Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (2) Senaste inläggen

Alternativmedicin, hälsa m.m. Andar/Spöken Andlighet Barn i Andevärlden Barn/Ungdomar Bok- och filmtips Dagens Ros / Dagens Kram Dikter, visdomsord Drömmar/Drömtolkningar Foton Frågor ang. sajten, funktioner m.m. Healing iFokus-information Info från admin Kurser Länktips Medialitet Meditation Medium Musik Mytologi/Naturväsen Mässor, storseans, arrangemang, träffar Ny medlem/presentationer OT Bildgalleri OT från tråd Off Topic Oförklarade Fenomen Redskap: tarot, pendel, kristaller m.m. Reinkarnation/Tidigare liv Seans - upplevelser & frågor Sorg Tips & Råd TV/Tidningar/Radio m.m. Tävlingar och lekar på sajten och iFokus Undersökningar UFO Upplevelser Videoklipp Övningar Övrigt
Upplevelser

Energikänslig. Någon som känner igen sig?

2017-06-10 22:58 #0 av: AjnaV

Jag är inte medial, bara väldigt känslig för energier. Känner in energier i rummet, olika platser och hos människor. 
Något som jag påverkas starkt av är fornlämningar och medeltida kyrkor. Speciellt i vissa kyrkor får jag en tung och mörk känsla, ibland så stark att jag gråter. Men jag ser inte varför. Känns nästan som om något har hänt mig i ett tidigare liv, kopplat till kyrkan.
 Känner ett starkt behov av att känna in den plats som väcker dessa känslor med mina händer, att låta stenväggarna tala till mig genom min beröring. Men det är ju inte accepterat, normalt beteende. Har samma behov att jorda mig i naturen, att krama träd eller dra händerna genom jord och mylla. Det är som om naturens energier strömmar genom mig, så att jag blir lugn och renad på något vis.
Är lite ledsen för att jag inte kan få utlopp för det här, eller utveckla deska upplevelser jag har. Har försökt att prata med andra om detta, men ingen förstår. Mitt umgänge är inte åt det spirituella hållet. Som värst blir man utskrattad och kallad knäpp.
Är det någon här som förstår vad jag pratar om?

Anmäl
2017-06-10 23:30 #1 av: Tjohalia83

Jag är också väldigt känslig för energier, men främst andra levande människors. Det är jättebra att du har hittat sätt att förnya din energi på. Tänk gott om de som kallar dig knäpp, för vi är alla på vår väg, även om den leder oss på olika sätt beroende på vad vi är redo för. Alla har sin sanning och du ska aldrig skämmas eller känna dig konstig för att du följer din. Här (och överallt i världen) är vi många som känner av energier på olika sätt, så du är långt ifrån ensam. 😊

Anmäl
2017-06-11 01:13 #2 av: Dioramabyggare

#0:  den kännslan du beskrev om när du varit på olika platser känner jag igen jättemycket. Jag sysslar en hel del med "geocaching", och särskilt när jag varit på "övergivna" boplatser/gårdar och på åtskilliga platser i skogen har jag kännt på samma sätt som du beskrev i ditt inlägg.

Anmäl
2017-06-14 05:07 #3 av: Roe Deer

Jag känner också igen mig. Jag har ALLTID fått klaustrofobi av att gå på museum med gamla föremål, jag får svårt att andas av alla låga energier som samlats. Forntiden var nog allt annat än lätt att leva på. 

Du är inte knäpp. Du har en gåva. Jag känner in energier från människor och skulle kalla mig för empat. Jag känner in energier från ett rum. En större tillställning kan verkligen bli en energiboost om det är positiva människor, medan en dag på stan kan suga musten ur mig (så blandade känslor från så många människor), det är värre om alla man ser möter en med blicken (deras fokuserade energi på mig). En dömande blick får mig att nästan kräkas. Mitt tips är att fylla dig med inre mantran som för dig närmare din själ, ditt inre lugn. Där kan ingen röra dig. Föreställelseförmågan är ditt beskydd! Föreställ dig en bubbla, ogenomtränglig som skyddar dig mot all negativitet. 

Anmäl
2017-06-18 12:36 #4 av: julitajohan

Ja, jag känner igen mig. Vissa "nya" människor känner jag bara ANTI mot. Undviker dem så mycket det går.

En annan sak jag känner, är när jag går över en bro med forsande vatten. Det sticker och bubblar i händer och fotsulor, känns som "sockerdricka" Är det fler som känner så? 

Anmäl
2017-06-19 15:10 #5 av: AjnaV

Tack, Dioramabyggaren, för ditt svar. Att vara så känslig för energier är ju på gott och ont. Oftast är det svårt att hålla det negativa ifrån sig. Inre mantran har jag inte provat med, men att bygga ett inre skyddande hus runtom mig med chakrafärgerna höll jag på med ett tag. Fick bara ingen rutin på det, och sen tar min stressiga vardagscirkus överhanden, så blir man snabbt vilse och ojordad. Borde ta upp det igen.

Anmäl
2017-06-19 15:11 #6 av: AjnaV

Roe deer svarade jag på... sorry

Anmäl
2017-06-19 15:55 #7 av: Roe Deer

#5 AjnaV, jo det kan vara påfrestande om man glömmer bort att det inte är ens egna energier. Det förvirrar en aning. 

Jag har som påminnelse att all stress jag känner baserar sig på "stressade tankar", allting är ju som det är i vardagen, men vi måste inte ha en inre åsikt om det. Det sparar massor av energi! Vi kan välja att prioritera att göra färre saker och göra dem långsammare, och därmed få mer ro i kropp och själ. Det inre tjattret kan faktiskt försvinna helt, allt inre prat. Genom att släppa det förflutna och leva i nuet och lägga en god grund för kommande dagar så håller vi vårt energifält tömt på massa skrot! =) som en tung ryggsäck vi släpper. Det kräver mycket påminnelse om att bara vara här och nu. Sedan så väljer vi vad vi vill fylla våra dagar med. Att ta hand om hälsan: träna, äta bra, sova, meditera(eller vara i nuet) hjälper massor om man är empat, eftersom man lär känna sin egen kropp och energier. VI lever ju i en fysisk kropp i en fysisk verklighet nu. 

Anmäl
2017-06-19 19:39 #8 av: Dioramabyggare

#5: Varsågod så mycket.

Och som om det jag beskrev ovan inte vore nog så har jag ett "funktionshinder" (självdiagnostiserat) som gör att jag inte har några "filter för latenta" sinnesintryck.

Exempelvis Stockholm är en väldigt vacker stad som jag trivs massor att vara i, men jag klarar bara totalt två dagar där, sedan får stressen som "sitter" i all asfalt och betong mig att må så dåligt i själen att jag inte klarar av att vara där. 

Anmäl
2017-06-21 07:42 #9 av: AjnaV

Själv fick jag en utmattningsdepression för många år sedan. Jag var känslig innan, men efter det har det spårat ut. Men att vara filterlös och hypersensitiv ser jag inte som detsamma som den mediala biten att känna in kraften i platser eller att känna närvaron av en annan själ som inte är närvarande. Om det är en medial bit,vill säga, det kanske ochså bara är hypersensitivitet med en extra knorr.
Har också städer och folksamlingar. Ändå bor jag mitt i eländet. Ska ta mig ut så fort jag har möjlighet.

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.