Annons:
Etiketterartiklarandarspöken
Läst 25275 ggr
Elisabeth-J
1/13/08, 8:34 PM

Tips & Råd

Bild 1. Klicka för att öppna i full storlek.

Om jag upplever att det spökar hemma hos mig, kan jag själv göra något istället för att kontakta ett medium som hjälper till? Kan jag själv se vem som är min guide eller få kontakt med andar? Dessa frågor inkommer ofta så jag kommer här att ge er en del tips.

I många fall när man uplever att det spökar hemma så är det en släkting eler vän från andra sidan som är där och vill uppmärksamma dig av någon anledning. Dom kan då göra saker som gör att man blir rädd eller känner obehag och då tror man att det är någon annan som är där. rädsla och obehag beror oftast på att man vet att någon är där men man vet inte vem det är.

Prova först med att tända ett ljus, kanske spela någon lugn, stillsam musik. Sitt en stund och meditera, rensa bort alla tankar. Fråga sen vem det är som är i ditt hem. Svaren kan komma som bilder, känslor eller att du kommer att tänka på en person. Här handlar det om att verkligen kunna lita på det man upplever. Fråga sen vad han/hon vill säga dig. Lita på allt du ser och känner. Om du upplever att det är jobbigt så kan du be honom/henne att lugna ner sig, berätta att du tycker att det är jobbigt just nu, att du kanske inte känner dig redo än.

När det är anhöriga/vänner som är på besök så brukar det bli lugnt igen när dom har fått framföra det dom vill berätta för dig. Om du provar att fråga och ta till dig av det dom berättar och det efteråt fortfarande busar hemma, ja då kan det vara dags att ta hjälp av ett medium.

**Hur vet jag om det är någon som inte har gått till ljuset?
**
Den energin från en ande som inte har gått vidare känns väldigt påtaglig med ett starkt obehag vanligtvis. Man ska inte förknippa den obehagliga känslan som man kan få av en vanlig rädsla. Om du känner att du har någon hemma som inte har gått vidare så behöver ju han/hon hjälp för att komma till ro. Då är det lämpligast att ta hjälp av ett medium som kan hjälpa er med det. När anden har gått till ljuset så känner man det hemma som att det är lugnare energier som inte känns så påtagliga och obehagliga längre.

Relaterade länkar

Av: Elisabeth.J

  • [Personlig sida](javascript:void top.ShowProfile('Elisabeth.J'))
  • [Kontakta](javascript:void top.ShowProfile('Elisabeth.J', 'Contact.aspx'))

Datum för publicering

  • 2008-01-13

 

Elisabeth 
Medarbetare på Övernaturligt iFokus, Sajtvärd på Gravid iFokus

Annons:
Ludvig1
1/13/08, 9:00 PM
#1

jag har faktiskt testat, när jag skulle gå och lägga mig, utan ljus och musik och sånt frågade jag, vem är du? jag vet inte  men jag kände att det var min farfar. Men jag undrar, kan det vara som jag vill att det ska va han som jag tänker på det?

Elisabeth-J
1/13/08, 9:07 PM
#2

Det kan vara så att det är den egna tanken som styr och den man vill att det ska vara är den man får en känsla av. Därför är det bra om man kan rensa tankarna och bara försöka att ta till sig av det man uplever utan att tanken styr. Det där är något som man får träna en hel del på många gånger.

Har du däremot bara fått starka känslor av att det är din farfar utan att tänka på honom så lita på din känsla då.

Man måste inte ha ljus och musik, det kan däremot skapa en hermonisk stämning som behövs för att meditera. Alla gör som man själv känner känns bäst. Det var bara lite tips och råd :)

 

Elisabeth 
Medarbetare på Övernaturligt iFokus, Sajtvärd på Gravid iFokus

Ludvig1
1/13/08, 9:23 PM
#3

Tackar!:D uppskattar verkligen att ni är så hjälpsamma här på ÖN, tänk om alla hade varit så.

Coturnix
1/13/08, 9:58 PM
#4

![](http://svensknatur.ifokus.se/ShowFile.aspx?BinaryId=3f7c73f9-89c1-4207-be27-89150f948f7e&Filename=blommor 036 copy.jpg)

En liten blomma från paradisbuske.

Som Tack för fint inlägg!:)

berobe
1/28/08, 12:22 AM
Bild 1. Klicka för att öppna i full storlek.
#5

Visst.dina råd är fina. Jag kommunicerar medbortgångna  nära och kära nästan varje dag….

Eija
2/4/08, 6:40 PM
#6

Hej!

Först vill jag tacka för att det finns en sådan här sida.

Fick tipset från en väninna.

Nu till min fråga: Har alltid haft en som jag komuncerar med i mitt huvud, men bara när jag har det svårt. Denna person, eller vad det är, har funnits där sen jag var 13 år. Han/Hon ger mig svar på mina frågor. Nu undrar jag vem eller vad det är, själv tror jag att det är min följeslagare….men sen undrar jag varför jag inte får någon kontakt med han/henne, bara till vardags, när det är frid o fröjd åxå.

Eija

Annons:
Elisabeth-J
2/4/08, 7:03 PM
#7

#6 Välkommen hit!

Det verkar som att det du beskriver handlar om din guide och du kan få kontakt med din guide annars också, genom Meditation t.e.x. I artiklarna här finns en övning som du kan prova om du vill.

 

Elisabeth 
Medarbetare på Övernaturligt iFokus, Sajtvärd på Gravid iFokus

Britt-Marie
2/5/08, 11:05 PM
#8

Hejsan!

Jag är ny här och tackar för en bra sida.

Jag har kännt och upplevt en del. Båda mina föräldrar har gått ur tiden med 1 år 4 Månaders mellanrum, pappa senast i Augusti förra året. Innan pappa dog, så tände jag ofta ett ljus för mamma på kvällarna. Det sprakade och gnistrade runt ljuset nästan varja gång jag hade det tänt. Nu tänder jag ljus för dem båda, men nu är det mera sällan som det gnistrar runt ljusen. Men jag kan då och då känna som en lätt smekning på en arm eller i håret och efter det så får jag som ett fält runt mig som gör att håret kan bli att stå rakt ut på armarna och det följer mig till vilket rum jag än går. Jag brukar säga till mina föräldrar då, jasså ni är här och hälsar på. Jag blir inte rädd.

Men jag har även sett annat här hemma, innan mina föräldrar gick bort. En natt vaknade jag och då stog som en ljus gestalt vid min sambos huvud och liksom sträckte ut armar runt. Men då jag satte mig upp i sängen så luckrades gestalten bara bort som i dimmor. Blev inte heller då rädd. Utan somnade efteråt.

Har även kunnat sett någonting utanför här och det har även min sambo sett. Han har även sett då håret reser sig på mina armar.

Ibland kan jag ha tyckte mig se personer som inte längre finns här på jorden.

Drömmer ibland om mina föräldrar och de verkar alltid så glada och det verkar så färggrant och fint runt dem. Ibland är de som om de skulle vara unga.

Ibland kan en fågel eller ekorre komma och bara sitta och titta på mig. Såg en sån ovanlig fågel i höstas och den kom mitt framför våra ansikten på min sambo och mig. Läste sedan att den skulle kunna vara svår att upptäcka och att den skulle vara väldigt skygg. Kan andar förmelda sig genom djur?

Vad tror du/ni om mina upplevelser. Det kan väl inte bara vara inbillning.

Tack ännu en gång för en bra sida.

MVH/Britt-Marie

Angel_23
1/20/12, 11:42 PM
#9

hejsan jag bor i ett gammalt hus som är byggt någonstanns mellan 40talet. är det så¨att det spökar här? att andar lever kvar här? jag bor med andra människor och dem har sagt att dem kan känna av någonting men jag känner dock inte någonting. finns det någon som är här inne i huset eller inbillar jag mig?

Upp till toppen
Annons: