Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (2) Senaste inläggen

Alternativmedicin, hälsa m.m. Andar/Spöken Andlighet Barn i Andevärlden Barn/Ungdomar Bok- och filmtips Dagens Ros / Dagens Kram Dikter, visdomsord Drömmar/Drömtolkningar Foton Frågor ang. sajten, funktioner m.m. Healing iFokus-information Info från admin Kurser Länktips Medialitet Meditation Medium Musik Mytologi/Naturväsen Mässor, storseans, arrangemang, träffar Ny medlem/presentationer OT Bildgalleri OT från tråd Off Topic Oförklarade Fenomen Redskap: tarot, pendel, kristaller m.m. Reinkarnation/Tidigare liv Seans - upplevelser & frågor Sorg Tips & Råd TV/Tidningar/Radio m.m. Tävlingar och lekar på sajten och iFokus Undersökningar UFO Upplevelser Videoklipp Övningar Övrigt
Andlighet

Ta din Egen Kraft!

2008-12-04 17:06 #0 av: Trisha

Egyptierna Isis, Osiris, Horus, Ra. Hopiindianernas Kachinas. Indianernas Great Spirit, White Buffalo Woman, Tor,Oden och Freja i nordiska mytologin, Allah, Buddah, Kristus.... I evinnerliga tider har vi haft dom. Gudarna, Gudinnorna som haft kraften. Och som vi sett upp till. Men vad vill dom egentligen lära oss...?

Mycket av det som vi är präglade av i historien bakom oss, handlar om rädsla för att göra fel, någon som vi ser upp till och som vi tror alltid vet bättre. I så gott som alla mytologiska berättelser, oavsett var de härstammar ifrån, finns rädslan som en stor ingrediens i kombination med att en kraft söker kontakt med oss för att tala om vad som är rätt och fel. I de allra flesta fall är detta kombinerat med budskapen hur älskade vi är av Kraften och att den vill oss vårt allra bästa, och att ifrågasätta detta vore väl minst sagt förargligt... Men rädslan har vi kvar i våra cellminnen. Liksom skräcken vad som händer om vi lever ut vår fulla kraft...

Många indianstammars lära har kunskapen vi behöver för att leva som hela och lyckliga människor, för där talas om helheten och hur vi alla hör samman på ett djupt och självklart sätt. Tyvärr är väl inte alla religioner lika naturliga i att bejaka allas kraft i det hela, utan tvärtom har många av dem blivit väldigt styrande och skräcken som kyrkan planterat genom århundradena inom människorna är ju horribel många gånger!

Idag har vi ju förstås Mammon som den store guden, även om han tappar mer och mer av sin kraft. Men vi har också kvar behovet inom oss, i alla fall en stor del av mänskligheten, att lägga över ansvaret på någon annan. Någon som dels kan tala om för oss vilka beslut vi ska fatta, dels fylla oss med en falsk känsla av tillhörighet. Det är idag vi som har möjligheten att välja hur vi vill ha det, men vi är så otäckt vana att lägga kraften utanför oss själva, att vi inte begriper vilket stort val vi står inför. Vårt egna val att välja vår egen kraft.

Tänk om det faktiskt är så att andevärlden, i alla sina former, hållit kontakten med oss, liv efter liv, för att vi så småningom ska fatta att vi är ande lika mycket som kropp? Tänk om den andliga utvecklingen, som det talas och talats så mycket om, handlar om att vi fullt ut ska fatta att vi är jämlikar med alla dimensioner och att guruns tid är över?

Alla dessa som sökt kontakt i form av uppenbarelser, närkontakter i form av Kachinas, White Buffalo Woman, Jesusenergin och många många fler - tänk om deras enda budskap varit till oss att fortsätta utvecklingen så vi minns vilka vi egentligen är när vi slutligen gör jobbet och förkroppsligar vår ande?

Den andliga utvecklingen när den blir fullbordad i form av våra inkarnerade kroppar här på Moder Jord, den ser nog ut så att vi självklart vandrar mellan världarna, precis som i rummen i våra hem här nere på jorden. Vi har bröder och systrar i många olika former, men de är inte våra gurus för att de inte bor i mänskokroppar.

Kanhända har vi fått mängder av manualer från dom som vandrat före oss. Jesus var väl en av dem som såg till att framföra sitt kraftfulla budskap om vår inneboende styrka, han såg till att många skrev ner och predikade och fler och fler av dessa testamenten kommer fram - även kvinnornas, Thank God!!

Det finns en manual, helt klart. Den bästa och effektivaste tillgången till denna får vi när vi öppnar upp för minnet av vilka vi egentligen är. Och det är detta de gick ned för, alla dessa underbara upplysta själar. Inte för att någon av oss eller dom ska sitta på någon tron och utdela små energiknippen utifrån den ultimata kraften, utan för att väcka våra själar till liv. Vi är samma kraft.

Nu kommer många, precis som det stod i Nya Testamentet och erbjuder sin andlighet, för hungern som råder här på andlig spis, den missar inte många. Alltså finns ett utbud som heter duga. Du kan läsa, lyssna på, titta på mängder av erbjudanden. Sen är det ditt uppdrag att välja vad du vill ha. En fördel är då om du väljer det som du bara vet och känner får din själ att glittra av ännu mer styrka och livskraft.

För jag tror det är så att själarna som gått före oss vill att vi ska ta ett steg nu. Inte sitta stilla i bön och meditation och bara vänta, utan istället ta del av så mycket som möjligt och utifrån vad som växer fram inom oss välja att växa och kunna stå där som den lysande andliga kraften manifesterad på Jorden.

Vi får nog vara beredda på att lämna en hel del av våra gamla övertygelser, vi kommer att få lite tester på vägen, ajdå! det där var visst inte guld, det som glimmade så, vi kommer att bli osäkra när vi möter någon med starka "gamla" argument, som nästan får oss att vackla. Men tiden är här nu när du ska välja att inte vara offer för dina känslor, inte vara ett offer överhuvudtaget, utan att välja att låta kunskapen ljuda inom dig som en konsert av alla instrument som finns där inom dig. Alla dina liv, alla dina erfarenheter.

Och alla Mästare och Mästarinnor som gått före oss och som återvänder gång på gång i andlig form och visar oss vägen, dom väntar på oss. Att vi ska resa oss och ropa ut - Nu minns jag!! Nu vet jag! Sedan möter vi den andliga världen med ett "high five", för det är detta dom vill.

Var inte så rädd för om du råkar säga något fel, inte veta riktigt. Väck kraften inom dig och känn..... Låt alla dom som kommit hit till jorden, vare det utomjordingar till hopi, änglar till Jeanne Dàrc, guider du träffat få sin payback för det oerhörda jobb dom gjort för den andliga utvecklingen.

Lär av det gamla, ta del av olika läror - allt från shamanism till den spiritualistiska läran, från Kabbalahn till Bibeln och välj ut guldkornen som du känner är rätt för dig. Och köp inget annat än det din själ verkligen säger ja till, det tömmer dig på energi fortare än du anar.

Manualen finns. Och när du får besök av någon från andevärlden - vet då att det dom vill är att du ska möta dem som de jämlikar de är. Inte några som styr och kontrollerar ditt liv, vet bättre än du själv och som du placerar på någon tron.´Tänk på att oavsett vilka dom var här nere på jorden, så möts dom i andevärlden som jämlikar, jämför upplevelser och utvecklas.

Det måste väl ändå vara så att det är det dom vill allihop på andra sidan? Använd all vår enorma kunskap, blanda och mixa och ut kommer en utvecklad andlighet anno 2000-talet. Ingen i andevärlden varken kräver eller vill att du ska följa några urgamla dogmer. Dom vill utveckling. Det är därför dom kommer tillbaka och besöker oss emellanåt.

När du lyssnar på dig själv fullt ut, då kommer du att veta så mycket mer vad du verkligen behöver, inte vad någon annan säger åt dig. Din livsglädje blir så mycket mer intensiv när du vet att allt det alla före dig införskaffat i kunskap och erfarenhet, finns tillgängligt för dig. Starkare, lyckligare än någonsin kan du äntligen börja leva ditt liv. LEVA det. Och si - så gör vi då äntligen det vi ska, jobbet vi gick ner för. Lyckliga, i en gemenskap bortanför vad vi någonsin erfarit.

När du möter någon som är sann andlig utveckling för dig, då kan du ibland känna dig lite provocerad, för det är ju en människa som känner sig själv och i och med det kan väcka det slumrande inom dig. Men det en sådan människa ger dig, är ändock en klang inom dig som du vet att du stärks av. Utmanande, pirrigt - javisst, det är det många gånger. Men så spännande och härligt givande att man bara vill ha mer av sådana själar omkring sig. Ärliga, härliga - ibland i människokropp, ibland inte....

Är det här sant? Vet inte, men det här var tankar som jag fick i skogen idag och som känns väldigt glädjefulla för mig.

 

Anmäl
2008-12-04 17:09 #1 av: hinzidi

Och jag gillar så mycket att du delar av deg :)

Anmäl
2008-12-04 17:22 #2 av: Elisabeth-J

Tack Trisha! Jag delar dina tankar om det här Kyss

Anmäl
2008-12-04 22:49 #3 av: Nuit

Som vanligt kan jag bara hålla med och förundras hur väl du kan beskriva dina tankegångar, jag har börjat tänka så också. Det är viktigt att känna efter i sitt hjärta och inte svälja allt med hull och hår. Samtidigt så kan det man möter utmana en som du skriver något jag ju erfarit rätt nyligen och det har ju fått mig att fortsätta och bara bli mer och mer nyfiken. Du har verkligen skriftens gåva och är glad att se en artikel av dig igen!

Marie

Anmäl
2008-12-04 23:16 #4 av: Trisha

Tack Marie, ska inte låtsas vara så andlig att jag inte bryr mig om att det når fram till någon, det jag skriver. Värmer gött!!

 

Anmäl
2008-12-05 19:40 #5 av: moonflower

Tack Trisha för dina härliga, positiva, upplyftande tankar!

ps att var i skogen är underbart tycker jag själv, hämtar mycket bra kraft där.

Kram från moonflower!

 

Anmäl
2008-12-05 19:54 #6 av: Mads

Åter en gång förundras jag över hur klok du är och vilken glädje du sprider genom att dela med dig av dina tankar Trisha.

Tackar för det & önskar dig en trevlig fredagsaftonGlad

Kram Madeleine

Amor Vincit Omnia

Anmäl
2008-12-05 20:00 #7 av: Trisha

Fredags- och andraadventshälsningar från mig till er, tack fina ni! Advent i år är verkligen förväntan - eller hur..?? Känns som något vackert växer fram mer och mer!

Anmäl
2008-12-05 20:46 #8 av: [Chakra]


Jag säger bara Tack Trisha för det du skrivit här!

Ska läsa det flera gånger! Jag tycker om flödet du har när du skriver!

"Lev inte livet för seriöst utan våga ta ut svängarna"

rak,

men hon hittar på alla möjliga konster.” – Predikaren 7:30

                                                                                                                  

                                                                                                                                                                                              
Anmäl
2008-12-06 01:22 #9 av: Jane-Lyzell

Tack Trisha - för påminnelsen -behövs!

Detta var som att läsa vad de gamla spiritualisterna skrev redan på slutet 1800-tal början 1900! Ingen skillnad, ungefär samma ord och ordval fast nu drygt 100 år senare!

Alltså det som var samma utmaning eller problematik idag var det även då!

Det man kan fråga sig har vi evolverat och lärt oss något - har vi gått framåt i förståelse från förr!?

Uppenbarligen inte då samma frågeställningar fortfarande figgurerarGlad Men intresant är det!  Så nog har vi mycket att lära ifrån vår egen historia! T ex att vi tror vi vet mer nu en då!?

 

Vänligen Jane

Sajtvärd på spiritualism.ifokus.  Min hemsida  www.lyztran.com   "Jag Är"

 

Anmäl
2008-12-06 01:29 #10 av: Trisha

Visst är det intressant, Jane! Men en sak är klar - jag är en nyfiken en, och tycker om att ta del av massor av olika rön. Och faktum är att jag inser verkligen hur lite jag fortfarande vet! Och hur otroligt mycket mer det finns att upptäcka. Livet är sannerligen ett stort äventyr.

Natthälsningar från mig!

Anmäl
2008-12-06 01:35 #11 av: Jane-Lyzell

#10 Skriver under på äventyrFlört

Natthälsning här med!

Sajtvärd på spiritualism.ifokus.  Min hemsida  www.lyztran.com   "Jag Är"

 

Anmäl
2008-12-12 19:04 #12 av: Trisha

Fyll gärna din egen kraft med att läsa på Utomjordiskt i fokus, Kuthumitråden. Den är på engelska och låååång. Men vilken läsning... efter en dag full av snöfall och en helt sagolik lång promenad i skogen, så jublar min själ i högan sky!

Rekommenderas varmt.

Anmäl
2008-12-18 11:49 #13 av: Mads

Nu har jag läst genom din artikel igen och jag lär mig något nytt varje gång Glad

För min del stämmer det så bra just nu med att släppa gammalt tänkande och låta nytt komma in i livet.

Kram

Amor Vincit Omnia

Anmäl
2008-12-27 16:34 #14 av: Trisha

#13 Så viktigt att gå vidare och se nya vinklar på allt. Utveckling är aldrig fel....

Fortsätt vara en modig rackare Mads..!

Anmäl
2008-12-27 18:59 #15 av: Mads

# 14 Tack vännen! Modig rackare alltså...Flört nu blev jag genast på bättre humör här hemma Glad

Kram

Amor Vincit Omnia

Anmäl
2009-02-17 20:36 #16 av: llilawe

Ny medlem som jag är så var de orden, hela texten  som du har skrivit ner såå levande och så fantastisk!!

Livsenergi!

kram/lillawe

Anmäl
2009-05-08 13:21 #17 av: [outgrundlig]

Tack för dina tankar i ord. Får lust att gå ut i skogen....Glad

Anmäl
2009-08-01 02:11 #18 av: Happyspirit

Skrattande

Anmäl
2009-09-03 10:58 #19 av: [outgrundlig]

Kan inte låta bli att puffa upp denna underbara textSkrattande

Anmäl
2009-09-03 12:16 #20 av: chik

Kan bara instämma.Trisha.O tack Outgrundlig för att dom plockade fram den igen.......Oskyldig

 

 När du möter någon som är sann andlig utveckling för dig, då kan du ibland känna dig lite provocerad, för det är ju en människa som känner sig själv och i och med det kan väcka det slumrande inom dig. Men det en sådan människa ger dig, är ändock en klang inom dig som du vet att du stärks av. Utmanande, pirrigt - javisst, det är det många gånger. Men så spännande och härligt givande att man bara vill ha mer av sådana själar omkring sig. Ärliga, härliga - ibland i människokropp,

Detta stycke kan jag bara säga är så BRA!!!!!

Lena.P är jag i verkliga livet.

Anmäl
2009-09-03 17:15 #21 av: [outgrundlig]

#20 Tack själv! En sådan fin text som hon skrivit borde se dagsljuset oftareSkrattande

Anmäl
2009-09-03 17:20 #22 av: Anna-H-K

#20 chic Känner bara för att sända en varm go energikram Flört

Instämmer helt med dina rader!

Kram

Anmäl
2009-09-04 10:41 #24 av: Trisha

Vad härligt att den här kommer fram när jag funnit min inspiration igen....

Tack snälla ni!

Anmäl
2009-09-04 11:28 #25 av: [kvasthilda1972]

Mycket fint skrivet! Jag förstår att du lärt dig om många olika religioner, man kanske ska låna lite böcker på bibblan och lära sig...

Anmäl
2009-09-05 03:30 #26 av: Jonen

Tack för dina ord jag har tänk ungefär lika många gånger.

 

Kram! Glad

Anmäl
2009-09-05 12:15 #27 av: Indiania

Tack Trisha för din underbara artikel, du har förmågan att skriva så man verkligen förstår, det var mycket jag fastnade för som min själ tog till sig tex. .... Och köp inget annat än det din själ säger ja till, det tömmer dig på energi fortare än du anar...........Lite mer lösryckta ord jag gillar Vi har våra egna val att välja vår egen kraft.....

Denna artikel kommer jag att läsa många gånger.

Kram Indiania

" Var nära naturen - var när dig själv "

 

Anmäl
2009-09-05 14:52 #28 av: Marina2

Tack Trisha!

Kram/Marina

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.