Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (2) Senaste inläggen

Alternativmedicin, hälsa m.m. Andar/Spöken Andlighet Barn i Andevärlden Barn/Ungdomar Bok- och filmtips Dagens Ros / Dagens Kram Dikter, visdomsord Drömmar/Drömtolkningar Foton Frågor ang. sajten, funktioner m.m. Healing iFokus-information Info från admin Kurser Länktips Medialitet Meditation Medium Musik Mytologi/Naturväsen Mässor, storseans, arrangemang, träffar Ny medlem/presentationer OT Bildgalleri OT från tråd Off Topic Oförklarade Fenomen Redskap: tarot, pendel, kristaller m.m. Reinkarnation/Tidigare liv Seans - upplevelser & frågor Sorg Tips & Råd TV/Tidningar/Radio m.m. Tävlingar och lekar på sajten och iFokus Undersökningar UFO Upplevelser Videoklipp Övningar Övrigt
Tråden är låst och inga nya kommentarer kan skapas
Medium

Fysisk seans

2007-11-13 22:25 #0 av: Elisabeth-J

Den här artikeln är skriven av Lars Mattsson, Tarotlasse. Den handlar om en fantastisk kväll då han och flera andra fick uppleva en historisk händelse när Anders Åkesson höll en experimentell Fysisk seans.

En Upplevelse utöver det normala.


Alla helgon helgen var jag och nio andra på en trance kurs för Anders Åkesson i Fjugesta. Vi var ett härligt gäng som hade en underbar helg tillsammans.

På lördagen den 3e november fick vi uppleva en historisk händelse när Anders Åkesson höll en experimentell Fysisk seans för oss deltagare.

Lisbeth Ledde seansen och Anders gick ner i trance Vi började sjunga och det var en härlig stämning i rummet. Vi började snart känna allihop en kall luft som svepte runt våra ben och ett sug från våra solarplexus. Vilket kan förklaras med att andevärlden lånar energi från oss för att kunna bygga upp energin så att dom kan genomföra fysiska fenomen.

Efter ca 15 minuter ser jag en ljustsav som helt plötsligt finns under Anders stol denna ljusstav är ca 1 dm lång med ett intensivt grön blått ljus. Denna ljusstav börjar glida fram på golvet och rör sig mot Lisbeth och sedan vänder ljus staven och går emot mig en härlig känsla att få se hur denna stav glider runt på golvet. Medans jag har blicken på denna juststav så får vi också se ett flertal ljusbollar sväva runt i rummet dels i blått och dels i lila färger dessa ljusbollar är i luften till och från under hela seansen. Vi får även se en stark ljus blixt i rummet även denna blå lila till färgen denna blixt får vi se ytterligare en gång under seansen.

Efter denna ljusblixt börjar den ena trumpeten röra sig på golvet och sveper över golvet för att till slut lyfta från golvet och sväva runt i luften. Jag är fullt upptagen med att följa trumpetens framfart i luften när dom som sitter längre bak i rummet talar om att nu rör sig även trumpeten som står på bordet och den flyttar sig till dom som sitter längst bak samtidigt som den första trumpeten fortfarande är i luften i annan del av rummet. Trumpeten på bordet glider tillbaka till sin usprungsplats och den flygande trumpeten går tillbaka till golvet igen.

Nu blir det lugnt i rummet i gen och vi stämmer upp till sång igen. Då får deltagarna som sitter längst ner i rummet höra svaga kvinnoröster som sjöng i ackapella tyvärr så uppfattade inte jag själv detta men dom andra fick i alla fall uppleva direkt röst från andevärlden.

Under vår sång så började Anders stol röra sig på golvet och glida runt längs golvet, och helt plötsligt lyfter stolen sig ifrån golvet och jag får lägga till att detta är medan Anders sitter i den. Stolen liksom börjar sväva i luften och leviterar upp till bordshöjd.

Stolen glider försiktigt ner till golvet igen och nu så börjar Anders Guide prata med oss. Guiden avslutar sitt samtal och en liten pojke som kallar sig Simon ger sig till känna genom att skrika Bu till oss så vi deltagare lyfter från stolarna.

Denna pojke är väldigt busig och det blir många hjärtliga skratt under hans närvaro och under hans närvaro så börjar återigen den ena trumpeten röra på sig och lyfter sig upp i luften och svävar runt våra huvuden. Vi hör även ett mettaliskt föremål förflytta sig över golvet och senare när ljuset tänds så ser vi att det är det tunga metallstället med eld gaffel och spade till öppna spisen som har förflyttat sig ut på golvet.

Simon vill att vi ska sjunga för honom vilket vi gladeligen gör, och detta till Simons stora glädje. Vilket jag har svårt att förstå, för sådan falsksång har jag nog aldrig upplevt förut. Simon avslutar med att be om att få nya kritor för dom som var där dög bara att kasta med.

Det fanns kritor och papper utlagda på golvet för att andevärlden skulle kunna rita en bild för oss. Men när ljuset tändes var det inte något ritat på pappret men däremot var kritorna spridda runt om i rummet som att någon hade kastat runt dom i rummet. Under denna seans fick även en del av deltagarna uppleva att andevärlden försiktigt tog tag i dom och höll i deras armar. En annan av deltagarna upplevde också att ett barn kröp upp i hennes knä och ville bli vaggad.

Detta var en unik och historisk händelse inom Svensk spiritualism. Detta är första gången sedan början av 60 talet som andevärlden har valt att manifestera sig genom en fysisk seans inför publik via ett Svenskt Medium.

Jag kan också berätta att Anders var fastspänd i stolen med stadig plaststripes och som han inte kunde ta sig ur. Han hade även självlysande tejp bitar på benen, så vi hela tiden kunde se att han befann sig i stolen. Hela seansen spelades också in på kassettband.

Jag vill också passa på att tacka Lisbeth och Anders för en helt underbar helg med god mat och en härlig guidning i våra övningar till att gå ner i Trance.

Lars Mattsson

 

 

Relaterade länkar

Av: Elisabeth.J

Datum för publicering

  • 2007-11-13
Anmäl
2007-11-13 22:30 #1 av: Elisabeth-J

Vilken häftig och härlig upplevelse ni fick den kvällen Lasse!

Tack för att du ville dela med dig med den här artikeln!

Anmäl
2007-11-13 22:40 #2 av: Celia

Whoho Wow! Glad

Anmäl
2007-11-13 22:43 #3 av: Morsan1

Ursäkta mitt ordval: Fan vad häftigt!

Anmäl
2007-11-13 22:44 #4 av: Happyspirit

Ja, lilla Simon *skrattar* visst är han underbar!!!! *ler*
Sjöng ni "Hej tomtegubbar" för han nu? Han älskar ju den sången.

Vilken underbar fysisk demonstration ni fick.

Anmäl
2007-11-13 22:47 #5 av: Tuva-Lena

Måste vara häftigt att få uppleva en seans med fullfjädrade medium i publiken. Rena partajet verkar det som.. Glad Hur gör man för att gå ner i trance - som du skriver om? och vad är en fysisk seans jämfört med en vanlig..?

"Att många tycker samma, betyder inte att dom har rätt.."

 

Anmäl
2007-11-13 22:56 #6 av: [Hellas]

Nej men vad intressant, det skulle jag verkligen vilja uppleva.
jag är verkligen glad för att du fick möjlighet till att vara med!
Tack för artikeln och för att du ville dela med dig.

//Hellas

Anmäl
2007-11-13 23:06 #7 av: maiya

Vad häftigt.

Anmäl
2007-11-13 23:37 #8 av: MiLe

Kan bara säga en sak till Anders....snyggt jobbat!  Cool Kul att se att hans egen tranceutveckling har tagit sån fart.

Anmäl
2007-11-13 23:39 #9 av: Pia-F

Kan det bli bättre?......det har jag svårt att tro....så fantastiskt att få vara med om detta....Tack för att du låter oss få läsa om denna helhäftiga kväll...

 

Anmäl
2007-11-13 23:47 #10 av: EwaKristina

Jag fascineras av din berättelse Lasse,och skulle så gärna ha velat vara med..Själv är jag inte förvånad att Anders fixade detta tillsammans med Andevärlden...Härligt!! Åh,vad ni får vara med om häftiga grejer!!!Bara att gratulera!Skrattande

Anmäl
2007-11-14 00:29 #11 av: SoundScape

Fantastiskt super coolt! Det skulle jag vilja upplevt!

Anmäl
2007-11-14 01:00 #12 av: tarotlasse

#4

jo visst fick vi sjunga tomtegubbar *S*

# 5

Trance är när man går ner så djupt i medvetande så man lämnar över kontrollen till andevärlden och låter andevärlden prata direkt genom mediumet så ingen mellan hand utan det blir ett direkt samtal med anden.

Man kan gå i olika stadier av trance allt från ett lätt medvetand förändring  där man både hör och upplever anden.

Man kan gå djupare där man upplever att man står bredvid och lyssnar på vad som sägs och inte kan styra vad som sägs själv.

Eller att man går ner så djupt att man inte kommer i håg eller har några upplevelser själv av vad som skett under trancen.

När man inte har ngt minne alls då har man lyckats med riktig trance.

Detta är inget man kan öva på själv för ingen mening av göra ngt man inte har ngt minne av och andevärlden är inte dumma varför ska dom prata med en tom vägg och när inegn lyssnar på vad dom ska säga.

Fysisk seans är steget vidare och är väldigt sällsynt dom säger att det är ett medium på miljonen som kan utvveckla det fysiska mediumskapet.

När det gäller fysiskt mediumskap så gör man detta helt i mörker  för ektoplasma som andevärlden skapar av mediumet så ektoplasman kommer ur mediuemets kropp.

Det tål inte ljus kan klara svagt rött ljus under en väldigt kort tid.

Kan berätta att det Engelska mediumet Helen Duncan dog när polisen stormade en fysisk seans och tände ljuset ektoplasman gick tillbaka till kroppen så snabbt att hon fick inre blödningar och sedan dog på sjukhuset.

Så inget  mediumskap man leker med utan här får det vara väldigt kontrolerat så inget händer mediumet under seansen.

Ektoplasman som bildas  kan då ta tag i saker och flytta runt dom i rummet  som dom här trumpeterna som börjar flyga runt i luften.

Under seansen kan det också hända att man kan höra en röst från trumpeten då andevärlden pratar genom trumpeten  och alla som är med på seansen kan höra rösten och se trumpeten röra sig.

Mediumet sitter fastspänt  med rejäla plaststrips och har självlysande tejp prickar på sig så att man kan se att inte själva mediumet rör sig i mörkret.

Samma sak med trumpeterna dom har man också själv lysande tejp på så man kan se att dom rör sig.

Ande världen kan under en fysisk seans börja prata direkt ur tomma luften  sk direkt röst och  dom kan även ta på en.

När man varit på en sådan seans så finns det inga tvivel på att andevärlden existerar.

Det var extra kul att detta skedde  på Anders kurs för vet att Anders under ett tag suttit i en fysisk cirkel  under en tid och jobbat upp det här så jätte kul att det nu händer rejäla saker.

Så Anders är bara i början av sin fysiska utveckling.

Jag har ju fått uppleva och vara med på 2 fysiska seanser innan med Stewart Alexander som anses vara det bästa fysiska mediumet i världen i dag och där hände ännu mer saker.

Det var helt fantastiskt att se detta och få träffa honom en helt underbar man.

Det är som sagt vad inte många som håller på med fysiskt mediumskap och vad jag vet är det bara 3 medium i världen som gör detta inför publik.

På 30 - 50 talet var det vanligare att medium sysslade med fysiskt mediumskap men det dog ut.

Men nu börjar fler och fler medium titta på det så det finns flera olika trance cirklar i Sverige i dag och det har startats upp 4 st fysiska cirklar också i Sverige där man försöker utveckla detta.

Men detta är ngt man får ha tålamod med Stewart Alexander som jag berättade om innan satt i 16 år innan det började hända fysiska fenomen i sin cirkel.

Lasse

Anmäl
2007-11-14 01:11 #13 av: Vibeka

Helt underbart vännen jisses va roligt ni har haft!!!!! Detta vill jag uppleva nångång Skrattande Vilken gåva att få dela detta tillsammans som ni har gjort... Andevärlden är helt fantastisk!!!

Tack för att du berättar goa vän!

Kramar Carina

Anmäl
2007-11-14 01:25 #14 av: Tuva-Lena

#12 Óch tack för en suveränt bra förklaring Lasse! Vilke höjdare! Men samtiidgt kan det alltså innebära en fara för mediumet då..? Ektoplasma, kan du förklara det lite närmare oxå? *Tacksam* Glad

"Att många tycker samma, betyder inte att dom har rätt.."

 

Anmäl
2007-11-14 01:32 #15 av: tarotlasse

Kan ju berätta att vid den första fysiska seansen jag var med på med Stewart Alexander.

Så helt plötsligt kände jag en hand som lades på mitt huvud sedan ytterligare en hand  plus att en röst började prata med mig och berättade att jag fick healing från andevärlden.

Under denna seans kom det också i genom en anhörig till en av deltagarna och började prata med henne och denna ande ville visa ngt speciellt för henne och bad  henne sätta sig framför bordet som står en bit från mediumet och  dom tänder det röda ljuset.

Då kunde man se att  ektoplsman byggde upp en hand som kom upp ur bordet och tog tag i deltagarens hand och strök henne över handen samtidigt som denna deltagre berättar att handen ser exakt ut som den hand som hennes frafar hade samma tydliga ådror på handen och märken som farfadern hade på sin hand.

Detta var också en unik händelse det var andra gången i historien som en anhörig till ngn i publiken matrialiserade sig och visade upp sig.

Kan säga att detta  var otroligt känslosamt och dom flesta deltagarna fick torka sina tårar efteråt.

Så detta var en magnifik upplevelse denna  första fysiska seans jag var med på.

Lasse

Anmäl
2007-11-14 01:50 #16 av: tarotlasse

#12

Ja det medför en fara för mediumet under en fysisk seans därför inte så många vill göra en sådan seans inför publik utan man brukar sitta i hemcirklar med folk som man känner sig trygg med när man gör dessa seanser.

När jag var på Stewarts seans så var det nogrant kollat att inget ljus kom in i lokalen och att strömmen till rummet stängdes av  under seansen.

När vi deltagre skulle gå in fick vi gå in en och en  och alla kroppsvisterades för att man inte skulle ha ngt föremål med sig in.

Inga ficklampor tädndare elelr metallföremål. Vi fick inte ha ngt med oss in förutom våra kläder.

För det kan hända också att det kan dyka upp föremål under en fysisk seans  också att helt plötsligt kan det så en kinesisk vas på golvet som inte fanns där innan  eller det kan ligga ett utländskt mynt eller ngt annat föremål som andevärlden  lägger dit under seansen det kallas apport.

Ektoplasma är en  massa som andevärlden bygger upp av mineraler från mediumets kropp och det kan komma ut från ngn av mediumets kropps öppningar.

Det kan även komma direkt ut från kroppen bilder som tagits i infrarött ljus så ser det ut ungefär som bomull som kommer ur mediumets kropp.

Det kan även vara helt genomskinnligt så man inte kan se det.

På Stewarts seans så tände man det röda ljuset under en kort stund 3 sekunder så vi kunde få se det.

Ektoplasman går tillbaka till mediuemts kropp när seansen är klar så man är också väldigt noga med att golvet ska vara dammsugit och tvättat innan seansen så inte mediumet får i sig ngt olämpligt.

Även under trance ska man vara vääldigt försiktig och man får alldrig vidröra ett medium som sitter i trance.

Är man helt borta så kan det vli väldigt chokerande om ngn rör vid en och man kan hamna i ett chocktillstånd.

Så även under trancen  har man en hel del förhållnings regler så inte mediumet skadas.

Under trancen så utlämnar man ju sig totalt eftersom man försvinner helt.

Så även där känns det betydligt tryggare att gå ner i trance med en grupp man har väl kännedom om.

Lasse 

Anmäl
2007-11-14 02:31 #17 av: bjarvamor

Jag är hänförd över att läsa om eran helt underbara kväll! Skulle gärna ha varit med där! Det måste väl kännas lite overkligt så här några dagar efteråt?

Tänker på boken som heter "Den flytande elden" av Lennart Lidfors. Har ni läst den? Han har även skrivit "Gåvan från Stjärnorna". Men den har jag inte läst. Är det kanske någon som vet mer om honom? Ja, ursäkte, nu spårade jag nog ur från tråden lite. Jag gör en ny tråd med den frågan då!

Anmäl
2007-11-14 10:52 #18 av: Tara

Vilken underbar upplevelse, då förstår man att det finns något mera mellan himmel och jord.Tack för att du delar med dig/kram

Anmäl
2007-11-14 11:30 #19 av: [Hellas]

Åh, det är så spännande, vilken berättelse!

Vilka förkunskaper och erfarenheter krävs för att man ska kunna få vara med på en liknande seans för jag antar att det inte är något för nybörjare!

Anmäl
2007-11-14 12:42 #20 av: fantasicrazy

meeeen fasiken va häftigt... Glad

Anmäl
2007-11-14 13:28 #21 av: tarotlasse

I början av september så kommer Stewart Alexander till Sverige igen och till Lindesberg.

Det är en fysisk helg med både kurs och med fysisk seans av Stewart.

 

Det är Anders Åkesson som är arrangör för detta så går att boka igenom detta men det kostar också en del för denna helg.

 Det är som sagt vad inget för nybörjare och har för mig att kravet är att man har minst träningskort som medium.

Men det går att finna mer information om detta på Anders Åkessons Hemsida  länken finns på höger sida av artikeln högst upp i tråden.

 

Lasse 

Anmäl
2007-11-14 15:50 #22 av: junetta

Det låter som en helt fantastisk upplevelse. Man blir nästan lite avundsjuk! Kul att du ville dela med dig. /Karin

Anmäl
2007-11-14 16:55 #23 av: Accipiter

Håller med övriga här - fantastiskt roligt att läsa om din upplevelse!

Men - en fråga bara, absolut inte menat som någon kritik - när man är så många starka, mediala personer närvarande, kunde man då inte förvänta sig att få ett mer kraftfullt budskap från andra sidan än bara en liten buspojke?

Eller döljs det budskapet i, citat " .... nu så börjar Anders Guide prata med oss. Guiden avslutar sitt samtal ...." ?

Bara undrar ...

Anmäl
2007-11-14 17:14 #24 av: Thinka

oooh wow!

Anmäl
2007-11-14 20:04 #25 av: Tuva-Lena

Ja, man bara häpnar..Tack Lasse än en gång för dina pedagogiska förklaringar! :)

"Att många tycker samma, betyder inte att dom har rätt.."

 

Anmäl
2007-11-14 20:48 #26 av: uskan

Fantastiskt och fascinerande, måste varit en enorm upplevelse.

Anmäl
2007-11-14 22:28 #27 av: tarotlasse

#23

Du ska inte undervärdera små buspojkar på andra sidan har även dom en enorm kunskap.

Plus att även Anders guide pratade till oss en mycket vis person. 

Att få se en sådan här händelse är kraftigt  budskap nog.

Lasse 

Anmäl
2007-11-14 22:42 #28 av: [Hellas]

Hej Lasse!
Hjälp vad många frågor du får men det tyder ju på att detta är riktigt intressant.
Jag har flera frågor men nöjer mig med en liten kort.
Går det att fånga något av detta på film med specialkameror som kan filma utan ljus?

//Hellas

Anmäl
2007-11-14 23:09 #29 av: tarotlasse

# 28

Jag tror det skulle fungera med infraröd kamera men är inte helt säker men det borde fungera.

Men man måste fråga andevärlden  om lov innan man gör en sådan sak.

Samma vid band upptagningar  så måste man fråga Andevärlden innan om dom vill att man bandar seansen.

Det hör ju god ton att man frågar först även här  på jorden så frågar man ju först om man får ta bilder eller om man får spela in  ngt som ngn säger.

Jag har varit med om att dom sagt nej men även att dom har sagt ja till detta.

Så denna exprimentella fysiska seans så hade vi fått ett godkännande för att spela in seansen.

Så här finns allt på ett Kassetband.

Lasse

 

Anmäl
2007-11-15 14:19 #30 av: Accipiter

# 27

Jag vet att även små buspojkar från andra sidan besitter en enorm kunskap .... men det känns bra att höra att även guiden lämnade ett budskap.

Andra sidan har så mycket viktigt att förmedla till oss, så varje gång vi får kontakt så måste vi försöka "suga" åt oss så mycket som möjligt.

Anmäl
2007-11-27 15:44 #31 av: zandor

Han låter lika skicklig som Joe Labero

Anmäl
2007-11-27 18:46 #32 av: Zariah

Wow! Vilken upplevelse. :-) Det skulle jag med vilja få uppleva nångång. :-) Tack Lasse för att du delade med dig!:-)

Anmäl
2007-11-27 19:10 #33 av: zandor

Alla de här tricken är gamla och avslöjades redan för 100 år sedan.

Gå inte på vad som helst

Anmäl
2007-11-28 12:26 #34 av: [respirit]

zandor verkar vara väldigt skeptisk mot fysiska seanser.
Bra med skeptiker, nyttigt att vara det ... Tyvärr så får de flesta av dem aldrig uppleva en fysisk seans så de får väl sitta hemma och svära över att sådant där bara är trolleritrick.

Det är nyttigt att vara nyfiken, stänger man alla dörrar får man ett himla tråkigt liv.

Ander är tyvärr ingen Labero. Det hade dock varit väldigt skoj att se honom trolla, men jag tror inte han kan det, och jag känner honom väl.

Anders är ett genuint fysiskt medium. Bra att det finns sådanna i Sverige. Utvecklingen går framåt och Sverige börjar på riktigt bli intressant igen. Fysiskt mediumskap är något som tar lång tid att utveckla och det är inte alla som kan utveckla det.

 

Med vänlig hälsning.

Johan Hallbäck

Anmäl
2007-11-28 15:48 #35 av: zandor

Jag är nyfiken, intresserad men mycket skeptisk. Skulle gärna gå på en seans.

Anmäl
2007-11-29 14:44 #36 av: CarolineO

Jag blev så avundsjuk när jag hade läst denna artikel att jag gick in på Anders hemsida och det visade sig att jag har MISSAT en kurs här i Helsingborg nyss!!!!!!
Fanken att jag inte hittade hans sida innan! Den var förra helgen!! Det känns som att det är rätt steg för mig att ta nu att gå en kurs för honom. Nu var detta iofds bara en "vanlig" kurs, ingen i fysiska fenomen, men det känns som om han SKA va min nästa "lärare" nu, eftersom jag är intresserad av det...
Ni vet som man ibland bara får en känsla av att "den personen är rätt för mig nu"...
Mailade honom o frågade om han hade planer på att komma till Skåne igen snart o hoppas det....   Ngn som vet?    Attans att jag missade det... *snyft*

Anmäl
2007-11-29 15:41 #37 av: Vibeka

Välkommen Johan till oss!!!

Kramar om hårt FlörtKyss

Carina

Anmäl
2007-11-29 15:46 #38 av: YvonneW
#0 Ursäkta att jag ställer några frågor. Du pratar om ektoplasma. Såg du någon sådan under nämnda seans?
Undrar dessutom lite om vad det hela gick ut på. Du skriver att Anders guide pratade. Men kan du inte berätta vad han sade då. Det är, vad jag förstår, det som är av vikt och värde.
Det är säkert häftigt att se saker som flyger genom luften, stolar som lyfts, kalla vindddrag, svaga röster osv, men sådant kan ju vilken illusionist som helst åstadkomma. Hur vet jag inte, men det är ju till för att roa och förvåna. Och det tycks vara det som folk är mest imponerade av här också.  Jag påstår inte att  Anders är illusionist,  men  det jag vill säga är att  en sådan show inte är av vikt och värde när det är själva budskapet man vill få fram.
Ordet seans antyder för mig att något viktigt budskap är på gång. Vilket viktigt budskap framfördes?
 
Anmäl
2007-11-29 16:52 #39 av: zandor

Tack Yvonne för ett bra inlägg.

Anmäl
2007-11-29 18:36 #40 av: YvonneW
#39 Tack, men det vet jag inte. Jag är ingen skeptiker till det andliga, men har mina funderingar omkring pukor och trumpeter. Har själv sett saker flyga genom luften och det mitt på ljusa dagen, så visst vet jag att det kan hända.
I det här fallet är jag intresserad av budskapet. Hoppas få svar från den som var där och lyssnade och tittade.
 
När Helena Blavatsky på sin tid försökte få gehör för sin lära drog hon till sig folk genom olika trolleritrick. Men det var en felsatsning, för folk kom inte för att lyssna utan för att se. Hoppas att de närvarande minns vad Anders guide hade att förtälja.
 
Kram YvonneSkrattande 
 
 
Anmäl
2007-11-29 20:00 #41 av: tarotlasse

# 38

Jag vi både såg ektoplasma och upplevde den.

Det byggdes upp ngt som liknade dimma framför mediumet och samtidigt sänktes tempraturen flera grader i rummet.

Vi kunde även känna lukten av ektoplasma en rätt så säregen doft som är ngn blandning av svavel  jord  och unket.

Det mediumets guide pratade om var hur vi kunde utvecklas i framtiden och hur den fysiska cirkeln kunde göra i framtiden för att utveckla dom fysiska fenomenen vilket var intresant att höra.

Men som liksom det mentala mediumskapet då är det inte alltid man får ett budskap det kan vara lika gärna en kram eller en kärleksfull värme man får.

Men denna gången var det en vägledning på hur den fysiska cirkeln kunde utvecklas.

Lasse

Anmäl
2007-11-29 20:04 #42 av: tarotlasse

I övrigt så måste man nog  vara med och se allt med egna ögon för att fatta vad som händer jag hade alldrig själv trott att detta skulla vara möjligt om ngn sa detta till mig.

För ngt man måste vara är att vara skeptisk och inte köpa vad som helst.

Lasse

Anmäl
2007-11-29 21:23 #43 av: YvonneW
"41 Tack för ditt svar! Så guiden talade inte på samma sätt som Ambres gjorde via Sture Nilsson då? Den här guiden talade om fysisk utveckling. Hoppas att du ursäktar en följdfråga. Vad menas med fysisk utveckling egentligen? Eller vad tror du guiden menade när han/hon använde ordet fysisk?
 
Anmäl
2007-11-29 22:08 #44 av: tarotlasse

Det var mitt ord fysiskt  för den rådgivning det handalde om var om det fysiska mediumskapet och hur cirkeln skulle gå vidare i framtiden.

Det är olika för varje gång vad som sägs det kan vara likande saker som Ambres säger.

Väldigt mycket om det som kommer fram under mediumen i trance är om våran utveckling och hur det är på andra sidan.

Den som leder trancen ställer frågor till andevärlden och beroende på frågorna vad som kommer fram.

Ibland så får inte den som leder trancen möjlighet att ställa frågor utan guiden pratar om ngt ämne och oftast väldigt intresanta ämne och väldigt utförliga berättelser.

Det brukar även komma in andra under trance också i bland kommer ngn av våra  nära och kära och tar kontakt med ngn i cirkeln där det kan bli mycket känslosamma samtal mellan den anhöriga och anden.

Vilket också kan ske under en fysisk cirkel.

Ofta kommer det igenom ngn som ger healing till gruppen eller till ngn enskild i cirkeln.

Så det är väldigt olika vad som sker gång till gång.

Det fysiska mediumskapet är ju att bevisa att dom kan visa sig så man kan se dom för egna ögon anden kan prata till dig direkt utan att gå i genom mediumet så renare kanal kan du inte finna.

Du kan tänka dig själv om ngn av dina släktingar pratar med dig utan att det finns ngn framför dig och samtliga i rummet kan höra vad anden säger inte bara du själv.

Ngn pratade om ilusionist men kan en ilusionist   prata med sittern och berätta saker som enbart sittern vet om och anden kan berätta om barndoms minne som bara anden och sittern har vetskap om.

Saker som kommer fram är väldigt träffsäkra och saker som är omöjliga att ta reda på i förväg.

Lasse

Anmäl
2007-11-29 22:12 #45 av: Playja

Det jag undrar över? Vad är det för skillnad på Amres och det det som Anders får till sig? Jag menar inget illa är bara intresserad

 

 

 

Anmäl
2007-11-29 22:45 #46 av: YvonneW
#44 Jag nämnde nog illusionist, men i bemärkelsen att det går att få saker att sväva i luften.
Anmäl
2007-11-29 22:59 #47 av: tarotlasse

Ambres är ju Stures guide med sina erfarenhter Anders har en annan Guide med sina erfarenheter.

Så olika guider olika kunskaper och erfarenheter precis som hos oss mäniskor.

Lasse

Anmäl
2007-11-30 00:01 #48 av: MariaJ

Vore väldigt intressant. SkrattandeJag har gått en fysik kurs, och då övade vi på dansande bordet och på skrift osv.. Det är en häftig upplevelse då man känner att bordet svävar med bra fart över golvet och att man knappt hinner med..

En fundering Lasse,, det har ju skrivits ganska så mycket om att man inte ska exprimentera med det fysiska. Det kan dra till sig negativa energier. Hur ser du på det ?? Detta som du varit med om är ju under ordnade förhållande med ett väletablerat medium, men hur ser du på detta om det skulle provas ute bland lekmän. Hur kan du rekommendera andra att göra ??

Bara en fundering !!

Vänligen MariaJ:-)

Carpe Diem

Maria Johnsson

Reikimaster/lärare, kursledare och mässarrangör

Anmäl
2007-11-30 00:30 #49 av: YvonneW
Så finns det ju något som heter psykokinesi också.
Anmäl
2007-11-30 01:12 #50 av: Playja

Att Ambres är Stures guid förstår jag ju. Å att Anders har sin.. det är jag ju oxå med på,, men varför  är Amres "öppen" medans Anders gude är "sluten" Om du försår hur jag menar? Varför väljer guider att visa sig på olika sätt? Jag tycker detta är jätte intressant.

 

 

 

Anmäl
2007-11-30 10:48 #51 av: CarolineO

MAria! Skulle vi kunna kolla om det finns intresse i Kristianstad för att starta en fysisk cirkel?  Jag tycker detta är jätteintressant!! Har du gjort detta mkt? 

Anmäl
2007-11-30 11:22 #52 av: [respirit]

Hej
Det är skillnader mellan en fysisk experimentel cirkel och en trans cirkel. I en fysisk cirkel sker där fysiska fenomen. Mediet behöver inte vara i trans men som oftast så är de det.


OBS! Det är inget för nybörjare.
Jag rekomenderar att man har flera års erfarenhet av mentalt mediumskap innan man ger sig i kast med att utveckla fysiskt mediumskap. 

Då man sitter i sådanna cirklar ska man följa regler som är skapade för mediets säkerhet. Dsv mediet är utsatt för fara om det inte utövas på rätt sätt.

Ni hittar mer info om trans och fysiskt mediumskap här
http://www.respirit.se/?visa=czoxMDoibWVkaXVtc2thcCI7

Mvh
Johan

 

Anmäl
2007-11-30 12:32 #53 av: Kerstina-61

Väldigt intressant detta. Vad jag kan undra är varför man inte fråga andevärlden om man kan filma det hela. Då finns det ju bevis så det räcker och blir över...eller?

Jag var på en sk fysisk seans ( Demo) på en mässa i Skövde. Vi stod runt ett bord och med vår röst fick vi bordet att välta åt alla håll, även tilta på högkant. Ingen av oss hade då gått ngn som helst kurs innan, men vi fick med rösten upp en sådan energi att det välte. Anncharlotte Oksanen, som hade seansen, sa att vi skulle låta som vi var på en fotbollsmatch ..typ. Släppa allt och tjoa på våra andar.

Jag gick även nästa dag och tog med två tonåringar i familjen och den ena tyckte det var häftigt,medans den yngre som var femton trodde det var fusk med magneter  hahah.
Något fusk var det inte fråga om,,det vet ju vi, men lite skumt, kan man tycka.

Min sambo var med första dagen. Han var en stor skeptiker och höll på att sabba hela seansen, men Anncharlotte lyckades få honom positiv då han fick hjälpa henne att skruva ihop lite bord osv. Allt som behövs för en man är ju att han får känna sig som en man och hjälpa oss stackars kvinnor så vi fick ihop borden ;-)
Han var allt annat än skeptisk, eler som han sa: Ja, nått är det ju!!Glad

Anmäl
2007-11-30 12:41 #54 av: Celia

#53 - haha, kul! *applåderar*

Härligt att även skeptiska karlar kan omvändas :)

Anmäl
2007-11-30 13:47 #55 av: tarotlasse

#48  Dansande bord är inget fysiskt mediumskap när man kör dansande bord håller man ju själv fingertopparna på bordet och med hjälp av andens och mediumets energie kan man få bordet i rörelse i fysiskt mediumskap är det anden själv som förflyttar saker med hjälp av ektoplasma.

Automatisk skrift är trance inte fysiskt mediumskap.

Blev väldigt nyfiken på vem som har kurs i fysiskt mediumskap här i Sverige det är ju så få som sysslar med fysiskt mediumskap i Sverige. 

Helt rätt så är det ngt man ska vara väldigt försiktig med och vara noga med att allt går rätt till så mediumet inte tar skada av seansen.

Tycker inte detta är ngt man ska ge sig på under egen hand utan att man har flera års erfarenhet och kunskaper om fysiskt mediumskap.

Att man också sysslat med trance under ett par år också. 

Att det skulle dra till sig negativa energier är väldigt ovanligt det finns väl ett enda dokumenterat fall i historien att en räddning kommit i genom på en fysisk seans och det var med Colin Fry.

 

#50 jag tycker inte Anders guide är sluten så förstår inte frågan om sluten och öppen.

Guiderna har ju olika personligheter precis som vi mäniskor så ingen den andra lik och är naturligtvis på olika sätt också.

# 51 att starat en fysisk cirkel är inte ngt man gör i första taget vi satt i en trance cirkel i ca 2 år innan vi fick till oss av andevärlden att vi skulle köra en fysisk cirkel så det var andevärlden som sa åt oss att gå vidare till fysiskt mediumskap inte ngt vi själva bestämde oss för att börja med.

Den fysiska cirkeln starade vi upp i somras och innan dess har jag själv suttit med i Anders cirkel ett par gånger även suttit med Jane Lytzells cirkel och varit  på 2 av Stewart Alexanders fysiska seanser.

 

En fysisk cirkel är ngt som tar tid att utveckla det tog Stewart  16 åR innan fysiska fenomen började utveckla sig.

Anders har gått snabbare ca 2 år men han har ju suttit i trance cirklar  i många år innan.

Vi själva där Johan också sitter som fysiskt medium har det inte hänt ngt speciellt ännu vi har hört  viskningar från olika delar av rummet och vi har sett mycket ljusfenomen men det har inte hänt att saker och ting flyttat på sig ännu men det kan som sagt vad ta några år innan det sker så tålamod är ngt man måste ha för att syssla med fysiskt mediumskap. 

Som Johan skriver så är detta absolut inget för nybörjare för mediumet kan råka illa ut om det blir fel.

#53 Oksanens fysiska seans är långt i från vad en fysisk seans är dansande bord är inte fysiskt mediumskap överhuvudtaget.

Det har filmats fysiska seanser i infrarött ljus en sådan film gjordes av Japanska forskare när mediumet Colin Fry undersöktes av Japanska forskare.

Lasse  

 

Anmäl
2007-11-30 13:55 #56 av: CarolineO

jag förstår att detta inte är ngt man bara kastar sig in i, och jag vet faktiskt inte var detta intresse kommer ifrån. Jag hade aldrig funderat på detta innan och de ggr jag hade hört talas om det blev jag bara rädd och tänkte "aldrig i livet!!!"    Men så en dag bara fick jag det för mig, under en meditation, att jag fick en brinnande längtan att utforska denna sak...
Man kanske kan "nosa" lite försiktigt på det iaf...?
Johan! Har ni trance cirklar också?   Känner som sagt en påträngande känsla av att jag skulle ta tag i detta, ungefär som jag kände då jag började utveckla min mediala sida...
Eller känner ni till ngn annan som har en liknande cirkel? Kanske lite närmare Kristianstad?

Anmäl
2007-11-30 15:16 #57 av: tarotlasse

#56

Hej Caroline jag svarar för Johan också vi har ju även en trance cirkel men vi har fullt i denna cirkel och har många i kö för att vara med.

Först och främst tar vi in do från våran mediala cirkel och dom vi känner oss trygga med.

Det är väldigt viktigt att man som medium kan känna sig trygg med dom sitter i cirkeln.

Eftersom man som medium är väldigt utlämnad  mediumet vet ju inte vad som händer under trancen och man minns inget av det som har hänt heller.

Jag vet inte om det finns ngn mer trance cirkel i närheten kanske ngn annan kan tipsa om det. 

Däremot kommer vi troligtvis lägga in en trance kurs under en helg under våren.

Men då kommer vi kräva att deltagarna har  en del erfaenhet bakom sig.

Lasse 

Anmäl
2007-11-30 15:43 #58 av: CarolineO

Jag PM:ar dig  =0)

Anmäl
2007-11-30 16:03 #59 av: tarotlasse

Ni som är väldigt intreserade av fysiskt mediumskap och utveckla detta så .

Börja då först med trance  så kommer det så småning om utvecklas till fysiskt om det är meningen till detta.

Trance kiurser Har Anders Åkesson Jill Petersson  Hasse Nyander

och jag och Johan kommer strata upp kurser i detta under våren.

 

Så kan man ju själv starta en trance cirkel med några stycken man känner sig trygg med.

Lasse 

Anmäl
2007-11-30 18:04 #60 av: Kerstina-61

Vad är det för makter då borden dansar kontra gå i trans och uppleva det som fått göra? Jag förstår ju på det du berättar att det tar mycket lång tid at utveckla det,mmedans dansande bord gör man på en gång, men vad är det som göt att borden dansar?
Mycket spänande ämne och jag är väldigt intresserad av att utveckla, men är bara i början av utbildningen i medial insikt så vägen dit tar väl ett bra tag än, men att läsa om det kan man ju göra och som CarlineO skriver, nosa på det lite försiktigt *L*

Anmäl
2007-11-30 19:13 #61 av: [respirit]

Dansande bord fungerar som en stor "PSYKOGRAF"
Dess syster är "anden i glaset" och dess bror Quija bräde och dess kusin "automatskrift".

Inte mer avancerat än så.


Mvh
Johan

Anmäl
2007-12-04 16:06 #62 av: tarotlasse

Vill ni läsa mer om Fysiskt medium skap så kan jag rekomendera Zerdin Fellowship en förening i England som har en sajt som har en tidning och sajt som dom skriver om fysiskt mediumskap där man kan läsa mycket intresant läsning.

Men det är på Engelska.

 http://www.zerdinfellowship.com/home.asp

 

Hälsnimgar Lasse

Anmäl
2008-01-06 19:30 #63 av: chik

OskyldigTarotlasse det är bara att gratulera..Lite sent kansk men bätre sent än äldrig..Till en trevlig kväl ,o en väldigt bra artikel vad ni hadde varit med om..JAG TACKAR FÖR DEN.chik

Lena.P är jag i verkliga livet.

Anmäl