Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (2) Senaste inläggen

Alternativmedicin, hälsa m.m. Andar/Spöken Andlighet Barn i Andevärlden Barn/Ungdomar Bok- och filmtips Dagens Ros / Dagens Kram Dikter, visdomsord Drömmar/Drömtolkningar Foton Frågor ang. sajten, funktioner m.m. Healing iFokus-information Info från admin Kurser Länktips Medialitet Meditation Medium Musik Mytologi/Naturväsen Mässor, storseans, arrangemang, träffar Ny medlem/presentationer OT Bildgalleri OT från tråd Off Topic Oförklarade Fenomen Redskap: tarot, pendel, kristaller m.m. Reinkarnation/Tidigare liv Seans - upplevelser & frågor Sorg Tips & Råd TV/Tidningar/Radio m.m. Tävlingar och lekar på sajten och iFokus Undersökningar UFO Upplevelser Videoklipp Övningar Övrigt
Medium

Transmediumskap

2008-10-09 20:40 #0 av: Elisabeth-J

Transmediumskap är troligen den svåraste formen av mediumskap, då du som människa måste frångå det naturliga sättet att vara. Vi människor är av naturen väldigt nyfikna och vill ha kontroll över vår situation. Med trans handlar det att göra totalt tvärt om, att släppa kontrollen till en extern kon…

Trans Mediumskap är troligen den svåraste formen av Mediumskap, då du som människa måste frångå det naturliga sättet att vara. Vi människor är av naturen väldigt nyfikna och vill ha kontroll över vår situation. Med trans handlar det att göra totalt tvärt om, att släppa kontrollen till en extern kontroll och att inte vara nyfiken på dess innehåll, det gäller att sätta sitt eget sinne åt sidan för att släppa in någon annans. Men det är också en underbar gåva att utveckla och i sin fulla glans kan ge mirakulösa svar och hjälp till mänskligheten, och till sörjande enskilda individer.

 

Det handlar om att blanda sina energier och bli ett med sina kommunikatörer ,utan egen inblandning. Och det är också troligtvis den närmsta formen av kommunikation, emellan Mediumet och sin Guide.

trancemediumskap

 

Att utveckla transmediumskap är inte att bli övertagen eller besatt av en ande eller att någon ande lånar och kryper in i ens kropp - din kropp är redan upptagen av din egen ande/själ och ingen annan kan inta din boning/kropp den är din. Det som sker är att ande vännerna kommer väldigt nära in i vårat auriska fält och lånar en liten del av vårt sinne i vårat undermedvetna. Genom detta lilla centra kan de förmedla sina egna röster känslor, tankar och kropps funktioner så som de var och så som dom vill förmedla sig nu. Detta sker alltid i förtroende medium och andevärlden emellan. Alltså du som medium måste ge din tillåtelse att så får ske - de skulle aldrig göra övertramp i detta. Tillit och förtroende!

 

Det finns inte bara ett stadium i transen utan flera olika nivåer som varierar från överskuggning där mediumet är fullt medveten om vad som sker - till djup trans, där mediumet har väldigt lite eller inget medvetande om det som kommunicerats. Till skillnad ifrån clairvoyant mediumskap då du ska upp i energi, så är trans tillståndet tvärt om du ska ner i energi. Bortanför meditationen, mellan meditation och sömn ligger transtillståndet.

 

markerar ett stycke


Här presenteras de 4 förändrade trans medvetande tillstånden

 

* 1) Överskuggning

I denna form av kommunikation har den andliga guiden eller kommunikatören, dragits sig nära till mediumet och blandar sig i mediumets aura. Här är mediumet fullt medveten om vad som sker och ger sin tillåtelse till det och det är denna tillåtelse som gör att guiden tillåts att komma nära och influera mediumet . Han eller hon kommer då att kunna prata åt den kommunicerande guiden. Rösten kommer att vara mediumets men orden kommer att vara guidens, noteras kan att här kan mediumet sinne starkt påverka meddelandet. Här hittar du former som inspirerat tal eller inspirerad skrift eller konst.(här ligger också amerikanarnas chaneling)

 

* 2) Lätt Trans

I denna form av kommunikation har guiden och mediumet kommit ännu närmare och blandar sina energier. Mediumet känner av sin kommunikatör mera fysiskt. Här är mediumet fortfarande medveten och kan lätt och fortfarande starkt påverka kommunikationen. Här är också kontakt med mediumets undermedvetna och överjage som kan influera mediumet till att vilja tala och röra sig , vilket kan förväxlas med trans kontroll. I detta stadium är det viktigt att allt skräp kommer ut så att det genuina kommunikationen kan ta sig igenom. I detta tillstånd kan mycket fin kommunikation ta form som åvan och i privata sittningar.

 

* 3) Kontrollerad Trans eller Full Trans

I denna form av kommunikation har mediumet sitt medvetande med, men separerat, mediumet medvetande står vid sidan om och följer kommunikationen men påverkar och registrerar den inte.(åskådare) Det är som att stå brevid med näst in till oförmögen att påverka kommunikationen. Här kan dock mediumets trosuppfattningar och övertygelser slå igenom i kommunikationen.

Här ser man mera fysiskt karaktärsdrag och förändring av röst av mediumet.

Mediumet mins kommunikationen vagt efteråt eller att det är som att försöka minnas en dröm, mins bitvis. I detta tillstånd kan fantastiska förmågor utvecklas som t ex automatisk skrift, andlig konst, transhealing och naturligtvis transtal.

Trans

* 4) Djup Trans

I denna form av kommunikation kan guiden tala igenom mediumet utan påverkan av mediumets sinne. Anden /guiden talar genom mediumet med egen röst, ansikte och kroppshållning ändras, man ser andens karaktär igenom mediumet. Här är mediumet oftast inte medveten om vad som talas om igenom mediumet och här kan stora skillnader i vad mediumets trosuppfattning eller kunskaper är, komma fram. I dessa tillfällen kan fantastisk kunskap och läror/filosofier komma igenom. Här finner vi också gåvor som fysisk mediumskap och då är till och med kommunikationen oberoende av mediumets röst och projeserar sin röst direkt i rummet "oberoende direktröst" som bildas genom en röstbox som uppbyggs av ectoplasma . Eller kopiering av mediumets röstorgan för att återskapa att tala igenom i en så kallat trumpet ,med direktröst. fysiska matérealisationer och andra fysiska fenomen.Här kliver mediumet medvetande/sinne åt sidan och oftast har egna upplevelser eller undervisningar på annan plats. Här kommer mediumet sällan ihåg vad som hänt efteråt eller inte alls. Denna form av medvetande tillstånd tar oftast år av utveckling för att komma till. Under tiden kommer du att pendla mellan de olika medvetandetillstånden och djuptrans, tills du nått din fulla utveckling.

 

Artikeln är skriven av Jane Lyzell

 

 

 

 

Anmäl
2008-10-09 20:42 #1 av: Jane-Lyzell

Tack Elisabeth

Vad fint det vart med bilderna!Glad

Kram Jane

Sajtvärd på spiritualism.ifokus.  Min hemsida  www.lyztran.com   "Jag Är"

 

Anmäl
2008-10-09 20:43 #2 av: Elisabeth-J

Jag har här sammaställt inläggen som Jane skrev till en artikel istället, dom andra trådarna är borttagna så an vi skriva om allt här på ett ställe.

Stort TACK Jane, jättebra beskrivet och jag tror att många frågetecken rätas ut efter dina bra förklaringar.

Kramar!

Anmäl
2008-10-09 20:44 #3 av: Jane-Lyzell

#2Kyss Kram

Jane

Sajtvärd på spiritualism.ifokus.  Min hemsida  www.lyztran.com   "Jag Är"

 

Anmäl
2008-10-09 21:19 #4 av: Erika-A

Hej Jane!

Mycket bra skriven artikel! Glad Det känns bra att detta ämne kommer på tal då många inte har kunskap om trans och dess olika stadier.

Kram Erika

Anmäl
2008-10-09 21:19 #5 av: stina63

Tack Jane för en mycket intressant artikel. Tänk så lite jag visste om trans medium. Men nu vet jag lite mer om de.

Kramis Tina

Anmäl
2008-10-09 21:31 #6 av: [Chakra]
Verkligen intressant! Tack Jane för att du förklarar så att man förstår hur allt hänger ihop!

"Lev inte livet för seriöst utan våga ta ut svängarna"

rak,

men hon hittar på alla möjliga konster.” – Predikaren 7:30

                                                                                                                  

                                                                                                                                                                                              
Anmäl
2008-10-09 21:39 #7 av: Jane-Lyzell

Varsegoda - nöjet är helt på min sida:-)

Kunskap eliminerar all okunskap och rädslor!

Kram Jane

Sajtvärd på spiritualism.ifokus.  Min hemsida  www.lyztran.com   "Jag Är"

 

Anmäl
2008-10-09 22:14 #8 av: maiya

Tack Jane. Mycket intressant artikel.

Kram

Anmäl
2008-10-09 22:23 #9 av: hinzidi

jeg husker så godt Marion Dampier-Jeans sa at transe er mediumskapets Creme de la Creme (med forbehold om at jeg ikke skriver uttrykket rett).

 

:)

Anmäl
2008-10-09 22:49 #10 av: Erika-A

#9 Ja, det är grädden på moset helt klart! Håller med! Flört

Anmäl
2008-10-10 00:21 #11 av: squaw

Gladtackar varmast för artikeln JANE..mycket intressant läsning...Glad

Anmäl
2008-10-10 01:30 #12 av: [Hellas]

Stort tack Jane Skrattande

Anmäl
2008-10-10 01:46 #13 av: Tuva-Lena

Väldigt intressant artikel Jane! Men då poppar en massa frågor upp förstås, t ex vad är nyttan med att gå i trans när man länkar till andevärlden? Räcker det inte med att "bara länka"? Eller är det ett sätt att överbevisa skeptiker, eller vad används detta till?

Tack för en intressant artikel och ny kunskap! Glad

"Att många tycker samma, betyder inte att dom har rätt.."

 

Anmäl
2008-10-10 01:47 #14 av: hinzidi

#13 mindre sjanse for å farge noe av det som kommer gjennom linkingen? En mer ren kontakt, uten mediummets eget filter til å tolke?

Jeg bare tenker høyt :)

Anmäl
2008-10-10 02:10 #15 av: Vibeka

Tack så jättemycket bra och lättfattligt skrivet Jane!

Kram Carina

Anmäl
2008-10-10 13:33 #16 av: Jane-Lyzell

#9 det Marion kallar Creme dela Creme är fysiskt mediumskap - inte Trans:-)(om hon inte har ändrat sin inställning)

Vänligen Jane

Sajtvärd på spiritualism.ifokus.  Min hemsida  www.lyztran.com   "Jag Är"

 

Anmäl
2008-10-10 13:41 #17 av: Jane-Lyzell

#13 Vi hadde i Svergie ett fantastiskt medium som hette Agnes Röklander- hon var ett såkallat Röst medium, vilket betyder att nära och kära kom igenom med sin egen jordiska röst igenom henne!

Du kunde alltså sitta och prata med din avlidne gamla mamma eller mormor presis som du alltid gjort i livet, du kan ha en direkt kommunikation - istället för tredjepart i vanlig länk - är inte det svaret på din fråga -Varför!?

Vänligen Jane

Sajtvärd på spiritualism.ifokus.  Min hemsida  www.lyztran.com   "Jag Är"

 

Anmäl
2008-10-10 15:08 #18 av: hinzidi

#16, Jane, det var Trans, som var Creme de la creme :) Av alle former for mediumskap, så var trans lekkerbiskenen Cool

 

 

Anmäl
2008-10-10 15:12 #19 av: Jane-Lyzell

#18 Okay då har hon ändrat åsikt sen hon var här - för då var det fysiskt mediumskap som var gream dela gream för henne!Obestämd

Sajtvärd på spiritualism.ifokus.  Min hemsida  www.lyztran.com   "Jag Är"

 

Anmäl
2008-10-10 16:04 #20 av: hinzidi

#18. Jeg måtte se i notatene mine, og huske tilbake. Hun var veldig opptatt av fysisk mediumskap, og det kan hende at jeg tok feil, at det er Fysisk mediumskap hun mente var Creme de la Creme.

Når jeg ser i notatene, så delte vi det opp i to kolonner, i den ene kolonnen sto det stikkord for mentalt mediumskap, og i den andre fysisk mediumskap. Når jeg husker tilbake, så er det nok den fysiske delen som var creme de la creme. Det kan hende at jeg likevel har klart å blande begrepene. For jeg ser for meg transfigurasjon, når hun får stjerner i øynene.Og det tilhører jo faktisk Fysisk mediumskap-gruppen.

Jeg konkluderer med at det er nok bedre å si, som du også sier, Fysisk mediumskap, er creme de la creme for Marion :)

 

 

Anmäl
2008-10-10 16:40 #21 av: Jane-Lyzell

#20 Vad? , vad då stjärnor i ögonen!??

Sajtvärd på spiritualism.ifokus.  Min hemsida  www.lyztran.com   "Jag Är"

 

Anmäl
2008-10-11 00:18 #22 av: Jane-Lyzell

Puttar till #20

Sajtvärd på spiritualism.ifokus.  Min hemsida  www.lyztran.com   "Jag Är"

 

Anmäl
2008-10-11 02:15 #23 av: Tuva-Lena

#17 Jag vet inte om jag har ifrågasatt nåt tidigare svar, så vad du menar med "varför?" det vet jag inte faktiskt, men meningen med inlägg och artiklar är väl att vi som inte är så insatta i det här skall kunna fråga om vi undrar över någonting..? Det var i alla fall syftet med min fråga. Oskyldig

En annan fråga då: Vad händer om det är en person som kommer igenom, som man inte vill ha kontakt med? Alla själar är ju inte genomsnälla, och vad händer om det kommer en själ som har varit en elak människa t ex..?  är det det man kallar för att "vara besatt av onda andar"? Enligt vad jag läst här på ÖN så är det ju andevärlden själv som bestämmer vem som skall komma över..?

Sedan vet jag inte om jag skulle vara beredd att låna ut min kropp till en annan själ. Jag skulle definitivt inte göra det till någon levande själ, så varför till en som gått över..? Foten i munnen Det är ju själar som själar.. Lite funderingar bara..Obestämd 

"Att många tycker samma, betyder inte att dom har rätt.."

 

Anmäl
2008-10-11 02:36 #24 av: Jane-Lyzell

#23 Mitt svar var just ett svar och inget annatGlad inte menat som någon kritik alls! Om man inte frågar får man ju inga svar! Det är ju därför som man skriver härFlört

Som svar på din nästa fråga skulle jag vilja svara så här - det är kärleken som för våra nära och kära tillbaka till oss i sittningar!

alltså kommer ingen som man inte vill ha kontakt med:-) så nej man blir inte besatt!

Sen lånar man inte ut sin kropp som jag redan skrivit i artickeln utan andevärlden lånar en liten del i ens undermedvetna som är koplat till vår automatik. Själen eller anden står nära i vårt auriska fällt inget annat!

När man är ett verktyg och tjänar andevärlden som ett instrument- så är man alltid i trygga händer av sin guide:-) De skulle aldrig göra något för att äventyra eller skada sitt medium:-)

Vänligen Jane

Sajtvärd på spiritualism.ifokus.  Min hemsida  www.lyztran.com   "Jag Är"

 

Anmäl
2008-10-11 12:23 #25 av: Tuva-Lena

Tack Jane för ett utförligt svar! ;) Och det blev nog lite missförstånd där i början, men det är lätt hänt när man bara har tangentbordet som kanal. Glad

"Att många tycker samma, betyder inte att dom har rätt.."

 

Anmäl
2008-10-11 13:12 #26 av: Jane-Lyzell

#25 Jovist blir det så ibland och då är det viktigt att man klargör så fort som möjligtSkrattandeför vi vill ju hjälpa varandra!

Kram Jane

Sajtvärd på spiritualism.ifokus.  Min hemsida  www.lyztran.com   "Jag Är"

 

Anmäl
2008-11-05 16:28 #27 av: [Hukanson]

Sture Jonsson har förklarat sin situation i ett tv-program där han berättade om sitt möte med Ambres och hur denne bad att få samarbeta med Sture i företrädesvis djup trans. Mycket intressant för många människor och utvecklande för Sture som aldrig hade brytt sig om slikt annars.

Oneness can not be divided.

Anmäl
2008-11-05 17:19 #28 av: Jane-Lyzell

Japp - i sammarbete - alltidGlad

Sajtvärd på spiritualism.ifokus.  Min hemsida  www.lyztran.com   "Jag Är"

 

Anmäl
2008-11-09 14:06 #29 av: Jane-Lyzell

Flört

Sajtvärd på spiritualism.ifokus.  Min hemsida  www.lyztran.com   "Jag Är"

 

Anmäl
2008-11-09 22:32 #30 av: [Hellas]

Puttar upp lite eftersom artikeln så bra beskriver de olika typerna av medvetandetillstånd.

Anmäl
2008-12-15 23:46 #31 av: [Hellas]

Puff!

Anmäl
2008-12-16 01:28 #32 av: tarotlasse

# 13

Du frågar efter nyttan med att gå trance ja en sak är ju att under en länk och med ett vaket medium är att det logiska tänkandet och mediumets egna tänkande går in och då kan en del bli en del felaktigeheter inte ofta man ser ett medium tolka allt 100 % rätt .

Under Trancen när mediumet inte är medvetet så minimerar man detta med mediumets egna tankar.

Även om dom kan påverkas lite grand i alla fall  men långt i från i samma utsträckning.

Så man kan säga att den renaste länkningen kommer från ett medium i trance.

Så en av fördelarna med trance .

Lasse

Anmäl
2008-12-16 12:31 #33 av: Jane-Lyzell

#32 vi får ju heller inte glömma all Filosofi och kunskap om andevärlden som vi får igenom våra Guider i trans!

Vänligen Jane

Sajtvärd på spiritualism.ifokus.  Min hemsida  www.lyztran.com   "Jag Är"

 

Anmäl
2009-01-16 20:43 #34 av: Choklad

Mycket intressant! Och lugnande...

U R us

Anmäl
2009-01-16 21:13 #35 av: Jane-Lyzell

#34 Javist!Skrattande

Sajtvärd på spiritualism.ifokus.  Min hemsida  www.lyztran.com   "Jag Är"

 

Anmäl
2009-10-16 19:19 #36 av: Jane-Lyzell

Glad puttar den då det frågas om Trans medium!

Sajtvärd på spiritualism.ifokus.  Min hemsida  www.lyztran.com   "Jag Är"

 

Anmäl
2009-10-16 19:29 #37 av: Choklad

Då har jag en fråga, jag frågar här även om det kanske inte är rätt tråd...

min man är på andra sidan . Han är ofta hos oss härhemma, och ibland så kan jag känna hur han finns bredvid mig. Men ibland händer det att han fyller mig med en oerhört stark och underbar känsla av ljus och kärlek. Och då känns det som att han finns i min själ. Vad är det? vad kallar man detta?

U R us

Anmäl
2009-10-16 19:36 #38 av: Jane-Lyzell

#37 "Kärlek" Skrattande mellan båda världarna!

Kram Jane

Sajtvärd på spiritualism.ifokus.  Min hemsida  www.lyztran.com   "Jag Är"

 

Anmäl
2009-10-16 19:41 #39 av: Choklad

# 38 Glad

U R us

Anmäl
2009-10-19 18:38 #45 av: [outgrundlig]

Tack Jane för denna artikel, intressant att få veta hur det definieras de olika tillstånden. TackGlad

Anmäl