Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (2) Senaste inläggen

Alternativmedicin, hälsa m.m. Andar/Spöken Andlighet Barn i Andevärlden Barn/Ungdomar Bok- och filmtips Dagens Ros / Dagens Kram Dikter, visdomsord Drömmar/Drömtolkningar Foton Frågor ang. sajten, funktioner m.m. Healing iFokus-information Info från admin Kurser Länktips Medialitet Meditation Medium Musik Mytologi/Naturväsen Mässor, storseans, arrangemang, träffar Ny medlem/presentationer OT Bildgalleri OT från tråd Off Topic Oförklarade Fenomen Redskap: tarot, pendel, kristaller m.m. Reinkarnation/Tidigare liv Seans - upplevelser & frågor Sorg Tips & Råd TV/Tidningar/Radio m.m. Tävlingar och lekar på sajten och iFokus Undersökningar UFO Upplevelser Videoklipp Övningar Övrigt
Andlighet

När Ljuset kommer in

2008-09-14 13:08 #0 av: Trisha

Många är det som kommer på kurser och säger - Jag vill bli ett medium. Hur gör jag? Det vi behöver veta är dock att vi aldrig någonsin kan lära oss en teknik bara, utan det handlar om ett inre utvecklingsarbete som möter den rena andevärlden....

Så - vad handlar det om egentligen, den här omtalade andliga utvecklingen? Kan man gå och lära sig healingtekniker, träna upp sin intuition och sin andliga kontakt utan att behöva möta sig själv? Den här artikeln kommer helt och hållet från mina egna åsikter och iakttagelser jag gjort genom åren. Mtt svar är nämnligen nej och jag tycker det är djupt sorgligt när jag ser dom som ivrigt försöker hålla upp en fasad som alla som har ögon att se med ser igenom totalt.

När vi ser på många av de sanna mästarna som varit nere på jorden så har det mer handlat om den egna insikten och hemkomsten i sig själv, när dom lämnat sina av- och intryck kvar efter sig. Men i mången kursverksamhet så tycks det vara någon sorts tro kvar inom både healingen och medialiteten att man kan lära sig tekniker och det räcker med det.

Men när Ljuset kommer in och vi öppnar oss allt mer för det - vad händer då? Jo, allt det som vi stuvat undan i våra inre garderober blir plötsligt belyst. När sen alla energier samarbetar för att vårt andliga uppvaknande ska aktiveras ytterligare, det som sker nu i hög speed, ja då trycks alla våra knappar på. Hela universum samverkar för att vi ska ta tag i det som är ofullbordat inom oss. Med en glimt i ögonvrån kan jag väl konstatera att det är väldigt mycket ilska runtomkring nu, men alla självförnekelser som vi lägger ut som projektioner istället.

Jag undrar många gånger var humorn tar vägen när det gäller det här.... För visst är vi komiska emellanåt när vi fortsätter att köra våra barnsliga race som alla ser, och om någon påpekar så tar vi åt oss till den milda grad att vi formligen exploderar många gånger?! När vi formligen går på knä av det som pågår inom oss och där sitter vi med våra tarotkort och försöker terapeuta andra....?! Va...! Lyssna på några som är inne i sina offerroller och börjar tjafsa med varandra, allt från politiker till medium...  Herregud, så patetiskt många gånger.

Bilden klar? Tänker fortsätta vara provokativ och säga att vem tror man att man kan "hjälpa" med sina healinghänder när man själv är helt dränerad och i så total självförnekelse men istället för att se det har man placerat sig högt upp på en andlig tron där man är någon som förmedlar det starkaste av ljus till andra?

Nej, jag tycker det är dags för en titt vad det här handlar om egentligen. Människor får telefonräkningar på tusentals kronor när dom ringt till 15 olika tarotläggare för att veta om Han kommer tillbaka.... Är det inte dags att vi börjar tänka själva? Ingen sanering ska äga rum där någon annan talar om för någon att du ska sluta terapeuta, men däremot en belysning på hur viktigt det är att vi vågar se vad det är som pågår inom oss, och i och med det lära oss lita på vår egen känsla. Både vad vi ska göra härnäst och hur den stöttning vi tar emot från någon annan ska se ut för var och en av oss.

Läste en gång för länge sedan om indiantänk, något som jag fördjupat mig mycket i. Bland annat stod där om något dom kallade Quickening. Detta är vad jag har följt genom åren och fortfarande gör jag det med stort utbyte. Det handlar alltså om när jag möter en person som gått före mig i sin utveckling. H*n kan se precis var jag befinner mig - typ "been there, done that", ser på mig med klara ögon och kan coacha mig att se själv vad jag behöver göra. Ibland har jag haft lärare/vägskyltar under en period i mitt liv, sen har jag känt att det varit dags att vandra vidare på egen hand igen. Precis som på E20 så dyker skyltarna upp här och där och jag väljer var jag vill dra vidare.

När jag kommunicerar med dom från andra sidan nu, så talas det väldigt mycket om anledningen att dom kommer. Och inte en enda gång har dom talat till mig eller någon person som kommit till mig om någon teknik jag borde ta tag i. Nej, det är viktiga budskap om vad vi behöver ta itu med inom oss, och dom har ju "ögon" som ser rakt igenom oss. Ingen idé at försöka ljuga där inte.... Sen kan dom givetvis ge råd om olika kunskaper som jag kan ha nytta av, även tekniska sådana... Men det är min själs utveckling dom är intresserade av!

Att vara en upplyst/genomlyst person innebär för mig att man är totalt ärlig med var man befinner sig. Jobba som medium, healer eller vilken terapiform som helst, men försök aldrig mörka var du befinner dig. Jag menar - tänk att du har en kurs med intuitionsövningar och mediala träningstimmar, där eleverna tränas att få in klockren information. Sen försöker du samtidigt inte låtsas om att du går igång på vissa människotyper, att du inte dealat med ditt bekräftelsebehov, ja och så vidare. Blir ju rätt fånigt, eller hur??

När vi släpper dramatiken omkring det här, då tror jag vi slipper all denna ilska vi kan känna mot andra personer, vi fattar att det är oss själva det handlar om när någon försöker "få igång oss", ibland helt omedvetet. Vi går omkring med stora skyltar hängande om halsen - "TRYCK PÅ KNAPPEN!!!" och visst trycker vi på varandras knappar. Sen tycker vi världen är full av idioter.....

Tror slutligen att vi fått några fantastiska manualer hur vi kan utvecklas till fantastiska medhjälpare här på Moder Jord, bl a Nya Testamentet. Och som han sa där någonstans för 2000 år sedan - ni kommer att utföra så många fler och större underverk än jag, för ni kommer att vara så många fler.

Tillsammans uträttar vi underverk. Healar, går på vatten, svävar i luften - whatever!! Men innerst inne handlar det om att hitta hem i oss själva. Vi är varandras nycklar, blir jag förbannad på dig så finns det ju något jag behöver titta på istället för att fortsätta vara kvar i ilskan. Stör jag mig på någon, blir jag upprörd i vissa situationer, överhuvudtaget rubbad i min inre balans av någon - ta reda på! Vad handlar det här egentligen om?? Det är ju i utvecklingen vi åstadkommer tillsammans som vi slutligen och definitivt kan begrava alla offerkoftor som den nu kryllar av. Vi skyller på allt möjligt som är orsak till att livet inte ser ut som vi vill. När vi slutar med det startar de sanna underverken!

Att sen våga lyssna på svaret, från sitt inre eller från någon annan och sen välja att inte ta åt sig som en barnunge och gå upp i försvar, det blir nästa modiga steg. Men om vi tänker på det - om alla ändå ser vad vi håller på med så är det ju ännu mer pinsamt att fortsätta än att erkänna hur det egentligen står till med oss? Vill vi utföra uppgiften vi gick ner för så börjar det här. Djupt inuti mig själv i total ärlighet. Läskigt? Absolut. Svettigt? You bet.... Värt det? Prova så får du se.

Kan vi då jobba med våra healinghänder, tarotkort, mediala rådgivningar, även om vi inte nått den fantastiska upplysningen? I min värld så handlar det om att vara ärlig med sig själv och visa vem man är. Om något dyker upp som du inser du behöver möta inom dig själv, säg det! Var ärlig mot människor runt omkring dig. Ta en paus om du känner dig trött, irriterad eller överlägsen andra människor. Var lyhörd för din egen utveckling och viktigt, viktigt!! Lyssna på dina sanna vänner och andra du litar på - vi är dom som ser sist vad vi håller på med, lustigt nog. Finns det något mer underbart än att hänga med människor där jag är fullkomligt mig själv utan spel, dramor och projektioner och dom är likadana?? Tycker inte jag!

Vi är här för att växa och utvecklas tillsammans, det är Uppgiften, den stora vi gick ner för. Älskar mina vänner som jag både kan säga det jag ser till och som säger det dom ser till mig. Det finns ingen obehaglig maktkamp i det hela, bara Sann kärlek. Kanske det fanns en del kodord i Nya Testamentet..... Vägen, Sanningen och Livet...

Finns en underbar skiva med indianmusik, en av stroferna i denna underbara musik lyder  "..... and I wash my spirit clean...." Därav bildvalet till artikeln.

 

Anmäl
2008-09-14 14:11 #1 av: kybele

De var  mycket bra skrivit trisha... håller med dig till fullo,och de med allt gammalt som kommer upp som man måste jobba med,de är tufft som bara attan men samtidigt,de måste göras. De finns inte några enkla vägar i något,kanske för en stund men sig själv kan man inte rymma ifrån.

Anmäl
2008-09-14 14:15 #2 av: hinzidi

fantastiskt inlegg, skrevet från hjertet. Har inget at tillføye :)

 

Anmäl
2008-09-14 14:22 #3 av: Trisha

# Håller med dig Kybele - ibland håller man sig för skratt!! Meeeeen - det där var jag ju färdig med!! Trodde jag.....

Men humorn är så värdefull! Jag o Happy har skrattorgier ibland åt våra egon!

#2 Kraaaaaam på dig underbara Hinzidi!

Anmäl
2008-09-14 14:35 #4 av: Marina2

Härligt och ärligt skrivet! Ja det är min skäl inte det lättaste att se sitt sanna jag,alla gånger! Men man lär sig som sagt hela tiden mer och mer.

Kram Marina

Anmäl
2008-09-14 14:48 #5 av: [Hellas]

Säger bara mutscho lööööve to you Kyss

Anmäl
2008-09-14 15:11 #6 av: Happyspirit

Oj, vad du har hunnit skriva mycket!!!Tungan ute

Jättebra skrivet också. Som vanligt.

Kramis/Happy

Anmäl
2008-09-14 15:16 #7 av: Tuva-Lena

Trisha is back on stage! Och vilken premiär! Härligt underbart och helt otroligt pricksäkert! Här kommer mera lööööve to you! Glad

"Att många tycker samma, betyder inte att dom har rätt.."

 

Anmäl
2008-09-14 15:26 #8 av: mona43

Mycket klokt skrivet Glad

 

Varma kramar! /Mona

mona43 sajtvärd på Epilepsi ifokus 

"Hur jag själv mår och känner kan bara jag själv veta"  

"Ingen är felfri"

Anmäl
2008-09-14 15:53 #9 av: Ina123

Instämmer med övriga, så bra skrivet,  kramar Kyss

Anmäl
2008-09-14 16:10 #10 av: Vibeka

Kloka ord, men så svårt ibland att leva upp till eller hur? Glad Men som du säger vi är här för att jobba med oss själva och det jobbet tar juh aldrig slut. Och humor är juh såååååååååå viktigt att kunna rycka på axlarna och skratta åt det som för en stund sen kändes så allvarligt, det är livskvalité! Men vi kämpar vidare vi alla själar som är här för att just LÄRA oss om kärlek och oss själva genom andra Kyss

Anmäl
2008-09-14 16:35 #11 av: Bybo

Gillar det jag läst :-)

Jag själv jobbar fortfarande  mycket med mig själv...Och säger bara: Mer självdistans och humor åt folket!! *skratt*

Anmäl
2008-09-14 16:41 #12 av: squaw

Glad så sant som det är skrivit...Skrattandeman måste kunna ge och ta av livets hårda skola och bjuda på sig själv..på ont och gott..ja, en skratt förlänger ju livet...Men jag undrar många gånger...Måste det hända katastrofala situationer för att man skall vakna upp..jag menar se oss om, man tar så mycket för givet här i livet..när något händer och som du skriver sanna vänner.. så kloka ord du skriver Trisha.....ljusa och varma kramizar.

Anmäl
2008-09-14 17:32 #13 av: maiya

Instämmer med övriga,jättebra skrivet Trisha.

Kram!

Anmäl
2008-09-14 17:53 #14 av: Morsan1

Du är en sådan där liten vacker pärla Ellis, en sån där som lyser lite extra klart!

Du är så vis, jag tycker så mycket om dig.

Nyp på skinkan! Åsa :)

Anmäl
2008-09-14 19:49 #17 av: Trisha

Tack härliga människor! Och en liten blinkning till Inga-Lena... tja, du vet precis. Har umgåtts några dygn med min underbara dotter med så härlig kvalitet i livet. Då kommer man lätt på banan igen...

Med många stickor sammanbundna så bryts man inte så lätt av.

Nu ska här bastas och ännu mer härlig rening!

Anmäl
2008-09-14 20:19 #18 av: moonflower

Tack Trisha,  jag tror Du har kommit väldigt nära - det som är det viktiga...!! Känns bra!! Dina ord strålar av ljus...

Jag gick en kurs av nyfikenhet men inte för att jag ville bli medium. 

 

Anmäl
2008-09-14 20:23 #19 av: Trisha

#18 Ciao Moonflower! Jag har sett gång efter annan att det är nyfikna glada människor som går kurser som sedan utvecklas till underbara medium... fortsätt vara en nyfiken, härlig liten mänskounge!!

I bakgrunden spelar rix fm Bells of freedom med BWO... Underbar text!!

Härligt att skutta omkring och tjoa med - the love that we`re bringing.....

Ha en härlig söndagkväll!!

Anmäl
2008-09-14 21:45 #20 av: korseett

gillar bells of freedom jag med!

Mycket, kloka ord Trisha! Håller med till fullo men ack vad svårt att komma ihåg ibland.

Anmäl
2008-09-14 22:47 #21 av: Aimosdotter

Så sanna ord, du är en vis tjej du!!!

Kommer osökt att tänka på när jag skulle läsa in kompetensen för att kunna studera vidare på socionomprogrammet... Jag hade varit hos en yrkesvägledare och talat om vad jag behövde läsa. Efter samtalet hos henne kunde jag börja gråta, när som helst, hur som helst. Jag kunde vakna mitt i natten och gråta. Min man var ledsen och undrade vad han hade gjort. Jag var dock medveten om att det var just insikt av att jag behövde tömma min garderob om jag skulle kunna arbeta med det jag ev. skulle plugga till nämnligen skolkurator. Men vägledaren är en klok kvinna och skickade mig till kuratorn på komvux så att jag kunde rensa.

Jag fick läst upp kompetensen men det kom jobb och små barn emellanFlört.

 

Anmäl
2008-09-15 08:27 #22 av: hinzidi

Det här er en artikel som jag kände när jag läste den, at var på tid at kom, i vår tid. Det var tid for dessa ord. Et skilt på vägen. Ordet ljus er nestan blivit en klisje. Det blir brukt som et begrepp på upplysning av sjelen, men många er inte ens i närheten i praksis. Ord och handling ligger milevis ifrån varandra. Själv medvetandet om detta er frånvarende.

Vad det egentligen vil säga att vara ljus, spre ljuset etc, har blivit borte i dessa tider, vill jag säga. Vad som ligger i dessa ord er så mycket mer enn vad många ens vet om/har erfart.

Nu kom perspektivet på plass igjen, fölar jag, med denna artikkel :)

 

(hoppas min svorske dialekt gjör seg forståelig, det blir en blanding av norsk och svenskt, och jag ser också at många av mina svenska ord inte alltid er riktiga, he he, men pytt! Vi er vel bra skandinaviska, eller hva! :) )

 

 

 

 

 

Anmäl
2008-09-15 14:42 #23 av: HuMan

Suverän artikel Trisha. Återigen känns det som du skrivit till mig eftersom jag (som många andra, antar jag) genom åren och speciellt på senare tid i takt med min utveckling varit med om och tänkt på situationer som verkligen fått mig att fundera på var gränsen går mellan projektion och rimlig anpassning till situationen och den man är.

Exempel 1: man sitter i en cirkel och alla gnolar stämningsfullt med till t.ex. Cosmica, och någon börjar skrika högt och ta i så andra dränks, dvs som en del barn gör.

Exempel 2: man sitter på en föreläsning, ställer frågor till föreläsaren och vid varje fråga vänder sig en person, som anser sig ha svaret, om och svarar i dennes ställe.

Exempel 3: man mediterar och någon sitter och gör "roliga" ljud.

Exempel 4: någon börjar upphetsat prata börskurser under en retreat på ett kloster.

Exempel 5: under allsång ställer sig en person upp på ett bord och härmar Elvis hela allsången igenom.

Nej, detta var inte hämtat ur "How to irritate people" av John Cleese eller någon dylik film, utan hämtat (inte alla, men några exempel rakt av och andra lite tillspetsat) från verkligheten. I situationerna ovan har jag lagt märke till att somliga hanterar det, andra hanterar det inte.

Tolerans är en dygd och jag är övertygad att det är bra med så hög toleransgräns som möjligt. Men jag tycker också att respekt för andra och situationen (kan förstås slå över i rädsla och underdånighet) och självbehärskningsförmåga (kan slå över i hämningar och social fobi) är väldigt viktiga för att kunna umgås med så många som möjligt utan att skapa onödig friktion och disharmoni.

Det är ju också känt att vissa går bättre ihop än andra, dvs personkemi.

I somliga fall möts en mångfald personer som är väldigt olika, och irritation uppstår. Även förväntningar på en situation som inte motsvarar hur det i realiteten blev kan ge upphov till stor besvikelse och funderingar över vad det var som hände.

Mästaren för 2000 år sedan är ett bra exempel på att alla har sin individuella gräns. Han blev ju pissed och välte omkring marknadsstånd i templet vid ett tillfälle. Borde han ha lärt sig deala med tempelknallar och behandla dem med kärlek eller gjorde han rätt?

Var ligger felet vid vanliga sociala kollisioner? Förmodligen på flera olika håll. När gråzoner uppstår och toleransgränser prövas från flera håll, och man känner att energi försvinner, vad gör man ? Finns "energitjuvar" på riktigt eller har alla som inte klarar sådana för låg tolerans ? Somliga gillar exempelvis tystnad och kontemplation och andra gillar party i 180 dygnet runt. Hur möts bägge ändar på skalor som denna? I vissa fall går det inte att undvika.

Det är inte lätt att skilja den man i själen är från den man uppfostrats och anpassats till att bli tycker jag, och frågan är om man kommer att lyckas innan man drar på sig träfracken och äntligen får komma hem...

 

Anmäl
2008-09-15 16:57 #24 av: BigBear

#23 - Ja, du har rätt i det du säger. Ibland är det rätt att ryta till, eller till och med handla med fysiskt våld i extrema situationer.

Allt är inte speglingar som händer runt om oss anser jag. Det säger man ofta om man är konflikträdd för att slippa ta ställning i olika frågor. Det är en slags "feg" försvarsmekanism för många människor, speciellt inom andligheten. Och ofta retar det ju mer än ursprungsfrågan att någon säger att du speglar dig i denne.

Men som du säger, Jesus kastade ju handgripligen ut månglarna från templet. Och det måste väl åtminstone jag tycka var bra gjort!

Idag inom den "organiserade andligheten" finns ju samma tendenser att se andlighet som en handelsvara eller en födkrok. Men nu är "månglarna" inte i templet, utan överallt på internet och i olika företagskonstellationer, föreningar och dylikt. Så de är inte lika lätta att "slänga ut".

Men jag tror att man inte kan leva på (sko sig på naiva sökare..typ!) att förmedla andlighet/medialitet i framtiden, annat än möjligen genom sekterism med gurus eller andra oheliga allianser. Om det nu är sant och verkligt att mänskligheten ska bli andligt upplysta till en högre grad än som varit fallet tidigare.

Ja, det var lite funderingar jag hade....OskyldigGuld i mun

Anmäl
2008-09-15 17:11 #25 av: Jane-Lyzell

Intresant läsning och man kan vinkla och titta på det ni har skrivit här i från många olika håll och tolkningar - men i grund och botten handler det väll om att respektera andras val:-) och utveckling!

Vänligen Jane

Sajtvärd på spiritualism.ifokus.  Min hemsida  www.lyztran.com   "Jag Är"

 

Anmäl
2008-09-16 17:29 #26 av: Trisha

Vad många härliga infallsvinklar - härligt, tycker jag.

Anmäl
2008-09-16 17:55 #27 av: Maria-67

Mycket bra Trisha många kommer att tänka på det, kan hålla med det du skriver helt och hållet.

Anmäl
2008-09-16 21:05 #28 av: Jasmina

Lägg till mig på hyllningslistan - tack Trisha! Mycket bra inlägg och tack också för din klarsynta coaching och kloka råd i fredagsGlad Mycket värdefullt!

Kram

Anmäl
2008-09-17 01:14 #29 av: [lanns]

Trisha!
Din artikel fick flera av mina frågetecken att rakna men det tillkom nya dock.
Många kloka ord i kommentarerna har också fått frågetecken att rakna något!
Börjar mer och mer förstå vad detta handlar om

Anmäl
2008-09-18 15:43 #30 av: Britt-Marie

Bra skrivit och jag har skrivit ut detta på min skrivar så jag skall kunna läsa det om igen..

Anmäl
2008-09-19 09:19 #31 av: [SusannaK]

Vilken bra artikel...skönt o få fart på mina funderingar lite....TACK!

 

Kram Sanna

Anmäl
2008-09-19 16:40 #32 av: Trisha

Tack igen för fina inlägg o feedback. Har haft några dagar nu när jag verkligen fått andas långa djupa andetag för att hålla energin.

Det är inte alla dagar som mina mediala gåvor känns som gåvor. Även om jag verkligen tycker det innerst inne, så händer det mycket svåra saker inom människor nu och hela tiden får jag ta tillbaka min övertygelse om att allt blir som det ska i slutänden...

Mycket som är på g nu, simma på mot Ljuset och Andas hela tiden!! Det går ju lite lättare när man bara vet inom sig att vissa saker måste ske, likt stora skogsbränder i Australien, för att nytt liv ska få en chans. Men visst behöver man andas extra mycket när någon man älskar står vid vägskälet och sedan väljer den självdestruktiva vägen... Och ingen är jag att lägga mig i någons själsval.

Idag har jag storstädat och allt glänser o är fint. Var bara tvungenatt se skönhet omkring mig, känna harmonin i att tro att det kommer att ordna sig även om det är lite ras framöver... Sen blir det skogen nästa för lite lingon och mys.

Läste lite kuriosa angående det här med energierna som råder nu, börsras och naturens vildhet mitt i människors galna vilsegång. Det lär ska finnas både ett svart hål som slukar allt i sin väg. Men det finns också en motpol - ett vitt hål som ger ut energi. Intressant tanke. Det är ju klart att det gör, men jag hade inte hört det förut och det föll på plats inom mig. Det sugande har kanske varit lite väl starkt på sistone. Klart det blir obalans inom oss då!

Anmäl
2008-09-25 17:59 #33 av: Anna-LenaL

Så otroligt rätt, jag delar din uppfattning, det finns mycket skumt med att skylla på allt utom sin egen utveckling, jag har hört de som skyller på andevärlden när  budskapen inte stämmer eller ger bekräftelse, Att det är andar som busar, jamenvisst..... Kan det möjligt vara så att det är mediumet som behöver lyfta ut lite skrot för att få renare budskap, inte färga  budskapet genom sina egna rädslor o mönster. Vad sklle andevänner ha för glädje att spela teater, de lever ju i verkligheten och är här för att vägleda o belysa oss för vidare utveckling, Tack än en gång för din klarsyn, Anna-LenaL

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.