoppas du hittar sötnosen! Tänker på dig

YvonneW
2007-07-11 16:23
#6

#5 Tack Caroline, skall forska runt lite. Bland bönderna här tycker jag det kan se ut lite hur som helst. Till närmaste återvinningsstation är det gankska långt, över milen och då måste man åka på en starkt trafikerad riksväg.

Annons:
YvonneW
2007-07-11 17:31
#7

Får jag fråga lite mer om dom nersågade träden. Var det fullvuxna träd som var fällda eller var det en hög med sly? Fanns kvistar och löv/barr kvar eller såg det ut som om någon skulle använda dem till ved?

YvonneW
2007-07-12 00:26
#8

Puttar på tråden.

Soffe
2007-07-12 00:33
#9

När jag gick på mediumkursen så skulle vi lära oss att spå i kristallkula, men jag såg mest bakåt i tiden..Kan det vara så att jag omedvetet tänkte bakåt i tiden eller hur blev det så?

Soffe
2007-07-12 00:35
#10

Ursäkta..jag skrev i fel tråd, tänkte fel, hoppas att det inte gör något?

Elisabeth-J
2007-07-12 00:40
#11

#9 Det kanske var meningen att du skulle se något som har varit bakåt i tiden just då. Någon annan gång kanske du ser i nutid eller framtid =)

 

Elisabeth 
Medarbetare på Övernaturligt iFokus, Sajtvärd på Gravid iFokus

Soffe
2007-07-12 00:57
#12

#11 Ja det var nog meningen.. och det var nog oxå så att det jag såg var betydelsefullt för henne då..

Longu
2013-02-05 01:46
#13

ni får skriva på så har man nått och läsa =) något nytt som har kommit mm

Annons:
Upp till toppen
Annons: