Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (2) Senaste inläggen

Alternativmedicin, hälsa m.m. Andar/Spöken Andlighet Barn i Andevärlden Barn/Ungdomar Bok- och filmtips Dagens Ros / Dagens Kram Dikter, visdomsord Drömmar/Drömtolkningar Foton Frågor ang. sajten, funktioner m.m. Healing iFokus-information Info från admin Kurser Länktips Medialitet Meditation Medium Musik Mytologi/Naturväsen Mässor, storseans, arrangemang, träffar Ny medlem/presentationer OT Bildgalleri OT från tråd Off Topic Oförklarade Fenomen Redskap: tarot, pendel, kristaller m.m. Reinkarnation/Tidigare liv Seans - upplevelser & frågor Sorg Tips & Råd TV/Tidningar/Radio m.m. Tävlingar och lekar på sajten och iFokus Undersökningar UFO Upplevelser Videoklipp Övningar Övrigt
Medium

Bra eller dåliga medium?

2008-08-20 02:13 #0 av: Trisha

Det är väl bara att konstatera - det här med mediumskap är kontroversiellt fortfarande och åsikterna är många. Vilka är då bra? Och finns det dåliga medium?

När en omtalad film har premiär, då haglar åsikterna. Kritikerna skriver sitt, tidningarna sitt, alla biobesökarna tycker sitt. Självklart är det så, eller hur? Visst kan det hända att vi hamnar i diskussion om någon tycker olika, men det blir oftast inte så allvarligt. Fördjupar man den här tankeleken, så var det likadant under åren jag arbetade som läkarsekreterare. En del patienter avgudade en läkare, andra tyckte det var den sämsta läkare de träffat. Beroende på massor av orsaker förstås - personkemi, man blev inte sjukskriven som man hoppats, man fick precis den hjälp man önskat sig o s v.

Coacher ploppar ju upp nuförtiden som svampar ur jorden och vi har samma fenomen där. En coach kan ju vara en jobbig en, för coachens jobb är ju att få sina klienter att prestera bortanför vad dom gjort tidigare och det kan ju stöta på lite utmaningar.

Inom mediumbranschen, som nu växer mer än någonsin, så har vi ju både åsikterna från människor som blir rädda, upprörda, skeptiska, tror att vi är lurendrejare och de som är så lyckliga för att de kan få hjälp med frågor som de kanske brottats med länge inom sig. I och med att branschen växer så snabbt, så blir det ju många olika typer av medium som utvecklas och erbjuder sina tjänster och inga egentliga riktlinjer finns ju. Vi har ju givetvis den gamla spiritualistiska skolan, men det kommer ju så mycket nytt som spränger gränser och gammalt tänk. De som är kloka här, använder sig säkert av den gamla grundkunskapen och utvecklar sig därifrån. Mycket är ju mödosamt införskaffad kunskap, då det mediala många gånger ägde rum på väldigt diskret sätt och antalet medium inte var så stort, och den är ju god att ha med sig.

Men allt utvecklas ju med enorm hastighet i vårt samhälle och så även det mediala. Vi kanske hör om något medium som arbetar på ett helt annat sätt än vad vi förut mött och genast har vi ju en åsikt om det hela. Självklart och inget konstigt med det. Det kan vara en stor fördel, dock, om vi har ett öppet sinne inför olika sätt att arbeta då vi inte har alla svar och all information. För det händer ju väldigt mycket inom det andliga uppvaknandet nu och att vi är lyhörda och respektfulla inför olika människors sätt att framföra sina arbeten, är viktigt.

Om man via hörsägen hör något om ett medium, är det fint om man inser att man inte har hela scenariot klart för sig. Uppstår det frågetecken är det en mycket mer genuin gest att man ringer upp den personen och frågar hur det ligger till, istället för att ta för givet att det är så och sprida det vidare. Ibland kan det vara så att ett medium arbetar på ett väldigt uppriktigt sätt och i och med det också får sådana budskap. Och det vet vi ju alla hur det är när något inom oss belyses som vi inte riktigt velat titta på. Kan kännas obekvämt först. Så först kanske det dyker upp en obehagskänsla, men sen när budskapen gått in landar det där det ska. Vi andra som inte var med vet, för det mesta i alla fall, inte vad som pågått och sagts, inte heller helheten i det.

Det finns också medium som inriktar sig till största delen på att bevisa andevärldens existens och inte arbetar så mycket med budskapen. Andra ytterligare jobbar mer "psychic" (finns inget riktigt bra svenskt ord för det, närmast intuitivt) och kan ge starka råd om en persons liv.

Kan det vara så att olika medium kan tillföra olika saker till olika människor? Och att allt är som det ska? 

Något som också diskuterats mycket är mediumskap och personlig utveckling. Den egna personliga utvecklingen är inte något vi kan stoppa, och arbetar vi som medium förstärks den ytterligare med allt som belyses ännu klarare inom oss. Det vi kan hålla i minnet är att vi faktiskt  varken kan veta var en person befinner sig, eller om det är rätt eller fel det den personen gör, för vi ser ju genom våra ögon, våra erfarenheter och begränsningar. Det kan vara lätt att döma, för det har vi ju lång vana av att göra vi tvåbenta. Men vem är just jag att veta så säkert vad som är rätt och fel? En människa tar sina steg i precis den takt den förmår.

Inom mediumbranschen finns det massor av olika personligheter och alla kan ju heller inte passa alla. Kollegialt kan man väl milt sagt säga att det förekommer väldigt starkt uttryckta åsikter och så har det varit sedan jag började och enligt hörsägen från mina gamla lärare långt tidigare. Och visst ska vi ha åsikter! Men kanske tillföra mer ödmjukhet, inlyssnande, respekt och lyhördhet, sedan uttrycka våra åsikter till den det vederbör och lyssna på svaret. Kanske vi lär oss något mer som vi kan ha med i vår egen korg av uppsamlade kunskapsägg?

 

Så hur kan man då veta när man ska gå till ett medium? Den ena säger - h*n är kanonbra, bästa medium jag sett! Den andra säger - fruktansvärt, h*n borde inte få jobba som medium överhuvudtaget. Hur ska man veta om det är bra eller inte?

Borde det inte finnas någon andlig poliskår som rensar ut skräpet, dom som är värdelösa?? Förmodligen inte möjligt. Utvecklingen går snabbt, och det sker inom ALLA människor och det är nog så det är menat. Det är nog meningen att var och en ska känna in i sig själv vad som är rätt och fel för den. Det kanske är det som alla förvarningar handlar om? Energihöjande tider, andligt uppvaknande och alla profetior som handlat om en väldigt stark tid. Att var och en ska växa i sin egen andlighet och insikt om medvetandet.

Det handlar nog om att man, när man bestämmer sig för att gå till ett medium, tar reda på lite om det hela. Finns massor av information på nätet, i böcker och på olika former av center. När sedan något klingar rätt inom en, då väljer man utifrån det. Skulle det sedan visa sig att känslan inte funkade något vidare och det verkligen inte känns bra, då kommunicerar man det direkt. Ett medium är en människa som har ett jobb, det är ingen upphöjd person som går sönder om man ifrågasätter.

Medium emellan kan vi nog öka respekten för vårt yrke om vi talar respektfullt om varandra. Det hjälper inte någon om vi sprider hörsägensrykten eller uttrycker vår personliga negativa åsikt om någon, snarare tvärtom. Det kan vara ett medium som arbetar totalt motsatt mot oss själva, men återigen - vad är det som säger att du bär på alla rätta svaren? Bättre fria än fälla, gammalt uttryck som fortfarande gäller.

Slutligen - vi är precis alla härnere på jorden människor som är här för att utvecklas och en del har valt mediumets yrke. Utvecklingen pågår hela tiden och skulle någon av dessa medium arbeta på ett sätt som kanske inte är helt lyckat, då är det också utveckling. För klienten som kommer dit och får den erfarenheten. För detta medium, som efter ett tag kommer att inse att det kommer inga klienter, något måste vara fel. Och utvecklingen går vidare. Har hört den åsikten tidigare att det borde "göras något" åt det här. Det är en koloss nu som har vuxit oss ur händerna. Medium, healers, tarotlinjer, terapiformer - det finns inte en chans att vi kan kontrollera alla. Det vi kan hjälpas åt med är att sprida information till människor som inte vet så mycket om det mediala.

Med stor yrkesrespekt kan vi berätta, informera om hur det ska kännas rätt och bra inom en person efter ett besök hos ett medium. Vi kan dela med oss av erfarenheter hur det är att arbeta med/för andevärlden. Inte som "I-know-it-all" utan som information; Det här är MINA erfarenheter. Kanske kan vi då i samarbete sprida informationen så vårt fina jobb kan fortgå med allt högre status. Ett sådant här forum som denna artikel ligger i, är ju utmärkt om diskussionerna kan hållas på ett konstruktivt sätt. Olika åsikter från olika medium, människor som läser och känner in var dom kanske kan passa!

Då kan en människa som går till ett medium själv känna om det är ett bra eller dåligt medium. Det är inte vår uppgift att tala om andra medium, utan istället hjälpa till att stärka människor till att kunna tänka och tycka själva.

Anmäl
2008-08-20 02:15 #1 av: Jane-Lyzell

Oj vad långt - får läsa det imorgon och komentera - god natt!

Kram Jane

Sajtvärd på spiritualism.ifokus.  Min hemsida  www.lyztran.com   "Jag Är"

 

Anmäl
2008-08-20 02:25 #2 av: Elisabeth-J

Elinor och jag pratade tidigare ikväll om det här så det hon skriver är just så som jag anser om det hela.

Tack Elinor för en toppenbra artikel!

Kram

Anmäl
2008-08-20 02:32 #3 av: rosmarin90

Ja det var långt, men personligen föredra jag att tala gott och rekommendera de medium jag tycker är bra. Istället för att prata om de jag inte tycker är bra, speciellt på nätet.

Men sen finns det de som gör andra människor illa genom att till exempel skrämmas eller säga att de eller en anhörig snart ska dö SkrikandesVad gör vi med de ????????????????????????

På föreningen försöker vi mer och mer ta in medium med olika skolning och sätt att jobba. Diskutera olika arbetssätt är säkert befruktande det också. Samarbete tror jag är bra och jag önskar mediumträffar mer än allt annat. Men för att de ska bli bra måste vi vara mer lyhörda och ödmjuka inför varandras olikheter.

Jag är sån att jag inte riktigt känner mig hemma nånstans eller har nån etikett. Reikiutövare, spiritualistiskt medium älskar shamanismen frekvenshöjningen osv Allätare med andra ord och sökare/finnare...

Framförallt är jag humanist, älskar människor och fascineras av våra olika levnadsöden. Försöker bli mer ödmjuk och inkännande. Funderar ofta på vad vill jag med detta, så lätt att bara rusa på genom livet.

ljuskramar Rose

Anmäl
2008-08-20 12:07 #4 av: NancyAlke

Om jag någon gång skulle känna att jag har sådana kunskaper att jag kunde arbeta som medium, så skulle jag vilja ha ett certifikat. Inte ett som visar att jag är utbildat medium, utan ett som garanterar att jag inte har någon som helst utbildning i att "trixa med folks hjärnor" (typ Brown).

Anmäl
2008-08-20 12:12 #5 av: Trisha

#3 Ja, är lika etikettslös som du och älskar allt nytt som fyller mig med kraft, glädje och energi! Har äntligen lärt mig att det är helt ok, jag gör på mitt eget sätt och så som det känns bra för då blir det rätt för mig!

Och visst finns dom, usch ja! Dom som gör sitt mediumskap "häftigt" med att förutspå hemska händelser som sjukdom, skilsmässa, död, andar som tar över m m. Har hört det mesta genom åren. Men jag tror fortfarande att när vi samarbetar, vi som har ett förhållningssätt till våra yrken som stämmer överens, då kan vi sprida kunskapen om hur ett mediumskap fungerar som sker i kärlek och integritet. Inte som en samlad tropp som bestämmer sig rätt/fel, utan mer som vägskyltar som förenats i vetskap om vad som känns gott för själen.

Pratade häromdagen med en tjej som går cirkel hos Happy. Hon var till ett medium i kungliga hufvudstaden som förutspådde hennes skilsmässa, bl a. Hon var förkrossad efteråt, maken skitförb.... Ni kan ju tänka er hans frustration när hon träffade på Happy och åkte på sittning hos henne. Och denna gång blev det såå bra. Hon berättade att när hon först träffade Happy på en demonstration (seans som det kallades förr) och fick budskap så kändes det bara så rätt i hela själen o tårarna sprutade. Hon lärde sig massor, berättade hon, av dessa händelser. Nu går hon själv och utvecklar sina gåvor och vet precis vad hon inte vill göra mot någon annan. Ett av alla exempel...

Iris Hall sa ofta - din klient ska må bättre när h*n lämnar dig än innan h*n kom. Även om du får något till dig som du framför så ska du alltid se till att visa på olika möjligheter, så att slutkänslan blir bra.

Jag tror det är okunskap hos de medier som arbetar och ger såna hemska förutsägelser, okunskap hos "sittern" som gör att man tar in allt utan att tänka o känna själv. Och denna okunskap botar man ju med kunskap....

Anmäl
2008-08-20 15:05 #6 av: hinzidi

Jeg har lært hvordan et medium ikke skal være. Det er det jeg kan trekke ut av en erfaring med dette mediummet. Jeg gikk ut derifrån urolig og forvirret. Og dette fulgte meg i ukevis etterpå. Jeg søkte svar, både hos mediummet jeg hadde vært hos, og hos andre, fordi mediummet selv forsvant.

 

Inntil jeg snakket med et annet medium, og uten å fortelle så mye, så kom mine på andre siden fram hos henne, og sa setninger til meg, som gjorde at jeg forsto det var rett. De sa rett og slett at de ikke kom gjennom så bra hos det andre mediummet, og at min opplevelse hos dette mediummet var årsaken til min depresjon i etterhånd. Og jeg fikk vite litt mer om hva som gikk i feil retning av det som ble sagt på den sittingen som gikk galt avsted.

 

Likevel- sitter jeg i dag, og har ikke helt kommer over det. Det har store ringvirkninger når noe blir formidlet feil. Når man kommer til en sitting, er man sårbar, og når noe treffer feil- er det ikke lett å programmere det inn på nytt. Det traff så dypt.
Jeg husker jeg satt der i forsvar, overfor mediummet som mente å vite så mye bedre enn meg, hun satt og kommanderte og fortalte slik og slik, når jeg sa at dette stemmer ikke. Jeg kom med undringer på slutten der, for det var så konstig avslutning. Men hun svarte bare non-chalant, og satte strek, på en måte.

Penga på bordet, og ut med meg. Etterpå sms'et jeg henne, uten å få svar. Uroen ble bare større. Jeg lurte på hva som egentlig skjedde på slutten der, om det var mulig å få en slags forståelse på det, for det gjorde ikke godt å gå derfra med denne uroen etc.

Hun svarte meg altså ikke, annet enn noe generelt flås da jeg gikk derfra. Jeg har prøvd, det går ikke på det. Sendte en mail også, uten at jeg fikk svar.

 

Det jeg kan se tilbake på, er at hun brukte veldig lang tid på å linke. Dvs, det var flere der som var kommet for min del, fra andre siden, men hun brukte veldig lang tid på å få dem fram. Min bestemor som har kommet fram til meg før, var nå veldig vanskelig å beskrive, he he. Og det er jo jettekomisk. For en annen der- fra andre siden- sa til og med: det er granny.
Og enda så rotet hun så fælt at vi brukte et kvarter på å finne ut hvem denne damen var.


Likevel mente altså mediummet at hun visste bedre enn meg, om hva som kom fram av budskap fra andre siden.

Dette er en av tingene som gjør at jeg i ettertid kan tenke at: ja, se der, det ble jo ikke riktig fra børjan av. (for å prøve å rette opp de følelsesmessige skadene hun gjorde)

 

jeg har tenkt i ettertid, at dette mediummet ikke kommer til å få så mange besøk utover, for når man håndterer det på detta viset, så vil det stoppe opp naturlig.

 

Jeg har fått mange tanker på hva som gjør et medium til et godt medium. Og mye av det handler om hvordan man håndterer å jobbe med mennesker. Og hvilket forhold man har til seg selv, og sin egen historie. Dette vil farge en sitting mye.

 

 

 

 

Anmäl
2008-08-20 15:11 #7 av: Jane-Lyzell

Bra skrivet Trischa (har läst den långa artickeln med, jätte bra)

Kunskap skingrar alla tvivel!

Det är mitt motto - lär mer och okunskapens moln skingras och  sanningen kommer till dig!

Sen att vi alla är unika och arbetar på ett eget sätt är bra - jag skulle föredra om vi i Sverige hade - ett nätverk likt vi har i vår healing!

Menar som healer passar du inte alla - om du är specialist(andedocktorn) på Nackar så kan man ju inte förvänta sig jätte goda resultat på invertes magproblem.

Borde inte vara någon skillnad med mediumskapet - en del passar bättre för vissa sitters och en del inte - därför är nätverk med specialområden - t ex ungdommar har bättre kontakt med ett vist medium - sänd ungdommarna dit eller en del kanske har väldigt goda resultat - med självmord.........sänd dem dit. mm

Med tiden kan man bygga upp ett fantastiskt nätverk - där man kan ge råd till sittern till vem som de kan få bäst resultat beroende av vad dom söker! Vägledning inom ämne , rena sittningar (kontakt med andra sidan )

som det är nu så är det lite prestige och ingen urskillning - medium eller andra tar in alla för sittningar och vägledningar utan igentligen ha undersökt om just du själv är rätt för dem - åt mindstonde borde efter en sittning finnas någon vidare rekomendation för sittern att slå vidare på!

Lite tankar i från Mig!

Kram Jane

Sajtvärd på spiritualism.ifokus.  Min hemsida  www.lyztran.com   "Jag Är"

 

Anmäl
2008-08-20 15:36 #8 av: rosmarin90

#5# Härligt att jag inte är ensam om att vara etikettslös Skrattande

 Håller med dig om att kunskap är bra och att det är en del av vår uppgift att sprida den här kunskapen. Skrämmande är att det förekommer sånt här som du berättar härovan. Död har jag hört om ett medium som förutspår. Jag har inga namn där, men det finns ett annat medium som ringer upp anhöriga efter att ha läst dödsannonser och sen ringer den sörjande och påstår sig ha kontakt med den döde. Erbjuder seans eller sittning mot betalning. Hårresande, lika illa som den här mannen som kom in till tjejen i djuraffären i en annan tråd.

Men vad gör man? Tar kontakt med de oseriösa? Jag har gjort så att om den här personens namn kommer upp IRL berättar jag vad jag hört. Sen får folk avgöra själva om de ska ta en konsultation av den här personen.

Det som är bra med sammanslutningar är att man kan ha etiska regler, träffar och rekommendationer på seriösa utövare. Ett alternativ är att bilda ett nätverk. Inte alls så stelt som ett förbund med en massa regler.

#6# Det här är jättetrist, speciellt som du har svårt att släppa det du fått till dig. Samt att du inte fått nån kontakt efteråt med mediet. Personligen tycker jag det är skrämmande att mediums utsagor har sån kraft. Ödmjukhet är A och O och att inse att man bara är en länk till andevärlden. Det låter inte i mina öron som hon inte hade detta utan jobbade psychic och hade ett jätte-ego

Skönt att du fick kontakt via ett annat medium.

ljus Rose

Anmäl
2008-08-20 15:46 #9 av: Happyspirit

Nätverk är det som tilltalat mig mest hittils. Jag håller på att bygga upp ett eget nätverk där jag känner att jag verkligen kan rekommendera kollegor som jag vet vad de har för specialité områden och vad de har för erfarenheter själva. Så de som kontaktar mig kan få den bästa hjälpen för just deras behov. Om jag känner att det finns någon annan som ingår i mitt nätverk som har bättre kunskaper ang. problemet som den sökande har tvekar jag inte en sekund på att skicka dem vidare till den personen. Det handlar inte ett dugg om mig utan om den som behöver hjälp, att det får den absolut bästa hjälpen den behöver. Så tänker och gör jag i alla fall.

Anmäl
2008-08-20 16:38 #10 av: Hukanson

Tillåt en utomstående att tycka det litet skrämmande att få inblick i viljan att bygga upp en "tycker-om-dig"-hierarki i något så avancerat som medialitet. Föreslår i stället att gå vidare med den stilla rösten som ser sanning och vishet. Ifall det behövs en riksförening och en etisk kod så varför inte arbeta för det ? Vad gäller psychic så översätter jag det med psykisk. Den nivån i medialitet sägs vara problematisk. Inget medium är väl längre ensamt i sitt arbete utan tillhör lärare och kunskapstradition. Detta borde redovisas för klienten vid förfrågan. På så sätt kan förtroendet öka och respekten för andlig gemenskap fortleva. Det är en glädje att få deltaga i denna tråd.

Oneness can not be divided.

Anmäl
2008-08-20 17:59 #11 av: Njord

#10 Mycket bra talat i ditt inlägg!

Riksförening och "etisk" kod, ja det har ju några redan försökt med och det gick ju som man hade kunnat räkna ut i förväg (speciellt om man kan spå till ex. i Tarot) Skrattande 

Alla dessa människor som är exhibitionister, mycket känsliga och i många fall introverta, inte sällan med någon psykisk problematik, osv. osv....

Och sedan gäller det ju en bransch som inte är någon bransch egentligen utan ett väldigt stort oöverskådligt intresseområde......

Och jag för min del tror att ddet måste förnyas ganska radikalt och rejält! Att tänka i gamla banor med "fackföreningar, regler och plakat, att döma ut den eller den och höja någon annan till skyarna!

Nej, Usch! Den tiden är förhoppningvis förbi, även om de personer som sitter fast i det gamla linjära tänkandet fortfarande tror att det är så det skall vara.......Men Sorry, jag tror att det tåget gått och ni bara sitter kvar på stationen som på en ljugarbänk och snackar gamla minnen. Och visst kan det vara skönt ibland!

Men det går inte att vrida klockan tillbaka, hur gärna ändå en del skulle vilja det (jag också ibland) för att befinna sig i det socialdemokratiska folkhemmet med fungerande socialt skyddsnät, sjukvård, ordning och reda osv.........

/ Jerry Oskyldig

 

Anmäl
2008-08-20 18:12 #12 av: hinzidi

Det er lærerikt å lese denne tråden. God diskusjon.

 

Dette medium jeg skrev om i mitt forrige innlegg, hadde en lang "CV" vad gäller mediala skolar, og oppläringer hos kjente personer, som Iris Hall, och Marion Dampier Jeans. Men allra först var det at hun hadde värt medial siden hun var liten. Hun hadde evnen.

Men det hjelper ikke når hun gir fra seg forvirring til klienten, og ikke evner å rydde opp etter seg.

Samtidig som hun sitter og sier at det er bare 1 prosent av verdens befolkning som besitter de evner hun selv har.

Hon talade också om at hun hadde svårt att få seg et nettverk. Og var på vei til å flytte. Mente at det å flytte til et nytt sted i landet, skulle väre riktig vei angående sin egen jobb som medium, og dette med å få seg et nettverk. For "karrieren" tok aldri helt av der hun bodde. Hun kom seg ikke videre der.

Derfor mine tanker i etterhånd, at den nok ikke kommer til å gjöre det heller...

 

 

 

Anmäl
2008-08-20 19:14 #13 av: Njord

#12 Ja, några "evner" ("gåvor") som bara 1% av verdens befolkning har är det ju inte frågan om. Alla dessa egenskaper finns hos alla människor från födseln. Sedan beror det ju på vad som händer under den individens uppväxt och fortsatta liv.

Om man överhuvudtaget skulle komma in på detta område andlighet/medialitet med en medvetenhet förr i tiden, så skulle man väl till att börja med kanske växa upp i antingen ett religiöst hem, eller ha en jobbig uppväxt alt. en livskris längre fram i livet för att börja fördjupa sig i existensiella frågor och därmed börja tänka på ett djupare plan och vända sig inåt och "uppåt".  

Det är väl där många kommit in i till ex. religiösa samfund, sekter osv. För man vill ju gärna ha bekräftelse på sig själv, sina uppfattningar, sin världsbild m.m.

Men om vi nu tänker oss att det pågår en förändring (vilket jag då är anhängare av) enligt till ex. Maya/Inkaindianerna, Bibeln + ett stort antal andra fundamentala trosuppfattningar och profetior. Då är det ju ett ofrånkomligt faktum att det i så fall sker en kraftig och snabbgående utveckling av människan och människans förmågor. Det sägs ju (vilket jag tror) att vi behöver inte lära oss något på det gamla traditionella sättet, genom att vara lärjungar till en guru, lärare eller avgud!

Vi har redan tillgång till allt som någonsin blivit gjort, sagt eller skapat. Det gäller bara för oss att komma ihåg det vi lärt oss.....

Och det är ju det som är det primära¨nya sättet att utvecklas mot upplysning, att "komma ihåg" att vi alla kan koppla upp oss till det så kallade "kollektiva medvetandet" eller om du vill kalla det för Akashabiblioteket eller nåt annat. Komma ihåg låter väl kanske lite konstigt för många, man kan också säga att vi ska VETA att vi kan.

Det funkar på samma sätt som till exempel "The Secret" kan man säga. Alltså ska du se dig själv i den situation och med de egenskaper som du vill ha! Detta gäller ju allting och är i synnerhet mycket väl fungerande för esoteriska/mediala/psykiska tillämpningar. Det svåra är väl att verkligen kunna tänka i dessa "nya" banor med både hjärna & hjärta. Om du har minsta tvekan till vad du kan så lär det ju inte fungera...Obestämd

Så sätt dig själv i den position där du vill vara!

Då är möjligheterna oanade för dig, det finns helt enkelt inga gränser för vad du kan åstadkomma genom att tillämpa detta. Och det är en kunskap som funnits i hundratusentals år, men försvunnit under de sista par tusen åren....

Så "The Secret" är ju inget som jänkarna uppfann för några år sedan och det handlar inte bara om materiella saker, tvärtom så är det mycket större och mer fantastiskt än så......

"VI ÄR ALLA EN DEL AV GUD"

"JAG ÄR" (precis den jag vill vara)

Ljus & Nytänkande / Jerry

 

Anmäl
2008-08-20 20:23 #14 av: Jane-Lyzell

#11 Det är just detta som skiljer New age från Spiritualism tack och lov - håller inte med att vi sitter fast någon stans - däremot flyger New agarna iväg lite för högt för sitt eget bästa! i mina ögon.

Finns ingen bevisföring Vilket kan lura människor enormt!

Vänligen Jane

Sajtvärd på spiritualism.ifokus.  Min hemsida  www.lyztran.com   "Jag Är"

 

Anmäl
2008-08-20 20:29 #15 av: Jane-Lyzell

#12 förjäkligt rent ut sakt!

Det man kan trösta sig med att dessa sk medium självsanerar sig själv till slut - men det kan hinna göra mycket skada under vägen tyvärr!

Hoppas du fått hjälp att förstå det du behövde förstå!

Vänligen Jane

Sajtvärd på spiritualism.ifokus.  Min hemsida  www.lyztran.com   "Jag Är"

 

Anmäl
2008-08-20 20:36 #16 av: Jane-Lyzell

#13 the Secret är ju inget nytt för oss spiritualister - är med i våran lära sedan urminnes tider även kallat de universiella lagarna - vilket är lagar(många fler en attraktionslagen) som vi spiritualister lever efter - det är vår livsfilosofi!

 

Och kan tycka att du refererar till det gamla hela tiden - för att få fram det nya:-)

Är inte det samma som jag gör - men då tycker du jag sitter fast!Flört. Märkligt...........

Kram Jane

Sajtvärd på spiritualism.ifokus.  Min hemsida  www.lyztran.com   "Jag Är"

 

Anmäl
2008-08-21 01:42 #20 av: Trisha

#13 Yes.

Hinzidi - jag vill bara säga att jag hoppas du kan finna en frid i det som skett i ditt liv och också hitta kontakter där du kan känna att det känns helt rätt för dig. Så sorgligt hur du mått efter detta och jag önskar verkligen att du kan lägga det här bakom dig och få mycket mer bra upplevelser framöver. Som du nu har märkt så finns det så mycket olika sätt att arbeta och min förhoppning är att du framöver hittar människor som passar bra för dig. Vill igen säga det som Njord redan sagt - det här är INTE något som bara någon liten procent har som gåva - det har alla. Sen om man vill utforska den eller inte, är ju vars och ens val.

#8 Rosmarin - jag tror inte det är sant det jag läser. Trodde jag hört det mesta, men att man ringer upp någon utifrån en dödsannons... meeen...  Vi behöver sannerligen jobba hårt för att bygga upp ett bättre rykte om oss som yrkesgrupp.

Och nog bör det finnas ett bra sätt att förena den "gamla" medialiteten med den "nya"?? Det är i alla fall vad jag hela tiden får från mina guider - använd våra kunskaper, blanda med dina erfarenheter och skapa det som nu gäller 2008!

Anmäl
2008-08-21 03:18 #21 av: Njord

#14 - Hur relaterar du detta inlägg till mitt inlägg #11?? Förvånad

Nu är jag inte riktigt med faktiskt! Vadå för bevis? För vad? För att ni rök ihop under bildandet av Mediumförbundet? Var vänlig att förtydliga dig lite är du bussig?  Är det inte du själv som är ute och flyger för högt nu?

Om jag ska ta till ett gammalt uttryck från det spiritualistiska 1800-talet: "Du drar alltför höga växlar på min bekostnad"

 

#16 - Ja, allt gammalt är ju inte förlegat förstås.....Men spiritualismen är ju inte sååå gammal så att man gräver i ruinerna efter den.

Det finns väl inga urminnes tider för spiritualismen, vad jag vet?

-Ljus & Upplysning istället för Mörker och Tillbakagång-

Kramen från lilla moi Flört

Anmäl
2008-08-21 03:25 #22 av: Njord

#20 - Du skrev:

"Och nog bör det finnas ett bra sätt att förena den "gamla" medialiteten med den "nya"?? Det är i alla fall vad jag hela tiden får från mina guider - använd våra kunskaper, blanda med dina erfarenheter och skapa det som nu gäller 2008!"

Tack! Klockrent sagt! Jag får hela tiden samma tjat från guiderna och på andra sätt + att de säger att vi måste tänka om och bejaka nya sätt och inte lägga oss och sova mätta och belåtna och med låsta dörrar mot nya idéer och rön!

Kramen från moi Oskyldig

Anmäl
2008-08-21 14:52 #23 av: hinzidi

Ja, jeg er av samme oppfatning, at alla har det i seg, det er noe man kan ta tak i å utvikle, om man kjenner for det.  Å få et ydmykt forhold til potensialet som ligger i oss mennesker,  tror jeg også blir naturlig. Det handler vel så mye om menneskesyn, som det også handler om skjelneevne, som det heter på norsk.

Å tenke at man er en av få utvalgte, som 1 % av verdens befolkning, syns jeg vitner om galskap og big ego. Nedlatende syn på andre.
Som igjen egentlig bare er en fallitterklæring..

Blir litt som enkelte religioner som påstår seg være bedre enn andre mennesker, de er utvalgte, de har/er noe som andre ikke er osv. Og har et spesielt formål her på jorden, som de er alene om.

Dette i seg selv gjør jo at jeg forstår at jeg var kommet på feil sted, ang å få sann kontakt med avdøde.

Men igjen- jeg lærte _veldig_ mye av dette.

 

 

 

Anmäl
2008-08-21 15:00 #24 av: Njord

#23 - Ja, jag lär mig också en massa varje dag!

Och jag liker dina ord på din hemsida:

"I Am A Spiritual Being Having a Human Experience"

Det säger allt om hur jag också känner det! Skrattande

Anmäl
2008-08-21 17:45 #25 av: Jane-Lyzell

#21 så här skrev du!

Och jag för min del tror att ddet måste förnyas ganska radikalt och rejält! Att tänka i gamla banor med "fackföreningar, regler och plakat, att döma ut den eller den och höja någon annan till skyarna!

Nej, Usch! Den tiden är förhoppningvis förbi, även om de personer som sitter fast i det gamla linjära tänkandet fortfarande tror att det är så det skall vara.......Men Sorry, jag tror att det tåget gått och ni bara sitter kvar på stationen som på en ljugarbänk och snackar gamla minnen. Och visst kan det vara skönt ibland!

Och jag svarar;

#11 Det är just detta som skiljer New age från Spiritualism tack och lov - håller inte med att vi sitter fast någon stans - däremot flyger New agarna iväg lite för högt för sitt eget bästa! i mina ögon.

Finns ingen bevisföring Vilket kan lura människor enormt!

Sen skriver du;

Det finns väl inga urminnes tider för spiritualismen, vad jag vet?

Jag svarar;

Du refefererar antar jag till den moderna spiritualismen 1848 - det gör inte jag ,den ligger längre tillbaka sedan våra förhistoria innan kristendommen med Odin som den gudom vi förlitade vår existens på, vad man trodde på den tiden har många beröringspunkter med vår moderna spiritualism.

Våra förfäder var övertygade om, att vi som själar fanns till innan vi föddes
hit till jorden. Men också att vi hade en Gudomlig ande som utgick direkt ifrån Oden. Vi hade också alla skyddsande, en "fylgia", som följde oss genom hela livet och som i våra drömmar varnade för faror och som påverkade oss genom vårt samvete. Våra förfäder hade ett positivt förhållande till sina avlidna och viste att inte sörja den döde allt för starkt eller ihållande, då detta kunde hämna hans glädje i livet efter detta.

osv sen går vi vidare genom våra naturfolk så........ är det gammalt nog - våra Svenska rötterSkrattande

Kram Jane

Sajtvärd på spiritualism.ifokus.  Min hemsida  www.lyztran.com   "Jag Är"

 

Anmäl
2008-08-21 18:04 #26 av: Njord

#25 - Okej Jane!

Du snackar alltså om Hedendomen och Asatron. Eller fattar jag dig fel? 

Men det kan du väl ändå inte säga är spiritualism? Ordet fanns ju inte ens då! Snälla Jane! Jag är ju själv mycket intresserad av gamla kulturer och deras andliga perspektiv. Schamanska metoder och liknande. Så då är jag också spiritualist då?

Om det stämmer så kan man ju säga att  allting inom hela det andliga området är spiritualism! Och den betydelsen vill ju inte jag gå med på även om du vill ha det så. Det låter ju helt barockt för mig! Obestämd

Vad jag menade i mitt inlägg var mera att du och en del andra anhängare av spiritualismen är så konservativa och fastlåsta i er uppfattning om metoderna inom mediumskapet/medialiteten osv.

Man måste ju inte uppfinna "hjulet" om och om igen! Det är ju redan gjort! Och nu vill man ju på något vis komma vidare i utvecklingen. Därmed inte sagt att det är fel på de gamla metoderna och om du och andra nöjer sig med dem så är det ju gott och väl. Men om ni envist bromsar andras försök att komma med nya idéer så förstår jag inte vad nyttan är med det?

Annat än att ni ska knäppa de oliktänkande på näsan och säga att de inget begriper. Och det är ju inte så utvecklande utan snarare ett nedtryckande sätt att handskas med evolutionen och utvecklingen inom andligheten/medialiteten.

Och detta med etiketter på saker och ting.....Ex. vis "New Age" som du tydligen anser vara något negativt. Det anser dock inte jag.

Jag vill själv vara helt öppen för nya influenser och metoder inom hela området, och jag stänger inga dörrar för någon eller någonting innan jag åtminstone prövat på det eller fått en erfarenhet genom något annat sätt.

Kramelikramen från Jerry

 

Anmäl
2008-08-21 19:13 #27 av: Jane-Lyzell

#26 Inte bara Sveriges spiritualistiska historia bottnar ur den utan Sveriges andliga och religösa med - det är där vi Svenskar har våra rötter! Varför klassa in allt i olika fack.Då det bottnar ur samma.

Varje Land har ju sina rötter och Spiritualismen har många olika ansikten - Spiritualism är tron på anden! själens överlevnad!

Den spiritualism som utövades av de nordiska folken under förkristen tid, hade säkerligen en viss släktskap med den form av shamanism, som ända fram till 1600-talet slut var brukligt bland våra Samer.

Den kristna missioneringen gjorde på ett brutalt och hänsynslöst sätt slut på de lappska nåjdernas verksamhet. Deras med symboliska teckenförsedda trummor hopsamlades och brändes i stora bål. Och kyrkan väjde inte för att så sent som under 1600-talets sista år även låta den Nåjd, som höll fast vid samekulturens uråldriga bruk, fick lov att bestiga bålet i sällskap med sin trumma!

Den katolska kristendomen, som fr.o.m. 1000-talet successivt satte sin prägel på nordbornas andliga föreställnings värld, hade genom sina traditioner av heliga mysterier, uppenbarelser och religiös extas en i grunden positiv inställning till både transtillstånd och andliga budskap. Dess på helgongestalter och gudomliga budbärare rika religiösa persongalleri, gjorde katolicismen vida mer skickad att förstå spiritualistiska företeelser än protestantismen senare skulle visa sig. Innan kristendomens införande kunde våra förfäder känna glädje och omtankens trygghet i mediala medelanden från sina avlidna släcktingar, den svenska protestantiska kyrkans psykningar har fått många kristna att uppleva detta som något kusligt och negativt. För enligt kyrkans läror ska vi" sova" till uppståndelsens morgon, då Kristus ska döma oss till endera evig salighet eller evig pina. Därför har kyrkan förlagt all aktivitet från det" döda" som ett tecken på att de tack vare begångna ogärningar " inte får ro i sin grav "

   

Sen komm våra kloka gummor och gubbar och sedan andeskådarna efter Emanuel Swedenborg,

Svensk vetenskapsman och en av sin tids universalgenier. Han var också teosof, Född den 29 Januari 1688, mystiker och bibeltolkare I Stockholm,, död den 29 mars 1772 i London. Swedenborgs karriär som uppfinnare och som veten-skapsman varade fram till 56 års ålder och det sista 28 åren ägnade han sina vetenskapliga förmågor att ge akt på och nedteckna sina upplevelser av en annan värld: Den andliga,

 

Lite historik Jerry

Kram Jane

 

Sajtvärd på spiritualism.ifokus.  Min hemsida  www.lyztran.com   "Jag Är"

 

Anmäl
2008-08-21 19:28 #28 av: Njord

Tack Jane, för historie lektionen!

Jag känner faktiskt till det mesta du skriver om. Jag är mycket intresserad av historia överhuvudtaget sedan barnsben! Och har läst massor om just den nordiska mytologin, medeltiden osv. Även Swedenborg och hans historia känner jag till.

Men inte räknar jag det som spiritualismen i alla fall!

Andlighet, och religioner av alla de slag kallar jag det för i stället. Så mig behöver du inte undervisa, men det finns alltid någon här som har glädje av det som framkommer i våra vitt svepande diskussioner. Så allt har väl någon nytta för någon......

/ Jerry (Njord - Som var en av Vanerna i Asatron....)

 

Anmäl
2008-08-21 19:33 #29 av: Jane-Lyzell

Emanuel Svedenborg

 

Arthur Conan Doyle, skrev I den klassiska boken       

"The History of Spiritualism"

"In order fully to understand Swedenborg one would

need to have a Swedenborg brain, and that is not met

with once in a centur y. Spiritualism will be eternally

grateful for the work brought forth through Emanuel

Swedenborg."

 

(Fritt översatt -)"att helt förstå Swedenborg måste

man nog ha en Swedenborg hjärna och en sådan

finns bara en i varje århundrade. Spiritualismen

kommer vara evigt tacksam för det arbetet som fördes

fram igenom Emanuel Swedenborg"

 

Kram Jane

Sajtvärd på spiritualism.ifokus.  Min hemsida  www.lyztran.com   "Jag Är"

 

Anmäl
2008-08-21 20:30 #30 av: Jane-Lyzell

#25

Och detta med etiketter på saker och ting.....Ex. vis "New Age" som du tydligen anser vara något negativt. Det anser dock inte jag.

Jag vill själv vara helt öppen för nya influenser och metoder inom hela området, och jag stänger inga dörrar för någon eller någonting innan jag åtminstone prövat på det eller fått en erfarenhet genom något annat sätt.

Glömde svara dig Jerry på detta!

Inget fel på New age om man har båda fötterna på jorden! Är det någonstans det är gurus och mästare  - i lite sekt lära så är det faktiskt där enligt min erfarenhet......

Men om det används på rätt sätt  kan New age skapa mycket gott!

Här stängs inga dörrar heller men jag går heller inte på vad som helst:-) är lite flum och flower power över New age - saknas rötter oftast - kanaliseringar  hit och dit av uppstigna mästare......

(nu får jag väll hela new age rörelsen emot mig)

Det är inte min grej helt enkelt men det betyder inte att jag är stängd för det nya - bara ett förtydligande!

Och det är väll skönt av vi alla har olika vägar att vandra och när vi sammaför våra erfarenheter kanske vi ser en större helhet!

Kram Jane

 

Sajtvärd på spiritualism.ifokus.  Min hemsida  www.lyztran.com   "Jag Är"

 

Anmäl
2008-08-22 00:21 #31 av: Maria-67

Man får nog gå igenom mycket för att bli ett bra medium visst alla föds med förkunskaperna att kunna styra sitt eget liv och lyssna på sin intiution,men det är inte bara det om behövs.Man måste kunna se,se bilder i kort,kort i sig är inte bara det dom beskriver utan man kan känna,och se i korten olika saker som inte har med symbolerna på kortet att göra. I bland kan man ha någon bredvid sig från andevärlden när man gör olika saker,eller sitter vid datan.MAn kan läsa articklar och få till sig bilder och människor. Så tror jag medialitet,synskhet,fungerar helt enkelt. Att man känner,ser,saker.Har ochså tränat på kurser ca 5 ggr och kommit långt men anser mig ändå inte vara fullfjädrad som medium.Utan skolan fortsätter det finns massor att lära sig. Vissa finns det som är skeptiker det får dom vara tids nog lär dom inse fakta.Alla kan inte kalla sig medium en del har tagit till sig titeln det finns bra och dåliga medium.Tycker ni här på forumet är väldigt etablerade och bra medium. Hälsningar Maria  

Anmäl
2008-08-22 01:47 #32 av: Njord

Det viktigaste av allt är ett öppet sinne och att lita på sig själv samt att lyssna på din inre röst och inte bara på allt och alla med fler bestämda uppfattningar och teorier än man har hårstrån på kroppen.

Gör du det med öppna ögon, så kan det inte bli fel! Oskyldig  

 

 "Borrare formar brunnar, bågmakare formar pilar, snickare formar trä och den vise formar sig själv." 

(Sagt av Buddha Siddharta 563 - 483 f.Kr )

Anmäl
2008-08-22 01:50 #33 av: Elisabeth-J

Väldigt sanna och kloka ord av Buddah Siddharta Skrattande

Anmäl
2008-08-22 01:58 #34 av: Njord

Ett till visdomsord från Buddha eftersom vi är inne på historia:

Tro inte på allt bara för att du har hört det. Tro inte på någonting bara för att många pratar och det ryktas om det. Tro inte på någonting bara för att det står skrivet i dina religiösa böcker. Tro inte på någonting endast för att lärare och äldre säger det. Tro inte på traditioner bara för att de har gått i arv i många generationer. Men efter iakttagelse och analys, då du upptäcker att någonting rättar sig efter förnuft och befrämjar det goda för var och en, acceptera det och lev upp till det.

Anmäl
2008-08-22 02:00 #35 av: Njord

Sorry för jättetexten......menade inte att "skrika" Oskyldig

Anmäl
2008-08-22 02:06 #36 av: Elisabeth-J

#34 En liknade text fick jag för många år sen på ett fint papper och i en vacker ram av min mormor :)

Anmäl
2008-08-22 03:13 #37 av: Trisha

Sanna ord, Njord. Lever vi efter det så blir det nog bra. Till slut...

Anmäl
2008-08-22 03:16 #38 av: Happyspirit

#34 Precis det lever jag efter, eller försöker åtminstonde, ja som ni vet är jag ju lite sektskadad så det kommer nog efter det. Jag tror inte på något som jag själv inte upplevt eller som känns bra för mig.

Anmäl
2008-08-22 16:09 #39 av: Jane-Lyzell

#31 Tack för ett fint inläggSkrattande

Vänligen Jane

Sajtvärd på spiritualism.ifokus.  Min hemsida  www.lyztran.com   "Jag Är"

 

Anmäl
2008-08-25 23:30 #40 av: LillanyfiknaIza

Det är ju självklart att det är olika från medium till medium. Jag har aldrig riktigt hamnat hos något "riktigt dåligt" någon gång men en riktig flummis en gång. Inget fel, egentligen, hon var bra men jag tror hon sa en sak för att lugna mig. Jag höll på lite för mkt med den andliga när jag mådde dåligt. Fanns inget annat som gjorde mig glad. Men jag förstår nu att man måste vara i balans själv för att kunna vara öppen för Andevärlden. Annars når de ju inte fram. Nu tror jag att energin flödar som den ska. :)

Men en sak ska du veta och vet nog redan, att det bästa mediet, jag varit hos hittills är DUUU!!!! Det säger jag och menar det. Jag tänker absolut inte smöra... Du är ju min stora guru!!! Haha!!!

Kramar o kärlek

Iza

Anmäl
2008-08-26 11:57 #41 av: HuMan

#34 Kunde inte hålla med mer. Har man erfarenhet av både mobbing och auktoritära organisationer och personer så gör man detta till en av sina främsta livsprinciper.

Vill tillägga att grupptänkande (och grupptryck) är en av mänsklighetens värsta svagheter (grund för nazism och annan extremism, lynchningar mm) och kräver styrka för att stå emot. Alla relationer och all kommunikation skulle må bra av en mindre fördömande/försvarsinriktad och en mer undersökande attityd.

Anmäl
2008-08-26 13:23 #42 av: Njord

#41 - Jag instämmer till fullo med dina slutsatser och det du säger. Mycket bra uttryckt!

Tack!

Anmäl
2008-10-12 01:47 #44 av: molly57

Ett av de bästa mediumet,jag har varit hos har hos ocitifikerat. Hon ger det bästa,och klocka beskrivningarna och budskapen. Det är inte enbart jag som tycker så.Jag har varit på seanser både Iris och Terry.Hon "mitt medium" är i klass,som Terry.Tänker då på när hon håller storseanser. Och privat,ger hon "klockrena" beskrivningar på per,och budskap.

Sedan har också varit på seanser,både privata och storseanser,med medium.som har cefifikat (bl:a från Terry o Iris) som varit en stor besvikelse.Synd att många enbart bara tittar på citifrikat,och inte personen bakom.Nu menar  jag inte att slå ner på dom som har citifikat,många är riktigt bra.Men det finns både dåliga och bra meduim.Men eller utan citifkant.Det är personen bakom.Likaväl,som en läkare med högst betyg,behöver inte göra det bästa jobbet.

Mvh åsa

Anmäl
2008-10-13 22:38 #45 av: Trisha

#44 Visst är det så Åsa! Man kan ha papper på sina färdigheter, och ändå klickar det inte riktigt...

Vad roligt att du hittat någon som du verkligen gillar! Verkligen precis totalt sk-t samma om det finns papper på det eller ej!

Anmäl
2008-10-14 01:57 #46 av: Happyspirit

#44 Molly. Är det "Mitt medium" Maria i Östersund du menar? Jag känner henne och hon är jätteduktig.Skrattande *ler stort*

Kram/Happyspririt

Anmäl
2008-10-22 15:56 #47 av: Hukanson

Det finns påminnelser som förändrar vår syn på döden fullständigt enligt Neale Donald Walsh och Humanities team : 1. Att dö är något du gör för din egen skull 2. Du är alltid orsaken till din egen död. 3. Du kan inte dö emot din vilja. 4. Ingen väg tillbaks hem är bättre än någon annan väg. 5. Döden är aldrig en tragedi den är en gåva. 6. Du och Gud är en utan separation. 7. Döden existerar inte. 8. Du kan inte förändra den Yttersta verkligheten men du kan förändra din upplevelse av den. 9. Drivkraften i Allt som Är, är att lära känna sig själv genomk sin erfarenhet. Detta är syftet med allt Liv. 10. Livet är Evigt. 11. Tiden och omständigheterna för ett dödsfall är alltid perfekta. 12. Varje persons död följer agendan för varje person som är medveten om den. 13.Födelse och död är samma sak. 14.Du är alltid skapande i livet som i döden. 15.Slutet på evolutionen finns inte. 16.Döden är återkallelig. 17. I döden kommer du att hälsas av dina älskade -de som har dött före dig och de som kommer att dö efter dig. 18.Fritt val är en handling av rent skapande, Guds signatur, och din gåva, din ära, och din kraft i all evighet. Bra att veta när man sitter hos ett medium !

Oneness can not be divided.

Anmäl
2010-03-21 21:44 #48 av: Hukanson

Det var faktiskt aldrig meningen att tråden skulle dö, erkänner att inlägget borde ha hamnat någon annanstans. Men ett medium jobbar väl med döden ? Är inte varje verksamt medium en balansgångare mellan liv och död som medlar åt bägge håll. Visserligen blir man säkerligen befäst i sin tro på livets och kärlekens kanske eviga liv men det trauma som kallas döden måste vi alla bearbeta.

Är det något ni törs bejaka i mötet med klienten?

Oneness can not be divided.

Anmäl
2010-03-22 03:33 #49 av: Felicula

När det gäller certifikat o.dyl. tycker jag att mediumskap inte är något man pluggar till. Givetvis kan man alltid vidareutveckla sig, men man "lär" sig inte bli medium. Jag tror att alla har förmågan, barn visar det mer än vuxna och många som hade det som barn har "glömt" det som vuxna, men alla har det. Sedan handlar det om att själv bejaka det och ta emot det som en gåva. Det är inget man kan tvinga fram på beställning, utan det måste få komma så som andevärlden vill, när vi själva är mogna att ta emto och utveckla det.

Risken om man börjar tvinga fram det är att man själv inte är mogen och det kan bli så att man själv tar skada av att inte kunna hantera det. Desutom är ju risken att man inte kan göra ett bra jobb för att man inte låter det flöda naturligt utan tvingar fram det.

Kontentan är alltså att jag litar betydligt mer på någon som bara är naturligt medial än på någon som har en massa "fina" papper. Däremot är ju referenser bra, de kan ju visa att personen har varit träffsäker förut.

Jag hoppas att ni är med på hur jag menar. Peace.

 

Anmäl
2011-01-05 14:30 #50 av: Skogshumblan

Hittade denna superintressanta debatt :) sr funderat ett tag på det här, trovärdighet, yrkesstolthet och etik i sitt andliga utövande oavsett vad man har för sig (healing, meditation, seanser etc). I mitt civila yrke, lärare, går debatterna höga kring det här med certifikat och att bra lärare måste ha lärarutbildning och bl.a. Bl.a. Bl.a.

Missförstå mig rätt, självklart ska man ha utbildning för det man håller på med, oavsett om man är i ett civilt yrke eller det är andligt utövande. Nelson jag som rookie på sen här andliga banan ser på det, där äktheten finns, där märks det i intuitionen man får. Ettt äkta och i alla avsikter ärligt utövande där endast goda avsikter finns och man är ödmjuk inför sin kunskap, begränsningar och sin mänsklighet= att vi gör fel ibland men tar ansvar.

Trots att jag är ny har jag på olika sätt i mitt liv mött en del som sagt sig vilja väl och som velat hjälpa, jag har sökt hos vissa och andra har bara kommit min väg så att säga. Men jag har ändå rätt fort känt av deras ärlighet eller brist på den.

Vi är alla olika och har olika behov- men ärlighet behöver vi alla i allt vi gör eller möter!

Anmäl
2012-01-26 22:01 #51 av: yvonnel

Har den här tråden somnat in?

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.