Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (2) Senaste inläggen

Alternativmedicin, hälsa m.m. Andar/Spöken Andlighet Barn i Andevärlden Barn/Ungdomar Bok- och filmtips Dagens Ros / Dagens Kram Dikter, visdomsord Drömmar/Drömtolkningar Foton Frågor ang. sajten, funktioner m.m. Healing iFokus-information Info från admin Kurser Länktips Medialitet Meditation Medium Musik Mytologi/Naturväsen Mässor, storseans, arrangemang, träffar Ny medlem/presentationer OT Bildgalleri OT från tråd Off Topic Oförklarade Fenomen Redskap: tarot, pendel, kristaller m.m. Reinkarnation/Tidigare liv Seans - upplevelser & frågor Sorg Tips & Råd TV/Tidningar/Radio m.m. Tävlingar och lekar på sajten och iFokus Undersökningar UFO Upplevelser Videoklipp Övningar Övrigt
Andlighet

Attraktionslagen - Lika söker lika

2008-11-28 00:35 #0 av: Elisabeth-J

Allt du tänker drar du till dig, Varje tanke vibrerar, varje tanke sänder ut en signal och varje tanke lockar till sig en matchande signal. Ungefär som då du ska söka in en radiostation från en sändare, om du söker en viss station så för väntar du dej inte att få in P1 om du söker efter P3 eller då du ska ringa till en bestämd mottagare, så förväntar du dej inte att hamna hos någon annan. Här inser du att signalerna måste stämma överens , och det håller attraktionslagen med om.

När dina upplevelser får dig att sända ut vibrationssignaler med önskningar måste du hitta metoder för att hålla dig kvar i svängnings-mässig harmoni med de önskningarna.

Annars kan du inte ta emot dem när det manifesteras

Du får det du tänker på, oavsett om du vill ha det eller inte!

 

Lagen säger att du drar till dig kärnan av de dina tankar kretsar mest runt, Om du i huvudsak tänker på sådant du längtar efter kommer dina livserfarenheter att avspegla de sakerna.         Om du framför allt tänker på sådant du inte vill ha kommer din livserfarenhet att på samma sätt, avspegla detta.

5533.jpg

Varje tanke, varje ide´, varje väsen, varje föremål består av svängningar, så när du fäster din uppmärksamhet på något, om än bara för en kort  tidsperiod, börjar vibrationerna i ditt väsen att avspegla vibrationerna hos det du skänker din uppmärksamhet. Ju mer du tänker på det, desto mer vibrerar du som det; ju mer du vibrerar som det, desto mer av sådant som liknar det attraherar du. Den attraktionstrenden fortsätter att öka ända tills du börjar sända ut andra vibrationer.

När du förstår attraktionslagen behöver du aldrig bli förvånad över det som dyker upp i ditt liv, för du inser att du bjudit in minsta lilla sak - med din tankeprocess.

Ingenting kan framträda i din livserfarenhet utan att du har bjudit in det med dina tankar.

Med atraktionslagen följer direkt andra lagar på denna som jag kommer lägga in senare!

( Rekommenderar att läsa boken; Be så ska du få, av Esther och Jerry Hicks ISBN 91 7130 092 9)

Artikeln är skriven av Jane Lyzell

Anmäl
2008-11-28 01:17 #1 av: Jane-Lyzell

Tack Elisabeth Dom blir liksom finare i Artickel form!

Kram Jane

Sajtvärd på spiritualism.ifokus.  Min hemsida  www.lyztran.com   "Jag Är"

 

Anmäl
2008-11-28 08:14 #2 av: mommo

Vilka fina och sanna tankar!

Anmäl
2008-11-28 08:53 #3 av: bigheart

Så sant så sant...

 

Två böcker som är värda att läsa är

The Secret och Munken som sålde sin ferrari.

 

 

Anmäl
2008-11-28 09:21 #4 av: [Spanaren]

Låter underbart sant och mycket trovärdigt!

/kram BAppi

Anmäl
2008-11-28 13:15 #5 av: miramis2

Hej, inte en dag för tidigt att man skriver om detta ämne!

Själv rekommenderar jag starkt boken "Attraktionslagen - så får du den att verka till din fördel" Bra att läsa ovanstående först , be så ska du få. Esther Hicks o Jerry, är samma författare (+Abraham förstås) Innehållet kan komma att förändra din tillvaro, ge aha upplevelser om sånt som hänt dig tidigare o hur du nu ska använda dina känslor för önskad livupplevelse.

Det är minsann en konst att välja hur man fokuserar i vardagen för att attrahera o må gott. Tumregeln är som sagt "feelgood" alltså sikta in dig på saker i din tillvaro, personer egenskaper minnnen visioner drömmar som får dig att känna just "feelgood" . Det krävs att du går av din autopilot o börjar leta efter sånt som du gillar o ser ok ut eller hörs bra i allt du ser omkring dig. Ovanligt till en början men ge dig inte det blir lättare med tiden. Det är nämligen då du har rattat in rätt attraktionskanal för vad det än må vara!

Lägg sedan till att du ca 15 min om dan visualiserar o föreställer dig för alla dina sinnen det du vill ska hända i ditt liv ,med de härligaste känslor du kan tänka dig. Man känner sig som en magiker o det känns otroligt skoj! Gör inte detta om du känner tvekan, då har det ingen eller bara lite effekt. Försök att greppa efter tankar som känns rimliga för ditt utgångsläge o klättra sen vidare . Det ska kännas sant för dig där o då.

Återgå sen till vardagen o följ de ingivelser du får, bara de som känns härliga o gäckande o som liksom drar i dig. Inte sånt som du tänker jag borde nog jag måste nog göra si eller så för att det ska hända.... Du kommer att känna ett härligt o magiskt flyt med tiden o ibland omedelbums!

Det här är en träningssak att leva såhär. Men jag kan säga att livet känns kopiöst mycket roligare nu än innan jag tänkte o kände såhär. Kan tillägga att man får studera detta regelbundet, själv har jag läst attraktionslagen flera gånger o hittar hela tiden nya saker. Sen kan man köpa Esthers dvds o cds o både se o höra när hon kanaliserar abraham direkt o svarar på publikens specifika frågeställningar.

Man tar infon på större sätt när man använder ögonen o öronen än att bara läsa om det. Investera tid för studier om detta o jag lovar att du får både roligare o lättare i tillvaron. Mycket nöje från Miramis2

Anmäl
2008-11-28 14:19 #6 av: Kurina

Det är på tiden och i tiden att attractionslagen uppmärksammas. Vem vill inte vara sin egen lyckas smed.

Har läst boken och rekommenderar den varmt. Den är enkel och rak på sak, inga hokus pokus utan tydliga förklaringar varför det fungerar.

"The law of attraction" kan man även söka på Youtube

Anmäl
2008-11-28 22:25 #7 av: Talisker

Varför !! undrar jag måste man hålla på med denna egoism, jag är fullständigt övertygad om att detta fungerar enbart för de ytterst få som skrivit böcker gör föreläsningar i ämnet o tjänar onödigt mycket pengar på det.

Anmäl
2008-11-28 23:03 #8 av: [MargaretaA]

#7

Må din övertygelse leda dig Talisker. Om det är det du tror, så blir det det du får.

Men...

Att läsa ovanstående artikel är gratis och att testa ideérna kostar heller ingenting.

Så varför inte prova?

Anmäl
2008-11-28 23:17 #9 av: Talisker

Jag har provat för ganska länge sedan nu. Vad jag har emot konceptet är att det är lätt för dessa människor som har allt att förespråka metoden. Men varför går inte ta tex Rhonda Byrne till fattiga hungrande människor och lär ut tekniken om det nu skulle vara så lätt att få allt du önskar. dessutom blir det ju ett motsatsförhållande till din livsuppgift det förkastar ju tidigare liv teorin. 

Anmäl
2008-11-28 23:20 #10 av: Rocktjejen

Det är ju den boken jag har liggandes hemma..har bara tittat lite misstänksamt i den och den har bara legat i ett rum i ett halvår. tänkte först att jag skulle sälja den för jag tyckte att det var för mycket "flum" om ni förstår uttrycket..=) men den kankse tåls att kika i mer då..om jag orkar läsa igenom allt förstås.Flört

Annars kankse den hamnar på tradera iaf.

 

men för övrigt tror jag på det som näms om attraktions lagen

 

 

 

Anmäl
2008-11-29 00:47 #11 av: Jane-Lyzell

#9 Vad vet du om att hon inte gör det? Hjälper de fattiga!

Du har inte alla svar om dem som du ser som har allt - det brukar vara dem som skänker mest också i tysthet!

Prova att se det positiva i det de gör!

Sen är de Universiella lagarna inget nytt utan lika gamalt som det finns männskor! Och det ligger i tiden nu att den uppenbaras för alla nu - vi spiritualister har levt efter dem sen runt 1848. om inte längre:-)

 

Vänligen Jane

Sajtvärd på spiritualism.ifokus.  Min hemsida  www.lyztran.com   "Jag Är"

 

Anmäl
2008-11-29 01:00 #12 av: Talisker

#11 gissar du eller ? ja det är möjligt att hon skänker pengar till välgörande ändamål men det är inte samma sak som att lära ut kunskapen till de som verkligen behöver det. sen är det ju helt omöjlig att bortse från egoismen i konceptet sen undrar jag när blev andlighet lika med materialism.

Anmäl
2008-11-29 01:08 #13 av: Jane-Lyzell

#12 Jag tror du får bakläxa om attraktionslagenFlört den funkar inte i egoism!

Vänligen Jane

Sajtvärd på spiritualism.ifokus.  Min hemsida  www.lyztran.com   "Jag Är"

 

Anmäl
2008-11-29 01:14 #14 av: Talisker

ja men det är ju vad det hela handlar om det sägs inte ett ord om att man ska önska åt andra

Anmäl
2008-11-29 01:18 #15 av: [MargaretaA]

#9

Jag kan hålla med om att dessa teorier måste framstå som ett hån för människor som lider nöd och kämpar för att överleva från dag till dag - men icke desto mindre tror jag på dem av egen erfarenhet.

Jag förstår inte heller varför du kallar det egoism - jag tar mig friheten att önska mig det bästa för mig själv - Ja - men det förhindrar inte att jag också önskar det bästa föra alla andra - jag ser inte motsättningen!

varför skulle det faktum att jag önskar mig det bästa för mig själv stå i motsättning till en önskan att alla skulle få de bra?

och på vilket sätt förkastar det tidigareliv-teorin?

 

Anmäl
2008-11-29 01:29 #16 av: Talisker

#9 Det uttrycks inte att man kan önska åt alla utan enbart åt dig själv är inte det egoism? varför jag anser att det motsätter tidigare liv är för att där bestämmer man ju på sätt å vis ett liv med olika med o motgångar men enligt det här så är det ju bara o tänka så blir det räkmacka resten av livet. vad lär man sig då ? jag kommer särskilt ihåg en sak från filmen där nån otroligt dumt säger att alla inte vill ha en BMW därför så räcker de åt alla. sen tror jag inte att det inte går en dag utan att en fattig o hungrig önskar sig både att det fanns mat o pengar så egentligen borde det inte finnas varken hungersnöd eller fattigdom det är ju bara att önska sig så får man det man vill ha

Anmäl
2008-11-29 02:05 #17 av: sven-g

Enlig en bok som min farfar hade som jag nu inte har en aning var den är. Enligt den boken det första man måste lära sig är att fokusera, det lär man sig genom att tex sätta upp ett papper med en cirkel, fäst den på en vägg, sätt dig på en stol avslappnat koncentrera dej på cirkeln låt inte din blick lämna den blinka inte, efter att du börjar klara en kvart. Nu sätter du upp en målsättning tex, jag är vacker. Nu gör du lika som med cirkeln. Du kommer dit du föresatt dej bara med att ha rätt fokusering. Det finns mycket i den boken, som är bra men även mindre bra.

Anmäl
2008-11-29 02:13 #18 av: Talisker

#17 Den boken låter spännande låter som nåt som skulle kunna vara ganska gammal också, är den svensk ? vad heter den ?

Anmäl
2008-11-29 02:53 #19 av: sven-g

Den har med trolldom att göra. Kommer ej ihåg något namn, men den var skriven med ny svenska (dvs tex var stavades inte hvar) Den boken är gammal. Svart full av runor. Om den är god eller ond har jag ingen aning om läste lite för 40 år sedan, fy vad gammalt det låter, jag var då ca 15 år. Må hända bäst att den är borta

Anmäl
2008-11-29 04:34 #20 av: [MargaretaA]

#16

jag håller med om att det inte borde finnas fattigdom och hungersnöd nånstans, Jag är uppfostrad att känna solidaritet med dem som inte har det lika bra som jag. men jag kan inte förstå varför man inte skulle kunna önska goda saker  för sig själv själv, utan att bli kallad för egoist?

Att önska det bästa för sig själv betyder inte att man struntar i andra. I allafall inte i min bok. Jag vill ha det bästa för mig - ja - men  jag önskar också det bästa för alla andra också.

Min erfarenhet är att om man följer det som sägs i texten ovan, så får man det man vill. Det är upp till var och en att ta det till sig - elle inte.

Anmäl
2008-11-29 17:50 #21 av: Talisker

Självklart har man rätten att önska sig det man vill ha jag tycker bara inte om det materialistiska habegäret som genomsyrar hela the secret för jag har då inte hört ett enda ord om solidaritet utan det är väldigt egofixerat o som jag sa tidigare när blev andlighet lika med materialism jag tycker nog att andligheten skall hållas ifrån materialismen för det är den nog inte tänkt för.

Anmäl
2008-11-29 18:07 #22 av: sven-g

När man älskar sig själv orkar man älska andra. Har man det bra själv, kan man hjälpa andra.

Anmäl
2008-11-29 18:15 #23 av: Felicula

Har läst en del om det här, framför alt inom mental tränig för sport. Vår hjärna är ju av naturen lat, så den tänker helst samma tankar som den tänkte i går och då tänkte den samma som igår osv. Det gäller alltså att bryta mönstret och få in det nya och positiva. Att göra det med hjälp av en bild kan vara jättebra (eller något annat sinne som funkar för just dig). En viktig sak att tänka på är att inte tänka "inte-tankar". Ta som exempel en golfspelare som tänker "Inte slå i bunkern". Var hamnar bollen tror ni? Ja inte där den ska i alla fall, utan mer troligt i bunkern, för det är det ordet man fokuserat på. Så se alltså till att tänka alla tankar för förändring och sånt man vill ha som positiva och utelämna det man vill få bort.

Anmäl
2008-11-29 19:42 #24 av: Jasmina

Mycket bra tråd! Verkligen viktigt att regelbundet påminna oss om detta - för mig kom den med perfekt timing!

Tack!

Anmäl
2008-11-29 23:01 #25 av: Jane-Lyzell

#23 Javist är det så - det man inte vill - blir:-(

#24 Ja vist behöver vi påminellser!

Vänligen Jane

Sajtvärd på spiritualism.ifokus.  Min hemsida  www.lyztran.com   "Jag Är"

 

Anmäl
2008-11-30 23:42 #26 av: iceberg

det kallas för självuppfylld profetia och inget annat.

Anmäl
2008-12-01 22:45 #27 av: KallaMigMimmi

visst kan det vara så att vi sänder ut vad vi vill och att det kommer till oss, bara inte på det sättet som vi förväntat oss.

för mig är det så, att det som jag tror ska hända händer inte och om jag tror att det inte händer så händer det. dubbelmoral:S

men som #23 felicuela säjer att man har ett mål och ger upp från början så når man inte målet.

Anmäl
2008-12-01 22:51 #28 av: KallaMigMimmi

måste också säja miramis2 bra sammanfatning! tror jag nöjer mig med det, behöver inte läsa hela boken:)

Anmäl
2008-12-02 16:56 #29 av: Kurina

# 14 Enkelt uttryckt är det som så att det är du som sätter igång processen av att dra till dig vad du önskar. Du blir som en magnet för dina önskningar. Du kan inte vara en magnet åt någon annan. Du kan inte tänka åt någon annan. Det är tankeprocessen som gör att du drar till dig det du önskar, laddad med positiva känslor. Tänk om det skulle fungera så att man kan önska åt andra. Skulle det då garanterat bara var goda ting?

 

Anmäl
2008-12-02 23:42 #30 av: Iliam

Bra artikell!! Som vanligt..Glad. Jane din förmåga att ta upp ämnen som är aktuella för stunden är helt fenomenal!!

Dina tankar, artiklar och dina argument!! Det känns bara så äkta!!

Tack!

Maili

Anmäl
2008-12-03 12:51 #31 av: FrauBlycher

Jag måste erkänna att jag förstår inte riktigt detta överhuvudtaget och jag har ändå försökt att sätta in mig i ämnet...

Anmäl
2008-12-03 13:19 #32 av: [Hukanson]

"När dina upplevelser får dig att sända ut vibrationssignaler med önskningar måste du hitta metoder för att hålla dig kvar i svängningsmässig harmoni med de önskningarna - annars kan du inte ta emot dem när de manifesteras."

Du får det du tänker på vare sig du vill det eller inte. 

Att tänka eller inte tänka det är frågan. Månne noblare att tänka jämt uppriktiga önskningar och vara medveten om att och när man hamnat i önsketankar !! då måste de odlas annars missar man deras manifestationer. Be så skall du få - förr eller senare.

Mitt dilemma är att jag vet om att jag önskat men har glömt vad det var. Tiden går och många önskningar faller i glömska. Kanske jag ska önska att komma ihåg och förbättra mitt minne ..

"Lagen säger att du drar till dig kärnan av det som dina tankar kretsar mest runt"

Att börja avstå och börja se och börja förstå och börja söka och börja finna är en nåd att stilla bedja om. Lagen gäller hela tiden men att själv praktisera den kanske behöver en övernaturlig nåd.

Oneness can not be divided.

Anmäl
2008-12-16 09:12 #33 av: marias777

Ok detta var intressant....ska jag försöka ta till mig..Glad

Anmäl
2008-12-16 12:20 #34 av: Jane-Lyzell

#30 tack för dina ord:-)

#31 Det du fokuserar dina tankar på skapar du - negativt som posetivt! Helt enkelt titta och fokucera på det du vill ha i livet! och inte tänka på det du inte vill ha!

#32 att skapa en önskan till manefestation - är också att ha tilliten när du manifisterat att det kommer - (tillit) och då behöver du inte alltid komma ihåg! fiffigt va!

Vänligen Jane

Sajtvärd på spiritualism.ifokus.  Min hemsida  www.lyztran.com   "Jag Är"

 

Anmäl
2008-12-16 17:13 #35 av: miramis2

Hej igen, angående attraktionslagen så kan man via internet få tag på såväl talböcker o dvd där esther på engelska (abraham) talar om olika teman i våra liv och även folk får ställa personliga frågor där abraham får tala om hur man kan se på sin situation ur ett mkycket högre perspektiv, sett ur källans perspektiv. Ja, ni må tro att det var härligt att höra  alla dessa exempel, fast på engelska, man får lära sig illa kvickt om man är tillräckligt vetgirig (som jag är. )

Andemeningen som jag personligen i skrivande stund vill lyfta upp är vad dom säger om vår inre dialog i olika situationer "tell a better story" =ha en bättre dialog talandes inom dig.

Ja vi tänker ju saker OM olika situtationer vi är i eller har varit i eller ska komma i... HUR vi ser på det, intalar oss vad vi tycker om det är avgörande för hur vi mår, känner oss o hur vi attraherar saker utifrån justr denna inre dialog!  JAG KAN VERKLIGEN REKOMMENDERA ALLA MED INTRESSE FÖR ETT BÄTTRE VÄLMÅENDE ATT HÖRA O SE DESSA BAND. (En del kan man nog se på youtube, men skaffa er helst de hela banden så ni får ett sammanhang samt kan applicera era egna situationer i dessa teorier.) Jag önskar er alla mycket nöje med detta! 

Anmäl
2008-12-16 20:11 #36 av: Mads

Jag tycker inte det är så enkelt. Jag anser mig vilja människor väl, unnar människor lycka osv. Tycker också att jag som regel är en glad och positiv person både privat och i mitt yrke. Men inte fasen har jag lyckats dra till mig enbart lycka och en massa härligt positiva människor och händelser. Tvärtom har jag råkat ut för väldigt mycket för vad jag sjäkv anser vara min unga ålder (30). Har jag omedvetet bett om dessa tragedier då ?

Visst tror jag absolut att man påverkar sig själv och sitt liv oerhört mycket med sitt tänkande, tänker man positivt så går väl det mesta oftast lättare. Just nu och många gånger tidigare får jag verkligen inte det jag tänker på och önskar...men jag är kanske ett litet undagtagsfall Obestämd

Amor Vincit Omnia

Anmäl
2008-12-17 02:34 #37 av: Jane-Lyzell

#36 Du skapar endast ditt eget liv - de andra runt om kring dig skapar sitt - du är en del av dem men kan inte påverka deras resultat!

Sen har vi motgångar i livet för att växa - i motgångar växer kreaktiviteten och skapar förmågan! Om allt gick som på räls - skulle ingen utveckling ske - ingen skulle sträva framåt mot nya projekt!

Ditt sista stycke talar för sig själv - du skriver att du är undantagsfall och att du inte får det du tänker och önskar! Vilket gör att du skapar mer av just det du skriver - undantagsfall och inte får det du önskarObestämd

Vänligen Jane

Sajtvärd på spiritualism.ifokus.  Min hemsida  www.lyztran.com   "Jag Är"

 

Anmäl
2008-12-17 07:45 #38 av: Mads

#37 Fast jag tror inte att det är så enkelt. Livet fungerar inte så, i alla fall inte för alla och då inkluderar jag fler än mig själv.

Visst går jag för närvarande kanske i ett något negativt tänkande och det påverkar ju självfallet min vardag och vad som händer. Motgångar i livet är en sak, trauma och tragedi är en annan kan jag tycka.

Visst skapar jag mitt eget liv men jag besitter inte makten att helt själv styra hur det ser ut, det är en omöjlighet. Ta känslor tex, man bestämmer ju inte vem man förälskar sig i inte heller bestämmer man om känlsor för en person tar slut en dag. Det finns absolut saker och ting vi inte styr över oavsett hur positivt vi tänker och hur goda ting vi vill för oss själva och andra i livet.

Att vi inte påverkar andras resultat i livet tycker jag också låter helt tokigt, visst gör vi det. Vi kanske inte styr slutresultatet men visst påverkar vi. Hade jag tex inte haft en så fantastisk familj som jag har som stöttar osv så hade jag kanske inte varit där jag är idag.

Jag tror att man påverkar hur ens liv blir och ser ut genom sitt tänkande och kan med tex positivt tänkande då låta livet gå en viss väg. Men att det skulle räcka med att önska och tänka för att komma dit man önskar i livet så skulle ingen människa leva sjuk, ensam,fattig osv....

Amor Vincit Omnia

Anmäl
2008-12-17 09:46 #39 av: bettis69

#17 Det var intressant, det låter lite som TKT - Tanke krafts terapi. Det skulle man kanske prova, det är nog en bra metod.

Man borde tänka mer positivt. Jag kom att tänka på Nelson Mandelas tal....

 

Vår djupaste rädsla
Är inte att vi är otillräckliga
Vår djupaste rädsla är att vi är omåttligt kraftfulla.
Det är vårt ljus, inte vårt mörker
som skrämmer oss mest.
Vi frågar oss själva
hur skulle jag kunna vara genial,
underbar, begåvad, fantastisk?
Men, varför skulle inte Du vara det?
Du är ett Guds barn.
Att Du låtsas vara liten hjälper inte världen.
Det finns inget upplyst i att krympa
för att andra människor
inte skall känna sig osäkra i Din närhet.
Vi är alla avsedda att lysa
som barn gör.
Vi föddes för att manifestera
Guds härlighet
som är inom oss.
Det finns inte bara i några av oss.
Det finns i var och en!
Och då vi låter vårt eget ljus lysa,
ger vi omedvetet andra människor
tillåtelse att göra samma sak.
När vi är befriade från vår egen rädsla,
berfriar vår närvaro automatiskt andra!

 

Anmäl
2008-12-17 15:37 #40 av: [Hukanson]

Om det inte fanns så många dysfunktionella familjer som gav så många med-beroende-symptom knäckta barn till världen skulle Guds härlighet kunna lysa i fler människors begåvning, kraftfullhet, genialitet. Men se dig själv, solen lyser kanske bara i dag.  Det finns många lagar se exvis www.inre-ljus.se . Attraktionslagen säger att du blir ditt dagliga bröd, du blir vad du äter och tuggar. I just detta nu har jag denna tråd i tankarna och det kan hända att jag drar till mig en kommentar till vad jag har skrivit. Kanske blir jag överaskad att jag drog till mig just den kommentaren. Kanske blir jag överaskad att jag inte drog till mig någon kommentar alls. Borde kanske koncentrera mig på P3 eller P4. Men det regnar och snart är det jul. Undrar om tomten vet om att jag är snäll....

Oneness can not be divided.

Anmäl
2008-12-17 15:45 #41 av: Jane-Lyzell

#38 Jo så enkelt är det - det är just det!Skrattande

God Jul på dig!

Vänligen Jane

Sajtvärd på spiritualism.ifokus.  Min hemsida  www.lyztran.com   "Jag Är"

 

Anmäl
2008-12-17 19:06 #42 av: Mads

#41 Jag har funderat över detta hela dagen nu och tycker verkligen det är en sund och bra grundläggande inställning att ha i livet. Har funderat mycket över mitt eget liv, min inställning, val & önskningar. Tror absolut det ligger myket i det du skriver men håller nog fortfarande inte med om att det är så enkelt alltid Flört

Jag tackar för inspiration och kan nu med ett leende på läpparna säga att jag ändrar inställning till en hel del redan idag Skrattande. Fantastiskt med ÖN, så mycket man kan lära sig.

God Jul på dig också Jane !

Kram Madde

Amor Vincit Omnia

Anmäl
2008-12-17 19:09 #43 av: Jane-Lyzell

#42 Vad härligt - vad glad jag blir för dig!

Dina ord värmer mitt hjärta! Stor Lycka önskar jag dig!

Kram Jane

Sajtvärd på spiritualism.ifokus.  Min hemsida  www.lyztran.com   "Jag Är"

 

Anmäl
2008-12-17 19:13 #44 av: Mads

# 43 Tack !!! Just nu går hjärnan på fullspeed och jag ska plocka fram min lilla livsbok och skriva så pennan glöder för det här ska jag bära med mig livet ut Skrattande

Kram

Amor Vincit Omnia

Anmäl
2008-12-18 00:49 #45 av: Jane-Lyzell

#44 KanonGlad

Sajtvärd på spiritualism.ifokus.  Min hemsida  www.lyztran.com   "Jag Är"

 

Anmäl
2008-12-18 09:14 #46 av: Trollvind

Intressant diskussion, men inte ett enkelt ämne!

Jag var väldigt skeptisk till just The Secret, främst för att jag starkt ogillar hur den marknadsförts så till den milda grad. Men jag bestämde mig ändå till slut för att ta mig en titt i den, för jag tycker jag ska veta vad jag säger nej till. Och jag måste hålla med Talisker där, för den tar upp i stort sett enbart exempel som handlar om materiella ting. Pengar, bilar, karrärer... mest för att det lockar läsare misstänker jag.

Hela boken är skriven  i samma stil som en amerikansk "commersial". Den är späckad med citat från "lyckade framgångsmänniskor" och texten däremellan innehåller inte särskilt mycket substans.

Säkert kan den ge en och annan tankeställare åt människor som aldrig funderat över det här. Men boken missar en oerhört väsentlig detalj enligt mig. Visst kan man påverka mycket med tanken och även ladda med känslan, som de också skriver om. Men ingenstans står det om handling.

I min värld gäller: "utan handling händer inget". Själva handlingen är rörelsen/gnistan som sätter igång skapandet.

Som exempel kan jag berätta att när jag varit som djupast nere i en depression så har de dominerande tankarna handlat om att jag vill dö. Det fanns i princip inga andra tankar som slog igenom, så enligt Lagen om Attraktion så som den beskrivs borde jag vara död nu. Men jag är innerligt GLAD över att det inte räcker med enbart tankens kraft! För jag andas ju fortfarande Flört

Jag tror vi kan påverka med våra tankar men inte skapa fritt. Det finns en hel uppsjö med andra livslagar som också spelar in. Skördelagen t.ex. Vi kan nog inte tänka bort våra livsläxor. För som Jane säger, vi behöver motstånden och utmaningarna för att växa.

Däremot är det helt sant i mitt liv att det jag fokuserar min uppmärksamhet på tenderar att växa. Men det är inte riktigt samma sak som att skapa med tanken.

Det är tråkigt när en bok som blir så populär bara handlar om hur vi skapar för egen vinning. Javisst, jag kan bara tänka åt mig själv. Men i stället för att "tänka mig rik eller framgångsrik" kunde jag önska t.ex. "att jag får mer än jag behöver så jag kan dela mitt överflöd med andra" eller "att jag vill vara en sån person som kan skänka ro åt de oroliga". Fler såna uppslag hade nog gjort mig vänligare inställd till just boken The Secret.

Jag brukar göra en deal med Universum: "om jag gör hälften så fixar Universum resten". För mig fungerar detta mycket bättre och ger utrymme för utveckling eftersom jag måste lösa mina egna problem för att Universum ska kunna göra sin del. Det är en viktig del i mitt sätt att se på livet. Vi får inget utan att ge nåt. Och att bara ge tankar, tror inte jag är tillräckligt. Känsla, avsikt, förutsättningar och handlingar påverkar också.

/Anna Trollvind

Anmäl
2008-12-18 11:20 #47 av: Mads

#46 Jag är också glad att de mörkaste tankarna man haft i perioder i livet inte alltid hänt, då hade inte jag heller suttit här nu.

Men som jag skrev tidigare så tycker jag att detta är en bra grund att ha med sig i bakhuvudet genom livet. Enkla lösningar finns nog helt enkelt inte och det är väl just för att man ska växa, lära sig och utvecklas. Livet är ju faktiskt en riktigt spännande utmaning, men det känns klart inte så när man har det jobbigt.

Jag tycker din deal med universum låter hur bra som helst Glad

Kram

Amor Vincit Omnia

Anmäl
2008-12-18 22:04 #48 av: Jane-Lyzell

Vill bara poängtera att min tråd inte är referat från boken the Secret!

Eller handlar om boken - detta är ifrån vår Spiritualistiska lära/filosofi!

Vänligen Jane

Sajtvärd på spiritualism.ifokus.  Min hemsida  www.lyztran.com   "Jag Är"

 

Anmäl
2008-12-18 22:38 #49 av: Trollvind

#48 ja det har du ju rätt i Förvånad jag svävade iväg där lite.

Men min poäng är, trots det, att det inte räcker med tanken, eller önskningen, eller bönen. Det krävs handling också.

Anmäl
2008-12-18 22:44 #50 av: Mads

Mitt nya tänkande inspirerat härifrån hade faktiskt effekt redan idag men jag fick också anstränga mig Glad

Amor Vincit Omnia

Anmäl
2008-12-18 23:44 #51 av: Jane-Lyzell

#50 o vad roligtSkrattande

#49 vist krävs handling med - och det är ju det boken du talar om poängterar, ganska mycket!

Sajtvärd på spiritualism.ifokus.  Min hemsida  www.lyztran.com   "Jag Är"

 

Anmäl
2009-01-12 17:13 #52 av: lolloann

Attraktionslagen stämmer. Helt klart. Det är min tro. Men jag kan ändå inte låta bli att undra om det verkligen är så.

Vi kan t ex ta det här med vänner. Jag tycker att jag är en vänlig, ärlig utan att vara elak, hjälpsam, förstående kvinna. Jag har inga problem att umgås eller tala vänligt med nån som jag ändå kan känna att jag inte har något gemensamt med.

Jag har väldigt dåligt med kompisar eller vänner. Och de gånger jag finner nån som jag tycker om, kan prata förtroligt med, umgås med och som jag känner att jag kan lita på, så slutar det alltid med att de förtalar mig på nåt sätt och  får med sig nån annan av mina vänner ( om jag har fler än just den för tillfället).

Och för varje gång detta händer så försvinner min tillit till andra och jag drar mig undan och slickar mina sår. Jag tror inte på mig själv, att jag duger överhuvudtaget. Det här har hänt flera gånger i mitt liv. Varje gång det flyter på så händer något och jag sjunker och då händer flera negativa saker på varandra.

Vad gör jag för fel?

 Jag börjar undra om jag ska börja vara lika manipulativ som mina fd kompisar/ vänner. För vad jag vet så har dom ett lyckligt liv fortfarande.

Därför tvivlar jag ibland på attraktionslagen.

Kramar.

 

Anmäl
2009-01-13 00:09 #53 av: Jane-Lyzell

#52 Här är ditt svar på varför den fungerar (eller inte för dig som du utrycker)

Detta är vad du sänder ut till universum - det här har du själv skrivit;

 

Jag har väldigt dåligt med kompisar eller vänner. Och de gånger jag finner nån som jag tycker om, kan prata förtroligt med, umgås med och som jag känner att jag kan lita på, så slutar det alltid med att de förtalar mig på nåt sätt och  får med sig nån annan av mina vänner ( om jag har fler än just den för tillfället).

Och för varje gång detta händer så försvinner min tillit till andra och jag drar mig undan och slickar mina sår. Jag tror inte på mig själv, att jag duger överhuvudtaget. Det här har hänt flera gånger i mitt liv. Varje gång det flyter på så händer något och jag sjunker och då händer flera negativa saker på varandra.

Vad gör jag för fel?

Titta nu på vad du själv affirmerat - vilket visar att attraktionslagen ger det du säger att det är:-)

 

Vänligen Jane

Sajtvärd på spiritualism.ifokus.  Min hemsida  www.lyztran.com   "Jag Är"

 

Anmäl
2009-01-13 00:25 #54 av: Mads

Man kanske skulle affirmera mera helt enkelt...?

Jag är fantastisk !!! En god & trogen vän, härligt tokig mamma, kärlekslängtande singel, älskande dotter, syster, moster, barnbarn, hjälper gärna till, skrattar ofta & gärna, bäst på rumpshaker (fråga inte ) Flörtm.m.

Livet är gott,kärleken flödar och 2009 blir fantastiskt !Skrattande

Amor Vincit Omnia

Anmäl
2009-01-13 00:48 #55 av: Jane-Lyzell

#54 Ha ha ha helt rätt och med känsla och tillit med.......Skrattande

Vänligen Jane

Sajtvärd på spiritualism.ifokus.  Min hemsida  www.lyztran.com   "Jag Är"

 

Anmäl
2009-01-13 00:57 #56 av: SEViking

Ha ha ha, jasså, är det så det ska gå till, då kör vi.

Ja jag är ju den bästa en kvinna kan tänka sig, jag kan uträtta de mesta som kan behövas, mitt yrkeskunnande sträcker sig över många yrken. Å då det gäller kärlek och värme finns inte min like.

Så, den mörkhåriga prinsessan kommer att ringa på här vilken dag som helst. Eller på annat sätt ge sig tillkänna. Köp gärna med nån god "take-away-food".

? SEV ?

Anmäl
2009-01-13 01:02 #57 av: Mads

Bara kör på SEV, man nog aldrig affirmera nog egentligen om man fokuserar på det positiva och härliga i livet !

Kram Mads

Amor Vincit Omnia

Anmäl
2009-01-13 02:16 #58 av: Happyspirit

Nice!Skrattande someone got it!Flört

Anmäl
2009-01-13 02:17 #59 av: [GunillaF]

#56 Jasså är det så man gör. Då så, då gör jag det också.....

Jag är den kvinna som har allt en man kan önska sig. Är inte rädd för att hugga i eller testa saker. Jag fixar allt om jag bestämmer mig för det. Jag har ett bra jobb. Jag är sååå trevlig, klok och kärleksfull en människa bara kan bli!

Mat är jag duktig på att laga!

                                            Hahaha, det här va roligt!

Jag läste en bra affirmation som jag vill dela med mig av till er.

I have all the answers inside me
I have a very powerful soul
My body is healthy and its attractive

I trust in that universe will provide everything I need today

Everything is possible - if I just let it happen

Sov gott. I morgon blir det en bra dag med nya möjligheter!

Gumman08/Gunilla

Anmäl
2009-01-13 17:28 #60 av: Jane-Lyzell

Jag tror ni fått kläm på det NuFlört

 

Vänligen Jane

Sajtvärd på spiritualism.ifokus.  Min hemsida  www.lyztran.com   "Jag Är"

 

Anmäl
2009-01-13 18:57 #61 av: [GunillaF]

Jag lever ett bra liv
Jag tar hand om mig själv
Det känns riktigt bra.

Jag tackar mig själv för att jag är så härlig.

Det känns så bra!

Anmäl
2009-01-14 15:23 #62 av: Jane-Lyzell

går ju som en dansFlört

Sajtvärd på spiritualism.ifokus.  Min hemsida  www.lyztran.com   "Jag Är"

 

Anmäl
2009-01-14 17:11 #63 av: [Hukanson]

Plötsligt vaknar insikten att tänkandet faktiskt oftast sköter sig självt. Jag har tendens att välja vad jag reagerar på i livet. Vad jag lägger energi till. Mina humörsvängningar tänker. Mina årstider tänker. Mina möten och omständighetskänslor tänker. I en klarseende sekund förstår jag att jag drar till mig eller är i någon annans tilldragning. Jag kanske borde välja tankar med omsorg. Välja stora tankar, tankar som är betydelsefulla och ger önskvärd utveckling. Bryta denna omedvetna tankediktatur som styr och kontrollerar mig. Varför tänker jag jämt samma dumma tankar, jag vill ju bli en bättre människa. En Människa.

Oneness can not be divided.

Anmäl
2009-01-14 18:55 #64 av: Jane-Lyzell

Bryta denna omedvetna tankediktatur som styr och kontrollerar mig. Varför tänker jag jämt samma dumma tankar, jag vill ju bli en bättre människa. En Människa.

Byt ut dessa tankar!

Lycka till!

Vänligen Jane

Sajtvärd på spiritualism.ifokus.  Min hemsida  www.lyztran.com   "Jag Är"

 

Anmäl
2009-03-04 22:35 #65 av: [Hukanson]

Förstår vad du menar , de är utbytta nu . Men har inte du åckså ibland dessa idiotiska vanemässiga ständiga upprepningstanker som rationaliseras med "så här gjorde alltid farbror Kurt " eller "så här sä alltid mormor" eller "kul att verka i fotbollsgängets anda" . Sånt som man borde byta ut till något bättre eller rättare man tror att man redan har gjort det , egentligen , men de hänger kvar ändå . Som ett eko i minnet .

Oneness can not be divided.

Anmäl
2009-03-05 00:05 #66 av: Jane-Lyzell

Säkert nån gång men dom blir mer sällan ju mer jag praktiserar deta:-)

Kram Jane

Sajtvärd på spiritualism.ifokus.  Min hemsida  www.lyztran.com   "Jag Är"

 

Anmäl
2009-03-11 13:59 #67 av: miramis2

Hejsan, jag vill bara lägga till en lite kommentar i det hela, som hjälp i denna process. Jag blev så där tokglad av vad jag hörde Esther Hicks säga idag när jag återigen för femtielfte gången lyssnade på o tittade på dvdn "du kan hela ditt liv" (den delen med bara intervjuerna då) Esther, eller rättare sagt Abraham sa att för att ställa in mottagarkanalen på det vill vill ha/vara så hjälper det att visualisera och affirmera det önskade resultatet.

Det kanske inte ser ut som det du vill just NU på detta fysiska planet men då du fastställer din visualisering och affirmerar det du VILL ska vara sant för dig med känsla (du ska föreställa dig att det händer just nu, det är detta jag tycker är själva knepet, men jag har märkt att jag blir bättre o bättre på det när jag tränar. Det kan DU med)

Nu har ju Esther o Abraham gett ut ännu en bok om detta där de tar upp olika ämnen i livet o hur man vänder det till önskat resultat. Jag lovar er att det är välinvesterad tid att studera detta ämne.

Jag vill betona hur sanningsenliga o kraftfulla kommentarer Jane har om detta ämnet, ta er tid att verkligen anamma det, se vad ni kan vinna själv på det.

Nu önskar jag er alla lycka till med detta o annat i livet. Kram från miramis2

Anmäl
2009-03-12 01:25 #68 av: [Jeremina]

Det är som vid sjukdomar..lika botar lika. Inom homeopatin fungerar det ju så...Jeremina! Glad

Anmäl
2009-05-30 01:04 #69 av: lottapastationen

Minns en man Jan Sandell som berättade att han en gång sände ut tankar i universum och önskade sig pengar och vips nästa dagen fick han pengar och köpte sig en husbil som jan sa var hans liv.Mannen i fråga är konstnär bor i Olseröd målar bara tavlor från unversum säger han har hjälp av andar när han målar

mycket märklig människa och djup men mycket snäll ,tänker ofta på honom ,ibland hjälper det när jag önskar hjälp ibland inte men visst det är bara att försöka.

 

Anmäl
2009-05-31 00:37 #70 av: Jane-Lyzell

#69 det är gratis att provaSkrattande

Vänligen Jane

Sajtvärd på spiritualism.ifokus.  Min hemsida  www.lyztran.com   "Jag Är"

 

Anmäl
2009-07-12 22:33 #71 av: Bestla

såhär märker jag hur attraktionslagen verkligen finns i mitt liv.

ibland uppstår ju perioder, korta som längre, i ens liv då man hamnar i ofas med livet. många saker kan ha hänt som inte varit åt det positiva hållet. istället för att bearbeta händelserna i ett tidigt stadie, lägger man ofta eländet på hög i sitt inre. man blir en levande soptunna.

när jag är inne i soptunnefasen så märker jag att det väldigt tydligt återspeglar sig i min vardag och i mötet med andra människor.

allting tycks gå fel. jag möter människor som är sura och negativa och som hela tiden missförstår mig, jag råkar ut för trista saker, allt e bara dåligt.

ibland är man inte medveten om att man är en soptunna och då är det lätt att bli paranoid och tro att man är otursförföljd...fast det i själva verket är jag själv som attraherar till mig dessa händelser  och människor pågrund av den uppbyggda negativiteten i mig.

när jag städar ur mitt inre blir allt efter en tid mycket ljusare och bättre. de sura människorna blir trevliga och jag får positiva upplevelser igen.

det jag vill säga är att man egentligen dagligen skulle göra en utrensning i sitt sinne. det kan man göra med dagböcker eller hur som helst, men det viktigaste e att man klargör vad det är man tänker och känner...innan detta materialiserar sig.

kan man städa i sitt hem varje dag kan man städa sitt sinne oxå.

det kommer jag göra eftersom jag märker så tydlig skillnad.

att vara ärlig och alltid ( inom rimliga gränser förstår ) säga vad man tänker bidrar oxå till att städa upp inom sig. att ha outsagda ord inom sig är så tungt. ialla fall tycker jag det.

jag tycker artikeln var kanon och kommer läsa mera om den där lagen.

 

 

 

Anmäl
2009-07-12 22:44 #72 av: Mads

Måste dock ännu en gång påpeka att det är inte helt lätt det här, det blir onekligen lättare och lättare men fortfarande svårt Skrattande

Amor Vincit Omnia

Anmäl
2009-07-13 00:50 #73 av: Jane-Lyzell

Skrattande kämpa på!

Kram Jane

Sajtvärd på spiritualism.ifokus.  Min hemsida  www.lyztran.com   "Jag Är"

 

Anmäl
2009-07-14 20:40 #74 av: Erika-A

Jag har precis inhandlat boken "be så ska du få". Blir perfekt semesterläsning! Glad

Anmäl
2009-07-14 23:06 #75 av: Mads

# 73 Jag är envis Jane så det här ska jag bara klara ut & du ska veta att mitt liv har förändrats så mycket sedan jag fann min väg hit till Ön och fick komma i kontakt med så oerhört kloka människor.

Kramar

Amor Vincit Omnia

Anmäl
2009-07-15 01:14 #76 av: Jane-Lyzell

Härligt 74 och 75

Sommar kramar:-)

Jane

Sajtvärd på spiritualism.ifokus.  Min hemsida  www.lyztran.com   "Jag Är"

 

Anmäl
2009-08-01 01:29 #77 av: Happyspirit

Puttar upp tråden en gång till. :)

Anmäl
2009-08-01 17:19 #78 av: Happyspirit

 Skrattande

Anmäl
2009-12-29 01:58 #81 av: Istanbul2009

Hej.

Okej, då vill jag faktiskt ställa en fråga efter att ha läst igenom de flesta kommentarerna. Jag hoppas att ingen missuppfattar eftersom att det är rent av bara en fråga som jag har letat svar på länge...

Så, hur kommer sig att det finns fattiga, kvinnor som blir misshandlade, våldtagna osv osv OM det är så att man drar till sig det... Jag menar vem vill vara fattig eller råka ut för tragiska händelser i sitt liv? Har dessa människor valt att råka ut för dessa händelser, eller hur är det ni tänker egentligen? Jag förstår den delen att man skall tänka positivt osv men när det kommer till denna del blir jag väldigt förvirrad...

Hoppas på svar :-) /Glad att jag hittat hit!

Anmäl
2009-12-29 14:44 #82 av: Tarzan88

# 81  Japp de va en bra fråga faktiskt,hoppas de kommer ett bra svar,Håller med dej,vissa säger att man drar till sej saker om man är negativ osv bla bla bla,MEN samtidigt säger dom att man MÅSTE gå igenom vissa saker i sina olika liv för att lära sej och bli "klar" på jorde livet....Ja fattar heller ej riktigt hur de kan sägas 2  rätt olika saker av människor som tror att de är på båda sätten,de ju dubbla budskap????

Som att prata mot sej själv liksom ( hoppas ingen tar illa upp,för de inte meningen )

Men de finns många duktiga här inne som säkert kanske kan ge ett bra svar!

Skrattande

Anmäl
2009-12-29 15:47 #83 av: Jane-Lyzell

"81 är sjuk just nu(inflensa) men ska ge ett svar och hoppas att det hjälper dig!

Man förstår inte alltid allt som händer i ens liv och tack o lov för det - varför vissa saker händer med mm finns inte jordisk förklaring på i just detta livet - kan ligga tillbaka i ens karma från tidigare inkarnationer.

Att vara(födas) fattig kan just vara den största välsignelsen för den personen i denna inkarnationen - alla har ett personligt ansvar i sina handlingar - sen om de utspelats sig här eller i någon annan del av det eviga livet - får vi nog gå med frågetecken om!

De som råkar hamna i våltäktsmäns väg - vet vi inte varför de är där och kan därför inte ge svar på varför - vi måste se saker och ting ifrån ett högre perspektiv!

så oavsett var vi är i vår inkarnation och det som kommer i vår väg är hjälp till att utveckla våran själ/ande.

 

Det viktiga är att vi blir medvetna om denna lagen för att förändra framtiden till det bättre:-)))

Vänligen Jane

Sajtvärd på spiritualism.ifokus.  Min hemsida  www.lyztran.com   "Jag Är"

 

Anmäl
2009-12-30 15:11 #84 av: Istanbul2009

#83

Tack för ditt svar. Men jag tycker ff. att det inte är ett korrekt svar till min fråga. Ju saker och ting sker runt om i världen i människors liv - gott som ont. Men varför råkar vissa människor ut för dåliga händelser? Är detta ett test från "universum/eller vad det nu kan vara beroende på tro" för att se hur MKT man klarar av eller vadå? Jag blir så förvirrad. Men samtidigt lite ledsen med eftersom att människor inte väljer av egen vilja att bli skadade av någon på all möjliga sätt osv. Jag menar det är inte så att man sitter på bussen och tänker "idag vill jag bli våltagen, idag vill jag ha rån hemma osv". och OM det nu är så att man drar till sig allt man tänker på osv, så varför sker dessa händelser då, då som sagt man inte tänker på sånt så starka negativa tankar som ovan nämn... Jag vet att människor här inne inte är någon Gud eller dyl som har svar på aLLT men jag kommer faktiskt att söka efter denna fråga tills jag får svar på den, vare sig här eller någon annanstans!

 

dessutom vill jag önska alla ett gott nytt år med en massa kärlek, lycka, bra hälsa och mer! ps. krya på dig Jane! :-)))

Anmäl
2009-12-30 16:27 #85 av: Jane-Lyzell

#84 Sök vidare Skrattande det är bra - kom ihåg att alla de universiella lagarna arbetar tillsammans! ingen arbetar ensam inte ens attraktionslagen!

Gott nytt år och tyvärr är jag fortfarande sjuk! men skam den som ger sig- hoppas på bättring snart!

Vänligen Jane

Sajtvärd på spiritualism.ifokus.  Min hemsida  www.lyztran.com   "Jag Är"

 

Anmäl
2010-05-25 22:27 #86 av: [Mastre]

En viktig fråga att begrunda:

Det vi fokuserar på drar vi till oss. Vad har du fokuserat på i dag?

Anmäl
2010-05-25 23:07 #87 av: [outgrundlig]

Bra puffat för just idag har jag fokuserat på att leva i nuet o ta dagen o njuta av denFlört

Anmäl
2010-05-25 23:16 #88 av: [Mastre]

#87  Bra gjort! Glad

Jag har tyvärr dragit åt det negativa hållet idag, och nu börjar jag känna förkylningssymptom. Det sambandet har jag sett förr.  En diskret påminnelse om att jag behöver vända tankarna rätt igen.

Anmäl
2010-05-25 23:22 #90 av: [outgrundlig]

#88 Flört Det kommer att lösa sig för dig.

Anmäl
2010-05-26 19:27 #91 av: [Mastre]

#90  Jag är bättre i dag, och mitt tänkande är höjden av positivitet. Katten spydde nyss på golvet och min första tanke var: "Vilken tur att jag just köpt hem hushållspapper!"

Cool

Anmäl
2010-05-26 20:31 #92 av: [outgrundlig]

#91 Det låter fint Mastre....det kallar jag högsta möjliga positivitetSkrattande

Själv är jag helnöjd med dagen som gått, inga katter som spytt, de har kollat in mig när jag sprungit som ett jehu o grejat i trädgården...blev så fint när det var klart.Glad

Anmäl
2010-05-26 21:30 #93 av: [MargaretaA]

Jag har dragits med ont i knät (muskelfästesinflammation) rätt länge nu och det har drabbat fler än mig. Med fyra hundar är det jätteviktigt att man kommer ut på åtminstone en ordentlig promenad varje dag, i stället för att bara linka några varv runt kvarteret.

I måndags bestämde jag mig för att ta saken i egna händer och sluta vänta på att "det" skulle bli bra. Härmed är mitt onda knä inte ett hinder beslutade jag och tog vovvarna och gick ut.

Till min stora glädje har det gått över förväntan - jag tror det mesta onda ligger kvar i skogen. I mitt knä finns det bara lite smärta kvar nu Skrattande

Anmäl
2010-05-26 22:16 #94 av: [outgrundlig]

Härligt MagganSkrattande har själv gjort något liknande då jag var 20 år...sprang bort det onda....

Anmäl
2012-03-13 21:32 #95 av: julklappen

håller inte med_Du får det du tänker på...     jag får det inte i allafall.

Anmäl
2012-04-29 14:28 #96 av: Michael C

#95 Flört

Vad tänker du då?

Lagen om attraktionskraft är inte knepig i sig, om du frågar mig. Det gör du inte men jag säger det ändå. Oskyldig

Det är den kulturella och sociala omgivning vi befinner oss i och som vi vuxit upp i som inte omfattar "enkla men osynliga" ting. Något som hjälper mig en liten bit på vägen är att se att de brister i t ex dogmatiska religioner som den moderna västerländska människan har tränats i att se, att samma brister även finns i det moderna västerländska samhället som också är en slags variant på en dogmatisk religion. Dogmen uppmanar dig att ifrågasätta det som inte är sprunget ur dogmen. Syns inte finns inte. Varje gång du lyder dogmen gör du rätt och belönas med att få rätt.

Är inte det lagen om attraktionskraft i fullt arbete?

Anmäl
2012-04-29 15:20 #97 av: yamher

Er LOA skulle vara någon form av naturlag, gällande tillsammans med andra naturlagar/lagar är något som faktiskt inte stämmer. Jag skulle enligt er "lag" kunna affirmera mig att kunna gå på vattnet i syftet att rädda andra...

Tänk på hur många naturlagar ni sätter er upp emot då!? Vad blir konsekvenserna av mitt handlande? Vad händer om min affirmation är något som motstrider min mening med mitt liv på jorden? Vem får betala för min önskan?

Tekniskt sett skulle jag kunna affirmera mig till att bli frisk eller räknas det som en egoistisk önskan? O om jag skulel kunna göra det o det är dags för mig att "dö" ska LOA kunna "vinna" över döden också? Och vad med alla andra runt om i världen som skulle göra allt för sina barn eller önska sig livsnödvändiga saker som vatten, mat, frisk luft, bli frisk men även andra viktiga aspekter i vårt liv som skola, jobb, tak över huvudet och kärlek? När de inte lyckas betyder det att de suger i deras affirmation eller är affirmationen inom LOA bara till för de välgödda? De som inte behöver önska sig mer men som gör det i det som ni hävdar inte är av egoistiska skäl?

Om jag vinner pengar, skulle det handla om att jag lyckats affirmera det eller att det faktiskt fanns en mening med att jag skulle vinna dem o någon har sett till att det skedde?! osv.

LOA kommer alltid - hur ni än vrider o vänder på det vara en mänsklig skapad teori snarare än en gällande lag...

Alis volat propriis Oskyldig

Anmäl
2012-04-30 17:54 #98 av: Michael C

Om man får det man önskar, och det du önskar är det du just beskrev, vad får du? Har du någonsin önskat något utan hänsyn till de naturlagar du beskriver? På vilket sätt förväntar du dig att övernaturliga saker ska inträffa för dig? "Jag vill ha en miljon kronor i småsedlar på mitt skrivbord nu, fastän det strider mot de naturlagar jag tror på". Vad tror du att du kommer att få? Du kommer att få det du väntat dig att få. Vad är de saker du tar för givet? Varför är de givna? För att någon sa det? Förstår du nu vad tungviktsmatchen handlar om? Inte att prestera bevis utan att avskaffa dem...

 

Anmäl
2012-04-30 18:20 #99 av: yamher

vem får betala för att jag får pengarna (om det handlar om det)? Oavsett om det handlar om en hundralapp eller mer så måste någon bli av med den?

Naturlagarna räknar jag som tyngdkraften tex.

Alis volat propriis Oskyldig

Anmäl
2012-04-30 18:25 #100 av: Michael C

Betraktar du den fysiska världen som varande i fast form, trots atomens uppbyggnad? Betraktar du "materia" som något annat än ett elektriskt fenomen? Isåfall vad? Till sist: Har du inte sett "Pojken med guldbyxorna"? ;-)

Anmäl
2012-04-30 19:59 #101 av: Michael C

Om du tänker in knapphet, "det finns bara ett visst antal sedlar och det finns vissa bestämda sätt att komma över dem" så är det så. Kan du bara uppnå framgång på andras bekostnad, t ex att någon måste förlora det du vill ha? Fy, det var inte trevligt tänkt! Tänk om! ;-) Affirmera inte knapphet såvida du inte gillar knapphet.

En viktig fråga till alla som funderar över LOA är, vet du vad det är du vill ha? Är det pengar du vill ha, när du egentligen vill ha en ny husvagn (när du väl fått ihop pengar). Vems husvagn? Husvagnar kan byggas, pengar kan tryckas. Önska och du skall få, men se upp med vad du önskar. Alla har väl sett 200-miljonermarks-frimärken från depressionen. "Miljon" är inte mycket till begrepp i slutänden.

Så när du har otur så bekräftar det din misstanke. Egentligen kanske du hade tur, din affirmation fungerade? Men alla har väl också haft tur? Kanske till och med så att det bekräftat er misstanke? "Det var min tur nu och jag kände det på mig". Är det verkligen krångligare än så, att välja att "ha tur"? Jag tror inte det. Men å andra sidan: Vår kultur tillåter oss att misslyckas så ofta vi vill. I vilken utsträckning tillåter den oss att lyckas? Värt att fundera på, även om det kanske inte ger en direktlänk till ett ändrat förhållningssätt med automatik...

Det här är råd till mig själv i lika stor utsträckning som till någon annan. Ni vet att ni har sett lagen om attraktionskraft i arbete. Lita på den så att den kan bli stark istället för att ifrågasätta den så att den utplånas genom er vilja.

"Naturlagarna" gäller bara den som accepterar dem. Vilken vetenskap är den rätta? 1600-tal? 1700-tal? 1800-tal? 1900-tal? 2000-tal? 2100-tal? 2200-tal?

Anmäl
2012-04-30 21:23 #102 av: yamher

du pratar om tur och att välja att ha den. Men tänk om det nu är så att det faktiskt är så att det finns vissa saker som måste ske eller saker som inte får infinna sig?

Det kanske är så att mitt liv är till att flytta runt utan att få lov att rota mig, hur kommer min affirmation att önska mig en fast plats att kunna inträffa om det är förutbestämt att aldrig inträffa?

Tillbaka till mitt ursprungliga exp för den är lätt att använda. Om jag önskar mig pengar, i form av att jag tex vill köpa ett hus. Om det inte finns med i min "bok" om mitt liv att jag inte kommer att flytta till det huset jag drömmer om - hur fungerar min affirmation?

Eller om jag affirmerar mig till att vilja bli frisk fast det är mening att jag ska dö? Om lagen, som ni skriver, gäller så skulle jag kunna affirmera mig att överleva mitt eget dödsdatum o leva över mitt liv (och där bryter det mot naturlagarna)?!

Och vem eller vilka ser till att vi lyckas? Det finns personer som lyckas utan att affirmera sig till det... Det skulle inte kunna vara så att det får gott om hjälp från andra sidan för att allt ska gå enligt planering - vilket betyder att är det mening att något ska inträffa så kommer det att inträffa ... Snarare än om jag är duktig eller inte på att affirmera mig till det...

Så kort o gott; ni kan inte i slutänden bevisa att er affirmation är lyckad eller om det faktiskt var meningen att inträffa. Eller om ni suger dvs aldrig var menat att inträffa...

varför går inte ni ut till alla o gör det möjligt till alla dessa sjukdomar och fysiska skador som vår läkarkår eller naturmedicin inte kan bota? Eller lär de stackarna i afrika som inte har rent vatten, mat, tak över huvudet eller mediciner att affirmera sig till en frälsning?

ang. naturlagarna så finns det naturlagar som är generella; o de finns överallt o har alltid funnits oavsett om mänskligheten har känt till dem eller inte. Men stör du dig av namnet kan vi kalla dem grundläggande lagar.

Alis volat propriis Oskyldig

Anmäl
2012-04-30 21:54 #103 av: Michael C

Du får kalla dina lagar vad du vill och ge dem vilka egenskaper du vill. Det är hela saken. Du väljer underkastelse, du väljer att frånta dig själv rätten att välja t ex att vara sjuk eller frisk. Om det finns ett problem med att affirmera sig frisk så måste det finnas ett lika stort problem med att medicinera sig frisk.

Tänk om ödet inte finns i form av en yttre kraft men som en inre?

Det enda du inte ifrågasätter är dig själv. Det kan vara mer än givande att börja om från ruta ett, utan en massa antaganden om ditt och datt. Om du gör rent hus med alla dina teser om världens sätt att fungera och vara, vad ser du då?

Anmäl
2012-04-30 22:26 #104 av: Michael C

Tillägg: OK. Kanske vissa saker inte är planerade att hända i detta liv. Jag har inte tagit ställning till sådana argument men jag köper idén som idé. Det kan ju innebära att min förmåga att affirmera är begränsad av just den anledningen, ett aktivt val. Det går att bolla den här frågan hur länge som helst på det här sättet.

Att släppa in mig på sluttentan för raketforskarna försätter mig i ungefär samma förvirring som att förstå innebörden av att det fenomen vi känner till som magnetism är en fysisk manifestation av kosmisk kärlek. OK, bra, men vad gör jag med det här liksom.

Trial and error. Välj ett forskningsobjekt som ger ett resultat inom en begreppsvärld man kan hantera men vars sannolikhet ger anledning till att tvivla på slumpen. Små steg. För att omvälvande förändringar är så svåra att handskas med att man lätt blockerar ut dem.

Har du någon gång tänkt på någon som strax därefter helt oväntat ringt upp dig? Kan en sådan händelse ha någon som helst bäring på det fenomen vi talar om? Eller är det förutbestämt, bränt på en gudomlig DVD som just nu spelas upp?

 

Anmäl
2012-05-01 00:46 #105 av: Michael C

http://www.youtube.com/watch?v=5TPOijYMuUo&feature=related

Anmäl
2012-05-01 07:05 #106 av: yamher

mina reflektioner bygger mycket på mina kontakter med andra sidan och vad jag följt med dem på. HUrurvida du "tror" på det eller inte har ingen större betydelse för mig.

jag vet att LOA inte fungerar utifrån era tankar, och att vår värld är avsevärt mer komplicerat än att den skulle kunna fungera. Däremot är det livsviktigt för oss att tro, hoppas och få lov att drömma. Jag har också sett hur mycket den andra sidan påverkar vår värld och att det mesta händer inte av en slump överhuvudtaget. Och det finns en poäng att vi inte ska känna till vad som ska hända annars skulle vi inte behöva göra mycket eller ta jobbiga beslut osv.

Jag hade funnit det intressant om någon av er LOA användare kunde trotsa naturlagarna som tex tyngdkraften genom er affirmation (o inte använda er utav krafter, teknik som häver den) som att kunna gå på vattnet eller lyfta o flyga osv. För det har du hänvisat ett par gånger att jag inte ska hämma mig själv och förstå atomerna o att de är flexibla.

LOA är skapt av människor för att människor ska få känna sig fria o få möjligheten att få tro att de kan få allt eller göra allt. Bara det att västvärld annamat det och tredje världen står där som "fån" är väll ett bra bevis bara det. Fria viljan är också ett bra bevis på vad vi skapar oss. Vår fria vilja sträcker sig så långt att vi har valmöjligheten. Antingen gör vi rätt och följer det vi ändå ska eller så väljer vi fel och får göra om. Och några val saknar betydelse för helheten. Av samma skäl som vi har religioner som förklarar saker för oss och ger oss uttrymme för bön, hopp o drömmar så skiljer sig LOA inte mycket från det.

Alis volat propriis Oskyldig

Anmäl
2012-05-01 11:44 #107 av: Michael C

Jag drar mig ur diskussionen här. Tack för att du berättat för mig om din uppfattning! Det var givande, även om vi nu inte har samma grundsyn helt och hållet.

Anmäl
2012-05-01 12:47 #108 av: yamher

nej, och tack själv ;)

Alis volat propriis Oskyldig

Anmäl
2013-01-05 18:49 #109 av: mamma_mo

Obestämd

Ja jag måste säga att på mej stämmer detta inte alls in !

 

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.