Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (2) Senaste inläggen

Alternativmedicin, hälsa m.m. Andar/Spöken Andlighet Barn i Andevärlden Barn/Ungdomar Bok- och filmtips Dagens Ros / Dagens Kram Dikter, visdomsord Drömmar/Drömtolkningar Foton Frågor ang. sajten, funktioner m.m. Healing iFokus-information Info från admin Kurser Länktips Medialitet Meditation Medium Musik Mytologi/Naturväsen Mässor, storseans, arrangemang, träffar Ny medlem/presentationer OT Bildgalleri OT från tråd Off Topic Oförklarade Fenomen Redskap: tarot, pendel, kristaller m.m. Reinkarnation/Tidigare liv Seans - upplevelser & frågor Sorg Tips & Råd TV/Tidningar/Radio m.m. Tävlingar och lekar på sajten och iFokus Undersökningar UFO Upplevelser Videoklipp Övningar Övrigt
Medialitet

NYFIKEN PÅ DET MEDIALA

2008-09-30 17:58 #0 av: Trisha

Det börjar ofta som ett intresse, en nyfikenhet, något som känns lite spännande så där... Kanske man kollar nån film, snackar med kompisar och vänner, tittar på Det Okända och bollar med jobbarkompisarna, går på någon medial demonstration. Men efter ett tag brukar det bli lite mer än en nyfikenhet, Själen är huuungrig!

Under de cirka 20 år som jag vandrat på min sökväg inom healingen, det mediala och min egen känslomässiga utveckling så har jag både varit med om en del själv, och kanske framför allt fått förmånen följa människor som "halkar" in på det här andliga spåret, vilket gett så mycket.

Det är lätt när man gått en bit på vägen, utforskat, gått kurser, läst böcker, sen jobbat med det ett tag att man precis som alla andra börjar snacka fikonspråket, som en del kallar sånt för. Det är alltså när man använder ord och begrepp som är självklara för en eftersom man hållit på ett tag, men som kan bli väldigt förvirrande för en nykomling. Precis som om du kommer till en samling av människor där alla snackar datorsnack med urkrångliga termer, du kom för att lära dig något men istället känner du dig som en idiot och kryper kanske skamset därifrån och tänker att du nog inte passar in där... fast du var så intresserad, det var ju därför du kom.

Lite av det här har jag sett genom åren och nu tänkte jag på kul skriva lite av grunderna, som jag ser det, i vad man brukar möta inom sig när man börjar öppna dörren till sin själ.

Skriver det i nästan varje artikel, och gör det igen. Det här är mina iakttagelser och tankar och ingen vetenskaplig artikel som har något som helst bevisvärde. Men kanske kan det ge någon/några av lite hjälp på vägen. För det är en djungel det här.... kolla annonserna längst bak i tidningarna. Kolla mässorna som det blir fler och fler av. Vad är rätt för dig? Vad är vad? Kan man fråga en "expert" om man faktiskt inte har en aning om vad en aura är....

Hur börjar min andlighet/medialitet?

Så roligt att höra hur olika människor börjar känna något kalla i fjärran. Ingångskoden är verkligen inte lika, utan jag har hört 100-tals olika berättelser om hur man "kom in i det här", det vill säga det andliga sökandet, accepterande och undersökandet av mer i livet än äta, skita, sova....

En numera väldigt vanlig orsak är tv-programmen som går nu, t ex Det Okända. Börjar kanske med att man hör talas om det, kikar på något avsnitt och känner ett pirr inom sig, ett sorts igenkännande en nyfikenhet som det bara inte går att lägga lock på. Pratar kanske med lite olika människor om det och nästa fas kan vara att man väljer gå på en medial demonstration (kallas ibland för storseans, gammalt uttryck) med något medium. Är det en bra demo, så blir det väldigt mycket bekräftelse för en själv och har man tur så får man även ett budskap och bevis från någon älskad anhörig. Nu är tanden ordentligt blodad och man bara mååååste söka vidare.

Sen är det förstås Livet och vårt undermedvetna som skapar upplevelser där vi helt enkelt blir stoppade och får lov att stanna upp och själen vrålar på uppmärksamhet; sjukdom, någon älskad går bort, s k utbrändhet och andra starka upplevelser som först kan tyckas som för eländiga när dom händer. Vet dock inte hur många jag hört säga - det var det bästa som hänt mig. När själen börjar komma in så känner dom många gånger hur en djup tomhet funnits inom dom så länge. En slags ensamhetskänsla trots att man varit omgiven av människor. Det hjälper inte längre att jobba sig bort från känslorna, att shoppa, spela dataspel eller vilken flyktväg man nu valt.

I dessa lägen kan en härlig synkronicitet infinna sig - alltså när saker och ting bara tycks komma i ens väg. Ett möte med en väldigt speciell person. En bok. Ett TV-program. En artikel om någon vars väg varit liknande ens egen.

Samma sorts hunger är väckt, men nu kanske i känslan av att det här är livsviktigt. Det finns ingen chans att stoppa upp den andliga utvecklingen längre.

Vad är rätt för mig? Hur ska jag veta?

Om vi sprungit rejält långt bort från oss själva, kan det vara så att vår intuition verkligen inte är på topp. Vi börjar vårt sökande och kan då ibland springa på det som visade sig vara allt annat än guld, fast det glimmade så. Felgör då inte dig själv. Ibland måste vi prova på det som inte funkar, precis som vi provade att vara borta från våra själar i 3D-världen där allt handlar om jobb, pengar och framgång. Om du t ex går till en person som arbetar som healer, medium eller annat liknande för att du verkligen känner att du behöver hjälp. Det här blev inte bra någonstans. Du fortsätter ändå ditt sökande, om än lite tilltufsad. Du möter sen andra personer som ger dig fantastiskt mycket på din väg. Du lär dig så mycket hur du kan skilja agnarna från vetet, du lär dig lyssna på dig och det är den viktigaste egenskapen av alla. Du vet vad som är rätt för dig. Skyll aldrig på någon annan - den personen sa minsann ditten o datten, och hur kan någon få jobba så, när den säger sig vara andlig?? Det är så nyttiga lärdomar och ju mer du möter, desto mer vet du.

Vi har ju förstås också utmaningen när du kanske slutligen bestämmer dig för att gå en kurs och utveckla dina gåvor ytterligare. Här möter du människor som sett andar i hela sitt liv, som ser auror överallt, som kan alla andliga begrepp och har läst alla "rätta" böckerna. Som har svar på allt.

Här kan det inträffa (har sett det alltför mycket!) att den naturliga, barnlika nyfikenheten bara rinner av dig och ersätts av jämförelse, konkurrens, prestationskrav. Alla andra är ju så duktiga! Och du kan ju ingenting, fattar ingenting. Här är det viktigare än någonsin att du frågar dig själv, om och om igen, varför gör du det här? Kom ihåg din längtan och din glädje när du "snubblade" in på den här spännande vägen. Låt inte den gamla världens värderingar förflyttas in i din uppöppning för andra världar.

För det är så viktigt att ha barnets energi, nyfiken, öppen, glädjefylld när man ska öppna upp sin intuition och kontakten med andevärlden. När du spänner dig och blir kravfylld så är det nästan lögn i h-e att få någon naturlig kontakt. Funkar inte då.

Här är det en balansgång - antingen kan det vara, låt oss säga medium fortsättningsvis för enkelhetens skull, finns ju massor av annat, ett medium du möter för att du ska se det här med guldet som glimmar, inget att ha, mycket snack i liten verkstad. En person som inte alls har den inre kvaliteten som du söker efter. Eller - så kan det vara dina gamla begränsningar som kommer upp till ytan, underlägsenhet, bekräftelsebehov och annat som du behöver utmana.

Det är ju ingen lätt balansgång - vad är ditt ego och vad är din intuition som säger, det här är fel för mig. Men som sagt, ju mer du möter desto mer lär du dig.

Ta allt du upplever med dig i din ryggsäck av erfarenheter. Möter du någon oseriös, ta det som en information till dig - så där vill aldrig jag arbeta!

När intuitionen är på topp, då söker du olika kursvarianter. Rätt som det är känns det i hela dig - det här är det!! Det är lätt att känna en rastlöshet och hoppa på dt första bästa, för man är så ivrig. Men vänta in rätta känslan. Utan att för den skull bli en av alla som säger, med andlig vinkling - är det meningen att jag ska gå, så kommer det till mig. Du måste själv sätta saker i rullning. Gud/Universum hjälper den som hjälper sig själv.

Ser du vilken balansgång det är i allt, vad du än möter? Det är precis detta allt handlar om, att lära känna sig själv och känna skillnaden på vin o vatten....

Om du följer dessa råd, så kommer allt du skapar upp i ditt liv vara värdefulla erfarenheter som gör dig starkare och starkare.

Jordning

När du kommit en bit på väg och saker verkligen börjar hända, spännande andliga upplevelser kantar din vardag nu och allt känns så underbart och spännande! Då kommer nästa viktiga utmaning. Tro mig - jag har sett så många andliga scouter, att jag ibland blivit mörkrädd!! Med detta menar jag en person som går så upp i alla mediala, andliga upplevelser att h*n inte för ett ögonblick är här och nu.

Det här är väldigt vanligt och ta det varsamt med din andliga utveckling. Ingen är hjälpt av att du förlorar fotfästet och du hjälper ingen annan heller.

När du börjar ha klart för dig hur givande och viktigt detta är och du börjar må så bra själv i det här, då vill du informera andra. Så är det bara. Om du då förlorat dig i energier, upphöjningar, upplysning, dimensioner och sen börjar prata med dom som ännu inte kommit dithän, då kan du tyvärr skrämma mer än du gör nytta för någon. Dessutom gör du dig själv en stor otjänst, om du flyr in i den andliga världen utan att applicera den i ditt liv, dina relationer och din vardag. Det är faktiskt lika illa som alla andra flyktmedel och skapar inte något bra i ditt liv.

Låt frågan hela tiden vara med dig: På vad sätt kan det här skapa mer harmoni och lycka i det liv jag lever här på jorden?

Snacka inte om världsfred, kosmiskt, villkorslös kärlek till höger och vänster som du fortfarande har en massa olösta konfliktern med dom du älskar dagligdags. Om du nu råkar vara en väldigt högandlig själ som inkarnerat här - minns då att du gick hit av en orsak och den orsaken var inte att du skulle sitta på dina höga hästar i din andlighet, så att du inte kunde nå "vanliga" människor. Hur delar du bäst med dig av din kunskap och dina gåvor?

En sant andlig person, känner man en djup harmoni om man får förmånen möta en sådan person. Harmonin kommer av en själ som bor i en harmonisk kropp. En människa som insett att hon består av både kropp och själ.

Hur går det till när man pratar med dom döda? Är det farligt, läskigt?

Många kämpar som tokar (undertecknad också i början!!) och försöker "se" dom anhöriga. Iris Hall, min dåvarande lärare och några andra på Ramsbergsgården där jag jobbade som tolk och parallellt utvecklade mina mediala förmågor, sa flera gånger; Trisha du tror att du ska klättra upp o hämta dom. Låt dom komma till dig istället.

Men det är trickigt innan man förstår hur det går till. Kanske du tror att du får som en radioröst i huvudet, klar och tydlig. Kanske du tror att det dyker upp en typ tv-bild framför dig, lika tydlig den.

Men det är mycket mer subtilt än så. Samtidigt, när du lär dig lita på vad du får till dig så går det lättare och lättare.  Du kan likna det med att du nu sluter dina ögon och tänker på någon som du känner mycket väl. Se den bilden framför dig. Hör hur den personen låter när den pratar.'

Ungefär så går det till. Svårare än så är det inte... hihi...

Likaså med att se auror:

Be en vän ställa sig mot en slät vägg, gärna vit. Sätt ditt fokus ungefär 1-2 dm ovanför vännens huvud. Sudda blicken en aning. Be sen vännen flytta sig bort från väggen och du håller kvar blicken. Du kan då se som en vit energi på väggen, auran är lite "slö" och stannar kvar en stund. Ju mer du tränar på det här, desto tydligare ser du och då kan du också efter ett tag se färgerna ´runt personen.'

När du lärt dig intuitionen, läsa av människor, se auror - kom då ihåg en sak:

Man läser inte andra människors dagböcker, eller hur?? Du har aldrig rätten oombedd läsa av en annan person. Det här ser jag hända hela tiden och det är ett stort NO-NO med detta! Respektera andras privatliv. Du kan få mycket information om andra och du bara SKA använda detta med största respekt.

Två saker när du utvecklar dig intensivt:

Tryck aldrig på människor info dom inte bett dig om. Dom ser något i dina ögon och i ditt mående och kommer själva när dom är redo.

Var hungrig, nyfiken och ta reda på allt du kan om den andliga vägen, men var hela tiden här och nu. Fly inte in i andligheten, fyll dig med den så att du blir en lycklig, närvarande person som smittar andra med din kraft!

 

Sist, men definitivt inte minst;

Allt är inte sant!

Bara för att det står i en bok eller för att någon känd andlig person säger det, så behöver det inte vara sant. Sant för den personen, ja. Men inte för dig. Skulle jag ha gått på allt jag hört, läst och fått se, då skulle jag garanterat ha varit rejält sjuk i huvudet vid det här laget.

En medial person kan vara väldigt drivande i sina åsikter och säga till dig - Så här ÄR det. Är du rookie inom det här, så kanske du sväljer allt med hull och hår i början. Men försök låta bli.... Känns det inte bra, så släpp det.

Läste t ex i en bok för många år sedan, det var en bok som alla läste som var intresserade, den var bara ett måste på den andliga färdvägen enligt många. Jag läste och kom till några rader i boken där det stod att den supersjäl som författaren mötte under en nära-döden-upplevelse svarade på en av alla hennes frågor och denna fråga handlade om abort.

Den höga själen ska då ha svarat; har man som kvinna gjort en abort då är himmelens portar stängda för alltid. Det är en så grov handling, den kan inte förlåtas.

Jag slängde boken i väggen, helt rasande. Jag har själv inte gjort någon abort, men jag vet ju att massor av kvinnor har gjort det. Såg framför mig hur en ung kvinna som haft starka andliga upplevelser, köper den här boken och så får hon läsa detta! Förbannad är väl förnamnet....

Vill med detta verkligen säga - tänk och känn själv! Välj bort det som inte passar och känns kärleksfullt och rätt i ditt hjärta.

Några råd när man börjar undersöka mer om andlighet:

* En andlig person får dig aldrig att känna att du måste göra på ett visst sätt

* Framtid - du har andens fria val hela tiden, inte ens Gud vet hur det blir, slösa inte pengar på att be någon annan tala om om hur det blir

* Går du en kurs - känn att du varaktigt växer i din självkänsla

* Känns något fel, även om det är en "stor" person som säger det, säg ifrån.

*Ställ frågor om det är nåt du inte vet! Det är icke en andlig person om svaret blir överlägset och får dig att känna dig dum!

* Håll kollen på hur du mår i ditt sökande. Fjärmar du dig mer och mer från världen, kanske du behöver vara nära någon ett tag, kolla in din känsla av utanförskap.

* Se till så att du blandar ditt andliga sökande med din egna personliga utveckling, fly inte in i andliga ursäkter, isch har hört många såna... patetiskt!!

* NÄR VI RAMLAR IN I VÅR SJÄLSVÄRLD ÄR DET SÅÅÅ MYCKET GLÄDJE - HÅLL DEN GLÄDJEN HÖGT I TAK - FÖRLORA DEN ALDRIG.

Det är kärlek och glädje som vi ska förkroppsliga här nere på jorden. Det är det som är uppdraget. Intet att du blir bäst i världen på att beskriva andar, lägga tarotkort eller något annat som står högt i kurs.

Efter denna artikel - fråga om det som du inte vet. Vi är många här inne på ÖN som hållit på länge med detta. Känner du att du inte får respektfulla svar - säg till!

Anmäl
2008-09-30 18:05 #1 av: hinzidi

herregud så herlig, trisha, jeg elsker dine artikler, nå skal jeg lese alt sammen, sakte og lugnt, og nyte :)

 

 

Anmäl
2008-09-30 18:09 #2 av: Soffe

Tack Trisha! Ett insiktsfullt och lärorikt långt inlägg som heter duga :-)

Kram på dig!

Anmäl
2008-09-30 18:11 #3 av: lavinia

Jättefin artikel Trisha!

Tycker om din energi

kram Jeanette

Anmäl
2008-09-30 18:26 #4 av: Blackfeather

Du skriver så otroligt bra och fängslande!

Glad

Anmäl
2008-09-30 18:31 #5 av: FiaH

Så bra Trisha, och jag känner igen detta du skriverSkrattande Tycker också om din härliga energi. Kram på dig

Anmäl
2008-09-30 18:44 #6 av: Trisha

Tack underbara ni! Vet att det blir långt, men när jag kommer igång har jag så svårt.... kanske borde skriva böcker istället *fniss*

Anmäl
2008-09-30 18:59 #7 av: Happyspirit

Japp, håller med där om boken! Eller böckerna. Men artikeln var också bra tycker jag.Skrattande

Anmäl
2008-09-30 19:01 #8 av: Jennie-S

Åhh ännu en kanon skrivelse från dig Trisha! Tycker det var mycket intressant och tänkvärt!

Att det vart långt gör ju inget, känns som att det fanns mkt bra och intrassanta saker du skrev! Själv blir man typ lite avis på andra som kan skriva långa och informativa texter.. skulle jag skriva så lång text som jag själv kommit på så hade det nog tagit en hel dag innan jag fått den klar.. *S*

Har faktiskt tänkt på att du skulle passa jätte bra som författare till att skriva bok! Jag skulle garanterat shopa iallafall Flört Glad

Anmäl
2008-09-30 19:04 #9 av: Marina2

Tack för den braaiga artikeln! Men usch för att läsa "något sådant" jag menar om det i boken. Själv älskar jag att läsa,jag plockar lite här och där det som passar mig.

Anmäl
2008-09-30 19:04 #10 av: squaw

#6Glad  det heter inte borde...det heter ska göra ....ser fram imot att få läsa dina böcker..suck men får någ vänta...ELLER??? kramiz

Anmäl
2008-09-30 19:04 #11 av: mommo

Vilken jättebra och upplysande artikel.

Anmäl
2008-09-30 19:32 #12 av: Trisha

Var uppe hos Happy o Niclas när jag läste ditt inlägg Squaw. Hon sa det - jaaa, där ser du! Börja nu då.

Så får det bli. Har du läst min berättelse jag la ut i min blogg? Den är lite jobbig, med tanke på händelserna, men bra slut.... Där kommer det också in lite vilken betydelse ett medium och en healer kan ha i någons liv... Checka om du inte redan har det!

Tack alla för så fin feedback.

Anmäl
2008-09-30 20:02 #13 av: Britt-Marie

Vilken bra Artikel. Har även skrivit ut det du skrivit och kan läsa igen sedan. Det är mycket som man känner igen sig i. Har väl sökt under lång tid, men då jag var yngre så var det som nått skrämmande över det. Vet inte varför men det kanske var nått som skrämt upp en för detta.

Kommer så väl ihåg hur mina föräldrar berättade om ett hus de bodde i en gång. Där det inte var tyst en dag. Om hur folk trodde de var hemma för det hade rört sig i gardinerna i fönstret i köket bl a och kunde då säga, varför släppte ni inte in oss, vi såg ju er i fönstret. Och redan då jag hörde de här berättelserna så blev jag nyfiken, men som sagt vågade inte utan slog väl bort det här med en förklaring om att de var inbillningar fast jag trodde på det  så starkt. Och varför skulle mina föräldrar ljuga om detta.

Pappa har alltid sagt att jag vet att det finns nått efter det här. Och nu är han där på andra sidan sedan dryga året tillbaka, mamma var lite före. Har ju varit på en sittning och fick då kontakt med båda och min mormor. Mediet sa att jag hade många runt mig och att jag aldrig behövde känna mig ensam egentligen.

Tack Trisha för denna bra Artikel

Anmäl
2008-09-30 20:08 #14 av: Trisha

Visst är det härligt när man får veta att dom älskade har det bra där dom är och också vetskapen att man ses igen när det är dags för det.

Jag hoppas att vi gemensamt som har haft dessa upplevelser, kan hjälpa till att få väck rädslorna som är så förknippade med det mediala, tyvärr.

För mig var det som att komma hem.

Gläder mig massor Britt-Marie att du t o m skrivit ut detta!

Anmäl
2008-09-30 20:45 #15 av: LillanyfiknaIza

Skitbra, coolingen :)

Det där med böcker... Jaa det håller jag med de andra om. Jag har sagt det förr o säger det igen, du är ju jättebra på att skriva. Jag älskar o läsa det du skriver... :) Man får en sån insperation!!! :)

Ja då, jag ska känna efter vad som är bäst själv... men en fråga bara vad kostar en body harmony behandling om man gör den hos dig?

Kram

Anmäl
2008-09-30 22:48 #16 av: Liviluckan

Jättebra artikel! Tack så mycket Glad <3

Anmäl
2008-09-30 23:50 #17 av: Howliten

Det var skönt att läsa din artikel. Jag ska bokmärka den, kan behöva gå tillbaka. Tack Trisha!Glad

Anmäl
2008-10-01 00:30 #18 av: maiya

Tack Trisha,en underbar artikel och jättebra skrivet. Kram

Anmäl
2008-10-01 01:21 #19 av: [Chakra]Tack!

Jag tycker om att läsa "långt" och jag tar till mig det du skrivit här Trisha! Mycket klokt och tänkvärt, och man behöver bli påmind!

"Lev inte livet för seriöst utan våga ta ut svängarna"

rak,

men hon hittar på alla möjliga konster.” – Predikaren 7:30

                                                                                                                  

                                                                                                                                                                                              
Anmäl
2008-10-01 01:24 #20 av: Elwin

På ren, primitiv svenska: så ini h... bra artikel. Finns det inget pris att dela ut? Skrattande

Anmäl
2008-10-01 02:06 #21 av: Trisha

Kände mig lite låg av en speciell anledning i privatlivet, men nu kom ju humöret upp på topp igen!

Thanks guys!!!

Anmäl
2008-10-01 02:10 #22 av: Eija

Kanon bra förklaring på denna irrande väg av allt som du skriver om Trisha....du fick verkligen med det mesta av allt.....

Håller helt med dig, att man skall aldrig släppa fotfästet i något...man måste stå förankrad så man inte tappar taget och flyter iväg i allt detta utan verklighetspunkter.....

Det var så bra skrivet av dig, om just detta att inte tro sig blind på allt som skrivs, det är ju så lätt att suga åt sig när man helst är ung och grön.....av erfarenhet så lär man sig ju i alltid.

Men man är även en nykläckt kycling i mångt o mycket trots  hur gammal man än blir...så därför är det ju bra att dämpa sig i alla avseenden och känna efter istället om det känns rätt för just en annan.....

Jag är en skeptiker, och litar först o främst på det jag inte kan förklara på något vis....då vet jag att det är något övernaturligt....men samtidigt så säger jag inte att andra ljuger, för det är ju deras upplevelser som dom inte har hittat någon förklaring till....

Så därför älskar jag denna forum, där vi likasinnade kan just byta erfarenheter och diskutera saker, få svar på våra funderingar och kanske hjälpa andra i sina....

Så tack Trisha för denna kanonbra artikel....så sant så....

Anmäl
2008-10-01 15:18 #23 av: [Hukanson]

Hej och grattis till ännu en upplysande artikel. Det övernaturliga kan möta oss när vi minst anar det. Hoppas att övriga tycker att jag bidrar till disskutationen när jag formulerar några funderingar som handlar om de negativa andarna som vi väl måste erkänna finns litet överallt. Antag att någon köper en sommarstuga där det huserar en ande som är negativ. Litet missnöjd, kanske bitter efter ett långt prövsamt arbetsliv med många svårigheter. Antag att denne någon kommer under inflytande av denne ande som är belåten med att någon äntligen bryr sig om hans egenhändigt byggda stuga. Men någonting händer som orsakar konflikt och anden vill plötsligt hämnas. Stugan får inte hanteras hursomhelst. Detta exempel är tämligen teoretiskt men antag att det bliver så att någon upplever att anden vill honom illa. Han mår dåligt och uppsöker mentalsjukhus där han tillbringar flera år med tung medicinering. Antag att han sedan får kännedom om en organisation som heter Sukyo Mahikari med lokaler i Stockholm och Göteborg som påstår att de tillhandahåller Sanningens Andeljus genom sitt altare och pålagda uppenbarelseansvar. Detta ljus hävdar de är Lagen som alla andar måste följa i denna världen och högre världar. Detta Ljus kan någon erhålla som nåd och välsignelse i syfte att frigöra den förbittrade anden och frigöra sig själv från att det ska hända igen. I samband med denna rening erbjuds ochså undervisning och möjlighet till starka böner.  Man undrar kanske vad är detta och varför har man inte hört talas om detta förut och svaret är väl att japaner är tystlåtna och ödmjuka. Men detta är dagesens sanning och väl värt att känna till.              

Oneness can not be divided.

Anmäl
2008-10-01 15:41 #24 av: Trisha

Tack för tankevärda ord, Hukanson. Har några i omgivningen som råkat ut för liknande, dock kanske inte hämndlystna andar, utan helt enkelt starka andliga upplevelser, som misstolkats som psykisk sjukdom. Medicinerats starkt som du beskriver, vilket ju är rena katastrofen för dessa öppna själar. Snacka om att komma till helvetet! Lösningen kan ju vara Sukyo, kunniga andliga rådgivare, skickliga psykologer som fattar skillnaden. Det viktiga är väl att en människa i denna situation finner vägen ur det hela och också finner en helt annan lösning på sina starka upplevelser...

Vi fortsätter sprida det vi kan och vet, så kanske det kan hjälpa någon/några på vägen att slippa ovanstående öde....  Det är ju ganska lätt hjälpa en gammal sommarstugeägare vidare t ex bara man vet hur man gör.

Anmäl
2008-10-01 23:57 #25 av: Rocktjejen

Tack! för en suverän artikelGlad

Fick mig ännu mer att känna att man ska inte "köpa" allt som sägs. Du har en sån härlig energi Trisha..det skulle finnas fler människor som du inom det andliga..ärlig och öppen med allt som kommer i din väg..en väldigt vacker själ skulle jag vilja säga

Anmäl
2008-10-02 19:23 #26 av: TantAlma

Tack för tipsen och för en bra artikel. Det fanns många bra godis bitar som jag kan ta till mig. Håller också starkt med att många vill skrämma en i början "för sitt eget bästa" säger dem. Och visst kan en varning var välment många gånger, men ska man ge en ska man nog också lära ut hur man undviker "farorna". Att Tex ta upp det där med jordning, tända ljus och stänga sig efteråt  m.m. på samma gång som varningen.

Glad Alma

Anmäl
2008-10-03 20:28 #27 av: Trisha

Tack snälla ni för varma ord. Haft en tung dag idag, så skönt att läsa era ord. Gläder mig massor att mina låååååånga artiklar ger några av er något!

Ha en underbar fredagkväll.

Anmäl
2008-10-05 01:06 #28 av: Jasmina

Ja, ännu ett fantastiskt inlägg Trisha - tack för ditt oändliga engagemang och otröttliga förmåga att inspirera! Så befriande hur du kan sätta ord på kärnfrågorna alltså - orädd, insiktsfullt och right on bara. I like! Glad

Otroligt många goda råd och viktiga påminnelser som man kanske inte alltid är uppmärksam på. Ska definitivt läsa om detta flera gånger.

Stort tack ännu en gång - Du är i sanningen en empatisk och klok individ med inre kvaliteter!

Bamsekramar till Dig!

 

Anmäl
2008-10-05 02:17 #29 av: Trisha

Tack för dina ord, Jasmina. Ikväll kom dom lägligt. Ibland agerar människor så jag knappt förstår det är möjligt. Fick just ett telefonsamtal från en nära jag älskar så mycket som fått en rejäl själssmäll i livet. Och det från en person som hon älskar så mycket. Jag vill fortsätta tro att människor till sist hittar rätt i sig själva och förstår hur mycket man kan såra någon om man är förlorad i sig själv.

Ni som är föräldrar och råkar läsa det här - tänk alltid till när det gäller era barn. Dom är våra barn, även om dom är vuxna och dom behöver någon form av uttryck för hur viktiga dom är. Vi tar på oss något stort när vi skaffar barn, tycker i alla fall jag. Vi har dom för livet och vår kärlek är så viktig. Hela livet.

Tankar i natten, när mitt hjärta gråter för att en förälder sviker sitt löfte till sitt barn. No can do....

Anmäl
2008-10-05 13:43 #30 av: Jasmina

Ja, saknas det insikt finns det tyvärr inte mycke att göra än att tålmodigt försöka skapa insikt men hur lätt är det när man själv är nedbruten och blödande? Detta finner jag vara en av livets största prövningar, dvs människors agerande där det saknas insikt om vilka långtgående konsekvenser som man kan ha på andras välbefinnande, i synnerhet på de som älskar en och som kanske står i beroendeställning till. 

Samtidigt är det just ur sådana själssmällar som de största insikterna föds - när och om man man lyckas återhämta sig vill säga.

Med ditt engagemang, empati och insikt fyller du här en ovärderligt viktig funktion Trisha. Även om den här personen blev sviken av sin förälder finns du där för att lindra såren och höja insikten. Det är en ängels handling! Tack för att du känner och bryr dig - det skulle finnas fler av dig!

Kraaaam!  

Anmäl
2008-10-05 20:17 #31 av: britt-mari

Tack så mycket för en UNDERBAR och TÄNKVÄRD artikel.

Den ska jag läsa igen och igen och igen.

Britt-Mari

Anmäl
2008-10-07 00:04 #32 av: [Hellas]

Lyfter upp denna artikel till nytillkomna medlemmar

Anmäl
2008-10-17 23:07 #33 av: minika

OH SÅ BRA!

TACK HIMLA MYCKET DETTA KOMMER JAG ATT LÄSA DÅ OCH DÅ,ATT PÅMINNA MIG,

OM ALTT SÅM SAKTS HÄR!

TACK ATT DU VILLE DELA DETTA MED OSS.

Anmäl
2008-11-11 00:12 #34 av: dolla

Tack för denna underbara artikel, behöver läsa den flera gånger  kram !

Anmäl
2008-11-11 00:19 #35 av: Jensen1971

Du skriver:

Bara för att det står i en bok eller för att någon känd andlig person säger det, så behöver det inte vara sant. Sant för den personen, ja. Men inte för dig. Skulle jag ha gått på allt jag hört, läst och fått se, då skulle jag garanterat ha varit rejält sjuk i huvudet vid det här laget.

Men vad ska man hämta info då... hur vet man vad som är vad ?? vad som är sant och inte ?? *lätt förvirrad*

kram

Anmäl
2008-11-11 00:26 #36 av: [Hellas]

#35 Känn efter med din egna intuition, vad känns rätt för dig?

Fråga här inne på ÖN eller läs gamla trådar, det som känns rätt tar du till dig, resterande hoppar du över.
men en viktig sak i det hela, var inte rädd för att omvärdera tidigare tankar och värderingar, detta är en resa som ofta handlar om att man får släppa en del av det man tidigare trott sig veta, det kallas utveckling *Ler stort*.

"Ju mer man lär sig desto mer inser man vad lite man vet"

Du är alldeles i början av din resa och smörgåsbordet är dukat :).

Anmäl
2008-11-11 00:31 #37 av: Happyspirit

#35 I mina alla sökande år inom det andliga, så har jag haft en enda säker vägvisare på min väg. Det är min magkänsla. När jag känner i magen och faktiskt hela kroppen. Oh det här känns bra, helt ok, inga tvivel ingen rädsla ingen osäkerhet någonstans, Utan bara ett bra välmående och en stark nyfikenhet. Då är jag rätt.

Vi har en medial djungel där ute. Och vi har haft det i många år. Jag har inte hamnat fel en enda gång i mina kursval eller mina andliga vägval. Tack vare att jag lyssnat på mig själv. Min vägvisare har alltid varit min egen känsla. Och den har jag alltid följt. Och därmed har jag sluppit en massa omvägar. Så lyssna på hur det känns inom dig.

Be om hjälp, skicka ut den önskan och släpp det. Så kommer du att bli visad vägen om det är meningen. Och du kommer att känna det. Ingen tvekan om saken. Det är vad jag tror i alla fall. Sen är det upp till dig om du vill tro på det eller inte.Skrattande

Lycka till på din färdväg, och ha inte brottom, små små steg. Ett i taget. Åt rätt håll. Ibland kan det gå två framåt och ett bakåt det är inget konstigt med det. Huvudsaken är att det går mest framåt.

Anmäl
2008-11-11 10:24 #38 av: Trisha

#35 Fortsätt sluka böcker, titta på tv och var ute på nätet och ta del. Sen behåller du i din egna andliga korg det som känns rätt och helt sant för dig. Resten släpper du.

Skrev så för att understryka att det inte behöver vara sant för att det står i en bok eller i tidningen, många tror det. Eller går precis allt som någon guru eller känd person säger, utan att känna efter själv.

Kom ihåg att ha kul på färdvägen - det som får dig att känna dig fylld av kraft, som att något klingar an inom dig själv och får dig att känna som att du vet lite mer vem du är, låt det få vara dagens härliga själsliga måltid. Gärna flera ggr om dagen!

Ha det bäst på livsvägen!

Anmäl
2008-11-11 11:00 #39 av: Laluna

Såg denna artikel först nu .precis vad jag behövde läsa just i dag.

kommer nog att läsa den många gånger för att påminna mig..kram

Anmäl
2008-11-24 21:57 #40 av: Choklad

Precis vad jag behövde läsa! Tack!Skrattande

 

U R us

Anmäl
2008-11-24 22:15 #41 av: [Spanaren]

Trisha det kändes som att dina ord var direkt riktade till mig.

Tack för väldigt bra skrivna ord av någon som förstår och känner sin enkelhet i sin storhet. Hoppas att dessa ord kunde ligga fast på sajten för att läsas åter och återigen/ kram Bappi

 

Ps Du skiver så luftigt fint med korta stycken och då upplevs din text inte som lång heller. Intressanta och luftiga texter kan man läsa hur länge som helstGlad

Anmäl
2008-12-26 09:15 #42 av: alfahonan

jag e helt mållös.. harregud va bra skrivet :)

All kredd till dej helt klart !! *tumme upp*

 

Glad

Anmäl
2009-01-17 23:27 #44 av: fruhannaa

Tack för den fina artikeln.

Det fanns mycket matnyttigt i den, kände igen mig lite varstans  :)

 

 

Anmäl
2009-01-18 01:15 #45 av: Trisha

Vad härligt fruhannaa, kul att du fick i dig lite andlig spis som var till nöje!

Anmäl
2009-01-18 02:41 #46 av: [Pirkkolino]

 När jag läser någonting, läser jag varje ord, men de orden är inte den som tilltalar mig. Utom det är känslan vad jag får när jag läser. Jag sa till min dotter, att i samma stad var hon bor, bor en person som strålar healende energi till atmosfären. Fånga den när du känner att behöva uppmuntrande energi. "Det känns bra att veta, eftersom du mamma bor för långt borta, att någon "snor" på vägen när du skickar healing o värme åt mig". Glad Tack Trisha. Pirkkolino      

Anmäl
2009-01-18 11:31 #47 av: Indiania

Tack för den underbara artikeln, Trisha! Den kunde gärna varit längre, jag slukade den.Det kommer säkerligen en bok av dig frampå.

Så varmt och äkta du skriver! Jag blir både rörd och berörd, så mycket jag träffat på av det du skriver.Ja denna artikel gav mig både en " kick" och ett lugn.Vi är många själar som behöver ta till oss det du skriver.

Lycka till med boken!

Kram till dig!

" Var nära naturen - var när dig själv "

 

Anmäl
2009-02-01 12:36 #48 av: 3oin

Hej Trisha

 

Bara för att det står i en bok eller för att någon känd andlig person säger det, så behöver det inte vara sant. Sant för den personen, ja. Men inte för dig. Skulle jag ha gått på allt jag hört, läst och fått se, då skulle jag garanterat ha varit rejält sjuk i huvudet vid det här laget.

Dessa rader kommer jag att bära i mitt inre för att ta fram när den egna insikten dövas av yttre påverkan.

Tack för att du finns och ger av dina tankar som många av oss andra behöver höra "tänkta högt". Jag är en av dem som aboslut behöver höra detta.

I Ljus och Kärlek 3oin

Anmäl
2009-02-01 19:05 #49 av: Trisha

Härliga rader att läsa! Jo, jag skriver för fullt på mina böcker. Tack för uppmuntran!!

Varma hälsningar från Elinor

Anmäl
2009-05-28 02:20 #50 av: [Myy2000]

Jag har lite problem med att jag "tjuvkikar" på folk utan att kunna styra det själv. Speciellt besvärligt är det när någon berättar om sina bekymmer då är det som att alla sinnen öppnar sig på vid gavel för att finna en lösning.

Hur i hela friden ska jag bära mig åt för att vara närvarande och medkännande utan att ta in för mycket! Har du något bra tips.

Anmäl
2009-05-28 13:42 #51 av: Trisha

Bästa tipset jag har är att du känner in vad du kan säga/göra för att stärka personen i sin egen vilja och styrka. Det är så lätt att "överfalla" människor med sina goda råd, när man hör hur besvärligt de har det. Men bästa, absolut bästa, resultatet får man när man inte är så upptagen av sin egen förmåga att kunna se blixtsnabba lösningar på olika problem, utan istället fokuserar på att ge näring till växande hos den som har bekymmer.

Det är inte helt lätt, det förstår jag myy2000, om det är så att du är en vidöppen person med kanske dessutom en historia bakom dig som gjort att du själv löst en massa problem som dykt upp. Förstås vill man ju då "hjälpa till".

Se det som om du har en liten pitepalt på runt året som ska lära sig gå. Du plockar inte upp ungen efter ett par försök, när hon gråter hjärtskärande för att hon slagit sig. Nej, du blåser, lyfter upp och peppar att lillfisen ska försöka igen. Och igen. Stoltheten och glädjen när lillungen tar sina första kliv, ja, den vet vi alla somhaft barn hur den lyser i ögonen. Det är sann hjälp när du kan uppmuntra den du möter att själv komma på!! Kan själv....

Själv kan jag bli galen på alla som läst någon bok, gått på nån helgkurs och som plötsligt vet och kan allt och bara MÅSTE tala om för mig hur jag ska leva mitt liv. Oäääääck!

Lycka till och sluta aldrig vara medkännande. Fixa bara inte andra människors liv och lek inte polis. Hoppas något av detta kan vara något matnyttigt för dig!

Elinor

Anmäl
2009-05-28 15:57 #52 av: [Myy2000]

Tack för tipset!.  Jag har jobbat mycket med att få in i min arma träskalle att människor kan överleva utan min inblandning.  Kanske är det den mentaliteten som strulat till det för mig.

Jag behövde nog en påminnelse...

Anmäl
2009-05-28 18:27 #53 av: JILE

GladHej Trisha, ja detta var bra. Fick nyss se detta inslag. Har läst alltihopa.

Ja sedan jag hamnade i den "mediala världen" så har man läst mycket, ringt lite olika medium mm. Det finns många olika :-) Det är lätt att bli lurad när man är ledsen och sårad eller "gått ner sig". Det har ju pluppat upp medium som svampar ur ....

Detta med mediala telefonsittningar som de tar 19.90kr/ min är inte så lyckat tycker jag. Många blir nog ruinerade.

Detta med att ett medium talar om för mig om framtiden tycker du inte är så bra? Att det är att slösa pengar.

Ja att vi ska ta hand om våra barn är ju så viktigt, jag är väl lite överdriven kanske, men man är ju så rädd om dom. De säger ju att vi har våra barn bara till låns och lånar man något då SKA man ju vara rädd om det.

Kram till dig Trisha, du verkar så rar och go:-)

Kram Jile

Hittade en fin glitterfigur som det stod Trisha , men hoppas du ej tar illa upp med att det står häxa. :-)

 

Anmäl
2009-05-29 01:06 #54 av: Trisha

Haha- nej jag har en god portion humor i mig så det är helt ok.. Vilken snygginghäxa!!

Anmäl
2009-05-29 11:23 #55 av: JILE

FlörtJavisst va hon snygg :-)

Anmäl
2009-05-29 12:18 #56 av: healing59

Tack för en bra artikel. Den är lättläst och sann. Man blir lättad av att läsa den. Må gott.

Anmäl
2009-07-16 13:38 #57 av: Mililot

Tack för denna underbara artikel! Du skulle kunna skriva en bok i ämnet ;)

När jag läste din artikel var det som om en dörr öppnades för mig och jag kom plötsligt ihåg otroligt många minnen av andliga sakerna jag upplevde som barn, som jag hade glömt bort. Jag ska definitivt gå en/flera kurser i andeutveckling.

Må gott!

Anmäl
2009-07-19 02:53 #58 av: SilvianLuna

Jag kände igen mig i vad du skrev i artikeln. Helt underbart!

Tack för en god artikel.

Kramar.

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.