Annons:
Etiketterartiklarandlighet
Läst 10071 ggr
Elisabeth-J
5/14/07, 3:09 PM

Själens skola

Bild 1. Klicka för att öppna i full storlek.

Varför väljer våra själar ett liv på jorden? Vi har valt ett liv här för att lära och utveckla oss i vårt inre och det är ingen lätt skola. Vi får ibland väldigt stora prövningar som kan kännas outhärdliga men som är viktiga att vi går igenom för lärdom och förståelse.

Vi kan jämföra livet på jorden med själen i andevärlden. I andevärlden förflyttas man till olika energiplan varefter man har lärt sig . Det kan jämföras med våra skolor på jorden. Vi börjar med förskolan, grundskolan, gymnasiet och högskolan. Det händer ibland att vi får gå om en klass eller gå en kurs 2 eller flera gånger tills vi kan det vi ska lära oss.

Att vi väljer att gå ner på jorden betyder att man gör ett val för att kunna lära sig på ett mer arbetsamt sätt. Jordens skola är den hårda skolan! Prövningarna som vi får bör vi gå igenom hur jobbiga dem än är. Det är känslor som kan kännas oerhört jobbiga men efter varje prövning så stärks vi och vi går vidare till nästa prövning o.s.v.

En del klarar inte av det när det känns överhopat och väljer att ta sitt liv, då får oftast själen återkomma till jorden för att på nytt lära sig genom prövningar bl.a.

När man har det väldigt jobbigt så är det viktigt att ha någon att prata med som kan förstå, trösta och ge stöd. Många bär sina känslor för sig själva och väljer att vara tyst, vill inte belasta andra t.e.x. Andra känner oftast inte att dem blir belastade, för man märker att personen inte mår bra och man vill hjälpa på alla sätt man kan. Känn aldrig att ni belastar någon med era problem! Berätta hur ni mår och känner, ta emot hjälp! Det kan underlätta mycket i en depression eller andra jobbiga situationer. Även om man ibland tror att andra inte vill lyssna eller kan förstå så är det oftast inte som man tror, andra vill finnas som hjälp, tröst och stöd. Dem som vill hjälpa känner sig istället ledsna och maktlösa för att dem kanske inte får en chans att hjälpa. Ensam är inte alltid stark!

Allt har en mening med det vi människor får gå igenom. Det gör många gånger väldigt ont i själen, det kan liknas som ett stort öppet sår som tar tid att läka, men det läker till slut. Sedan kan det bli ett stort ärr som sitter kvar under lång tid innan det försvinner mer och mer varefter man ser en förståelse, ett samband och man kan förlåta, släppa och gå vidare.

En del av våra prövningar vi får gå igenom handlar om att gå igenom en djup känsla, en kris för att sedan kunna förstå och hjälpa andra i liknande situationer.

Man kan gå igenom flera förhållanden som slutar med att man blir sviken och sårad. Man följer ett mönster och dras till personer med liknande egenskaper. Dessa mönster följer man tills man ser klarhet i vad det handlar om och man kan bryta mönstret. Då först kommer rätt relation in i ens liv. Detsamma sker med andra relationer, arbeten osv.

Man kan titta på vilka mönster som man har med sig i en meditation och försöka finna förstålse och se vad man ska lära sig av det och sedan släppa mönstret. Man kan behöva jobba med det en längre tid innan man är klar men det är värt all den tid det tar.

Var rädda om varandra och ta hand om er!

©elisabeth johansson

Relaterade länkar

Av: Elisabeth.J* [Personlig sida](javascript:void top.ShowProfile('Elisabeth.J'))

  • [Kontakta](javascript:void top.ShowProfile('Elisabeth.J', 'Contact.aspx'))

Datum för publicering

  • 2007-05-14

 

Elisabeth 
Medarbetare på Övernaturligt iFokus, Sajtvärd på Gravid iFokus

Annons:
_sussie_
5/14/07, 3:13 PM
#1

Fint skrivet och så himla SANT! Var rädda om er alla "där ute"

Kram Sussie

Chatrine
5/15/07, 12:42 AM
#2

Detta kändes rätt in i mitt hjärta…

Soffe
9/18/07, 1:12 AM
#3

En bra och intressant text Elisabeth! Glad

Celia
9/18/07, 1:42 AM
#4

Tack till #3 som puttade fram denna med sitt inlägg - och tack till Elisabeth som skrivet. Det här behövde jag läsa idag, har aldrig hittat artikeln tidigare. Tack!

Elisabeth-J
9/18/07, 1:43 AM
#5

#4 Då var det säkert menat att du skulle läsa den idag eftersom den puttades fram Glad

 

Elisabeth 
Medarbetare på Övernaturligt iFokus, Sajtvärd på Gravid iFokus

Soffe
9/18/07, 1:46 AM
#6

Varsågod Celia! Jag kände att den behövdes lyftas fram Glad

Annons:
Elisabeth-J
9/18/07, 2:03 AM
#7

Tack för det soffe! Man glömmer själv ibland allt som man har skrivit här som bhöver lyftas fram så vilken tur att jag har dig här som vet vad och när det behövs och att du hittar det rätta!

Kram

 

Elisabeth 
Medarbetare på Övernaturligt iFokus, Sajtvärd på Gravid iFokus

Soffe
9/18/07, 2:09 AM
#8

Kul att du tycker så Elisabeth, det glädjer mig Glad Det finns ju så många gamla inlägg som glöms och aldrig skrivs mer..

Tuva-Lena
9/18/07, 2:18 AM
#9

#7 Ja, det var verkligen passande just idag, och en stor tröst också skulle jag tro. Man inbillar sig ibland att man är ensam om att gå och känna sorg, att man saknar förmågan att se saker ur en positiv synvinkel. Men ibland är det "rätt tid" ändå att fundera över sitt liv, det hör liksom till i ens egen utveckling och är det bästa beviset på att man inte vill stagnera.

Optimistkonsulter i all ära, men jag är säker på att vi också har rätt att få känna sorg och bedrövelse - för att kunna utvecklas som individer. Så tack för en jättefint skriven artikel! :)

"Att många tycker samma, betyder inte att dom har rätt.."

 

Celia
9/18/07, 11:41 AM
#10

Jag ska skriva ut den nu, för jag vill läsa det då och då utan att behöva vara på Internet :)

Idunn
9/18/07, 12:23 PM
#11

Tack för den vackra och mycket kloka texten! Jag har gått igenom mycket, skönt att påminnas om varför…

Ta hand om er själva och varandra! Kram

topsie
9/18/07, 11:00 PM
#12

Tack Elisabeth detta är helt min filosofi. Man går i lära här på jorden vi får prövningar tills vi lärt oss av dem Först då går vi stärkta framåt då har vi ju kunskapen och behöver inte mer av det.

FiaH
9/18/07, 11:25 PM
#13

Så sanna ord, mycket fint och många tänkvärda rader. Kram

Annons:
TusseTiger
10/1/07, 7:05 PM
#14

Den var skriven till mig. :-)

Jag har några gånger varit nära o strykit med, jag har några gånger nästan tagit livet av mig. Min kris o det jag går igenom är för mig vissa stunder för stor. Obemästbar.

Varför jag lever idag..det vet jag inte.

kerstinw46
10/2/07, 12:40 AM
#15

Fin text många starka kommentarer. Jag vet inte vad jag tror.Men hoppas att vi som gått igenom svåra saker inte har gjort det i onödan.Men som sagt jag har ingen aning men lever på hoppet

bjarvamor
10/2/07, 4:56 AM
#16

Förunderligt! Det här var just vad jag behövde komma ihåg nu, och som ett problem som jag funderat på under hela dagen.

maiya
10/2/07, 9:13 PM
#17

Det var jättebra skrivir

onster
10/2/07, 11:18 PM
#18

Tack för en bra, tänkvärd och fin artikel..

Och för den plockades fram. Hade kanske inte sett detta annars eftersom jag inte varit med här så länge.

Apropå prövningar och "Ensam är inte alltid stark" så slog det mig att en av mina prövningar har faktiskt varit att vara stark ensam konstigt nog. Vad gör man när man verkligen söker stöd så vänder helt plötsligt alla ryggen till? Men av någon anledning fann jag en oanad styrka/kraft att ta mig ur krisen och komma på fötter igen. Kanske är det så att jag har en stark överlevnadsinstinkt och vilja att allt ska bli bra igen. Eller så ville någon där uppe visa mig att allt löser sig och att jag är stark nog att klara mig oavsett vad som händer. Och att jag har en uppgift och mening här i livet. Vem vet. Återstår att utforska och upptäcka. För nyfikenheten på livet o meningen med den verkar aldrig sina för mig. Man lär så länge man lever sägs det ju.

Kramisar på er alla!Skrattande

Accipiter
10/25/07, 5:32 PM
#19

Och idag lyfte jag fram den ….

Det är nog så att  din kloka och mycket tänkvärda artikel ligger här av just den anledningen. Den som behöver den finner den just när den behövs som bäst!

Att titta på den suggestiva bilden av bron till himlen fick mig att känna ett skönt lugn idag.

Harg
10/25/07, 5:44 PM
#20

Otroligt bra skrivet, texten berörde mig otroligt mycket. Kram på er alla där ute

Annons:
[Hellas]
6/7/08, 6:18 PM
#21

Lyfter fram denna artikel idag, alla de artiklar som finns förtjänar att lyftas upp emellanåt!

Jane-Lyzell
6/7/08, 6:38 PM
#22

Tack Elisabeth - bra artickelSkrattande skulle vilja lägga till att ni som mår dålit tänk också på att era partner eller familjemedlemmar inte kan läsa era tankar eller förstå hur ni mår - om ni inte talar om det för dom - det är inte alltid det syns hur ni mår där inne på utsidan!

Våga säga till hur ni mår………..

Kram på alla. vänligen Jane

Sajtvärd på spiritualism.ifokus.  Min hemsida  www.lyztran.com   "Jag Är"

stina63
6/7/08, 11:41 PM
#23

Mycket bra artikel elisabeth..

Kram till er alla// Tina

Upp till toppen
Annons: