Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (2) Senaste inläggen

Alternativmedicin, hälsa m.m. Andar/Spöken Andlighet Barn i Andevärlden Barn/Ungdomar Bok- och filmtips Dagens Ros / Dagens Kram Dikter, visdomsord Drömmar/Drömtolkningar Foton Frågor ang. sajten, funktioner m.m. Healing iFokus-information Info från admin Kurser Länktips Medialitet Meditation Medium Musik Mytologi/Naturväsen Mässor, storseans, arrangemang, träffar Ny medlem/presentationer OT Bildgalleri OT från tråd Off Topic Oförklarade Fenomen Redskap: tarot, pendel, kristaller m.m. Reinkarnation/Tidigare liv Seans - upplevelser & frågor Sorg Tips & Råd TV/Tidningar/Radio m.m. Tävlingar och lekar på sajten och iFokus Undersökningar UFO Upplevelser Videoklipp Övningar Övrigt
Andlighet

Att kunna stänga av....

2008-09-01 22:13 #0 av: Trisha

Människor mår... Moder Jord bävar... Global uppvärmning.... Hur kan jag förhålla mig till allt utan att bli alldeles dränerad?

På vår kurs  i helgen så kom den så viktiga frågan upp om förmågan att kunna "stänga av" det man får in när man öppnar upp sina mediala gåvor.

Det här är ju verkligen ingen lätt fråga. Även om vi lär oss en teknik, så är det ack så lätt att ovetandes öppna upp igen. För vi går kurser, läser eller utvecklar våra mediala gåvor i stort intresse - det är ju bara det att vi blir ju så mycket mer lyhörda för precis allt och rätt vad det är så upptäcker vi att tröttheten är där, vi har läckt energi igen!

Vi känner av andra människors mående. Vi läser något som vi berörs av inom det andliga och vips så är butiken öppen igen. Jag vet att många säger - det är bara att stänga ner. Men efter 20 år med detta, så säger jag i alla fall; Nej, det är inte "bara" att stänga av.

Dessutom går den andliga utvecklingen och uppvaknandet så fort nu. Lagom man justerat sig till den senaste energihöjningen så kommer nästa och vi blir ännu mer finkänsliga...

Och tanken fanns ju där och vi diskuterade den; Tänk om vi inte ska stänga av alltihop, utan vi kanske ska vara medvetna om vad som händer och i och med det också kunna förhålla oss till det. Mer kunskap alltså, lita på intuitionen och vad vi "får till oss".

Jag vill ju t ex inte någonsin för ett ögonblick stänga av mina guider, och dom tillhör andevärlden, för deras kontakt vill jag ha hela tiden. Dom hjälper mig så mycket.

Däremot har jag snackat med dom och bett att ingen som inte hittat ljuset i andevärlden, inga anhöriga eller några andra får "prata" med mig annat än när jag arbetar. Annars blir det ju väääääldigt stökigt! Så då får guiderna vara dörrvakter.

Jag träffar så ofta människor som jag ser är som läckande såll energimässigt, dom tar in allt, särskilt unga människor. Många gånger tror dom att allt dom känner i sitt mående är deras eget. När dom sedan får sortera lite, så klarnar det allt mer.

Tycker detta är så viktigt nu när det stormar både på Moder Jords yta, jordbävar lite överallt och tredje världskriget pågår inom oss.... (Hopiprofetian in action..)

Vi kanske inte ska stänga av längre. Men däremot lära oss - hur håller jag min egen energi? Så att jag kan vara en fyr i mörkret.

Några små tips:

Lyssna på dig själv hela tiden. Får du plötsligt ont i huvudet, blir spänd, orolig, ta dig då en stund och gå igenom vad du gjort senaste timmarna. Vem har du träffat? Något speciellt som hänt?

Har du redan "flippat ur"? Nervös, orolig, okoncentrerad. Ooops, you did it again! Förlorade din energi. Gör något som du vet säkert får dig må bra. Eget space är så viktigt! Se till att få en ensam stund i njutning och lyssna inåt. Är det något du inte kommunicerat i en oklar relation? Är det något annat som stör dig? Lyssna och agera.

Även om du möter s k energitjuvar, skyll inte på dom! Varför drar du till dig såna? Och framför allt - varför tillåter du dig påverkas av dom? Titta på dina mönster att ge bort dig till människor som inte har en egen energi, utan äter av andras. Det är INTE deras fel! Det är du som kan förändra, när du blir medveten!

Får du inte lugn och ro för att du tycker andevärlden kommer för nära på nätterna? Än en gång - det är du och ingen annan som sätter gränserna. Till skillnad från en psykopat du möter på gatan, så måste andevärlden lyda den fria viljan. Säger du ifrån och menar det så kommer inte några osaliga andar i närheten av dig!

Ibland är det så att din törnrosasömn är över och andevärlden passar på när du är avslappnad, det är då dom kan komma nära. Vill du inte ha det nattetid - säg att du ska ta reda på vad det handlar om. Och gör sedan det. Annars kan det vara en deal mellan dig och dina andliga vänner att dom ska dyka upp när 100 år har gått och det är dags att vakna. Då kan du välja att göra det dagtid och på ditt sätt. Men dom kommer tillbaka om du inte gör det. Men det är inte för att DOM bestämmer, det är för att din själ ropar!

Att känna av andra människor....  Många mår ju inte bra och är du en känslig person som dessutom börjat utveckla dina mediala och kanske också healinggåvor (hör ju ihop, tycker jag) så blir dina känslospröt ännu tydligare. Det är ju healers sätt att få reda på hur andra mår, likaså ett medium känner ju av allas energier. Det här är ju en stor gåva, men kan upplevas som en förbannelse innan man vet hur man ska förhålla sig.

I nära relationer tar det längst tid. För här har ni alla mönster ni under lång tid byggt upp och lever efter. När du försöker ändra ett mönster så är familjen, de nära och andra där och trycker på dom gamla knapparna. För i stort sett alla är livrädda för utveckling och vill ha stagnation. Men ser du klart vad som pågår, kan du dra dig undan när du ser att det inte är någon ide att försöka förändring, eller kommunicera om du känner att det är bäst. Och sen fortsätta din härliga ljusutveckling.

Det är tyvärr så vanligt att människor bara reagerar på väldigt dumma sätt när det är kaos inuti. Att då vara klarsynt nog att se att det här inte har med dig att göra, behålla lugnet och fråga vad det egentligen handlar om - det är en sann gåva. Försök skippa dina gamla försvar och se det lite från ovan.

Moder Jords rop... När jag förstod att jag kände av jordbävningar och andra katastrofer i förväg, så blev det en stor lättnad för mig. Jag kan åka berg o dalbana känslomässigt helt galet innan en sån katastrof och ibland vet jag inte förrän jag hört på radion el tvn vad det var. Jag är ännu inte så högt utvecklad att jag förstår precis allt varför jag får denna info innan, men jag känner hittills att jag kan hålla ännu mer energi av ljus och kärlek, se till att hålla den kvar trots att det rungar inuti. Och eftersom jag tror på att vi alla hänger ihop, så kan jag bidra på mitt lilla sätt att vara ljus i det mörka som sker.

Var medveten, lär känna dig själv och dina känslor. Var så ärlig du bara kan i precis allt du upplever. Välj att ha mycket umgänge med människor där ni tillsammans bygger energi som är ljus, stark och glädjefull. Lita på dig själv och ta reda på vad det är du upplever

Det finns en djup anledning att vi är så många som känner att vi bara måste utveckla våra inre själsgåvor. Det är en så stark tid att vi inte kan förvänta oss att bara kunna stänga av. Det är inte meningen så.....

Jag brukar ge en liknelse på mina kurser;

Om du sitter med din familj och nära, det är jul och ljusen är tända. Brasan brinner och det doftar ljuvligt av skinka, glögg och julgran. Alla är där, utom din lillminsting. Den lilla skruttan har gått vilse ute och det vet du. Det är snöstorm och massor av minusgrader.

Hur gott smakar glöggen och skinkan? Hur mycket njuter du av värmen och myset?

Nej, min tro är att det är svårt att stänga av nu. Det är för mycket som sker. Men vi kan förstå vilka vi är, hålla kärleken och styrkan högt och våga vara starka, modiga och lysa som dom fyrar vi gick ner för att vara.

Varma ljushälsningar från en ljuskrigarinna som haft väääääldigt svårt att hålla energin genom åren, men börjar vara en aning bra på det!

Välkomnar massor av härliga tips nedanför artikeln här!

Anmäl
2008-09-01 22:17 #1 av: Elisabeth-J

Tack Trisha för ett kanonbra inlägg! Många bra tips som jag tror att många här kommer att kunna ha stor glädje och nytta av.

Kramar!

Anmäl
2008-09-01 22:28 #2 av: Trisha

Thanks bella! Jag hoppas det också! Det är ju inte så lätt alla dagar, om man säger så....

Bamsekramis!

Anmäl
2008-09-01 22:29 #3 av: Soffe

Tack! Jättebra och intressant skrivet :-)

Anmäl
2008-09-01 22:31 #4 av: FiaH

Ja verkligen, ett bra och lärorikt inlägg. Tack Trisha. Kram

Anmäl
2008-09-01 22:31 #5 av: signemo

Tack. Jag har suttit alldeles stilla Flört och bara läst  och kommer att läsa många gånger igen. Detta var vad jag behövde läsa idag. Satte nästan i halsen av trådrubriken.

Kram  och ha en skön resa så småningom

Var rädda om varandra

Anmäl
2008-09-01 22:34 #6 av: Klockren

Inlägget borttaget då det inte hör till trådens syfte: Att stänga av!

Frågeställningar som inte handlar om ämnet rekomenderas tas i separata trådar!

/Hellas

Anmäl
2008-09-01 22:42 #7 av: Happyspirit

Jättebra artikel Trisha!Skrattande 

Anmäl
2008-09-01 22:44 #8 av: Ina123

Så himla bra skrivet!  Glad Kram

Anmäl
2008-09-01 22:51 #9 av: maiya

Kannonbra skrivet Trisha. Kram

Anmäl
2008-09-01 22:54 #10 av: mommo

Så jättebra skrivet, du har alltid så fina tankar, Trisha!

Anmäl
2008-09-01 22:56 #11 av: puff

tackar, det gör jag också, jätte bra inlägg...Ja, det där är svårt med av och på knappen...Vet med mig att jag tog mig på huvudet med bägge händerna och sa stäng, stäng, så där höll jag på ett tag..måste ha sett lite lustigt utSkäms men det funkar inte för mig, så nu ber jag om beskydd istället och det känns som det funkar bra ..Det jobbiga för mig är att jag glömmer bort det alldeles för ofta och det tar lång tid att förstå att jag tar in en massa. det kan resultera att jag mår väldigt dåligt och måste låsa in mig i lägenheten ett tag..

Ännu en gång tack

// Eva

Anmäl
2008-09-01 22:57 #12 av: Njord

Bra skrivet Trish! CoolOskyldig

Anmäl
2008-09-01 22:59 #13 av: Trisha

Tack kära medkrigare!

Anmäl
2008-09-01 23:07 #14 av: Marina2

Så underbart skrivet!

Kram Marina

Anmäl
2008-09-01 23:29 #15 av: [Chakra]

 

Vilken härlig läsning och den var precis till mig! Tack!


Vad det flödar när du skriver!GladMan blir så glad!

"Lev inte livet för seriöst utan våga ta ut svängarna"

rak,

men hon hittar på alla möjliga konster.” – Predikaren 7:30

                                                                                                                  

                                                                                                                                                                                              
Anmäl
2008-09-01 23:47 #16 av: Trisha

Stod precis under stjärnorna och vallade vovven vi är vakt åt ett par dagar och kände hur glad jag är att jag kunnat glädja några av er.... vilken glädje!!!

Anmäl
2008-09-02 00:10 #17 av: MariaJ

Tack snälla Trisha för ditt fina inlägg.. Många tänkvärda ord och saker att ta med sig.. Tack !!Flört

Carpe Diem

Maria Johnsson

Reikimaster/lärare, kursledare och mässarrangör

Anmäl
2008-09-02 00:15 #18 av: Trisha

Tack MariaJ och alla andra!

Haha - får just nu testen att hålla energin inför någon som tycker jag har lite galna uppfattningar. Men jag väljer att glädja mig oerhört åt den uppskattning jag fått här!

Anmäl
2008-09-02 00:43 #19 av: Jasmina

 Oj oj oj var ska lilla jag börja.... Först av allt TACK från djupet av min själ för detta kloka och tröstrika inlägg. När jag kom hem efter jobbet idag var det minst sagt orkanstormar som regerade inom mig. Jag avslutade precis en 1 timmes meditation för att återställa min energi, men fann till min besvikelse att mycket fortsatte att storma. Satt sedan och strösurfade funderande över vad jag skulle kunna göra för att stanna i min egen energi och slippa denna typ av känslomässiga ansträngning... och vipps ser jag denna rubrik... FÖR MIG känns detta otroligt, och det med tanke på att just sådant har inträffat allt för många gånger den senaste veckan JUST PÅ DENNA SITE!! Tidigare höll jag bara en hand över munnen och mumlade för mig själv att det hela var otroliga sammanträffanden men nu måste jag bara göra ett inlägg! 

Jag har i hela mitt 40-åriga liva varit hyperkänslig för människors känslotillstånd och som en svamp dragit till mig alla känslor som man kan tänka sig. Jag lever i en miljö där känslighet anses vara tecken på svaghet och där man ses som ett lätt byte för "kyliga vargar" påväg att optimera sitt ego. Detta är jag så van vid nu att jag genom åren har byggt upp en pansarutrustning som inte är av denna värld. Samtidigt har jag (utan att någon någonsin har introducerat mig till andligheter av något slag) alltid dragits åt det spiritualistiska och har i det tysta sökt, läst och lyssnat till allt som har med andligheten att göra. Det har alltid funnits en längtan efter att utveckla min egen förmåga men ovissheten och rädslan har också varit stor och därmed hindrande.

Under min semester (senaste 4 veckorna) bestämde jag mig, för första gången i mitt liv, att inte planera något utan använda tiden till att vara så mycket som möjligt med mig själv och bara varva ner. Det tog drygt 2 veckor att komma ner från den enorma stressnivå som har blivit mitt normaltillstånd. Läste under den "nedvarvade" tiden en inspirerande tråd som handlade om värdet av meditation och sökandet efter sin guid. Det var en, som Dr Phil skulle ha kallat, "defining moment" - en pollett trillade ner och rastlösa och stressade lilla jag kunde för första gången i mitt liv förlora tid och rum under 1,5 timme med obeskrivlig vacker upplevelse (och det var bara för 1,5 vecka sedan!). Till min stora förvåning har jag kunnat upprepa upplevelsen varje dag sedan dess! Det lugn som jag känner har jag inte upplevt någon gång i vuxen ålder - lite sorgligt att inse hur man har levt och hur mycket man har missat... men som vanligt, bättre sent än aldrig....

Idag var alltså min första arbetsdag efter mitt, som jag nu kallar det, genombrott och lustigt nog var det många som frågade om jag hade blivit kär eller om det hade hänt något särskilt.... "du ser så utvilad ut" "vad lugn du är" etc. Det bekräftar att man i sanningen utstrålar det man genuint känner. Jag övade hela dagen på att stanna i min energi och rusta av så mycket jag orkade. Kände mig mer lugn än normalt (man måste ju var lite hetsig i miljön) och fick nya "vibbar"/kontakt för/med människor jag kännt i åratal och kände min "annorlunda" men mer "rätt" än tidigare. Jätteskön känsla men när jag kom hem var jag fullständigt i kaos, puh! Varför vet jag inte (än)...      

Jag känner en så stor tacksamhet för allt som händer mig just nu att jag vill dela det med er - är det någon som förstår är det alla ni som av olika skäl har hittat hit. Jag förstår inte allt men jag vet att det inte var någon slump att jag kom över Trishas inlägg och nu när jag fått skriva av mig känner jag inte av stormen mer :o)

Livet är bra underligt. Tack för denna site, tack Trisha, tack för att ni finns och tack alla högre makter som leder oss dit vi ska. Jag ser med spänning på framtiden.

Storabamsekrmar!

Anmäl
2008-09-02 00:54 #20 av: Trisha

Jag skrev ikväll i ett annat inlägg om en betydelsefull händelse i mitt mediumliv, där jag sa att jag vill beröra åtminstone ett hjärta med det jag gör (gällde en demonstration, var skitnervös efter uppehåll)-

Har precis svarat på ett inlägg ang min artikel. Jag verkade störa den personen på något vis. Jag svarade och tänkte att det inte var mycket att göra åt - jag har åsikter och skriver om dom. Kan ju inte räkna med att alla tycker om det.

Så läser jag det här nu och blir så rörd.

Tack snälla Jasmina!! Det är ju sånt här som får en att fortsätta att ticka o gå...

Nu kan jag sova gott och ta lilla mamsingen till Stockholm i morgon och hjälpa min dotter att flytta. Och energin? Ja, du den tänker jag behålla!!

Anmäl
2008-09-02 00:59 #21 av: Jasmina

Jaaaa, det kan du med gott samvete, stort lugn och mycke självbehållen energi göra!

Kan inte förstå vad som kan uppröra i ditt inlägg?? men det är jag det... och snälla snälla lova mig att fortsätta ticka o gå! Åtminstone jag behöver dig! :o)

Sov sött! 

Anmäl
2008-09-02 01:46 #23 av: Rocktjejen

Tack för en otroligt bra artikel/som så många andra du skrivitGlad nu fick man lite mer kött på benen hur man ska be andevärlden om att låta en vara ifred om natten..på dagen får dom gärna härjaTungan ute

 

 

Eva

Anmäl
2008-09-02 01:47 #24 av: Trisha

Tack Eva! Då sover vi gott nu då!

Natti natti!

Anmäl
2008-09-02 02:19 #25 av: Jane-Lyzell

Det är att stänga för andekommunikaton i tid och otid som är det viktiga - att lära sig diseplin!

Sen att du som medial har en sensetiv känslighet som ökar ju mer du utvecklar dig-får man lära sig hantera så som Tricha skrev! Och det kan du inte stänga ned eller lättare sagt ska inte.

Det är jätteviktigt att vara medveten om detta och det är vad man kan kalla andlig psykoterapi. att förstå sig själv och hantera sin mediala gåva.

Vist påverkas vi i allra högsta grad av hur moder jord mår- inte endast mediala utan hela jordens befolkning-.

Vänligen Jane

Sajtvärd på spiritualism.ifokus.  Min hemsida  www.lyztran.com   "Jag Är"

 

Anmäl
2008-09-02 02:21 #26 av: Zenobia

Tack för inlägget. Kändes som om någon skrev om hur jag så många gånger känner. Har ofta kännt det som en förbannelse att kunna känna så starkt alla känslor. Har på senaste månaderna fått höra av olika människor med mediala förmågor att det kanske är för att jag tar in och känner av andra människor. Har inte riktigt förstått vad dom menat tills jag nu läste ditt inlägg. Vet fortfarande inte hur jag ska hantera det. Vore tacksam för tips och råd. Allt detta med andevärlden är så nytt för mig även om jag sedan barnsben varit facinerad. Har känt mig så rädd inför det. Men det är som om min uppmärksamhet riktas mer och mer dit.

Tack än en gång!

Anmäl
2008-09-02 11:31 #27 av: HuMan

Tack för en underbar artikel, Trisha ! Säger som andra ovan, det kändes som artikeln var riktad till mig. Nu väntar jag på din bok (många böcker har ju börjat med ett gäng artiklar så om du samlar allt du skrivit på ÖN så kanske du har en bok nu :). Vi ses och ha det bra. mvh / Micke

Anmäl
2008-09-02 11:36 #28 av: LillanyfiknaIza

Du är ju läskig, vet du det :) Du har så rätt hela tiden, ja för oss som vågar lyssna På oss själva. Resten kan ju stanna i sin lilla sandlåda. Det var såå bra sagt. Har sagt det många gånger nu.

Har ingen direkt energi idag, kanske den där "sorgen" du snackade om. Men då är det ju bara att tänka "A kind of magic"... haha.. laddade ner den låten igår.. den är ju såååååååååå bra!

Pusselikram

Anmäl
2008-09-02 11:49 #29 av: Camilla-S

Tack Trisha för ditt fina inlägg! :) Fortsätt vara den du vill vara, en fyr i mörkret. Vi är många nu..glöm inte det Glad Stor Kram /Camilla

Anmäl
2008-09-02 12:17 #30 av: Trisha

Känner det Camilla... vi är många nu och jag har en sorts gråtklump i halsen av glädje. Precis som alla ni - det känner jag mig så säker på - så har jag väntat så på att det också ska "slå in" - min vision jag fick när jag öppnade portarna för 20 år sedan.

Jag fick se en cirkel av människor o själar. Alla visste sin egen kraft och också alla de andras. Vi kunde se och förstå allas enorma vikt, likt gyllene kugghjul i det som komma skulle. Var då i konflikt med en väldigt när kär, som tyckte jag flippat ur helt, då för 20 år sedan, men i cirkeln stod även han och våra blickar möttes och vi bara visste. Den gemenskapen går inte att klä i ord men jag tror att många med mig känner igen känslan....

Som Hopiindianerna säger: We are the ones we`ve been waiting for....

Nu bär det av till Stockholm med mamma, som blev så lycklig att följa med, och hjälpa fina dottern flytta ihop med sin kärlek.

Ha en bra dag nu alla - and remember - It`s a kind of magic....

Någon nämnde låten A want to break free av samme shaman, Freddie, och den är ju inte fel heller...

Break free - från allt som håller oss tillbaka, typ dramor, självförnekelse och annat som tömmer oss på energi!

Kramis och tack igen för den otroligt fina responsen, kan nog inte säga hur mycket det betyder för en som vågat resa sig upp igen.

Anmäl
2008-09-02 12:40 #31 av: Camilla-S

Så fint Trisha. Vi behöver bara påminna varandra ibland om att här är vi, och precis som du säger då behövs inga ord. En stor blomma till dig för ditt mod och engagemang!!

Anmäl
2008-09-02 13:02 #32 av: Hoppfull

Kanonbra artikel Trisha!

Tack!!

Anmäl
2008-09-02 13:14 #33 av: Camilla-S

Tänkte på en sak.. du skrev bl.a att vi kanske inte ska stänga av, jag vet andra har oxå nämnt det. Kan det vara så att det kan finnas en symbios i att vi både blir känsligare desto mer i kontakt med livet vi blir och dessutom behöver bli känsligare för att ta hand om vår omvärld för att kunna skapa det som våra själar skriker om?? Precis som du skrev Trisha; "Vi är dom vi har väntat på"

Anmäl
2008-09-02 15:08 #34 av: Njord

Ja, de förändrade energierna (frekvenshöjningen) påverkar oss troligen bland annat genom att "tvinga fram" olika saker, till ex. starka känslor som man hållit igen bryter fram på olika sätt och gör att man kanske omprövar allt möjligt.

Relationer bryts och nya skapas, gamla relationer kanske förändras och förstärks, eller förkastas och rensas bort (i en högre utsträckning än vanligt,alltså).

Många får någon slags livskris och omvärderar hela tillvaron och det sätt de lever sitt liv på.

Allt detta kan man se tydligare för varje dag nu, anser jag.

Och just nu är det en jobbig tid fram till november i år. Enligt tolkningarna av mayakalendern så är det just nu guden "Tezcatlipoca" (mörkrets härskare) som styr över energierna fram till november i år.

Då ska det vända och vi får ett mycket mer positivt inriktat år under 2009. Men det börjar så smått när vi närmar oss brytpunkten i november.

Bifogar en fil med ett par visdoms ord från Don Alejandro - MayaSchaman och ordförande i mayaindianernas äldsteråd.

Munay-Ki / Jerry 

Anmäl
2008-09-02 16:01 #35 av: Camilla-S

Det är så fantastiskt kul hur omedvetet medveten man är och ytterliggare ett bevis på att vi alla är sammankopplade ;) Jag pratade nämligen med min bror i förra veckan och sa att du kommer nog att må bättre ganska snart, skulle tro i november, hi,hi..ja ibland är man bara för rolig "Ler"

Känner själv verkligen av det här ökade trycket och man får ibland ta till alla metoder man kan för att höja energin. Bl.a dansa till någon bra rocklåt..;)

Anmäl
2008-09-02 17:36 #36 av: Elwin

Kanonartikel, sparad som "bokmärke" Skrattande

Anmäl
2008-09-02 17:42 #37 av: silverfox

Tack Trisha för en helt underbar artikel, måste hålla med många andra om att den kändes riktad till mig.

Många kära kramar från Elisabet

 

Anmäl
2008-09-02 17:52 #38 av: skerptikolan

Gulligt man blir tårögd.

Anmäl
2008-09-02 18:21 #39 av: mariaef

Tack för en jättebra artikel, Trisha!!! Upprepar det andra sagt: Den kunde vara skriven direkt till mig!

 

Kram/Maria

Anmäl
2008-09-02 18:47 #40 av: wolfie

Otroligt bra skrivet!Alla de orden behövde jag just nu!!Tänk så sant vissa meningar är,det är ju nästan otäckt!!Det gick rakt in hos mig!!

Anmäl
2008-09-04 02:10 #41 av: Trisha

Vill tacka er alla för er respons igen! Fått så många fantastiska pm också. Och #33 - precis så tror jag det är!

Mycket som är uppe till ytan nu och som bara måste tittas på o läkas, då blir det ju lite rörigt ett tag! Nu kanske vi höjde energinivån lite tillsammans! Härligt.

Anmäl
2008-09-05 11:20 #42 av: CatMoon

Tack Trisha! :) Din text fick mig att tänka till...

Jag har nog väldigt lätt för att ta in andras känslor...men har aldrig riktigt reflekterat över att jag kan må på ett visst sätt pga händelser som inte ens berör mig egentligen...

Hålla kvar energin, och "sortera" känslorna - det är precis vad jag behöver lära mig!

Anmäl
2008-09-05 13:13 #43 av: Trisha

Ja du, CatMoon... Med allt som händer nu, enligt mitt sätt att se det, så är det verkligen viktigt för vårt välmående.

Jag hörde för flera år sedan en föreläsning av chefen för Folkens Museum, som det då hette, om Hopiindianernas profetior.

Hon använde formuleringen att under den här tiden skulle det tredje världskriget äga rum och det skulle ske inom var och en. Så låt oss säga att våra egon dansar tango nu!! Full utlevelse hos många som inte kan hålla det obearbetade kvar inom sig, gör att det kan vara en aning turbulent vissa dagar... hihi - to say the least....

Så CatMoon - vi tränar tillsammans och puffar en massa positiv energi till att vi kan vara starka och släppa taget om det som begränsar oss. Så vi kan uppleva en massa liv & lust i stället för stånk o pust....

Bifogar några rader från Hopi Äldre som kom för ett par år sedan, som gett mig mycket. Det var en person som besökt Hopiindianerna och går i lära hos dem. Orden var till människor som har öron att höra med och ögon att se med. Jag har sett dessa ord publicerade i tidningar och på flera ställen på nätet, så jag lägger dessa som bilaga här. Så vackra, stödjande ord på vägen....  Ok, kunde inte bifoga dokumentet så jag skriver av raderna här, för dem som vill ta del:

HOPI ÄLDRE, VISA TALAR...

Du har sagt till folket att det här är elfte timmen.

Nu måste du gå tillbaka och berätta att det här är Timmen. Det är saker du behöver överväga:

Var bor du? 

  Vad gör du?

   Vilka är dina relationer?

                 Var är ditt vatten?                 

Känn din trädgård.

Det är dags att tala din Sanning.

Skapa din omgivning.

Var goda mot varandra.

Leta inte utanför dig själv efter ledaren.

Det här kan vara en stark, god tid!

Det är en flod nu som flödar snabbt.

Den är så enorm och snabb att det kommer at vara de som är rädda.

De kommer att försöka klamra sig fast vid stranden.

De kommer att uppleva att de slits itu, och de kommer att lida mycket.

Vet att floden har sin destination.

De äldre säger att vi måste lämna stranden, släppa taget, knuffa oss mott mitten av floden, hålla ögonen öppna och våra huvuden över vattenytan.

Se vem som är där med dig och fira!

Vid denna tid i historien får vi inte ta något personligt.

Minst av allt oss själva.

För det ögonblick vi gör det, stoppar vårt andliga växande och resan går inte vidare.

Tiden för den ensamma vargen är över.

Samla er tillsammans!

Förvisa ordet kamp från ditt vokabulär och din attityd.

Allt vi gör nu, måste göras på ett heligt sätt och i firande.

Vi är de vi väntat på.

The Elders

Oraibi, Arizona

Hopi Nation

Anmäl
2008-09-05 21:44 #44 av: Zasa

Efter läst artikeln:

HÄRLIGT !! TACK !!

SUPERBRA SKRIVET !!

Dels tar du upp att stänga av och lite riktlinjer hur man gör det - sedan att vi kanske inte kan / ska stänga av ... alltid! Vet du, jag tror det är nästa steg i vår utveckling! Tack igen!!

Efter läst inlägget ovan:

Rätt igen - jag ska komma ihåg!!

Anmäl
2008-09-05 22:27 #45 av: CatMoon

#43

Vacker, tänkvärd text... :)

Hmm..tredje världskriget...ja...det kanske är det som har rasat i min kropp i flera år - som protest över att jag inte lyssnat på kroppens signaler...

Ja...det är alltså kanske inte nån tillfällighet att mitt liv är rätt upp-och-ner-vänt för tillfället...Jag rensar och rensar...både bland materiella ting och känslor.... Hela huset är kaos - minst sagt... ;) Men det blir nog bra till slut tror jag. Jag börjar se slutet på det som jag hållit på med i flera år nu.

Ser fram emot det där med "liv & lust i stället för stånk o pust" *ler*

Ska från och med NU verkligen (försöka) tänka efter hur jag känner - och varför! :) 

Tack igen för att ha gett mig en "knuff" i rätt riktning! *ler*

Anmäl
2008-09-07 03:21 #46 av: Trisha

#44+45  Ja och visst blir det så mycket lättare när vi är fler som hjälps åt!

Ner med striderna och så kan vi börja kika på hur vi kan göra nåt bra av det här jordelivet istället!

CatMoon - då kör vi liv&lust då!!!!!

Love u guys!!

Anmäl
2008-09-09 14:44 #47 av: Skytten23

Fantastiskt bra skrivet!

 

Jag känner igen mig i allt det du skriver om...

Jag själv jobbar inom vården och där finns det massor, massor av känslor till höger och vänster, både ifrån patienter, anhöriga och anställda.

Att stänga av är nog en omöjlighet, till dess att man lärt känna sina egna känslor in på djupet...lära sig vad som är ditt och mitt...

Varje dag upplever man något nytt, som kan skapa nya känslor på olika nivåer i våra energier, som vi måste ta hand om, granska och sortera bort det vi inte behöver...

Att vi öppnar oss hela tiden har nog att göra med att vi kommer att till slut lära oss att kunna säga nej, att säga ifrån, på ett sätt som passar in i situationen...

vi känner själva att vi mår dåligt av någonting, vi upptäcker att andra/annat påverkar oss i olika situationer som vi kan må dåligt av... därför måste vi till slut ta tag i detta och se efter vad vi kan göra för att må bra...

Att kunna säga nej, utvecklar respekt ifrån andra till dig själv, det gör att de litar på en människa som är så pass ärlig, som kan säga nej...

 

 

Anmäl
2008-09-09 16:39 #48 av: [Hukanson]

Tycker att Jasmina #19 tar  upp ett viktigt ämne ; vår dröm att vara i privat avslappning på jobbet, att skapa vår egen lyckas frid på arbetsplatsen där vår personliga utveckling kan blomstra och vårt sociala nätverk expandera. MEN är detta realistiskt ? Är det rent av farligt ?  Har man ett anställningsavtal borde man kanske hellre ställa sig frågan vad man vill med själva anställningen, vilka mål och planer har jag i mitt yrkesliv ? Hur kan jag växa i och genom arbetet genom att arbeta på bättre och bättre sätt? Vågar jag tänka så och göra så ? Törs jag göra min anställning till mitt  medvetna utvecklings-arbete ?

Oneness can not be divided.

Anmäl
2008-11-24 01:59 #49 av: kosejenta

Åh herregud, Jag är inte sjuk i huvudet. Kändes som att du skrivit om mig. Jag är ny här på denna sidan, men tror att denna sidan kommer att hjälpa mig mycket. Det tackar jag för.

 

Anmäl
2008-11-25 01:37 #50 av: Mads

Tackar oerhört för ett underbart bra inlägg. Jag tror ibland att jag är mästarens mästare på att stänga av...detta är en ren överlevnadsinstinkt och det går igång av sig själv. Fast just nu känner jag mig full av energi, känner mig öppen och jag vill så gärna. Så denna gång kanske jag inte stänger ner hela verksamheten pga rädsla att tappa bort mig själv.

Stor kram & tack för att du delar med av din energi, det glädjer & värmer gott i hjärtat

Amor Vincit Omnia

Anmäl
2008-11-25 10:18 #51 av: Loet_old

Tack Trisha för ditt inlägg,det betyder oerhört mycket för mig.Glad

Anmäl
2008-11-25 11:57 #52 av: Laluna

Tack för detta! Jag har problem med att stänga av och har för mycket tankar samtidigt i huvudet..så tusentack för ett bar in lägg.

Kommer läsa det i omgångar för att ta till mig det..kram

Anmäl
2008-11-25 12:21 #53 av: Trisha

Tack fina ni,... och jag kan verkligen säga att det vissa dagar är viktigare än annars att hålla koll på sina egna energier. Mycket som pågår inom mänskosläktet, den saken är klar. I alla fall för mig. Idag väntar snart en härlig promenad, tyvärr har det slutat snöa men den ligger i alla fall kvar, den som föll. I skogen hämtar jag tillbaka mig själv, varje dag, tack gode gud&gudinna för den... För både igår och idag känns det extra nödvändigt, alla tar inte sitt uppvaknande med glädje, om man säger så. Har varit lite irriterade, frustrerade energier lately... så skogen - here I come!!

Anmäl
2013-04-23 13:42 #54 av: [Kattuggla]

Puffar upp den här gamla långa tråden...

Jag har själv svårt att stänga av just nu. Kanske för att jag är nybörjare i den andliga världen och/eller är det min själ som ropar. Glad Tyckte det var så fint skrivet i det första inlägget. Många fina tankar.

Anmäl
2013-04-26 21:25 #55 av: Zadkiel


Åh, underbart skrivet!! Blomma

Ska ta mig tid att läsa alla inlägg efter helgen!!

Tack!

 

Anmäl
2013-04-26 23:07 #56 av: tarotlasse

Mycket bra inlägg Trisha och en viktig fråga för vårt eget välbefinnande och vår egen hälsa. 

Jag har själv funderat många gånger fram och tillbaka i detta. 

Jag stängde aldrig ner innan jag täffade vår mentor Iris Hall som var mycket bestämd i detta med att jag skulle ha diciplin och stänga ner. 

För om jag inte mår bra själv kan jag inte hjälpa andra sa hon. 

Innan jag lärde mig stänga ner så hade jag varit sjukskriven för utbändhet i tre olika perioder. 

Jag hade även i perioder missbruks problem för att slippa känna av allt o alla  och var väl ett sätt att stänga ner  på men jag  kan inte rekomendera detta sätt att stänga ner på.

Var först efter  Iris  lärt mig stänga ner och hantera min medialitet jag började hitta mig själv och jag  började må bra igen. 

Men visst det tog tid.  

Iris  sa vid ett tillfälle till mig att jag skulle gå in i ett köpcentrum under en rea med massor av folk. 

Sedan skulle jag gå ut därifrån stänga ner och gå  in igen och känna skillnaden då skulle jag förstå vikten av att stänga ner. 

Jag får säga  Gud vilken befrielse det var när jag stängde ner och då förstod jag varför jag alltid mått dåligt och haft svårt för att gå i köpcentrum eller  besöka evenemang med mycket folk.   

Det tog tid att lära mig att hålla mig stängd under längre perioder det är mycket träning innan man är där.  

Det händer fortfarande att jag märker att jag öppnat upp omedvetet och får stänga ner igen men jag lägger märke till det mycket snabbare i dag.  

Sedan jag började att stänga ner och blev bättre och bättre på det ju bättre har jag mått och  jag har inte hamnat i detta tillstånd av  utbrändhet igen.

Du frågar vad det är för mening med att stänga ner? 

Jag ställer motfrågan vad är det för mening att vara öppen och sätta sig på busssen och känna av den deprimerade cancersjuka personen med svåra smärtor som satt på sätet innan jag satte mig där ? 

Jag kan inte göra något för denna person som satt på sätet innan mig. Så varför ska jag då känna av denna deprison och denna persons smärtor och  själv må dåligt av det ? 

Vad är det för mening att jag känner av kassörskan på Coop som blivit utsatt för  sexuella övergrepp. 

Jag kan omöjligt  ställa mig där i kön av människor o hjälpa denna kassörska  och skulle jag göra det skulle denna kassörska kanske bryta i hop av att jag tagit upp det på hennes arbets plats. 

Skulle  även vara fruktansvärt oetiskt att ta upp en sådan sak utan denna person bett om det och ett övergrepp av mig att läsa av hennes innersta tankar. 

Så vad för mening  att jag ska känna av  hennes dåliga mående  och må dåligt av detta när jag inte kan hjälpa henne? 

Så jag anser det är mycket viktigt för vårt eget mående att vi stänger ner när vi inte arbetar med det.  

Liksom  det är lika viktigt att jag inte tar med mig mitt arbete som journalist  hem efter jobbet utan att jag får  ta en paus och får koppla bort tankarna och vila annars bränner jag ut mig där med. 

Så otroligt viktigt  att få  koppla av från arbete och  få en fritid där jag får göra roliga saker jag tycker om. 

Det är samma sak med medialiteten för att må bra  så måste jag stänga av och få koppla av och bara få tänka på mig själv. 

Det är även så mycket lättare att känna och läsa av och blir så mycket tydligare  när man varit stängd i mellan gångerna. 

Jag stänger alltid ner helt och hållet under ngn månad under sommaren och under helgerna vid juletid och märker då hur mycket det påverkar och hur mycket lättare det blir när man börjar arbeta medialt igen efter dessa uppehåll. 

Så jag ser det som otroligt viktigt att lära sig att stänga ner och hantera sin medialitet för att må bra med sig själv. 

Jag ser även så ofta där folk går hemma och mår dåligt av att de känner av besök i sina bostäder och hur mycket bättre de mår när de fått lära sig att stänga ner och fått lära sig hantera sin egen medialitet. Framför allt har deras nattsömn blivit så mycket bättre av detta.  

Inte ovanligt  att få höra de som säger att det var flera år sedan de fått en hel natts  ostörd sömn som det   fått när de fått lära sig stänga ner.  

Lasse 

Anmäl
2013-04-27 06:36 #57 av: Zadkiel


NU har jag läst allt, kunde ju knappast vänta till efter helgen!! Skämtar

Jag har fått veta att man kan visualisera att man "drar ner en mössa över huvudet" (jag fick dock visualisera att jag drog ner den över hela mig innan pekpinnarna visade att jag var helt stängd...

MEN! Hur behåller jag mig stängd!? Så fort något berör mig på ett eller annat sätt så swisch! Så är jag öppen igen....

Jag blev sjukskriven för drygt ett år sedan pga utmattningssyndrom, insåg ganska nyligen att detta ju berodde på att jag gått öppen dagligen på mitt jobb i 8 år.

Ett jobb som lärare till elever med en hel del sociala problem som jag bydde mig oerhört mycket om.... Tillslut brast det.

Det som är bra att jag lärt mig om detta är i alla fall att jag förstår nu att det våldsamma trycket uppe på hjässan är att jag är öppen och inte pga av stress som jag trodde när jag blev sjuk.

Har alltid känt av vad andra människor känner och tagit in det, ibland som mina egna känslor och inte vetat varför jag helt plötsligt ändrat sinnesstämning!

Och så länge jag kan minnas har jag varit såååååååå TRÖTT! Tro Pelle det när jag läcker egen energi som ett såll! *suck* Yrar

MEN! Jag har fått reda på detta och även läst ditt och andras fantastiska inlägg så nu finns det mycket bättre chans för mig (och andra) att handhålla med sin energi!

För jag tror i alla fall för egen del att jag MÅSTE stänga av emellanåt för jag blir sjuk annars....

Jag kan tex inte titta på nyheterna för att jag mår så fruktansvärt dåligt (för det är sällan några bra nyheter) MEN så mycket jag missar av vad som händer i världen! Sååå...på med mössan, och här kommer jag nyheterna! Har dessvärre inte funkat än, men övning ger färdighet. Skämtar

 

KRAAAAAAAM alla underbara!!!

BlommaSusanna

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.